Дългото чакане след трансфер-тема 100

• 70 110
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, момичета. Моят първи преглед не мина добре. Confused Тази бременност може и да не се развие. Но съм страшно разочарована от д-р Тихомирова, която е лишена от всякакъв такт, а според мен и умения. Видя се сакче с жълтъчно мехурче, но не отговаряло на 6та седмица. Цитирам:
“ Запиши си час за сряда, но изрично кажи да е при д-р Стаменов, за да види дали тази бременност ще продължи въобще. Защото хубаво, аз ще те прегледам ама....“ Как ви звучи това? Д-р Стаменов ще види дали ще продължи, а тя явно не може да го види.
На въпроса ми възможно ли е да не отговаря на седмицата заради по-късна имплантация, която според мен имам, с троснат тон ми се каза: "Аз откъде да знам. Не се знае кой ембрион се е имплантирал. Дали от първия трансфер или от втория." Не искам да я виждам повече и съм решила, че вече ще отказвам час при нея. Дори не разбрах като не отговаря на 6 г.с., то на коя отговаря.
Иначе това се видя. Остава ми да се моля  да става въпрос за късна имплантация. Но каквото, такова. Поне забременявам, все ще дойде и моя час. Heart
Скрит текст:

Не се паникьосвай, а пък още по-малко обръщай внимание на подобни коментари, просто я изтрий от списъка и давай напред.
Мой съвет е да си запишеш час за понеделник при друг специалист.
Мога да препоръчам Чучумишев, изключително спокоен и внимателно отговарящ на всички въпроси.
Успех и подминавай подобно отношение, за съжаление все по-често се сблъскваме с подобни индивиди навсякъде. 💐🍀☀️

# 91
Bobby, тегли ѝ ... една,
За съжаление аз имах подобно изживяване след първия опит. Една "звезда" от майчин дом във Варна, рече и отсече "кухо яйце, спирай лекарствата", едвам добрала се до вкъщи звъннах в клиниката в Тутракан и доктор Бойчев беше поразен, и каза "и един процент шанс да има, ще се борим" - ей това отношение различава невероятните хора-специалисти, от тези, които работя колкото да си изкарат някаква заплата.

# 92
Мисля да си изчакам часа в сряда при д-р Стаменов. Все пак са 3 дни. Ако тръгна и по други доктори съвсем ще ме омотаят и аз съвсем ще се побъркам. В началото на 6 г.с. ембрион ли трябва да се види вече? Не ми се струва да е така. Сега си погледнах снимките от предната бременност и в 6 г.с. и 0 дни е имало жълтъчно мехурче, но по-кръгличко от това което се вижда на моята снимка. Но тя нито измери, нито увеличи. Дори отначало помислих, че е празен сака. После размърда ехографа и се видя точката вътре и каза, че има жълтъчно мехурче.

# 93
Моят тест е отрицателен - 2.53, което предполагам означава че не е и ало въобще имплантация.
Боби,  не обръщай внимание на д-р Тихомирова и мен един път ме преглежда и на въпросите не ми отговори, а каза да си питам доктора. Изчакай до сряда, всичко ще е наред.

# 94
Моят тест е отрицателен - 2.53, което предполагам означава че не е и ало въобще имплантация.
Боби,  не обръщай внимание на д-р Тихомирова и мен един път ме преглежда и на въпросите не ми отговори, а каза да си питам доктора. Изчакай до сряда, всичко ще е наред.

Съжалявам, не се отчайвай и смело напред, с вяра за следващия опит! Твоето бебче те чака там някъде, но никой от нас не знае точно какво и кога ще се случи. Трябва вяра и търпение.

# 95
Боби, не се напрягай заради Тихомирова.Аз бих предала точно думите й на Стаменов, защото той трябва да е наясно как се държат другите лекари с неговите пациенти. Като ни прехвърлят на други лекари, за да освободят неговият график, то трябва тези лекари да поемат цялата отговорност. Прегледах си моите записки от успешния трансфер. 5+6гс- жълтъчно мехурче, 6+6-сърчице. Подготви си списък с въпроси- кое лекарство до кога и как се спира/намалява, защото повече среща със Стаменов може и да нямаш, а всички други лекари, които ще те гледат до 12гс, ще ти казват- имаш си изписана терапия от лекаря и само той може да ти я спре. Всичко ще е наред, имай малко повече вяра.

# 96
Bobby, има една песен “It ain’t over till it’s over” 🤞 Докторите могат във всичко да се намесят, но не и в имплантацията (все още). Моят съвет е да не обръщаш внимание на думите на докторката. Не я защитавам, но понякога според мен са по-груби, защото те самите не са сигурни и не искат после да ги обвиняваме в напразни надежди. Преди 2 седмици бях в Спешното заради зацапване. Тогава за първи път чух пулс и питах следния тъп въпрос: Този пулс добре ли е? Да, може би тъп въпрос, но бях наплашена. Докторът отговори: ами “добър въпрос”, защото не се знае.
Комуникацията в Надежда, когато си нечий пациента (както ние при Стаменов), след забременяване куца. На мен директно ми бе казано, че ще ме следи друг доктор. И аз изввднъж започвам цялата комуникация и градене на доверие на ново. Според мен в комуникацията на болницата е проблема и може би трябва да им го кажем.
Здравейте, момичета. Моят първи преглед не мина добре. Confused Тази бременност може и да не се развие. Но съм страшно разочарована от д-р Тихомирова, която е лишена от всякакъв такт, а според мен и умения. Видя се сакче с жълтъчно мехурче, но не отговаряло на 6та седмица. Цитирам:
“ Запиши си час за сряда, но изрично кажи да е при д-р Стаменов, за да види дали тази бременност ще продължи въобще. Защото хубаво, аз ще те прегледам ама....“ Как ви звучи това? Д-р Стаменов ще види дали ще продължи, а тя явно не може да го види.
На въпроса ми възможно ли е да не отговаря на седмицата заради по-късна имплантация, която според мен имам, с троснат тон ми се каза: "Аз откъде да знам. Не се знае кой ембрион се е имплантирал. Дали от първия трансфер или от втория." Не искам да я виждам повече и съм решила, че вече ще отказвам час при нея. Дори не разбрах като не отговаря на 6 г.с., то на коя отговаря.
Иначе това се видя. Остава ми да се моля  да става въпрос за късна имплантация. Но каквото, такова. Поне забременявам, все ще дойде и моя час. Heart
Скрит текст:

# 97
На мен ми казаха, че обикновено прегледите ги правела д-р Кайрякова, но поне един от прегледите гледали да е при д-р Стаменов. Не съм очаквала Тихомирова. Иначе аз не искам да ми дават напразни надежди, но поне да каже: Сакчето не отговаря на 6та седмица, отговаря на 5та примерно. С еди какъв размер е... Не мога да кажа дали ще навакса или ще спре развитие, но ще го проследим и т.н. А аз реално съм без никаква информация, защото след тона й не посмях да питам нещо повече. Като и да е, свърши се тя. Ще опитам да съм позитивна до сряда. И все пак... имате ли идея ако и в сряда доктора потвърди, че бременността не се развива, как се приключва с такава бременност? Спиране на лекарства и самостоятелно изчистване или някаква манипулация?

# 98
На мен ми казаха, че обикновено прегледите ги правела д-р Кайрякова, но поне един от прегледите гледали да е при д-р Стаменов. Не съм очаквала Тихомирова. Иначе аз не искам да ми дават напразни надежди, но поне да каже: Сакчето не отговаря на 6та седмица, отговаря на 5та примерно. С еди какъв размер е... Не мога да кажа дали ще навакса или ще спре развитие, но ще го проследим и т.н. А аз реално съм без никаква информация, защото след тона й не посмях да питам нещо повече. Като и да е, свърши се тя. Ще опитам да съм позитивна до сряда. И все пак... имате ли идея ако и в сряда доктора потвърди, че бременността не се развива, как се приключва с такава бременност? Спиране на лекарства и самостоятелно изчистване или някаква манипулация?
Само да ти кажа че при моя преглед 6г.с. 0 дни също не се видя ембрион. След 1 седмица видяхме и пулс даже , така че спокойно , тегли им по една майна и се успокой.

# 99
Да, аз сега съм при Кайрякова, мила е. Боби, моля те, чуй в сряда Стаменов и не мисли “крачки напред”, аз така нон-стоп си казвам: едно по едно🤞.

# 100
Добре, ще ви послушам. Hug Явно още съм емоционална, защото не бива на първи преглед, когато и без това си толкова изплашен и притеснен, да оставаш с хиляди въпроси и неизвестни в главата си. Ще си чакам чинно и ще вярвам. Благодаря ви за успокоителните думи. Heart

# 101
Момичета, качвам един линк със статистическа информация относно успеваемостта спрямо нивото на ЧХГ на 14 ден след трансфер. Може да ви е полезен и да послужи за ориентир.
От моят репродуктивен знам, че стойността на 10 ден след траснфер на 5дневен ембрион трябва да бъде трицифрено число, но както се вижда от таблицата, винаги има изключения и следователно надежда.
https://natalist.com/blogs/learn/what-is-a-good-beta-hcg-after-a … f-embryo-transfer

# 102
Добре, ще ви послушам. Hug Явно още съм емоционална, защото не бива на първи преглед, когато и без това си толкова изплашен и притеснен, да оставаш с хиляди въпроси и неизвестни в главата си. Ще си чакам чинно и ще вярвам. Благодаря ви за успокоителните думи. Heart
Боби, аз имам едно момченце след като Шефкетова ми каза:"От това дете няма да стане." В шок от Надежда отидох във Фемина на ул. Дунав и д-ра ми показа пулсации на сърце. С второто отидох в Токуда пак -  ама това май е сакче, ама много ти е неравна лигавицата има още петна от естрофема, не знам дали е не е ли? Пак тичам във Фемина, пак се вижда сакче. Даже и две, едното неправилна форма, две бяха трансферирани. Техниката им е изключителна, задапаратните устройства също. И ме взимат след половин час като пропищях и двата пъти.

# 103
Боби, кофти ситуация и отвратително отношение... Ти реално към днешния ден как се водиш по калкулатор? На мен първия ми преглед беше в 6+3г.с и се видя ембрионче и пулсации даже.. На твоята снимка се вижда бяла точка може и това да е ембриончето...макар и мъничко. Дано Стаменов те зарадва при прегледа и определено мисля като другите че.заслужава да му разкажеш за отношението на Тихомирова...

# 104
Аз имах кухо яйце бременност
отидох в 6 седмица, отговаряше на 5 седмица и няколко дни, реакцията на доктора беше подобна, не дават празни надежди, но и това, че не се вижда бебе сега не значи нищо, може и да се доразвие, както се е случило при много момичета
след това ме викнаха в 8 седмица, сака пак отоваряше на 5 седмица, т.е. вече изоставаше 3 седмици, и пак нищо не се виждаше
дори и тогва доктора ми каза, ако искам след още 2 седмици пак да се видим, но аз отказах, в крайна сметка, не ми се взмеха лекарства до 10 или 12 седмица, докато сакът стои в 5 та седмица и няма бебе

така че не се отчайвай, поне до 8-ма седмица ще изчакат, има вероятност да навакса, при теб разликата между 5 и 6 седмица може бързо да се навакса

а относно какво става при подобна бременост - спират се лекарствата и до една седмица (докато организма се изчисти от лекарствата) цикълът ти идва... и това е

Но при мен сака беше абсолютно празен, при теб не е, вижда се нещо, дали е жълтъчно мехурче, или ембрион, може би след 2-3 дни наистина ще се види. Според мен има надежда. Не се отчайвай отсега.
Мисли позитивно.

Стискам палци при следващия преглед всичко да е наред. Успех.

Общи условия

Активация на акаунт