Любители на котки - Тема 176

• 28 062
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
  • Стара Загора
За пастет/пауч/консерва препоръчвам lickimat. Може да се намери подобни нещо в левчетата, ако не ви се дават 20 лв.

# 121
  • In the land of Never Never
Някой има ли впечатления от тези купички за хранене? Не са ли прекалено плитки за пастет? 2,5 см е височината им.

Нашата котешка банда е с пластмасови съдинки и все отлагам смяната им, защото са ми много удобни, но...
Васко ползва ето тези от зооплюс, удобни са му и за пастет.
https://www.zooplus.bg/shop/kotki/poilki_hranilki_kupichki/keram … i_kupichki/766021

# 122
Благодаря, Glikoza.
Харесва ми този повдигнат вариант отдавна!
Смущава ме това, че диаметърът е малък. Моите хубавци все вадят от чинийката, когато хапват мокра храна и предполагам, че е заради малкия диаметър.

# 123
Благодаря, Glikoza.
Харесва ми този повдигнат вариант отдавна!
Смущава ме това, че диаметърът е малък. Моите хубавци все вадят от чинийката, когато хапват мокра храна и предполагам, че е заради  малкия диаметър.
Аз не слагам цялата храна обикновено, когато съм вкъщи, защото не я изяжда наведнъж и изсъхва.
Имаше и по-голям размер, но сега не излезе в сайта.
Счупих един път чинийката, това е лошото на порцелановите, и реших да поръчам по-голямата, за да видя дали ще му е по-удобен голям размер, но чинийката пристигна пукната на две. Снимах я и ми върнаха парите веднага. Но не поръчах пак голямата, видя ми се твърде голяма.

# 124
Glikoza, и аз не слагам цялата храна. Слагам по супена лъжица - лижица и половина и добавям, когато и ако се изяде храната и въпреки всичко вадят от купичката. Sad

# 125
  • София
Това с ваденето от паничката май няма оправия. На някои котки им е заложено. Боги е така и не се влияе от формата на чинийката/купичката. Ако ѝ дам месце от моето ядене, никога няма да го изяде на място. Взима го и го носи някъде. От пастета/консервата е същото. Вади някак голямо парче и го яде на 2 педи разстояние. Joy

За пастет/пауч/консерва препоръчвам lickimat. Може да се намери подобни нещо в левчетата, ако не ви се дават 20 лв.
Не ги бях чувала. Пуснах ги на Гугъл. Не остава ли много храна около тези бодлички? И доколко е полезно да ближат ежедневно някакви гумени неща? Не е ли по-добре в порцелан/керамика/стъкло?

# 126
Аз ползвам алуминиево фолио, вместо купичка. За пастет. За пауч не става, трябва ръбче.

# 127
Lickimat са много популярни, особено за кучета.

# 128
Васко ползва ето тези от зооплюс, удобни са му и за пастет.
https://www.zooplus.bg/shop/kotki/poilki_hranilki_kupichki/keram … i_kupichki/766021
И Блеки ползваше такива купи, докато не ги счупи, нарочно, опитвайки се да привлече внимание Grinning
Няма значение, че има голяма подложка за купите с храна, всичко се вади старателно от купите и се маже по килима и по пода.
Онзи ден изтървах купата с храна, която бях приготвила за Сузи. Сякаш някой ми я бутна от ръцете. Блеки веднага се втурна да ми помага с почистването, облизвайки старателно от пода разпиляната храна Joy

# 129
И Блеки ползваше такива купи, докато не ги счупи, нарочно, опитвайки се да привлече внимание Grinning
Няма значение, че има голяма подложка за купите с храна, всичко се вади старателно от купите и се маже по килима и по пода.
Онзи ден изтървах купата с храна, която бях приготвила за Сузи. Сякаш някой ми я бутна от ръцете. Блеки веднага се втурна да ми помага с почистването, облизвайки старателно от пода разпиляната храна Joy
Блеки сигурно е искал да каже, че чинийката му е празна. Simple Smile
Аз пък измислих система да не се качват мравки да дояждат остатъците от храната на Васко. Паницата отдолу е доста голяма, вероятно е кучешка, взех я наскоро от Лидл. Слагам вода до средата, после чинийката на Васко вътре, и така може да стои дълго.

# 130
Мини, как е Сузи? Дано да има подобрение и да се закрепи.

# 131
  • София
Аш се храни в такива купички

https://www.zooplus.bg/shop/kotki/poilki_hranilki_kupichki/vsich … chki_kotki/493706

Не знам как се беше появила в коликата в Зооплюс (може да съм гледала нещо, нямам спомен) и съм я поръчала заедно с консервите. Чак след плащането видях, че съм поръчала и някакви купички. Мислех да я дам на Оникс, защото той е прасе при хранене, много храна разхвърля (особено гранули). В едната купа сипвам гранули и всички хапват от там.
Имат две пластмасови, две метални и няколко керамични купички.
Диаметърът на купичките нараства с порастването на ламите Simple Smile

Днес пихме кафе с Minnie.Mouse. Аш я видя за първи път и не я облиза. Другият път.
Мини, благодаря за подаръците. Дейзи окупира всички топчета Simple Smile
И хапнаха. Щом и Аш яде значи са хубави.

Подобни са на Schesir. Много им харесват.
Сега са фенове на Yarrah Bio, Rosie's Farm и Smilla Fine Menu.
Yarrah Bio и Smilla Fine Menu поръчвам за първи път и им допаднаха.

# 132
Glikoza, супер идея срещу мравки. Дай ми някаква за уличните котки. Оставям им да си имат гранули по два пъти на ден в тарелка, която обичайно напоследък за 10- тина минути почернява от мравешки нашественици.  Те направо оглозгват храната.

# 133
Мини, как е Сузи? Дано да има подобрение и да се закрепи.
Благодаря, че питаш, Недоволна. Удома си е вече и е спокойна, Сузи. Мама с лекота й дава лекарствата. Искахме да си е вкъщи няколко дни и тогава мама да я води на контролни изследвания. Утре мама е на доктор. Паднала е във Франция и й е подута едната ръка. Сузито ще е в сряда.
АнМари, радвам се че им харесват храната и топчетата Simple Smile Следващият път ще си чакам облизването Bowtie

# 134
Здравейте,
Първо да започна с това, че не съм гледала котка досега, нямам никакъв опит и не знам как да подходя. Съседите ми си изхвърлиха котето на улицата преди малко повече от месец. От тогава то живее пред нашия вход, храним го, а то е много гальовно и добричко, постоянно влиза вътре щом отворим вратата...Съседката каза, че е на 2 години, женско, кастрирано. Не го искали вече защото правело бели, а си взеха куче и не можели да ги гледат двете заедно...както и да е.
Та, сериозно обмисляме да го приберем, но първо нямам идея как точно да процедираме и второ има нещо, което доста ме притеснява.
1. Какво трябва да направим - да купим клетка и да занесем котето на ветеринар? Предполагам, че със сигурност ще трябва обезпаразитяване, а после какво се случва? Можем ли веднага да внесем котето вкъщи или трябва да го изкъпем и как точно да го направим (къпането)?
2. Има ли сред вас алергични хора (не точно към котка, а по принцип), които да съжителстват с котки без проблем? И двамата с ММ сме с алергии (той с алергичен ринит, има доказани алергии към треви, полени и куче , но за котка не му е правен тест, а аз с уртикария от време на време по-скоро от храни като ядки, ягоди, но реално не съм се тествала за други алергени и нямам представа.) Та, дали е нужно да направим първо тестове?

Общи условия

Активация на акаунт