Любители на котки - Тема 176

• 28 067
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
Направо съм в шок. Какви са тези изроди, без извинение, които така изхвърлят котето на улицата, защото правело бели. И децата си ли ще изхвърлят, ако правят бели?!
A-L-I-N-A, адмирации, че ще приберете котето удома. Щом е домашно не знам дали трябва да се води на доктор, по-компетемтните от мен ще кажат. Аз идвам да споделя за алергиите. Когато приятеля ми се запозна с Таласъма, очите му се зачервяваха. И на мястото, на което се е докосвал до него, ставаше червен и го сърбеше. След 3-4 седмици вече не се появяваха и сега приятеля ми няма проблеми. Блеки обича приятеля ми да го гушне и да си се разхождат. Зачервявания вече няма.

# 136
Прибирайте нещастното животно. Щом е свикнало с дом, вероятно е в абсолютен стрес. Питайте въпросните съседи дали и кога е водено на ветеринар и дали има картон, дали и какви ваксини има. Обезпаразитяване вероятно ще е добре, щом е прекарали време вън. Ринити и хранителни алергии мисля че няма да се влошат от коте. То кой ли вече няма някакви алергии…

# 137
Изроди!
Как може да има такива хора.
Не е за пръв път, нито за последен, но съм в шок. Ще се прибирам аз вечер и ще гледам Ушатото как стои отвън до входната врата и ме гледа жално, при положение , че до преди месец е живял у дома и аз ще се кача да ям и спя.
Стига!

# 138
Аз имах едни съседи така си изхвърлиха кучето. Бяха квартиранти. Жената забременя. Събраха си един ден багажа в един камион и оставиха кучето до дървото пред прозореца ми и потеглиха. Кучето стоя без да мърда 3 дни до дървото, да ги чака да се върнат. Накрая не издържах. Прибрах Джеси у нас, при котките и пуснах обява в Бездом. Една софиянка прояви интерес и прекосихме половин България, за да ѝ я занеса. Втората ми най-голяма грешка в живота. Джеси им изяла диван и я пратили в някакво село на синджир и никога повече не узнах нищо повече за нея... А толкова добре се разбираше с котките... Frowning1 Pensive Съжалявам искрено за грешката си...

# 139
За котките и алергии. Стандартните алергии нямат нищо общо с котките. Аз съм с много тежка алергия към страшно много неща, няколко пъти бърза помощ ме е спасявала, но четвърт век съжителствам с домашни котки без проблем.
Прибирайте котето, щом е домашно. Само трябва да има готова котешка тоалетна, да се занесе в нея и да ринете няколко пъти с предните му лапички, за да знае, че там трябва да си върши работата.
Добре е да се посети ветеринар, за да го обезпаразитят, щом е било на вън.
За идиоти те, които са го изхвърлил просто нямам думи. В други държави щяха да отнесат жестока глоба.

# 140
Здравейте,
Първо да започна с това, че не съм гледала котка досега, нямам никакъв опит и не знам как да подходя. Съседите ми си изхвърлиха котето на улицата преди малко повече от месец. От тогава то живее пред нашия вход, храним го, а то е много гальовно и добричко, постоянно влиза вътре щом отворим вратата...Съседката каза, че е на 2 години, женско, кастрирано. Не го искали вече защото правело бели, а си взеха куче и не можели да ги гледат двете заедно...както и да е.
Та, сериозно обмисляме да го приберем, но първо нямам идея как точно да процедираме и второ има нещо, което доста ме притеснява.
1. Какво трябва да направим - да купим клетка и да занесем котето на ветеринар? Предполагам, че със сигурност ще трябва обезпаразитяване, а после какво се случва? Можем ли веднага да внесем котето вкъщи или трябва да го изкъпем и как точно да го направим (къпането)?
2. Има ли сред вас алергични хора (не точно към котка, а по принцип), които да съжителстват с котки без проблем? И двамата с ММ сме с алергии (той с алергичен ринит, има доказани алергии към треви, полени и куче , но за котка не му е правен тест, а аз с уртикария от време на време по-скоро от храни като ядки, ягоди, но реално не съм се тествала за други алергени и нямам представа.) Та, дали е нужно да направим първо тестове?
Аз съм с астма и алергии. От коте съм се подувала в главата като балон. Това преди 12 години. Сега като взе властта у нас Сина, гушкам, целувам, мачкам и после се мия задължително. И не съм имала кризи. Така че прибирайте котенцето спокойно.

# 141
  • In the land of Never Never
Споделям информация, за космените топки в стомаха, не бях чувала за някои растителни масла, че помагат. Въобще сайта се оказа интересен и информативен, не съм попадала на него.

https://dogsandcats.bg/kotki/niakolko-estestveni-metoda-za-predo … tomaha-na-kotkite

# 142
  • София
Alina, аз съм с алергичен ринит (домашем прах и полени, особено към липа) плюс уртикарии от сьомга, пушени меса и сирена и вероятно други дребни прелести, малкият ми син е с поленова алергия, и "на младини" беше с астма  (алергия към тревисти и брезови) и атопичен дерматит. На малкия правихме тест специално за алергии към куче и котка, защото се обриваше по врата и ръцете след посещение при дъщеря ми, която има куче (прословутия Фреди, заради който нашият любимец набързо бе кръстен Барни). Оказа се алергичен само към кучета, но не и към котки. След 2 месеца ще станат 4 г. откак Барни е у нас, никой не е направил реакция към него.
...
Ивекс, аз също съм в шок. Как може 2 години да живееш с животно и да не го заобичаш? Това хора ли са изобщо?

# 143
  • Стара Загора
Как може да има такива идиоти, без извинение.
Приберете животинката щом ви се доверява. Ще спасите една душичка.

Ох, ние сме на почивка и рошльо много ми липсва. Свекърва ми го наглежда всеки ден, храни, обслужва. Първият ден и хъскал, но вече са приятели.
Притеснявах се, че няма да яде, ама няма проблем. Хапвал си, вилнеел. 🤣

# 144
Явно за тях любимецът е нещо като украшение за дома. За сметка на човека, който при потопа в петък е отказал да бъде качен на хеликоптера без домашния любимец, който бил прегърнал (не казаха котка или куче е). А в идиотска време да висиш във въздуха, докато те изтеглят към хеликоптера не е лесно и без животинка в ръцете. Военните са излезнали хора и са спасили и животинката.

# 145
Недоволна, това къде?  Ние тук изгоряхме, не е валяло от месеци, чак днес вална малко. Милия човек! И милото животинче! Много трогателно, но заслужено - животинките ни дават безкористно любов.

# 146
  • Бургас
Браво на човека с домашния любимец, без когото е отказал да тръгне!

С алергии съм,ама от най-тежките,стигам до анафилаксии.
Цял живот живея с всякакви животни.
Майка ми е астматичка,уж и аз,но честно казано нямам пристъпи,само по документи се водя така.
Котаракът си спи на леглото ми откакто го прибрах.
Много се притеснявах да не реагирам на Стронгхолд(обезпаразитяващо лекарство),но явно и с него нямам проблем.
От полени обаче не мога да дишам и цяла пролет съм на по няколко антихистаминови хапчета на ден,така са изписани от лекар.
От сърце Ви пожелавам да нямате реакции от котето.

И аз си мисля,че двойникът на Харко е бил домашно коте,все до един и същи блок и вход си стои и е много доверчив към непознати.

# 147
Карловско. Страшна трагедия е, потърси новини за селата Сланина, Богдан и    Каравелово. Големи щети има и на други места, но там е нещо страшно. Изцяло отнесени масивни къщи, единственото положително е, че няма човешки жертви.

# 148
  • София
Момичета, преди една-две странички се дискутираше темата за мравките, та, макар и позакъсняла, да споделя ефективен опит. Аз живея в сутерен, както съм писала и друг път. Идвали са мравешки колонии заради котешката храна, но аз своевременно съм пръскала с Фронтлайн (препарат против паразити), и веднага изчезват. Слагам една пипета на 400 мл вода, и пръскам. Фронтлайн се оказа много ефективен и против хлебарки. Над мен живееше старец, който правеше трохи по пода си и привличаше пълчища хлебарки. Когато почнаха да идват и при мен, веднага напръсках. Около една година не се появяваха,  и после като напръскам, пак една година чисто.
Винаги съм купувала от най-големите пипети Фронтлайн, тези за кучета над 40 кг, отмервам 0,5 мг със спринцовка за диабетици за едно обезпаразитяване на коте, от останалото взимам за пръскане в къщи. Отвора, който съм направила на голямата пипета, запушвам с дъвка и съхранявам в хладилник.
P.S. Под съдинките за котешка храна, ако напръскате хубаво с Фронтлайн, мравките няма да я нападат. Когато пътувам (за 2 мес.) извън Бг, винаги пръскам под сухата храна, и досега нямам случай да са я нападали мравки. Много ми е важно да съм сигурна, че няма да има издънки, понеже котките не ядат суха храна, нападната от мравки, и ще гладуват. Същевременно самият Фронтлайн не е токсичен за котки.

Последна редакция: пн, 05 сеп 2022, 18:47 от detelistna.4etirilinka

# 149
  • Бургас
Детелистна,данък...
❤️ ❤️ ❤️

Мравуците и мен ме тероризират,но точно заради нашите алергии не смеем да пръскаме с каквото и да е.

Общи условия

Активация на акаунт