За битовизмите

• 7 990
  • 187
  •   1
Отговори
# 120
  • France
Изобщо не се впрягам на тема чистене и подреждане. Дреха метната на стол или леко разхвърлян интериор по никакъв начин не могат да ме изкарат от равновесие. Двамата с мъжа ми работим, децата са на 13 и на 7. Всеки участва в домакинските задачи според възможностите и свободното си време. Прахосмукачка веднъж седмично. Чистене на баня, кухня и под на 2 седмици (с ламиниран паркет сме). Абсурд да лъскам баня или под всяка седмица. Обичам да готвя и основно аз го правя. Децата си подреждат стаите, слагат масата,  зареждат съдомиялната. Съпругът ми пазарува, помага с домашните, занимава се с колите и ремонтите ако възникнат. Това е. Нищо не ми тежи, ако не мога да го свърша днес и утре е ден. Нямам амбиции за перфектен дом и не обременявам семейството си с такива неща. Самата идея да се караме с мъжа ми за битовизми от рода защо не е хвърлен боклука, ми звучи безумно.

# 121
Аз пък никога не съм била чак толкова енергична, за да се справям с работа+готвене+всичко от и до. И като така всичките шерпи са се включвали. То ако майката е робот, другите няма и нужда да участват.
Познавам такава жена, наистина робот и перпетуум мобиле, останалите само не трябва да й се пречкат. Ами, браво на нея.

# 122
  • София
Аз, защото се боря с патологичния мой мързел и вътрешните ми пориви на абсолютизъм, да по съвсем нашенски съм намерила на баницата мекото.
Оптимизация и разпределение - нещо, като владей и разделяй Joy

# 123
  • София
Аз вече хич не се ядосвам ако нещата ме са под конец и под контрол. В детската поне искам да мога да стигна до балкона. 😅

# 124
  • Пловдив
За мен да направя дома си уютен, да чисто, да има вкусна храна е като обяснение в обич към семейството ми. Не го правя защото трябва. Домът ми е малък, скромен, с нищо излишно и скъпо, но всеки който е дошъл, казва че е уютно.
Когато децата бяха малки и готвех и гладех посреднощите е било, не защото съм луда, а за да може деня ми даде свободен за плаж, игри навън, разходки. Хаусът ме изнервя, липсата на ред, режим, също . Сътворила съм си мия свят в който ми е уютно и удобно. Ако на някой му харесва да живее в прах, разхвърляни дрехи, трохи по пода, мръсни прозорци и мивка с чинии - негова си работа.
Писах всичко, за да се види, че и сама жена с 2 деца, без помощ от баби и детегледачка, може стига да иска.
А не, изобщо не е било защото си луда. Хич да не е. Нещо фатално ще се случи, ако детето на година и половина е с неизгладена тениска. И на мен денят ми е бил свободен за разходки и игри навън. Защото не гладя! Гладят се единствено дрехи непосредствени преди обличане, официални и за работа. Толкоз. Ако изгладя чаршаф - мъжът ми ще тръгне да ме преглежда дали не съм болна. Това докато бях официално SAHP/SAHM. Сега докато работя на пълен работен ден още по-малко се впрягам.

# 125
  • София
За да не се ядосвам на разхвърляно, всеки си има ангажимент да си сложи дрехите в коша, вещите в шкафа, чиниите в миялната и т.н. Съпругът ми беше също така научен навремето, така си научаваме и децата още от момента,в който проходят, а не чакаме да стане късно.
Когато всичко си е на мястото, няма нужда от огромни усилия да се поддържа.

# 126
И аз мисля, че хората, които вманиачено гладят всичко, не са добре Joy и винаги като стане въпрос за гладене се сещам следната случка. Като бях бременна и свеки ми подари ютия като с ехидна усмивка ми каза "знам, че не гладиш и нямаш ютия, ама ето сега вече ЩЕ гладиш,защото на бебето всичко се глади ЗАДЪЛЖИТЕЛНО" хахаха много й беше смешно.
Пп. Ютията още си стои у тях. Изобщо не я взех. Детето е вече на три и нищо не му стана като не съм му гладила НИЩО.
Пп2 Аз наистина не разбирам защо се глади. Смисъл за ризи, да, официален повод. Ама ежедневно гащи, кърпи, чаршафи, дънки и тн. Защо, по ягодите, ще си го причинява някой? Моя извод е лудост и мания, ама айде няма да обобщавам.

# 127
  • София
Хаха, знаех си, че не съм добре. Обожавам да гладя. Разбира се, не всеки ден и не всичко, но събирам нещата за гладене за седмицата и ги гладя заедно, докато изгледам някой филм. Това за мен е нирвана. Това е единственото, което не позволявам никой друг да го прави. Обожавам аромата на топли чисти дрехи. За съжаление,все повече неща напоследък са от немачкаеми материи. Wink

# 128
  • София
Гладя си роклите и финтифлюшките, прилежният външен вид ми е приоритет.
Кърпи и бельо - не.

# 129
Хаха, знаех си, че не съм добре. Обожавам да гладя. Разбира се, не всеки ден и не всичко, но събирам нещата за гладене за седмицата и ги гладя заедно, докато изгледам някой филм. Това за мен е нирвана.
Оххх, ако нямаше 5 деца, щях на секундата да натиря Уишмастъров и да падна на колене пред теб с диамантен пръстен в ръка. Мразя! Мразя! Мразя гладенето! Май изгубих първото място за чистофайническо ОКР.

Янтрич, сега сериозно, може и да сме луди, ако ни кефи всичко у дома да е чисто и подредено, ама аз много си харесвам лудостта и чудесно си съжителствам с нея.

# 130
  • Между гори и планини
Много обичам вечер след душ да се гмурна в прясно изпрани и изгладени чаршафи. Имат прекрасен аромат .
Но не смятам за нужно понеже аз държа да изглеждаме спретнати да ми се слага етикет, както аз не слагам такъв на тези които харесват да ходят измачкани като хармоника.

# 131
Анцузи гладите ли? Стана ми интересно. За чорапи съм чувала, че да.
Не бутвам ютия, освен дрехи за официален повод или понамачкани ежедневни.

# 132
  • София
Те не носят анцузи. Не си ли гледала "Степфордски съпруги"?
Аз също гладя само мои дрехи преди излизане. Изразът "да ги изгладя, за да ги прибера" даже ми звучи странно.

# 133
Гладя непосредствено преди да облека дрехата. Иначе и мен ме успокоява гладенето, но не чак до там да гладя всичко и да прибирам в гардероба.
Също обожавам да легна в току що сложени изпрани чаршафи.

# 134
  • София /Абсурдистан
Аз нося дрехи само от естествени материи / заеади алергиии/, а те, за съжаление, се мачкат. Помощницата глади у нас, не си представям да нося нещо сдъвкано. Бельо и кърпи не я карам да глади, чак пък толкова няма нужда, но всички дрехи се гладят.

Общи условия

Активация на акаунт