RYANAIR - 21

• 44 318
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
Доколкото знам и съм чувала, за разлика от Уизеър, Райън не практикуват overbooking в ЕС. Място си купувам само за Уиз и то само, ако очаквам самолетът да е пълен.
Обаче ми писна от стачки и протести, служителите на Райън Белгия протестираха два уикенда подред, сумати отменени полети, но никаква предварителна информация кои ще са отменени и кои - не. Та се наложи да си купувам втори билет за връщане на Уизеър за да съм сигурна, че няма да си остана на летището

# 616
  • София
А някой въобще попадал ли е в такава ситуация?
По мои наблюдения това са крайни изключения и съвсем не редовна практика.

# 617
  • На планетата Земя
Аз съм била свидетел на такава ситуация на летище в Германия с Луфтханза. Не беше приятна гледка. Дамата, останала без възможност да пътува, обърна света. Стигна се дотам, че служителите започнаха да предлагат като на търг изгодни условия и обезщетения, само и само някой да склони да не лети, а тя да замине.

# 618
Според мен това е напълно редовна практика и всички го правят, просто прогнозите и статистиките работят и затова не се виждат последици. С бума след ковида може да са се попроменили нещата и затова прогнозите не работят винаги. С уиз имаше случки отпреди, но то беше, защото бяха заложили в разписанието по-големи самолети, а доставките закъсняха и трябваше да летят с по-малки.

В Щатите няколко пъти съм чувал по уредбата "моля от пътниците за полет ХХХ ако има желаещи да пътуват утре, да се обадят, ще получат хотел и $300" примерно. Ако няма желаещи избират насила пътници и дават повече пари. Лоукостовете явно пропускат първата стъпка с доброволците.

Като цяло не можеш да имаш нагласата, че купен билет означава че 100% ще стигнеш навреме, винаги има възможност за стачка, снежна буря, задръстване докато стигнеш до летището, катастрофа  и подобни неща. Има застраховки, може да тръгнеш по-рано за по-сигурно и т.н.

# 619
Доколкото знам и съм чувала, за разлика от Уизеър, Райън не практикуват overbooking в ЕС. Място си купувам само за Уиз и то само, ако очаквам самолетът да е пълен.
Обаче ми писна от стачки и протести, служителите на Райън Белгия протестираха два уикенда подред, сумати отменени полети, но никаква предварителна информация кои ще са отменени и кои - не. Та се наложи да си купувам втори билет за връщане на Уизеър за да съм сигурна, че няма да си остана на летището

Още утре мога да снимам по система как повече от половината полети за деня на RyanAir са свръхпродадени с +1, +2 с риск уволнение. Шегата настрана, не е вярно, има го и при двете авиолинии, а и не само при тях.

RebelHeart
Имах случай +14, когато свалих не един или двама пътници, но наистина това беше някакво крайно изключение. Обикновено наистина се продават повече билети, отколкото са местата, но повечето пътници не се чекират/явяват и такива ситуации със свалени пътници, било то 1-2 или повече, се случват много рядко.

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 14:00 от ztztt

# 620
  • Перник
Здравейте!Планирам пътуване до Брюксел през май/юни. Някой пътувал ли е с Ryanair  до там, как въртят цените и кога е най-подходящо да се купят самолетни билети за тази дестинация? В момента излиза най-изгодно на цена от 67евро двупосочно пътуване без екстри за 7-10 юни. На мен цената ми се струва много добра. Споделете мнения. Благодаря предварително!

# 621
  • София
За 67 евро -><- купувам без да чакам.
И да падне, колко да падне? С 5 евро? С 10 евро?
Не си заслужава риска.
Знаеш предполагам, че Брюксел в случая не е Брюксел, а Шарлероа.

# 622
Аз пътувам често, средно добре е 67 евро, не бих чакала и аз. И за 40 съм пътувала, и за по-малко е възможно, но и за 150 също, когато съм взимала в последния момент. Но пак не е правило, че ще е скъпо, ако се взима накрая. Миналата събота за връщане към София взех за 15 евро от Уиз, които месец по-рано нямаха изобщо евтини билети за Брюксел-София.

Трансферът с flibco от Шарлероа до Брюксел беше последно преди 2 месеца 17,50 и доста редовен. Сега, не знам, защото аз ползвам bus A + влак от гара Шарлероа.

# 623
Прочетох по-горе за места по 9 и 17 евро. Бихте ли казали това кои редове са и за кои дестинации. По спомен най-евтините седалки на RYAN бяха по 2 - 4 евро.

# 624
  • София
Ключовата дума е "бяха". Да, бяха.
Simple Smile

# 625
  • София
Прочетох по-горе за места по 9 и 17 евро. Бихте ли казали това кои редове са и за кои дестинации. По спомен най-евтините седалки на RYAN бяха по 2 - 4 евро.
Ние сме чрез агенция на организирана екскурзия до Малта. Не съм много сигурна, но мисля, че сме на 21 ред за 9 евро. За 20 евро до прозореца и средно място бяхме на 7-ми ред последния път, полет до Виена.

# 626
Аз закупих места за €6 на 21 ред за Милано.

# 627
Аз закупих на Уиз обаче 3 места по 32, 34 и 36 лева еднопосочно (в обратната посока бяха подобни цените), най-отзад в самолета, бяха най-евтините. По-предните седалки бяха по 40, 46 лв. и не видях другите суми. Но и самите билети държат скъпа цена, може би заради това и местата са скъпи.

# 628
Никога не ми се е случвало самолет да не ме качи, но не е късно:) Свекърва ми обаче е пътувала в кабината на пилотите и знам, че свръхпродажба на билети си е регулярна практика.

# 629
  • СОФИЯ
Различен е моят въпрос.  На 09.01 купих на борда козметика за 48 евро. Има забавяне в отразяване, знам. Днес виждам в банкирането си 81 евро.
Вярно е че момчето беше смотано, предполагам че СК не го е отразил правилно, бележка на хартия не получих.
Преглътнала съм разликата. Въпросът ми е как се процедира в подобни случаи?

Общи условия

Активация на акаунт