RYANAIR - 21

• 44 318
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
  • Luxemburg
Райън има тарифа Flexi plus, която е доста по-скъпа, разбира се
Не видях такава тарифа. Освен най-евтината Value имаше  Regular (priority +free seats), Family Plus (priority, seats, 20kg check in), Plus.
Предлагаше ми някаква застраховка към Xcover, но само за български граждани и само в Бг важаща. Дали ако взема такава застраховка (8€/човек) и видя че отменям първия полет може да поискам възстановяване на втория полет? За мен най-добре бе да си купя Флекси към билетите, но не го видях никъде.

# 646
Не видях такава тарифа. Освен най-евтината Value имаше  Regular (priority +free seats), Family Plus (priority, seats, 20kg check in), Plus.
Предлагаше ми някаква застраховка към Xcover, но само за български граждани и само в Бг важаща. Дали ако взема такава застраховка (8€/човек) и видя че отменям първия полет може да поискам възстановяване на втория полет? За мен най-добре бе да си купя Флекси към билетите, но не го видях никъде.

де да знам

изглежда ми адски скъпо

то трябва да се чете каво точно покрива, но мисля, че връзки, направени самостоятелно не се покриват от застраховката
не съм застраховал такова нещо, винаги оставям много време между полетите

Последна редакция: чт, 12 яну 2023, 21:26 от neuromancer

# 647
Здравейте, дали може да ми съдействате? Закупих 2 билета за мен и мъжа ми и сега направих Check- in, като в последната стъпка ми генерира PDF файл с бордните карти, но в приложението ми в телефона се визуализира само моята бордна карта. Имате ли идея защо е така? Иначе със зелено тикче и на двамата ни излиза chek-in. Трябва ли да получа потвърдителен имейл с бордните карти, защото нямам такъв?!? Също още нещо странно в my booking не ми излиза резервацията, трябва да я търся с кода, който ми е изпратен и с имейла?!?!  Благодаря Simple Smile

Последна редакция: чт, 12 яну 2023, 22:24 от Sun_and_moon_

# 648
Плъзнете екрана, там е и другата карта, една зад друга са ..

Joy

# 649
  • Luxemburg
Не видях такава тарифа. Освен най-евтината Value имаше  Regular (priority +free seats), Family Plus (priority, seats, 20kg check in), Plus.

де да знам

изглежда ми адски скъпо

то трябва да се чете каво точно покрива, но мисля, че връзки, направени самостоятелно не се покриват от застраховката
не съм застраховал такова нещо, винаги оставям много време между полетите

Аз съм с деца и тогава не излиза тази Флекс, а Фемили и там няма такова нещо.

# 650
  • СОФИЯ
Мисля, че на сайта има опция да се изкара бележка за плащанията, правиш проверка и ако има грешка , искаш корекция.
Благодаря за това точно насочване. Така реших несъответствието.

# 651
  • София
Adventures7, аз пък винаги купувам приорити и място. Това ми гарантира да съм една от първите в самолета (освен багажа) и винаги имам място да си сложа големия ръчен багаж в багажника над главите. Малкият ръчен багаж стандартно, ако няма място отгоре, се слага под седалката и това не е приумица на конкретна авиокомпания или екипаж.
Никога не съм имала проблем, като този някой да ми е седнал на мястото. Но видях наши цветни братя на отиване и връщане (едни и същи бяха и в двата полета) как се опитаха да седнат където им харесва и бяха незабавно преместени на местата им от кабинния екипаж.
Така че не е хубаво да се обобщава от еднократни случки.

Обобщавам от десетки полети с нискотарифните, не единична случка. Просто това е една от най- неприятните за мен, където дори екипажът не се оправи с въпросните хора, а аз не бях в състояние да се разправям допълнително.Като изключим тази случка, не съм имал проблем да ми освободят мястото след разговор с човека или стюард/еса.

Пак казвам, за мен какво си заслужава и какво не. Аз ходя на спонтанни пътувания доста често и за мен е интересно да го правя бюджетно откъм полети, транспорт и престой. Размерите им за ръчен багаж са достатъчни за моите пътувания. Има и всякакви "хакове" да минеш с още багаж, но ако не си прекалил и се държиш добре, не правят проблем като цяло. Както казах, ползвал съм приорити, но обикновено пак трябва да гледаш да си от първите с приорити, за да има къде да си сложиш куфара около твоята седалка. Това с местата го ползвам като имам следващ полет за хващане и искам да седна близо до изхода, защото никога не знаеш колко време ще имаш за прекачване, а някои летища дори нямат връзка към заминаващи и трябва да минеш цялата процедура наново. Моят начин на пътуване не е особено подходящ за хора с деца и нямам такава нужда от екстрите.

Всичко това са си лични наблюдения и само споделям опит. Пътувал съм и с други компании и тарифи и си знам какви са минусите и плюсовете, но редовно си ползвам нискотарифните и в момента гледам къде да е следващата разходка.

Последна редакция: сб, 14 яну 2023, 00:02 от Adventures7

# 652
  • столицата
Хора, малко страничин въпрос. Летя с Райън и мисля да отида до летищено с метрото. Знам, че на 30 мин има автобус до нашия терминал  Ако го изпусна за малко, има ли опция да се придвижи пеша и заслужава ли си за опитвам.?

# 653
  • На планетата Земя
Galimar, ryanair летят от терминал 2. Нямаш нужда от бус. Метрото спира на новия терминал.

# 654
  • столицата
Милето, благодаря! Това показва колко съм занемарила пътуванията покрай Ковида.
Дано всичко е наред и няма неприятни изненади.

# 655
  • София
Здравейте,
понеже има възможност за първи път да пътувам с "Ryanair" имам неяснота относно багажа.
При опит за онлайн резервация на билети имам опцията да избера с колко ръчен багаж да пътуваме аз и втория пътник, но за чекирания не виждам такава и в количката ми излизат по два куфара с чекиран багаж, а ни трябва само един.
Има ли възможност онлайн да се избере само един куфар с чекиран багаж?

# 656
Първо в тарифите избираш без багаж и после при допълнителни услуги добавяш само един.

# 657
  • София
Здравейте,
търсих отговор на моя въпрос назад по коментарите, но не видях точно такъв случай.
Да попитам - искам да закупя два билета за сина ми и мъжа ми до Болоня. Аз няма да пътувам с тях.
Може ли това да стане през моя профил, съответно плащане с моя карта или е по-добре да създам акаунт на мъжа ми в Райънеър, като пак ще платя билетите с моята карта?
Благодаря предварително за отговорите.

# 658
Можете да купите билети през Вашия профил и да платите с Ваша или друга карта.
За разлика от Wizzair, където ако искате да използвате намаление с Discount club, трябва да сте част от резервацията, тук няма никакво значение.

# 659
  • София
Можете да купите билети през Вашия профил и да платите с Ваша или друга карта.
За разлика от Wizzair, където ако искате да използвате намаление с Discount club, трябва да сте част от резервацията, тук няма никакво значение.

Много благодаря! Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт