Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (Козметика от ДМ, Лили и други) - тема 83

• 64 476
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
Аз ползвам този крем на Алверде,  и не го заменям за нищо, много съм доволна. Има и пяна от същата серия, която също е хубава.

# 271
Вечепетя, да я напъвам ли да влезе главата?четката ми на филипс си е стандартна тялото им не е различно само главите ..

# 272
Преди година и аз си бях купила главите на ДМ за ултразвуковата ми четка, която е Филипс, като се прибрах ги пробвах и видях, че не влизат. Много се ядосах, защото бях хвърлила касовата бележка и нямаше как да ги върна.  Така си стояха в шкафа, преди месец не знам какво ми щукна и реших пак да ги пробвам. Напънах малко повече и О, чудо... взе, че влезе. 😂 Пуснах четката, работи си. Доволна съм. Четката ми е най-базовия модел. Бяха 2 бели от Емаг преди 3-4 години.

# 273
Твърдия сапун на Alverde има хубав и богат състав, но съдържа масло от ший, който е комедогенен. Може би няма да е подходящ за акнеична кожа.
Иначе и аз предпочитам да измивам лицето си с твърди сапуни и съм в търсенето на идеалния такъв.

# 274
Знаете ли нещо което да помага за зачервена и раздразнена кожа след бръснене или за "пъпките", които се появяват?
Може и нещо малко по-скъпо.

# 275
Знаете ли нещо което да помага за зачервена и раздразнена кожа след бръснене или за "пъпките", които се появяват?
Бебешка пудра, от години само това ме спасява

# 276
Скрит текст:
Бебешка пудра, от години само това ме спасява
А някоя марка? Или всички са еднакви?

# 277
Купих си скоро тази пудра със същата цел. Мисля че е добра от два пъти ползване
https://makeup.bg/product/370354/#/option/578476/

# 278
  • София
Открийте си правилната самобръсначка и я сменяйте редовно. Ползвайте пяна за бръснене. Овлажнявайте редовно кожата след бръснене.
Самобръсначката е най-важната!

# 279
Извинете за лаишкия въпрос, но как ползвате тази пудра след бръснене?
Попивате мокрото и нанасяте вместо лосион или има някаква по-точна техника?
И аз имам проблем с бръсненето. Постоянно ми се появяват такива пъпки или много кърви при бръснене. Скоро купих Жилет от по висок клас. Бяха намалени в Лили на 15 лева и наистина разликата е космическа. Мисля че повече няма да върна към евтините самобръсначки и инвестицията си струва на 100%. Само човек да има възможност, че вече всичко е много скъпо.

# 280
Винаги избягвам продуктите "Алверде", макар да ми се иска да ги опитам, но за Бога, алкохол дената в състава им винаги е на челно място. Имам чувството, че са спиртоварна, а не козметична марка. Да, знам, алкохола е консервант, дори се прежалвам да ползвам продукти с алкохол денат, но, ако мога да го избегна го правя. Обаче с Алверде няма откат, всеки техен продукт е с алкохол на първо или второ място в състава, ами, не, мерси.
И аз към така. Случвало се е на други марки да използвам продукти с алкохол в челна позиция и не съм имала негативни реакции, обаче към това Алверде повече не посягам. Бях си купила пилинг за лице с плодови киселини. Страхотно пазене, зачервяване. Реших да го използвам за тяло 1 път седмично. Веднага получих едни сърбящи, сухи и червени петна, заради които и до дерматолог стигнах. До там бях с Алверде ( за лице). Но скоро купих шампоан с билки на марката и тези дни ще го тествам първо аз, защото по принцип го взех за детето.

# 281
Наистина е много скъпо. Аз отдавна използвам Gilette, сега пак си купих такава за многократна употреба с две ножчета в комплекта и беше на промоция около 19лева. После мога да си купувам само ножчета, но гледах че две ножчета са около 22 лв. 🙄🙄

Има един специален лосион за след бръснене на Balea с алое вера и между другото много успокоява.

# 282
Жилет много вдигнаха цените. Но аз от години използвам само Венус Ривиера и няма да се откажа от тях.

# 283
Ето тази е моята за която говоря. Беше 15 лева и за първи път се реших да дам такава баснословна сума за самбръсначка. Никога до сега не бях купувала по-скъпа от 5 лева, обикновенно по 2.50-3.00 лева ползвам.
Главите са доста скъпи гледам сега, но може би когато са на промоция или в ДМ с 15% отстъпка за РД ще бъдат по достъпни. Определено си заслужават!
Аз ползвам най-вече за вътрешната част на бедрата, защото там с епилатора ми текат сълзи, просто не мога да минавам с него на това място.
Събирам за фотоепилатор, обаче с всички разходи и кризи, от поне 3 години събирам Sad и пак не съм близо до покупка.

Последна редакция: чт, 29 сеп 2022, 10:17 от Lale_Lili

# 284
Аз се бръсна само с Жилет, и то мъжкият вариант. Пъпчици излизат ако се изкуша на два дни да го правя, но нямам такова изкушение - все го правя на четири дни.
След това нанасям мляко за кожа, но от месеци го спрях и се върнах на кокосово масло - съвсем лек слой подхранва чудесно. Но аз не бръсна бедрата или ръцете си, защото нямам нужда. Само интимната зона+подмишници+ крака...
От вас разбирам, че ножчетата на Жилет са поскъпнали, защото у дома бяхме доскоро заредени. Значи ще трябва да започна да гледам за такива ножчета на намаления.
Между другото преди година бях попаднала в магазин за левче на такива комплекти - самобръсначка с четири ножчета за около 15 лв. на Жилет. Разлика в качеството им няма според ММ, който е с чувствителна кожа, и според мен. Така, че хвърляйте по едно око в най-различни дрогерийни и квартални магазинчета Wink - особено в малките градове може да попаднете на ценни находки ( моите комплети бяха купени от Трявна)
Отделно редовно пускаха преди комплект самобръсначка с пяна за бръснене и ножчетата за макс. 25 лв по Метро, Кауфланд и другаде...
Редактирам се за да добавя че до утре включително в Лилито има намаление на самобръсначката с допълнителни ножчета, ама като гледам не е същата от коментара на Lale_Lili...

Последна редакция: чт, 29 сеп 2022, 12:39 от Vicky_P

Общи условия

Активация на акаунт