Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме ... през септември

• 106 623
  • 3 079
  •   1
Отговори
# 1 575
Добро учебно утро! Smiley
Бърди, какво четеш така задълбочено? Аз чета три и не ме тегли да дочета нито една, но бутам от време на време по някоя страница, трупат се на много практична купчинка върху която много удобно стои дистанционното за тв 😁 Едното е криминале и вече му прозрях края, другото е една огромна сага, която просто ми писна да се разтяга, а третото си го намерих, беше от ония дето хората си ги печатат сами, оставено с панделка и визитка вземи-ме-прочети-ме, за търсач на орхидеи се разправя, но е леко аматьорско написано.
Много отрано ги почнахте манджите, ние тамън закусихме варени яйца - ММ седна да гледа новините и ги изтърва та не бяха рохки, ама се преструвахме и ги дълбахме с лъжица Rolling Eyes - и сега ми се ядат кюфтета с манатарки Triumph А трябва да се пазарува днес, вече много скъпо излиза човек като пазарува гладен Satisfied

Джунка, палци леко да е! Flowers Four Leaf Clover

# 1 576
  • sf
А просто манатарки с масло?
Аз освен печурки май не съм яла други, а искам да опитам. Страх ме е от гъби обаче. От случайни търговци не бих купила. Може би в големите вериги са по-сигурни?
Добри , мерси, че ме мислиш, добре съм.
Свеки и мосю бяха засилени към Варна и дори не съм ги виждала. Но ме притеснява, че нямат билети за връщане все още. 😵‍💫

# 1 577
Каймата на малки кюфтенца във фраера.Моите си облизват пръстите.Баткото прави импровизиран чеснов сос,но с кисело мляко,освен чесън, слага и самардала и копър.Гъби не обичам,не ям,и не готвя.Дядо ми беше гъбар,знаеше всеки баир в околността,и къде какви гъби ще намери.По цяло лято сушеше,още помня миризмата им.Но само помня,че баба на боб ги слагаше.

# 1 578
Eфибуш, чета "Корабът" на Лиляна Михайлова. Това е книгата:
Скрит текст:
Голяма майсторка е авторката, много красив език и автентична атмосфера.
За купчинката няма да коментирам, само купувам и не чета. Напоследък съм в книжна дупка, но като че ли започвам полека да изпълзявам от нея.

О, да, боб с манатарки. Никога не съм яла такова чудо, само съм чувала каква вкусотия е.
Моите манатарки са купувани от сергия. Признавам, че изпитвам леки съмнения и страх, но май лакомията ще надделее.

# 1 579
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
сушените манатарки се използват с мярка. Simple Smile имах сушени на резени - натрошавах ги в боба, имах и смлени, използвах ги като подправка в боб и ориз.

твоите а сушени, значи не ги завираш всичките в каквото и да готвиш, едно защото са силно ароматни и всичко друго ще се изгуби, друго, че като поемат водата ще увеличат обема и ще ядете манатарки с боб, а не боб с манатарки. Simple Smile

за каймата - шницел Simple Smile = голямо плоско кюфте, оваляно в яйце и галета. пържи се, не съм пробвала с печене.

след това, при "плейтването", може да "позиционираш" едно полу-рохко яйце на очи отгоре. Simple Smile
и гарнитура по избор отстрани. Simple Smile

упс.... Донси, вкара ми и друга мисъл в главата.
пу-пу, от варна да летят. или само пътем да кажат "здрасти и чао" Simple Smile

# 1 580
  • София
Джун, стискам палци. Да пишеш, когато се посъбудиш.
Сушените манатарки на гъбена чорба,  може и във фрикасе, а може и да ги стриеш и да добавяш като подправка.

# 1 581
Джун стискам палци 🤞 🤞 🤞 🍀 🍀 🍀. Всичко ще е наред! 🍀

За онлайн обучение подочух и аз докато си бях в България. Не знам какво учене ще е това. Вече 3 година май ще е. Родителите на работа, децата без контрол в къщи. А ако има и режим на тока (нищо, че твърдят, че няма да има) как ще се обучават, няма да има интернет? А децата който и сега нямат интернет или лаптопи по различни причини? Ще пращят от знания направо.. Дано не се случи!

# 1 582
  • Наблизо
Втори пореден ден пристигам мокра като кокошка на работа.Нали съм спортист,с колело ходя.Имам пончо,но пак тая вода влизааа отнякъде!!И съм с ботуши.Септември.
Детето вчера,в най-големия дъжд,карам го на училище,си изхлузва ботушите.Спирай,ходи ги търси къде са,като през това време чавето реве защото са му мокри краката.
Приказка.
Ужасно хремава съм,някаква училищна гадост и ни сюрпризираха,че имали случаи на варицела вече.

Оплаках се.

Джун,стискам палци и всичко ще е наред!

На рождениците,честито!

И Естела,много се радвам че сте си вкъщи вече и се напасвате успешно Simple Smile

# 1 583
Кой е рожденикът днес, бързо да си признава! Или ми се губят отново постове, но вече ми омръзна да превъртам назад.

Джунче, предполагам вече е минало, драснù, когато се поокопитиш малко. С теб съм, да знаеш. И ще продължавам да стискам палци, поне, докато не излезе и хистологията.
Мързи ме, ама много. У дома боНба е паднала, аз стоя и си гледам сериал. Почнах Семейство Даръл по HBO.

# 1 584
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и рожденици ли има?!
писна ми да съм като на танго - крачка напред, две назад, че все нещо не е било там като съм писала и чела Sad Sad Sad

от мен честит имен ден и на всички Любмили, Люсита и всички производни.

# 1 585
Сушените манатарки сложи в буркани, и могат да седят две-три години. Накисваш малко в топла вода да се отпуснат и после със свинско и картофи с богат сос. Става уникално. На вскакви супи можеш да ги нарониш за плътност и аромат. Проблемните манатарки, поне повечето посиняват, така че няма как да купите такива и да не забележите.

Джун, чакаме те след операцията, палци стиснати!

# 1 586
Джуни, стиснати палчета и добри мисли имаш и от мен. Утрепи я тази гад. Чакаме да се похвалиш. 🍀

# 1 587
Тъкмо мислих да се похваля - с началото на учебната година в къщи се възцари тишина, учителската и ученическата част от съседите я няма. И както се любовам и наслаждавам на тази прекрасна тишина, една съседка през къща от нас запя с цяло гърло Joy Няма да ви цитирам текста на песента, защото ме е срам, но ще ви подшушна, че е адресирана към друг съсед. Много е весело при нас, мда.

# 1 588
Бърд, дай си адреса и ще дойда аз да попея там. Докарвам го точно като зайчето от Ну погоди, когато се дереше с O' Sole mio. След моето изпълнение никой "гък" няма да смее да мъцне.

# 1 589
  • София
Бърд, яко. При нас е такава скука.
Да се похваля, че взех правилно решение сутринта да не пера пердета и мия прозорци, че ме домързя. Вместо това изпратих рано-рано домочадието и се върнах да си доспя. До 10.00 ч. Аз умен, аз решителен, аз доволен.

Джун, мислим те!

Общи условия

Активация на акаунт