Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме ... през септември

• 107 176
  • 3 079
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Добро утро!

Мързи бе, ам ко беше някво по-голямко? Ко прайм, а? Smiley

Нещо нямам усещане за петък...Снощи в 1,20 ставам до wc и чувам тийна от стаята му...още чатка и говори с някой Flushed Абе как ще станеш тая заран за тренировки? Щял...мх...изключи и легна, ама...

# 181
Аз водя такава неравностойна битка с тукашните хлебарки! Огромни, гнусни и противни са, и хвърчат! Видя ли някоя дълго време се потрисам 🤢

Аааа,Мисти е сервирала любимото ми кафенце с любимите ми цветя! За мен кофа кафе ,моля!

# 182
Кло, захлупването в чаша предполага чрезвичайна близост до чудовището, която няма да понеса... предпочитам да го размажа с нещо с отдалечен достъп, пък смрадта рано или късно ше се махне...
Мисти, не знам, ако е по-голямо... ше се изнасям сигурно... то няма и отде да влезе де, у дома прозорци се отварят, само ако имат мрежа. Хлебарки нямаме...

# 183
Ох, Мързи Joy Много гадни твари са, ей! Много се радвах, като дойдох в Англия, че ги няма (или поне не съм срещала). Да,  ама един път си се прибирам аз от България и неволно съм станала трафикант на миризливи. Ауу, причерне ми!

Та, Брутру, де. Grinning

# 184
  • Пловдив
Забравих да спомена, че оня ден в офиса и ние имахме гости...как се беше навряла една богомолка незнам. Отивам към ксерокса и онуй се клатушка там..брррр! Ей туй ми е мега гнусно и крийпи на мен! Confounded Едва с колежката го избутахме навън.

# 185
  • София
Викайте ме мен да ви спасявам от насекоми.
За борба с всякаква летяща и пълзяща насекомска гад у нас аз съм отряда за бързо реагиране. На недовършения му било гадно. Щерката като малка носеше живи оси с ръце, хванати по средата, бръмчащи, към днешна дата се кифлячи и крещи драматично "осаааааа".

# 186
Аз съм казвала и друг път. След един семестър ентомология, всякаква фобия към насекоми ми изчезна. Като трябваше да се прави колекция от 100 ли, 150 ли бяха, забодени на карфици и поставен етикет с латинското им име... иначе няма заверка 😬

# 187
Бляк, туй го бях забравила. Едно време в училище по биология ни искаха, та съм ловила разни насекоми и с карфичка върху стиропор. После в университета по биогеография със сигурност правихме хербарии на разни растения, но за насекомите нямам спомен.
На мен ми е много гадно усещането върху кожата на скакалци и богомолки, тез мъхести крачета бррр, но след един лагер, на който момчетата ни хвърляха гореизброените твари (имаше някакъв бум на популацията им по поляните около лагера) се научих и аз да ги хващам и пускам върху главите на нахалните недовършени. Като видят, че не пищиш ами отвръщаш и им секваше интереса да те тормозят.

# 188
Добро!
Аз още от самото начало заложих днешната дата за Бориса. Да видим. Blush

Ох, не ми говорете за хлебарки! В Азия като живяхме, извикахме фирма да пръскат срещу тях, няма да ви казвам какво ми видяха очите след напръскването- когато тръгнаха да се спасяват коя как може и къде свари. Стоях с децата отвън (чаках да свършат, за да заключа- няколко часа не биваше да се влиза в помещенията)- гледката никак не беше от приятните.
Скрит текст:
Цялата фасада на къщата и около нея беше черна и движеща се.
Но докато сме по темата- какво да правя едни дребни малки мушици, май баш винарки са? Появяват се през деня на кухненския плот, около мивката. От нищото. Нощем, като отворим всички прозорци, а и е хладно- сутрин ги няма, но до вечерта отново се появяват? Препарат, трик, бабин метод- вие сте, че ще се гръмна вече.

Не зная какъв точно й е случаят на Прити, но така като чета- не са добре нещата. От приятелите й я откъснал, сега целта явно е детето. Нещастник- без извинения. Бих му дала ултиматум за квартирата и ако не се изнесе- смяна на ключалката.

# 189
Мързи, тежка и неравна битка е било, но важно е, че си излязла победител. Брр, мразя миризливки и онези черните - жетварки май се казваха. Те поизчезнаха в последните години.
Хм, добре че в училище не са ни карали да правим тази работа с буболечките и карфиците, хем бях в специализирана паралелка.

Отново съм в период на неспане, не съм спала нормално сигурно от седмица.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2022, 13:38 от Birdflower

# 190
  • София
Добро утро!

Мисте, благодаря за кафето!

Мързи , така цветно разказваш за миризливата твар! 🤣

Не ме кефят насекомите и мен. И не мога да си го обясня, защото разумът ми перфектно разбира, че са миниатюрни и като изключим някои жилещи, хапещи и отровни, другите са напълно безопасни. Въпреки това са ми не просто гнусни, до преди няколко години имах фобия, с която почти се преборих вече.

Бърди, голяма прегръдка имаш от мен!

# 191
ТиЛи, цветя има ли наоколо?При мен от саксиите са се пръквали винароподобни.Препарат само Муспилан знам и хваля 😂.По спомен,не е опасен за хората.
Бърд,🤗!
И аз вчера видях миризливка от вътрешната страна на комарника в кухнята.Там пък е жега,кво удоволствие ѝ достави да се пържи 🤷🏻‍♀️
Срещите ми с жилещи и хапещи твари са епични 😂.Не спирам да бягам и ръкомахам,даже и Шефа вече разпознава пчели и оси.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2022, 10:09 от Ренко

# 192
Бърд, не зная какво да кажеш на рожденника, но от мен имаш силна прегръдка. Hug

Ренко, няма цветя. Има веро, в шкафовете отгоре- чайове, в бурканчета наблизо- кафе и пак чай. Но не са те проблема, тествах да ги местя- мушичките не мърдат от около мивката. В шкафовете отгоре всичко е ок. Направо се чудя, да не е от влагата в гъбата за чинии и гюдерията? Идея нямам. Ще го потърся този препарат, мерси.

# 193
Сипи Доместос или белина в сифона.Ако от там идват,би трябвало да измрат.И в дупката на преливника на мивката.Друго не ми идва на акъла.

# 194
Ех, Бърд, съжалявам, че новините са такива. Гуш имаш и от мен. Думите често са ненужни. Ако можете бъдете до него.

Най - отвратителната твар, с която съм имала нещастието да се сблъскам е дървеницата. Ужасяващо ужасен ужас беше съжителството ни с тях. В момента, в който загасиш лампата нощем, чуваш вълната от прииждащи гадове, нямащи търпение да ти изпият кръвчицата.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2022, 13:08 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт