Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме ... през септември

• 105 601
  • 3 079
  •   1
Отговори
# 630
Брутр.
Мисте, силно съм стиснала палчетата.
И аз не съм спала. Да не обяснявам защо. Grinning
Мъжо е цял ден на бач, а аз съм си поставила амбициозната задача да сготвя имамбаялдъ. Да видим вресливото ще ми позволи ли. Чудя се ако опека патладжаните, вместо да ги пържа, дали ще стане добре. Ще пробвам.

# 631
  • France
Вкъщи така ги правим. На мен дори по ми харесва.

# 632
  • София
Докато сме на тема деца, да ви изтипосам моята хубостница. Мислех, че на 9 години ще е вече голяма и в много отношения е така, но в други отношения си е дечко. Purple Heart
Тези дни прочете една японска приказка за самурай и много се впечатли. Това го пиша като предистория.
Та замъкнах я с мен в един магазин за домашни потреби. Гледах и си избирах каквото ми трябва, оставих я и тя да обикаля и да зяпа. Уж съм я научила да не пипа нищо чупливо и да внимава, ако пипа нещо, дори да е нечупливо. по едно време из целия магазин се разнася смях от двама души, мъж и жена. Леко се възмутих, защото мен мама ме е учила, че в магазин се пази тишина. И аз Пантата по същия начин я уча. Даже за части от секундата се изпълних с някаква гордост, че моето отроче  е по-възпитано от тези двамата възрастни. Потърсих я с поглед и какво да видя. Възпитаната госпоИца намерила една точилка от онези дългите и я размахва като самурайски меч, заемайки съответната поза. (Под поста слагам снимка на позата от приказката, която прочете предния ден. ) Дотук с илюзията, че съм я възпитала добре. Satisfied Отидох при нея и я питам защо размахва точилката , при това точно до чиниите и чашите. Тя премигна няколко пъти кравешката и изтърси:
- О, ама това точилка ли е? Не прилича на нашата. Аз точно се чудех защо продават пръчки в този магазин. Мамо, а ти защо не ми позволи да си занеса вкъщи онази пръчка от парка? По-хубава беше от тази ... точилка.
( Последната дума я изрече почти презрително).

И двамата хорица, които мислено обявих за невъзпитани продължаваха да се смеят през цялото време. Аз смених 759 нюанса на червеното върху лицето си, а те най-сетне си тръгнаха, като ми пожелаха да е жива и здрава и все така да весели хората.

Скрит текст:

# 633
  • София
Як фен съм на Пантата.🤣 не ти е скучно с нея.

Лаватера, нито пека, нито пържа патладжана. Разрязвам го на половина, като лодки, посолявам, оставам малко да се от един (сегашните не горчат). Издълбавам вътрешността, като оставям около см. Нарязвам я и я задушавам с много лук, навязан на лунички, чесън, моркови или на кубчета, или настъргани, домати и много магданоз. Слагам само черен пипер и сол. Пълня патладжаните и  пека във фурната.

# 634
Панди,очаквах снимка на главната героиня и се разочаровах!

От детската градина ме ядосаха!
Дали са на детето шоколадова вафла и близалка уж за добре дошли 😡

Фил,на нас ни искат резервни обувки в багажа на децата,та трябваше веднага да взема два чифта!

# 635
Благодаря, Ре. Ще пробвам твоя вариант. ХванА ми окото.

# 636
  • София
Сиси, за твое добро те предупреждавам, че е добре да намалиш очакванията си към градината. Ако не си отбелязала категорично шоколадът като алерген, не се ядосвай. Понякога малко джънк фууд е като награда за децата.

# 637
Лаватера,ако искаш ми пиши да ти кажа всички начини за успокояване на новородени ,спанета,кризи и т.н. моменти.Наистина работят нещата ,които знам .
Аз днес я заведох в 8 ходим вече и отвсякъде ехтяха писъци и ревове ,има по 4 нови деца в група .Казаха ми,че тя не се разстройва от плачещите ,но ние с нея се разделяме бързо.Само я преобувам и я давам на сестрата,няма чао,цунки и обяснения .Само й казах,че тези деца плачат защото ги болят коремчетата.Сисуне,радвай се,че се адаптира,да не е нещастна и разстроена ,една близалка,ай карай

# 638
Прави сте! Не съм го направила на въпрос ,но си се ядосах! За алергии писах ,че няма та затова не са ме питали! Близалката успях да скрия ,но за вафлата беше късно!

# 639
Нашата яде вафла онзи ден за пръв път и повтаряше уафа,уафа.На моя РД нямахме торта по мое настояване,свекърва ми се закъхари как няма да яде торта милото дете и донесе 3 парчета Сахер от Неделя.За щастие нямаше интерес ,ама и да има,бели кахъри са,един път на няколко месеци айде да се кефи.

# 640
  • София
Благодаря, Ре. Ще пробвам твоя вариант. ХванА ми окото.
Лав, за красотичка, нарязват на тънки колелца домат и лимон и ги слагам отгоре. Харесваме го като престои и е студено и с лимонов сок. Поема доста олио.

# 641
  • sf
Сто пъти пробвах да кача снимка, язък за неограничения мобилен на А1.

Последна редакция: чт, 08 сеп 2022, 13:05 от donsita

# 642
  • София
Сис, хич не ми беше до това да я снимам. Налагаше се бързо да прекратя самурайските тренировки, че току-виж изпотрошила чиниите в магазина с нейния меч.

За вафлата и аз съм малко изненадана при положение, че в наши дни болшинството от родителите са против тези храни и най-малкото персоналът би следвало първо да те попита. Приветствам идеята за почерпка за добре дошла, но, макар аз самата да нямам проблем с това детето ми да консумира сладко, ми се струва необмислено да набутат на 2-годишно вафла в ръцете, та чак и близалка в добавка. Освен , че не са се съобразили с вредността на почерпката, явно са пропуснали и дребната подробност, че ако детето ги излапа на момента, после ще има да изразходва енергия на техен гръб. Smiley

# 643
Панде,в бг детска градина е недопустимо, колкото и да ги плюят."Навън" явно е в реда на нещата.
Пукам се от смях с Пантата 🤣🤣🤣
В крайна сметка ще отскоча сама с децата на село.От повече от три години не съм шофирала надалеч,от сега ме тресе нервата.

# 644
  • sf
Но пък аз съм упорита...

Общи условия

Активация на акаунт