Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 2)

• 19 224
  • 768
  •   1
Отговори
# 585
Аз почти всичко за бебето има от другите две деца. Ходи облечена и с момичешки и с момчешки дрехи. Купувам само памперси. Пробиотик давам Биогая и то последно време не го давам всеки ден. Капки за колики не са ми трябвало. Та по бебето нямам много разходи, но друг е въпроса с другите две деца. Днес например за потници само оставих 59лв, преди 2 дни за бельо, чорапи и един панталон оставих 70лв. Всеки сезон се налага да купуваме дрехи и обувки, защото децата растат и което са носили есента през пролетта не им става. А и момичето няма вече как да ходи с момчешки дрехи, а и то рядко има здрав панталон от баткото. Във вторник ще ходим до Лидл за есенни якета. Преди 2г бях купила на баткото и бях много доволна. Абе разходи си има. Не ми се мисли и колко ще ни е тока зимата. А при мен е по ниско и майчинството, защото по голямата част от заплатата, на която ми го смятат е предното ми майчинство за втората година, поне го смятат на минимална заплата, а не на 380лв.

# 586
Ние за сега се справяме добре, но и на мен този Омни биотик Панда ми идва нагорно, не знам дали върши кой знае каква работа, но определено си д скъп за пробиотик.
Иначе аз съм благодарна, че последната година от изчисленията за майчинство се падна в пандемията и ми се вдигна доста дохода, с тези пари, които даваха за медиците.
Все пак си се усеща разхода, като имате предвид, че ни е първо дете, нямам и познати с малки деца, които да подарят нещо и т.н. Определено при второ си мисля, че от тази гледна точка е по-лесно.

# 587
Попрочетох ви. На нас днес... ъъъ вчера ни беше погачата. Предната седмица бях кълбо от нерви. Голяма организация, много хора 32ма, от които 9-10 деца. Аз съм педантична и обичам да държа всичко под контрол. Та сама си правих украсата на тортите, книжка за пожелания...
По повод мъжете... цяла седмица мрънкам на моя да ми помогне с украсите. По цял ден съм почти сама с бебетата и няма време за нищо. Вечер имам помощ, сестра ми, майка ми, баща ми. Та исках да седнем с ММ и да направим украсите. Той всяка вечер е уморен, заспива в 22 часа. И в петък вечер вече нямах нерви разплаках се и в събота той гледа цял ден децата, за да си оправя всичко за неделя.
Първо ги изведе за 2 часа в парка и си мислеше, че ще съм свършила всичко. А аз успях единствено да се изцедя и да замеся едната питка. Беше много разочарован, като се върна, че ще трябва още да ги гледа Wink И така цял ден. Все правеше опити да ми ги метне.
Вечерта бях помолила да спя в другата стая, за да съм по-свежа за празника, ама ...не..той заспа като пън и аз си легнах при децата. Викам си, те ще се скъсат да плачат, той няма да ги чуе. И така и стана... Днес бях на педал цял ден, лудница. Добре, че всички гости ми влизаха в положение, та подредиха масите, раздаваха безалкохолни, рязаха тортите Wink Че аз с две ръце, къде по напред.
Наистина тези 9месеца майката изгражда силна връзка. Татковците успяват май чак, когато децата проговорят. Wink
Иначе не е чак да не помага, той ги къпе, храни, когато ревнат едновременно. Но често му казвам, какво, кога да направи. Ако не кажа за баня, ще си пропуснем.
Изпадам в ужас, като го видя да си играе на телефона, а аз например храня едната, другата мрънка, а трябва и да се цедя. Но.. това е такива сме си ги избрали, ще си ги търпим.
Важно е да сме здрави, търпеливи и силни. Другото ще си дойде на място.
А аз мисля, че всички майки сме такива Wink

# 588
  • София
Аз си ползвам почти всичко от баткото, но предвид, че дрехите му все пак са момчешки, а и отгледаха още едно дете след него, то доста и купих. Дадоха ми също. Купувам най-вече памперси, кърмените бебета са по-евтини 🤣. Моето майчинство отива за ипотечния и потребителски кредити, така че почти нищо не ми остава, но с ММ сме семейство, не си харчим отделно парите. Имам си фонд ''и аз съм човек'' със заделени парички също.
Но пък инфлацията е голяма. Всичко толкова поскъпна, че думи нямам. Вчера оставихме 250лв в Кауфланд и излезнахме с няма и три пълни торби 🙄.
Притеснявам се и какво ще се случва с кредитите, ипотеката ни е за още 29г, надявам се, че няма да увеличат много лихвения процент. По потребителския остават още 6, там е по-поносимо.

За лятна количка някой беше писал, аз също нямам търпение да дойде пролетта и ще купя нова. Сега бутам на зълвата, но хич не ми е удобна, а пък не ми се купува за една зима.

# 589
  • Пловдив
Ние пазаруваме един път в седмицата и все оставяме в магазина 150-200 лв. Запасяваме се с основни продукти като задължитрлно взимаме и месо, поглезим се с някоя бира, сладичко (ако не се поглезим, то това живот ли е?!)
Малката стартира с дрехи, дадени от колежки. Още сме с 56-и номер, като плаавно минаваме на 62-и. Нямам много дрешки 62-и, 68-и и купуваме малко по-малко.
Аз плащам ток и вода, ММ плаща вноската на апартамента и другите разходи който когато успее: един път той взима памперси, един път аз, зависи кой кога е свободен. Този месец доста се поохарчих и чакам НОИ да преведат пари с нетърпение 😁

# 590
Ние живеем на кредитна карта, цял месец всичко от нея, на следващия ММ ми прехвърля колкото не ми стига да върна задължението и после пак почваме да харчим. Устройва ни този вариант - той ползва пластиката аз плащам от телефона.
Пък и на пощенска банка ( може и другите банки да са така, не съм запозната ) се трупат точки и могат да се обменят за пари. От началото на годината около 500 лв сме събрали, та поне подаръците за Коледа ще оправим Simple Smile. Иначе всичко ни дадоха наши приятели ( количка, легло , шезлонг и т.н) защото се оказа, че аз съм раздала тези от баткото, та само дрешки купувам.
Някой назад в темата беше писал, че не може да намери гащеризончета ( от тези с презрамките) вчера взех много сладки от пепко - има по 2-3 разцветки за момиченца и момченца.
На понеже съм незапозната как се изплащат тези болнични. Всеки месец или целия болничен на веднъж? Нещо не се ориентирам
Иначе ММ много ме подразни вчера - имахме гости, пийна си човека ( не много буквално 2 чаши, но беше пътувал цял ден насам натам) та го хвана, изпратихме гостите в 10.00 часа и той заспа като талпа. Ники е с брутални колики вече 3-ти ден и от 10 до към 1 пищи и повръща, на всичкото отгоре трябваше кучето да изведа да се изпишка и да отправя след гостите. Направо съм му бясна Sad
Но няма да се ядосва, ще го наказвам с мълчани и игнор.
Утре сме на чиста молитва, знаете ли колко пари се оставят на попа?

# 591
Общо взето не мога да се оплача, ММ сменя памперс, храни от шише докато се цедя и така го е научил на ръце да го люлее, че предимно в него заспива. Вчера се занимава с него а аз спах до 11. Но наистина нямат инстинкт мъжете, не знае кога е гладен и се опитва да го приспи. Бебчо рядко плаче и предимно когато е гладен.
Аз изкарах мастит с температура и подути лимфни възли, да не говорим за болки в гърдите. Сега съм добре, но кърмата намаля и се налага 1-2 храненета или със замразена или АМ. Не харесва Аптамил и се мята и плюе биберона, че и повръща. Все още иска да яде нощем, но не изяжда повече от 100 мл., понякога по 60-70. Когато яде повече и повръща. Качил е 2,1 кг. за 2 месеца и 8 см, надявам се храната му стига.
Болибон как си я издържала онази жена не знам да говориш с нея.
За разходите се притесняваме какви  ще са цените на газ и ток зимата, лихвите на ипотеката се вдигнаха също. Отделно ремонта който наскоро довършихме.
Толкова дрехи са ни подарили, че някои са облечени по веднъж и се чувствам малко виновна.
Към Април , Май ми свършва майчинството и ще трябва да се връщам на работа, мисля го отсега, защото е натоварена и няма как да мина на половин ден.
От днес има промоция в Лидл на детски якета и ще ходя да погледна.
Пепко също ми харесва.

# 592
И при нас не е розово положението финансово. Не са толкова скъпи нещата тук. Но и на нас няма кой да ни даде дрешки или тези които дават, не ми вършат работа. Вчера пак купувахме панталони, че неговите ще ги пръсне с тея бутчета Grinning
Нас кучето ни затрудни много много, за една седмица над 1500£... Но вече е добре за щастие Blush. Пари ще изкараме пак.
Снощи имаше мъжка вечер уж да поспа. Но се бяхме разбрали, аз да го будя и бутам ММ, че иначе не чува. Толкова и спах. И Божидар имаше пак някакъв проблем с млякото, яде и плаче, по едно време доста даже се разплака. И се събужда за 30-40 мл. Мисля че сега вкъщи, вече ще започна да се опитвам едното хранене да го проспуска. Той става три пъти, два от които събира едно хранене... Така че едното ставане май е излишно.

# 593
Момичета, пратих мъжа ми до църквата да пита за молитва на 40 ден, казали са му питка и вино.
Та 40 дни как се броят, първия денят на раждане ли е, или следващия и има ли значение кой ше направи питката, може ли да я купя?
И за попа оставихтели пари и колко?
M_lady, ти как си с цеденето, колко време ти отнема и по колко цедиш?

# 594
  • Бурса
Лизи ти нали беше от Варна? Аз звъннах в църквата "Света Петка", жената беше много отзивчива, каза че ще говори с отеца и ще ми върне обаждане в колко часа да отида. Обади се след 5 мин и каза след час. Питах какво да нося, каза нищо, може бонбони за отеца по желание. А таксата в църквата е 12 лв за четенето на молитвата. При нас беше в събота, минахме с бебчо. 40 дни се брои от деня на раждане включително.

# 595
От Видин съм, благодаря много!

Лизи ти нали беше от Варна? Аз звъннах в църквата "Света Петка", жената беше много отзивчива, каза че ще говори с отеца и ще ми върне обаждане в колко часа да отида. Обади се след 5 мин и каза след час. Питах какво да нося, каза нищо, може бонбони за отеца по желание. А таксата в църквата е 12 лв за четенето на молитвата. При нас беше в събота, минахме с бебчо. 40 дни се брои от деня на раждане включително.

# 596
  • Бурса
Извинявай, обърках те с joy, нали и двете сте с близначета. Мисълта ми е че май във всяка църква обичая какво да се носи е различен.

# 597
Мами, има ли и други като нас? На 2 месеца иска постоянно в ръцете да е, да се носи, въобще не дава отдалечаване от него. Започва да мрънка, плаче и пиши?! А не беше така. Как се справяте с това? Ръцете ми вече отмаляха.

# 598
Мами, има ли и други като нас? На 2 месеца иска постоянно в ръцете да е, да се носи, въобще не дава отдалечаване от него. Започва да мрънка, плаче и пиши?! А не беше така. Как се справяте с това? Ръцете ми вече отмаляха.

И при нас започва да е така, само докато спи е кротък. Иначе иска нон стоп някой да е до него залепен, дали на ръце или да го закачаш и масажираш, просто иска внимание детето. Явно порастват и вече се усещат, в началото само спеше и ядеше, както и успявах да го залъжа с биба, вече се научи да я хваща и хвърля с замах 😂

# 599
  • София
Лизи, питката аз я купих. Мога да меся, но нямаше да я оформя добре, пък и време няма за такива екстри. Брой се от деня на раждане включително. При нас не казаха конкретна сума, след като прочете молитвата отчето каза, че нещо му се оставя на него и му дадохме 20лв, не знам много или малко е.

Общи условия

Активация на акаунт