Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 2)

• 19 211
  • 768
  •   1
Отговори
# 615
А от кой месец кенгуру? Стига бе хора, не сме лоши майки, живи същества сме. Мъниците няма да ги помнят тези случки, никой не е перфектен. Ще избутаме, айде по една чаша вино и наздраве!

# 616
  • София
Не ги гледайте хич килограмите за памперсите. Следете си по детето, то си личи като почне да го стяга на бутчетата или да пропуска. Аз ползвам пуфис 2ка, сега Памперс премиум кеър, защото беше на промо в емаг. Не робувам на марки, засега е ок. Лидълските също ги харесвам.

Аз се родих откакто баткото тръгна на градина. Но той е и по-голям и самостоятелен.

И да се оплача, то и във Фейсбук писах се. Щерката хич не харесва количката тия дни. Трябва непрекъснато да съм в движение и да спи, иначе се дере.

# 617
  • София
Кенгуру не Relieved и ортопед и в темата за бебеносене са обяснявали защо не може.
Ето я темата - първият пост е много изчерпателен защо не е ок кенгуруто:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1268134

Ергономична раница, като има такива, които стават от 4месец (достигсне на поне 62см и стабилно държане на главата).
Най-лесно взимаш под наем и пробваш.

# 618
Аз споменах и по - рано.Ползвам белия памперс двойка и Лупилу тройка , тъй като са по - малки от Памперс.Обаче откакто минах на тройка лупилу взеха да пропускат откъм гърба , а двойката и единичката не пропускаха, нещо от самия памперс е, не и е голям.Та сега ще изразходя каквото имам от 2ката Памперс и Лупилуто и минавам на Тройка памперс .Чудя се дали да пробвам ДМските , те дълбоки ли са като Памперс или по - плитки?.Детето тежи около 5.500, 60см
Айде наздраве , Прашинке!

Последна редакция: вт, 27 сеп 2022, 02:06 от Орехче

# 619
За сега сме ок финансово, но ремонта ни глътна ужасно много пари. Реших, че като ще ги даваме, поне да не правим компромиси. Днес звъняха майсторите за кухнята, ще има забавяне..... Да ви кажа, не ми липсва много, но ще забравя да готвя. 🤣 А от каката имаме какви ли не дрехи, като част от тях съм давала на моя приятелка. Аз обаче продължавам да купувам. Не ми допада да износва само.

Миналия път, като ходих до офиса говорих с шефката за бебеносенето на дълго и на широко. Тя е носила преди и то много активно.  От миналата седмица ми звъняха 2 пъти да ме питат кога ще ходя пак. Днес реших да се мотам до Айко и на връщане минахме да ги видим. Милите бяха събрали пари, купили са ни  Ergobaby Embrace, една играчка пееща за количка и парички в пликче да ѝ купя нещо по мой избор. Много мило ми стана. 🙂
Пробвах я, струва ми се удобна и за двете ни.

# 620
  • Пловдив
Памперсите, които ползвам за Йоанна, са Premium Care. Не са пропускали досега. Ние сме вече на 2ка размер. Както пише Неизвестна, като видя, че й стягат и оставят все червени следи по кожата, сменям номера с по-голям.

Аз съм много ЗА слинга. Спасява ме в повечето случаи: когато не мога да успокоя малката като сме вън, а вкъщи често готвя с нея, завързана в мен. Ако имам време тези дни, ще се снимам как се връзвам аз, надявам се да ви е полезно като информация.

За нашите 40 дена, попа броя 1-я ден от датата на раждане. Искаха ми питка, бутилка олио и платих 5 лв (става дума за църква в Стария град, Пловдив). Питката търсих да ми я изпекат, но много късно почнах да търся пекарна и ме отрязаха, затова си я приготвих сама.

33hope, Барбалена - вие сте страхотни мами, не се отчайвайте! Heart

# 621
  • София
От утре пак ще има промо на памперсите в Емаг, особено тези, които ползвате премиум кеър, може да следите. Предният път поръчах 148бр за 37лв с безплатна доставка.

# 622
  • Пловдив
От утре пак ще има промо на памперсите в Емаг, особено тези, които ползвате премиум кеър, може да следите. Предният път поръчах 148бр за 37лв с безплатна доставка.

Боже, колко те обичам за тази информация 😄

# 623
Момичета, днес забелязах, че около ануса на бебчо се е зачервило.. С какво мога да мажа? До сега не е имал никакви проблеми с кожата, за подсичане също нищо не мажа, но това ме притесни, да не би да го боли милото..

# 624
Ние също ползваме премиум кеър, нямах никакъв проблем до преди два дена.
Всичкото акУ от два двна насам е на целия му гръб, сега преди баня (за щастие) стигна до врата му почти Grinning егати чудото. Направо се чудех какво да правя, от къде да го захвана...
Слагам парперса както винаги, не съм имала проблеми досега. Отварям го и виждам нещо съвсем малко и си казвам "олее за това ли беше цялата покотевица и напъване" - а той си го скрил на гърба Grinning
Имам и един пакет Литъл енджъл, не са лоши и те, но явно моя син ака с високо налягане и го препраща нагоре Grinning
Днес го направи на много неподходящо място на магистрала, трябваше да използвам Baby changing room, която беше покъртително мръсна... Frowning

# 625
  • Асеновград
Меджик радвам се за кученцето!😊

Ох аз вчера взех един кашон памперс печремиум кеър но на 3-ка минаваме вече 120 бр за 48 лв, много са вдигнали цените, обаче никои други паноерди не ни харесват толкова, не че и с памперс не се случва протичане, но е само ако не е сменен над 3 часа и много е пишкал. Иначе днес взех някакви еко памперси от лидъл пак 3-ка 36бр са само но ми хареса че са без парфюми, оцветители и щадят природата, та взех да пробваме. Попринцип от памперс премиум кеър и 2-ката му става още, но като го гледам бузанчо как расте, ще му стават още максимум седмица две 2-ката а за това време не мога да изхабя цял кашон от 150памперса, а единичните пакети излизат още по-скъпи.
Мерси за инфото в емаг, може да поръчам от 3-ката още ако са на добра цена, но и в Турция мислим да ходим и затова гледам да не се запасявам много.

За слинга съм и аз, като съм сама ме спасява, а и не само, ако малкия е неспокоен и реве и не заспива по друг намин слагам го в слинга и спи. Само не ме кефи ме много му се отбелязва всичко на дупето и крачетата, оосле кожата му е една като смачкана..😹нали знаете как като спите на нещо намачкано се отбелязва на кожата.. пък и е момченце, мачкам му атрибутите, само това му е минуса на слинга за мен, иначе много си го обичам.
Иначе и той започна да иска да спи само на ръце през деня, освен ако не е в количката, даже все по трудно заспива и там... трябва да е много дълбоко заспал че да го преместя и да продължи да си спи. И аз не знам как ще я караме..😅😅

Иначе днес бяхме на педиатър защото утре сме на ваксини, много ми е кофти че ще го боцкат..😭😭  Иначе с две ръце препоръчвам д-р Молева в Пловдив, на частно е, но страхотен лекар и обстоен преглед, заслужаваше си 50-то лева! Толкова неща ни каза и показа и изписа някои неща. И в аптеката после още 50лв.😅 Важното е че бебчо е добре, порастнал е много 5,250гр е вече, 55см, вчера навърши 2 месеца. 
Да са ни здрави дечицата, пари се печелят! Аз засега не мога да се оплача.

Последна редакция: пн, 26 сеп 2022, 23:27 от Yana.GG

# 626
  • Бургас / Славейков
От няколко дни само успявам да ви изчета ,без да пиша нищо.Майка днес си тръгна ,ММ от утре е на работа свърши му отпуската и сме сами.Относно помагането на мъжете ,Ами средна работа.За детето само ми полива с канчето вода ,носи ми коритото ,но вечер става понякога скача като ужилен като ревне Митко.Някой път аз не го чувам.Сменя само напикани памперси GrinningВ домакинската работа чисти,мие чиниите ,хвърля боклука.А бе и това е нещо от колкото нищо.Днес и аз се добрах до якенцата на Лидл купих от 6до 9месеца синьо.Исках жълто ,но нямаше ,имаше с динозаври.За памперсите сега сме с пуфис 2ка останаха ми още половин пакет ,мисля че са му малки , защото му са червени крачетата.Но ще гледам по бързо да ги употребя.За финансите Ами аз взимам малко болнични заплата ми не е голяма .ММ взима повече пари +това че се занимава и със земеделие .Много дрехи ,обувки и въобще всичко за детето взехме от сестра му тъй като тя има две момчета едно след друго родени И ми дава с кашоните дрехи като повечето дори да чисто нови ,тъй като те купуват в несвяст.Вчера оправях зимните дрехи ми то има 50,бодита ,някой само ги изпирам и немога да ги облека защото му стават малки.Отделно и от подаръци дрехи.Много колички ,тротинетки и т.н.Затова аз си бях направила списък какво ми трябва за детето и какви подаръци и го раздадат на всеки кой каквато възможност има такъв подарък да му вземе.Така нямам повтарящи се подаръци и всички са доволни.Дори взехме сток за хранене ,че Майка притеснена че нямала какво да му подари.Сега остана за пролетта лятна количка.Дрехи въобще няма да купувам ,само това яке от Лидл и от  Мания магазин една зимна шапка нова.за 5лв.

# 627
Офф по - нагоре  съм писала, че детето тежи 4.400, поправям се , исках да кажа около 5,500кг и 60см.
i.skelaмного мил жест от колегите .
НА мен шефката ми подари дребна играчка за количка и  250лева от фирмата след някаква молба , която ми каза да напиша.Иначе от колегите(аз имам реално само една колежка и още две от другия обект,които не са ми баш колежки ама се имаме) този път няма подаръци 😀

# 628
Ох, цял ден искам да напиша нещо и не ми се получава. Вчера Миша рева цял соелобед и вечерта буквално припадна, будила съм го да го нахраня, защото бомбите щяха да се взривят. Днес пак беше нервен и го изкарах няколко пъти с количката, ама то тук вече е зима. Цял ден е 10-11 градуса. На Мишето не му пука и си спи, ама майка му зъзне. Иначе забелязвам, че не е прищявка носенето на ръце, като има газове, мрънка да го вдигна, и като не може да заспи дълго от тях става нервен и пищи. Спасява ни само слинг или фитбол - на ръце и се друсам на него.
Слинга много ме спасява, като реве го вързвам и до 5мин се е успокоил, до 15мин е заспал. Не всичко мога да свърша с него, но пак е нещо. Че от това подмятане за изкарване на газове ме боли и кръст и ръце.
Иначе щом аз с 2 леви ръце се научих да го вързвам, значи не е толкова сложно.
Финансово, тук детето не го чувствам като такъв разход. Докато бях бременна си спестявах по малко пари и накрая напазарих за  бебето. Сега докупувам дрехи и разни неща, но някак не се чувства на бюджета така. Може би защото не купувам кой знае какво за себе си… иначе усещаме инфлацията и много ни бута това, че аз не работя. Понеже съм самонаета, майчинството ми е малко. Като бременна имах илюзии че ще започна работя 2 седмици след раждането🤣
За памперсите… на Мишето му са толкова дебели бъджаците, че всичко му прави червеничко 🤣 Яи аз с левите ръце… през ден е мокър.
На мен май ми идва. Много се разстроих, няма и 2 месеца след раждането… Преди 10 дни свършиха лохиите,  днес нещо пак ми зацапа.

# 629
Докато пиша и темата се е сменила много ясно... Успявам да чета, но с писането ми е трудно. Орехче, блаогодаря за съветите Hug Имаме и робот, ама къде ти възможност да го пускам. Първо, че по пода има какво ли не, голямото много разхвърля... И второ, на колко години е вече и продължава да я е страх от него. Толкова мрънка, че предпочитам да си спестя. Пускам го, ако не сме се изстреляли на пожар навън заради истерясващо бебе Simple Smile Иначе имаме и съдомиялна, че ако трябваше и чинии да мия... С каката беше съвсем възможно, тогава бяхме без. Това казвах на майка ми тези дни. Не знам как ни е отгледала нас... Без никаква помощ и тя, даже от баща ми, не се е включвал с абсолютно нищо, без пералня, съдомиялна и робот. Сигурно и прахосмукачка са си взели по-натам... При нас поне мъжът ми помага като е вкъщи. Занимава се с голямото, къпе я, приспива я, макар че тя често си иска мама Sob

Хоуп, прегръдки, подобно е положението и при нас. Трябва да избутаме още малко. После уж ще е малко по-лесно. Ама с други проблеми Satisfied Чакам мига, в който ще се заиграват заедно Smile

Отивам да разгледам памперсите, не че имам къде да ги сложа. Скоро поръчах 2 огромни кашона, 200+ памперса, 2ка и 3ка.

И да кажа за кърпичките на Бебо. Нали се бях оплакала преди време, че са сухи, груби и твърди. Оказа се, че имам два вида и тези, които са биоразградими са добре. Мекички са и прилично мокри. Направо ми се оправи настроението, че имам кашон и половина и се измъчвах с тях. Даже за дупето на бебо купувах други, а тези ги ползвах навън без да ги жаля много.

Някой пита за памперсите на ДМ, май Яна беше. С хубава кройка са според ортопеда, по-изрязани нагоре и така не оказват натист върху крачетата и ставите. Но с тях се омазва до кръста, както и с Литъл Ейнджъл, за разлика от Премиум Кеър.

Финансово...оправяме се, но много поскъпна всичко. Поръчала съм на каката за новия сезон дрехи за 250 лв, за да има за смяна, за градината за преобличне 2 комплекта и за зимата ще трябват и по-топли дрехи. Поне якета има. Но кофтито е, че повечето неща са си момичешки и не стават за бебо, а има още много живот в тях. А за малкия трябва да поръчам потници бодита, че ня-ма... А за по без, вече си е доста студено някои дни.

Последна редакция: вт, 27 сеп 2022, 07:47 от Барбалена

Общи условия

Активация на акаунт