Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 2)

• 19 544
  • 768
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Моят постоянно работи също, така че помощ нямам особено от него. Но баткото тръгна на градина, води го и го взима, че е в другия край на града. Вечер се занимават по мъжки, къпе го, слага го да спи. Така че през деня през седмицата съм с един брой и направо е песен, успявам да поддържам чисто и все по-често имаме сготвена вечеря 🤣.

# 541
Моето е егати и зиморничевото бебе. То и аз съм зиморничева, ама чак пък толкова и батко си бие. В спалнята е 25⁰, аз съм само по тениска и ми е добре, обаче тя е с боди с къс ръкав и отгоре блузка с дълъг ръкав и ританки, спи завита под плътна пелена, от тези, които по средата имат вата. И спи блаженно разплута. До вчера беше само по боди и направо трепери на моменти. Хич не знам тази зима с кака си как ще се разберат, на нея пък все и е топло. Зимата спим на 23⁰, тя спи с леко ватирана пижама и без завивка. Аз спя с олекотена завивка и ако ММ го няма да ме топли също с ватирана пижама. Че тя малката сега е облечена повече отколкото каката в студа. Два дни спеше по много малко и все гледаше да се сгуши, явно и е било студено, днес от 7ч досега не знам дали и се събират и 3ч будуване и аз я будя да яде. Сега пак ще я будя. А как спи на шума, който вдигат големите ми е още по интересно. Баткото спеше независимо от шума, а каката се будеше и от най лекия шум. А уж аз ги гледам и трите.

# 542
На мен колкото и да не ми искаше, трябва да пазим тишина. Много се стряска. Първите седмици не беше така, и се радвах.
Ние чакаме да ни вземат, за първи път Божидар спи повече от час и половина през деня. Аз суша дрехи, и събирам багаж. Завих го с топло одеало от сушилнята и направо се разпльока Grinning май и той обича да му е топличко
Спим на 21 до 23 градуса, никакво отопление не ползваме още. И аз много се чудя всяка вечер как да го завивам. Притеснявам се като се отпусне да не му е студено и през нощта все добавям едно одеалце. Иначе е само с дълги ръкавчета вече и панталонки. Или гащеризони да му топлят на коремчето повече , като сме навън.
Нямам никакви дебели дрехи, космонавти и подобни... Пак ще се пазарува.
Декември като сменим коша с "лятна количка" незнам как ще го обличам направо, 100% ще го претоплям Grinning

# 543
  • София
Мен ме е срам. С къса пижама на 22 -23 градуса и само една завивка… сложим ли втора или дълъг ръкав се опъпчва и пикае зверски… Ние обичаме студа и тримата вкъщи, ама неговото е прекалено.

# 544
Мен ме е срам. С къса пижама на 22 -23 градуса и само една завивка… сложим ли втора или дълъг ръкав се опъпчва и пикае зверски… Ние обичаме студа и тримата вкъщи, ама неговото е прекалено.
А, защо да те е срам. Щом ви е комфортно. На някои хора на 29°С им е супер Grinning

# 545
А, защо да те е срам. Щом ви е комфортно. На някои хора на 29°С им е супер Grinning

На мен, на мен. Че зимата до печката и на 30+ ми е добре и то с плътна блуза с дълъг ръкав.

# 546
  • София
Баткото редовно ходи бос по плочките между апартаментите, а е истински преговор да го накараме да е с дрехи вкъщи… дори сега, като е настинал… Мен са ме калявали като дете, ама при тях е Grinning мечки гледаме…

# 547
На моето момиче явно също вчера му стана хладно след баня, защото се разпищя, а бяхме пуснали и духалка. Сега като застудя я обличам с боди дълъг ръкав, панталонки, чорапки и жилетчица, навън мятам по-плътно одеяло, а вечер е с дълъг ромпър / дълго боди и в по-дебеличък чувал за спане. Не съм видяла пъпки от претопляне и е видимо спокойна, та предполагам и е добре.
Да се похваля, спря ужасното напъване и пръцкане, много я беше измъчило. Реших да спра капките за колики - Абоколикен, вече нищо не давам и е много по-спокойна. От тогава има по едно голяяяямо изхождане на ден, пак пръцка, но не се напъва по половин-един час.

# 548
Незнам как да започна, даже не исках и да споделям, но наистина съм адски разочарована, трябва да го кажа. Много е грижовен ММ, много си го обичам. Но положението въобще не е добре.
Първо дойде, и не знае как да хване, как да успокои Божидар. Пита ме какво иска, какво му има, забравил бил - до тук добре!
Взе да го приспи, аз да се изкъпя (след обяснения как)... Влизам в спалнята спат двамата по корем. До тук горе долу добре. Само че почти е затиснал крачето му.... Спалнята е много мека, чаршафа, олекотена, потъваш буквално. Първото което погледнах беше нослето на Божидар - на косъм от чаршафа, под носа на спяща му баща. Докато си взема дрехи той се завъртя и заби главичката в чаршафа. И не мърда, скочих и го обърнах.
Нещото което НИКОЙ НИКОЙ НИКОГА НЕ ИСКА ДА ВИЖДА.... Съответно ако не бях в стаята, да го обърна, няма да коментирам, защото ще бъда много груба, какво ще се случи на ММ... Разчитам на този на човек да отида нвкъде ли, аз не мога да се изкъпя. Той не бил заспал, гледал го... Много изморен, СПЯЛО му се... Ти шегуваш ли се? Не ми се говори с никой. Жалко, че нямам трета опция да си хвана детето и да го оставя да се наспи...
Колко съм повтаряла и обеснявала за спането по корем, особено на това меко легло... Незнам дали разочарованието ми е повече, или яда или кое... Извинявам се,  че ви занимавам. Но хем да е като напомняне колко е важно да ги гледаме.
Качвам снимка, Божко как спинка и къде е чаршафа. Някой би ли си оставил така детето без надзор? Ами колкото и да ми се спи, права ще стоя Rage

# 549
Ангелче прекрасно ❤❤❤
Но и да му се ядосваш на твоя мъж няма голяма полза, ВСИЧКИ СА ТАКИВА
И моя е многоооо грижовен и всичко прави, но заспива като талпа и е супер неадекватен ако го събудя през нощта.
Тази нощ Ники се събуди с писъци и понеже мене ме мързеше да стана ( срам не срам признавам ) събудих ММ с молбата да вземе бебето а той душата невменяема ми вика :
“ баси някое бебе как пищи”
Зачудих се откровено дали за не го тупна с нещо. Като разбра, че е нашето бебе, стана заобиколи спалнята взе детето от леглото му ( което е next to me ) и ми го подаде, легна си и заспа.
Смисъл нулев, ако това беше идеята щях да се пресегна и сама да си го взема.

# 550
Ангелче прекрасно ❤❤❤
Но и да му се ядосваш на твоя мъж няма голяма полза, ВСИЧКИ СА ТАКИВА
И моя е многоооо грижовен и всичко прави, но заспива като талпа и е супер неадекватен ако го събудя през нощта.
Тази нощ Ники се събуди с писъци и понеже мене ме мързеше да стана ( срам не срам признавам ) събудих ММ с молбата да вземе бебето а той душата невменяема ми вика :
“ баси някое бебе как пищи”
Зачудих се откровено дали за не го тупна с нещо. Като разбра, че е нашето бебе, стана заобиколи спалнята взе детето от леглото му ( което е next to me ) и ми го подаде, легна си и заспа.
Смисъл нулев, ако това беше идеята щях да се пресегна и сама да си го взема.
Ох незнам успокоение ли е... Той се зарови пред мен. Един час вече, благодаря на Господ, че ме прати в стаята... И аз още си го гледам защото спинка...
Нямам никакво желание да ме сменя за нищо вече.
Вечер е същия, една вечер когато се разплака в началото Божко. Не можа да го успокои каза му "правиш ми го трудно да те обичам"... Аз се разревах, той се извинява и на двама ни една седмица...
Седял е до машината за мляко и в гледаа гледаа, защото ще прави мляко Уж (чул го е пръв), аз еееедвам отлепвам едното око и питам "имаш ли нужда от помощ"... "да направи мляко" и си ляга...
Плаче ми се много... Много се притесних

# 551
  • Бурса
Меджик мъжете нямат инстинкти като нас жените и конкретно майките. Аз много ви се радвам на тези, на които мъжете ви помагат в домакинството и отглеждането на децата, моя не е такъв, но не му се сърдя. Просто си го познавам. Имаме 3 деца, нито едно от тях не  е приспивал като бебе, и хранил не е, защото ги кърмих и каките и малкия сега. Е като поотраснат вече е друго.
И изобщо според мен не се сърдете на мъжете, да съгласна съм отговорността е обща, но бебето е било 9 месеца в корема на МАМА, разбира се че тя ще го успокои най-добре и ще го приспи най-лесно. Както каза Ерине това е като четвърти триместър. Разчитайте главно на себе си!

Аз например съм от 3 дни сама, ММ е в Истанбул по работа. Средната вдигна предната вечер Т, вчера цял ден разтройство, каката беше на училище. Днес в комплект слизаме с количката до колата, товаря, местя малкия в столчето, водихме каката на урок по математика. После същата схема и при прибирането, после и на тренировка по баскет. Междувременно закуски, обяди, вечери, тия деца трябва да ядат, перални поне 2...Тая вечер сложих бебо във ваната на подложката (тази на севи бебе) и влязох да се изкъпя набързо, той мирува. После суших него, суших мен и така невольо невольо...
Искам да кажа че никои не може да замени вас самите, колкото и дори да искат мъжете ви. Връзката на бебето с таткото идва на по-късен етап. Поне аз така смятам. И ДА, не е лесно и ДА, не си сама!
Лека и спокойна нощ на всички!

# 552
  • Варна
Ох, неприятна работа.. аз оставих моето бебе 10 дни на ММ иии той се научи да прави мляко (аз не мога и не знам още как) иии да я храни по 2-3 пъти на нощ. Тази вечер ще сме си за първи път пак заедно и се разбрахме пак той да става да ми я дава, за да пробвам да й давам да суче и после той да я дохранва (аз честно казано не искам да я храня с шише даже) иии да.. много съм благодарна, че не само се опитва, но и има явно желание. То при нас нямаше избор де.. като казахме, че заминавам за София за операция и шок за всички. Иначе майка му помага много също - заедно къпеха бебето май, ама аз сякаш повече разчитам на ММ. Поне призна няколко пъти, че вече разбирал защо жените нямали време, а уж “само гледали бебе” и щял да каже на едвс ли не на приятелите си да не мрънкат за чистене и готвене, защото наистина няма време. И това прозрение за 10 дни с 40 дневно бебе 😄😄 голям напредък! Да оцениш жената по такъв начин

# 553
  • София
Меджик, разбирам те напълно за притесненията. Някой беше писал за инстинктите и е наистина така - доста от бащите ги развиват на по-късен етап, да не кажа, че чак когато децата минат годинката. Дотогава.. Страх. И ММ е същият покрай бебето сега, с баткото не беше такъв, но поне си признава и я гледа наистина колкото да се изкъпя или вечер да ходя до магазина сама.
Защо не коментирате с ТМ да направите сесии с психолог? Сега покрай пандемията доста правят и онлайн часове. Не е страшно и няма да навреди. Понякога човек има нужда да чуе друга гледна точка или за чуе същата, но от друг, страничен човек.

# 554
Меджик, разбирам те напълно за притесненията. Някой беше писал за инстинктите и е наистина така - доста от бащите ги развиват на по-късен етап, да не кажа, че чак когато децата минат годинката. Дотогава.. Страх. И ММ е същият покрай бебето сега, с баткото не беше такъв, но поне си признава и я гледа наистина колкото да се изкъпя или вечер да ходя до магазина сама.
Защо не коментирате с ТМ да направите сесии с психолог? Сега покрай пандемията доста правят и онлайн часове. Не е страшно и няма да навреди. Понякога човек има нужда да чуе друга гледна точка или за чуе същата, но от друг, страничен човек.

Разбирам, като "нови родители" не съм се замислила грам за това, че те по късно се включват в "играта"... Но все пак, и аз имам нужда да поспя или да изляза с приятелка за 2 часа. А след такива случки нямам доверие.
Не знам дали сме за психолог. Ние реално не се караме, даже мога да кажа за 7 г. не сме имали скандал. Ако се ходи на психолог за това де, защото аз знам че само при семейни неразбирателства, ходят. Аз не мисля че не се разбираме или имаме проблеми, просто на моменти хич го няма... Чести моменти!
Сега просто седеше като попарен, осъзнава си грешките, но ги прави често... Дадох му пак да прочете, да не си мисли, че аз съм луда маниячка. Понякога трябва от друг или другаде да го чуе, че да повярва, аз не съм сигурен източник...
Не мога да си представя, да го оставя сам с бебето дори един ден, камо ли повече. Дано не се налага.
Не ми тежи, не спа, не ям, на човек не приличам, бързам като магаре и къщата да ми е подредена... Но и аз съм човек, а всички са го забравили просто.

Общи условия

Активация на акаунт