Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 2)

• 19 206
  • 768
  •   1
Отговори
# 630
Въпрос към мамите с повече от 1 дете Simple Smile
Задължително ли е да се вдига температура след ваксина Simple Smile
На малката днес най- вероятно ще й слагат и да знам да се шашкам ли от сега Simple Smile

# 631
На малката днес най- вероятно ще й слагат и да знам да се шашкам ли от сега Simple Smile
Зависи от детето и от ваксината.
Големият ми син за 9 години е вдигал температура общо 3 пъти, два от които от ваксина
На приятели дъщерята вдига за щяло и нещяло температура и не пропуска да вдигне след ваксина.
Не му се шашкай, ако вдигне панадол през 4 часа, не го претопляй давай течности и всичко ще е ОК

# 632

Не. Баткото вдигаше след почти всяка ваксина. Мисля, че след първата не вдигна. Каката не е вдигала след нито една ваксина, но пък беше изключително крива на другия ден. Тя и иначе си беше крива и постоянно ревеше, но след имунизация беше ужас. След имунизация мойте ставаха поспаливи и спяха много, но това за деня на имунизацията само. Вземи си Панадол да имаш. Т не е толкова висока и не е страшна.

# 633
Здравейте момичета,
рядко пиша, че дори  и няма време да пиша...
та за няколко дни успях да ви изчета та...
Лили на 24-ти направи един месец, като килограми на последната консултация беше 5300 кг., сега чакам следващата, която ще е на 04.10.
За коликите давах Био Амика, обаче, като една "добра майка" ги изгубих някъде... та от тогава не давам нищо и май е по-добре.
Относно памперсите вече пробвах какво ли не... Пуфис, Памперс Премиум Кер, ЛупиЛу, Мамиа и Бейби Лов. Най-доволна съм от ДМ-ските и тези на Памперс. Имаше промоция миналата седмица на Памперс Пантс в Кауфланд купих, но още не съм стигнала до тях. Като размер предпочитам 3-ката, за да не я стягат ластиците.

Относно яденето давам на поискване, а вечер задължително имаме 2 хранения. Като гледам как наддава и пълни бузите не се притеснявам дали и стига. Трудно ми е само сутрин със ставането в 5:30 и до към 6:00 се кърмим, а после се започва закуска, будене на каката за училище, после будене на ММ.
От ММ не мога да се оплача, като види, че са ми паднали много батериите и през деня я взима до него в шезлонга, за да мога да поспя.  Иначе и той като останалите не се сеща, а за домакинската работа изцяло я остави на мен, а преди като ходих на работа не беше така, а сега... "Днес какво ще ядем"..., чат-пат ме ядосва това...
Днес съм на преглед при АГ-то ми, за да провери дали всичко е наред. Лохиите ми спряха преди около седмица, но се притеснявам, че сякаш имам някакво топче в началото на влагалището. Надявам се да е от шевовете и да е нещо дребно, което ще се оправи, защото ми минават много лошо мисли през главата като пролапс на тазовите органи.
Относно 40те дни и църквата нямах време да пиша и да питам как се броят, та деня след раждането съм брояла за 1-ви ден, а вече се записах за 03.10 (41 ден ако е от самия ден на раждане).  Тук в нашата църква струва 20 лв., като трябва да нося сладка питка, мед, бутилка олио, нова бебешка дрешка, която се оставя за Богородица.
Някой  назад в постовете беше питал за помпа за кърма... аз изчаках да видя дали ще имам и си взех на Авент електрическа, доволна съм, не ме боли, а времето за изцеждане зависи от това колко кърма има, но обикновено това е времето, в което си пия кафето на спокойствие докато се изцеждам.
С финансите, към момента се справяме, дрешки ни изпраща майка ми, която постоянно купува. Шезлонг ми подариха колеги от университета, колегите от работата ми - активна гимнастика, а шефовете ми дадоха в плик 500 лв., та с тях взехме кошарката на бебка, радвам се, че не сме на АМ, че финансово не знам как ще издържим и се моля да имам повече време кърма, а и е по-полезна.
Мислех да пиша и питам разни неща... но бебка е гладна, а трябва да се оправям и за АГ-то....

# 634
Оз тази нощ беше тежка.
Първо един час не преспиване, после преди всяко хранене пищене, защото сменям памперс, после по 1 час не може да изкара газовете, друсам да се оригне, после става кисел, че му се спи… а аз колко съм кисела….

# 635
Ние бяхме 10 дни на гости на нашите,прибрахме се в неделя и сякаш ми смениха бебето. Чуждо и е вкъщи, постоянно мрънкаше и искаше на гърда. Миличката, тръгнахме докато спеше и се събуди на коренно различно място, за 10 дни е забравила дома си. С много гушкане се успокои. Забелязвам я, че като я вземе чужд за нея човек (например моя приятелка или леля) пак прави едни нацупени устни и примрънква, май отглеждам диваче 😄
Вчера и купихме въртележка за леглото и активна гимнастика, като се събуди и видя въртележката над кошарката си така се зарадва, усмихва се, гука и, разплаках се от умиление.
Памперсите, които използвам са Премиум Кеър, случва се някой да пропусне, но винаги има защо 😄 сега е с 2ка и изобщо не виждам как е до 8 кг, тя е 5.5 и се отбелязват на бутчетата. А имаме още 4 неотворени пакета 😄 пробвахме Пуфис - подсече се, дм-ските - хубави, но по-дебелички и определено 2ката е по-малка от Премиум Кеър и едни немски Лилиду - те ми харесаха, но няма от къде да ги купувам. За сега съм доволна от Памперс, нашите ще ходят в Турция и от там ще поръчам 3ка.
И аз се възползвах от промоциите в Емаг и поръчах сушилня, много се вълнувам 😄

# 636
Оз тази нощ беше тежка.
Първо един час не преспиване, после преди всяко хранене пищене, защото сменям памперс, после по 1 час не може да изкара газовете, друсам да се оригне, после става кисел, че му се спи… а аз колко съм кисела….
Разбирам те  и аз съм направо изперкала вчера. ММ реши да го преспива в 15ч някъде вчера, после реши то не му спяло. Слага в леглото, по дивана, да гледа шарении, изнерви го на макс колкото може. И идва ми вика той нищо не иска - Ами да, освен да СПИ. И започнах с опитите да преспа преуморено бебе, 3 часа без успех. Като усетих, че съм готова да ревна с него, хванах първото одеало, не се облякох даже а навън е доооста студено, ключове и навън! Количката да ми помогме, да ама не. Укокори се още повече, видях че няма смисъл, айде обратно вкъщи. А ММ ме гони да ме облече.
И така до банята в 20ч, не заспа! Аз незнам как заспах. Днес продължаваме с трудното заспиване, оставя ли го, крещи, вика, вземам го блъска ме, дере ме, после следва нещо стеснене и заспива. За 30мин 4 пъти го приспах и се опитах да го оставя. Накрая се отказах спи върху мен. А аз изтървах куриера да му взема Апостила, за България за пътуването, защото не можех да стана.... После и друга пратка, кучето няма вода и храна, не мога да го изкарам в никакъв случай... И това е само първия ден от 7те в които ще съм по 14 часа сама...  Омммм...

# 637
Мдааа и моята нощ не беше супер , ама днес е просто ужас , дрямки по 20 минути и рев и пеъцкане в останалото време.Аз смених млякото(затова беше и поста ми във фб да видя кой какво и как) .Първия ден (остатъка от него с новото мляко ) беше супер , вчера цял ден перфектно , снощи средно положение и днес както вече казах ужас ! А така се надявах смяната да помогне , но явно са си колики и щ3 си чакаме да минат , щом един ден е така , един ден иначе.
Това , че кърмата е по - полезна внимателно трябва да се казва , че и без това някои мами са чувствителни на тази тема.Аз лично не се впечатлявам толкова , тъй като вече се примирих , но има други , които имат кърма и по ред причини не могат да я дават.

# 638
  • Бургас / Славейков
За мрънкането и спането.При Митко имам проблем със приспиването преди баня.Като е навън няма проблем със заспиването иначе през другото време някакси успявам да го приспя.Снощи яде и заспа веднага към 9.и нещо.Събуди се в 3дадох биба и заспа после към 6 без 15 го храних.Поспахме си така да е няма да се оплаквам.Събуди се в 8.30.От фирмата където работя ми дадоха 100лв.От на ММ дадоха 250след като представи акт за раждане преведоха ги със заплатата му.Иначе миналата седмица най накрая пуснах документи за помощта от общината за образование.Май ви бях писала за нея доста отдавна.Помощта за раждане на дете и детските надбавки.Ние с ММ сме на различни адреси и затова успях да се класирам.Имам и позната в общината.Която ме уведоми за помощите които ми се полагат.За АМ.бях писала че го смених с био лактана .Остана ми половин кутия Нан Комфортис .Някой ако иска мога да му я дам.Имам и капки за колики.Нещо не ги давам напоследък почти не са ползвани.За памперсите май пуфиса2 ни е малък ,червеничко му е на крачетата.Ама ще си ги използвам.Пари сме давали хем купих само 2пакета по 80бр.

# 639
  • Велико Търново
Чета ви всеки ден (докато кърмя), но започна ли да пиша се почва едно блъскане, тръшкане и е невъзможно да пиша.
Имах по доста теми да пиша, но със сигурност ще забравя нещо .

За сега купувам памперси на лупилу 3-ка, че са по- малки, а 2- ката на другите марки и се врязват в бутчетата 😁.

И аз се възползвах от якенцата в Лидл, но 62 размер нещо ми се струва голям, но дано не стане топло докато и стане тамън. 😃

Моите колеги бяха купили дрешки , а от работа ми дадоха една основна заплата, също и от работата на ММ дадоха парички, както колегите му (те под формата на ваучер за Хиполенд) така и от самата фирма.
С паричките мога да кажа че сме добре, гледаме да не се отпускаме много, иначе сме с общи финанси, за сега моята заплата (болнични, майчинство) ще ги заделяме).

Дрехи ни даде моята братовчедка от нейното момиченце, приятели ни наподариха, и разбира се аз си чеша крастата и  купувам от време на време 😃.
Към мамите с повече от едно дете- вие сте героини! Аз с едно дете едвам се оправям, особено когато реве и иска само на ръце.

Вчера Виктория беше просто ужасна, цял ден мрънка, рева, оставех ли я на секундата почваше да пищи, просто цял ден бяхме на ръце и нищичко не можах да бутна.  Вечерта бяхме на рд на татко, там беше същата работа, но пък като заспа в 22 часа, стана чак в 4 и 30 да яде .

Днес за сметка на вчера беше много послушна, оставих я на активната гимнастика (уж гледа, после заспа), в леглото я оставих и тя си гледкаше. На зъболекар отидох с нея, буквално имахме работа за една минута), проспа цялото излизане. Успях да изчистя (с робота , но все пак трябваше да мина и да обера предметите по земята). Съдомиялната заредих и пуснах, дрехите събрах и пуснах пералня, просто съм много доволна че успях толкова много неща за свърша.
Реших че вечерта ММ като се прибере ще я гледа и аз ще наготвя, че само за това не ми стана време, но човека се прибра в 18 часа и ми каза (лягам за половин час), та с малката се гледаме още двете (понеже няма пълно щастие и вече два часа реве, мисля че я мъчи коремчето). Та ще си яде ушите утре, да не е лягал, нямам намерение да готвя по никое време.

Допълвам се: Вече цяла седмица ака веднага след като и сменя памперса, неволно ли е , или вече почва да разбира и го прави умишлено? 🤔

# 640
Дали може да ми кажете откъде се взима нов болничен след като свърши този издаден от болницата?

# 641
Дали може да ми кажете откъде се взима нов болничен след като свърши този издаден от болницата?
От личния лекар на детето или от твоя личен, моя го издаде личната на детето

# 642
Барбалена, Hope33 и аз се присъединявам към вашия клуб. Като ви прочетох ми се насълзиха очите. Знам много добре за какво говорите. И ма мен ми се иска да кога да обръщам много повече внимание на каката, опитвам се, но не се получава. Рева си и аз постоянно и за всичко и абсолютно по всяко време. Често докато чета книжка за лека нощ. Не е лесно, силно се надявам скоро да се оправят нещата. Барабалена колко е възрастовата разлика при твоите деца?
Барбалена, напълно те разбирам!
При нас е хаус пълен също, обслужвам единия, забравям за другия, отнесена съм нон стоп.
Вината ми е,че всичкото това го изкарвам на каката, крещя за най-малкото, после рева докато кърмя. Даже ми си случва докато храня каката и да стоя и да рева без да кажа нищо или ако чета приказка за приспиване, позор 🥺Аз също се чувствам мега провалена майка, като гледам как страда каката, а аз вече цял месец не успявам да се справя. Искам да се срещна с психалога ми,но това е напълно невъзможно сега 😭🥺
Вчера бебето се събуди точно когато тя щеше да спи, почнах да кърмя и чета приказката и я милвам"това ни е ритуала", да ама напълно неадекватна, то се разрева, а тя така ме погледна и ми каза Мамо,пречи ми, направо рухнах и още ме държи, едвам заспа на фона на бебешки рев... Та така, измъчвам се доста, за домакинство няма да коментирам, това не ме напряга колкото мога, толкова.

Добавям,че се предадох на тема кърмене.
Давам гърда яде, колкото иска, после давам добавка изцедена кърма. Скъсявам времето на хранене, дано не се отбие съвсем. Но така имам време за каката, как да избереш кое дете да е приоритет ???

# 643
  • Асеновград
ShukM и аз го гледам сериала..😄😅те и направиха секцио ама на каква цена..🫣

Аз не съм на мнение че кърмата е по-полезна, просто е по естествена храна и по-добре усвоима за бебчето, но наистина зависи как се храните, витамините се изчерпват като запас за тялото на жената и после и в кърмата ако не се храните здравословно.

Ние днес бяхме на ваксини, 3 наведнъж включително ротавирусната, следобед дадох панадол защото ми се стори че вдига леко температура, но всичко е ок засега и си спи, дано така да си остане, аз все пак ще му вися на главата цяла нощ.😅

# 644
За “кърмата е по-полезна” и аз минавам Simple Smile зависи как се храните, ако тъпчете пици и тъпотии, е по-полезна само в главата ви Simple Smile трябва да ядете равномерно-балансирано и здравословно, това е като с раждането, естественото не е по-полезно, ок е ако и майката и детето са съвсем ок, ако не са, гледайте House of dragons за подробностите какво би било ако нямаше секцио Wink
Мнения всякакви.
 Доколкото знам в кърмата има протеини, въглехидрати и мазнини, разбира се има значение за източника на тези макроси, но по-скоро върху майката, а не върху детето.
Но това е една друга тема... мога и аз да не съм разбрала правилно.
Във всички случаи е по-добре от изкуствено създадените млека, но това е пак мое мнение. Факт е, че преди години бабите ни не са имали такива удобства и избор и вместо кърма (когато жената е нямала) са давали козе мляко. Децата, които са отгледали са били здрави и с много по-малко алергии от днешно време.  Виждаме как става все по-модерно връщането към миналото... раждане вкъщи, във вода... и т.н.
Относно секциото... само и единствено ако е по-лекарска причина според мен е оправдано.

Общи условия

Активация на акаунт