Парфюмни размисли и страсти - 276 септември 2022 г.

• 73 060
  • 969
  •   1
Отговори
# 120

Тествах и новия Jadore. Страхотен е, но ужасно ми напомня някакъв крем, който съм имала или дезодорант, нещо, което съм ползвала преди много много години и умирам, че няма да се сетя какво. Не съм сигурна дали бих го носила, като парфюм, та ще има време да си го помисля и да преценя. А и каквато съм заспа сутрин, все ще забравя да си го размажа по врата, а си цапа сериозно в синкаво-бяло Simple Smile

Този, изглежда, може да се пръска само върху кожата. Без алкохол е, прилича на разредено мляко и оставя бели капки. И да, ароматът ухае на хубав крем за тяло. Много приятен, с лека ненатраплива свежест, интимен и тих.

# 121
  • София
В "Дъглас" и БЗ дават ли ви мостри на парфюмите, които харесате при тест на китка/блотер, без изрично да поискате?

# 122
И да поискаме, не дават.

# 123
Здравейте, момичета, знаете ли за сайт, в който може да се провери дали ТЕСТЕР е оригинален?

# 124
Наскоро открих този парфюм, за мен е секси. Аз не усещам касис, просто много хубав женствен аромат. Като го пръсна, не мога да си отлепя носа от китката.
https://www.fragrantica.de/Parfum/Shay-Blue-London/Atropa-Belladonna-17777.html

Къде го откри? Звучи ми като нещо, което ще ми допадне.

# 125
Пипи, от есенца нобиле си поръчах отливка, може още да има. Още не съм решила, дали искам цяла бутилка. Тоест искам я, но много ми се събраха Grinning В дъглас има 10, 30 и 100мл. Ако не си пазарувала от есенца да кажа - регистрирай се, купената мостра ти я приспадат от цената на парфюма, ако след това го купиш от там.

# 126
Водих и детето с мен, припадна по Sauvage Dior и сега не знам как ще се измъкна от покупка Simple Smile
Никак. Щом детето го е харесало. За мен Sauvage е доста младежки аромат, така че е разбираемо, че му харесва.

# 127
Благодаря, Флокс!  Ще го тествам в Дъглас.

# 128
  • NYC
Исках да се включа с пресни впечатления от Металик на Том Форд и се оказва, че съм точно по темата. Случайно открих правилния сезон за Металик - късно лято, но още топло и влажно. Имам един голям семпъл от няколко години, и най-накрая ще успея да го изпръскам с кеф.

Том Форд е определено бранд с който се разбирам, макар че любимиците ми не са най-често споменаваните на марката
- Ombre Leather е единствения парфюм който бих нарекла мой подпис, любов от първо помирисване, което беше след една покупка на сляпо.
- Santal Blush - бях запалена по аромати със сандалово дърво, и тази интерпретация ми допадна най много като баланс на ориенталски нотки и дървесина
- Plum japonais - докато се наканих да го купя и беше спрян, за мое голямо съжаление. Ако ми се случи да минавам през щанд на Том Форд, гледам да питам дали не го пускат отново.

# 129
Колко мили коментари, благодаря ви 💐
Няма да купувам ново, чудя се на наличните в шкафа...
Не се чувствам неуверена, просто не обичам small talk и срещи с голям брой хора, макар че много години точно такъв тип работа съм имала.
Парфюмите за мен са много лично хоби, споделям ги само с близки и приятели, не ме интересуват комплименти, нито искам да остава шлейф в помещението когато съм в работна среда, много минимално ползвам.
От наличните като че ли Кабошар ще се класира, Жур Хермес или Герлен Куир Интенз ( него по 1 път го пръскам в облак, че иначе става нещо страшно).
Аз съм в близка ситуация и за себе си стигнах до Pure Musk..минимално или Miss Dior Blooming B, май по скоро второто.

# 130
  • The Evergreen State
Аз току назначавам мине не мине по някой от наличните парфюми за "работен". По принцип имам необходимост от такъв оборотен който ползвам в работна обстановка предимно.

Парфюм за деня Elie Saab Girl Of Now, добре се вписва в облачния септемврийски ден.

# 131
Спрените Том Фордове изобщо не си ги причинявам. Много искам Rose de Chine  веднага когато изпръскам някоя то всичките рози, които насъбрах.
Днес пристигна Лалик Аметист. все същия чуден аромат, който помня,  общо с Мелиора, не знам около 70%
касис, горски плодове на горската полянка. Но за съжалние точно това което харесвам в Мелиора липсва в Аметист.Защото след горските плодове се появява пухкав мускус и леко остри дървесни тонове, в една такава въздушна възглавничка, което в Аметист го няма, там е просто лееека миризма на чисто.
Трайността на Аметист и сияжът му също са по добри отколкото помня,защото разнасях Синтра когато го пръснах и за около 30 минути се чуваше само Аметист, което е голямо постижение на фона на шлейфа на Мемо....

Вкъщи се парфюмирам с най-голям кеф, много ми е яко да си сложа парфюм само за себе си и да си се наслаждавам. Даже вече ми е  част от сутрешния ритуал -  кафе и избор на аромат. За работни съм нарочила завинаги Шанел. За моята професия и хубаво да е някой по строг и консервативен, но това е  сега,  почти не ходя в офиса. ( ако съм по цял ден няма да ги издържа шанелите, омръзват ми страшно бързо)
имам си аромати и за сутрешна разходка с бебето и за креативни занимания, пръскам се нон стоп в общи линии, нали до сега имах точно 5 аромата, чувствам се притисната , че имам много да изразходвам.....

# 132
Хората, които познавате Nishane Ambra Calabria, дали можете да ми дадете идея за аромат, който да прилича на отварянето на Ambra Calabria - голяма доза бергамот, галбанум и кориандър? На мен ми мирише основно на зелен, в смисъл на неузрял, лимон - с коричките и сока, но най-хубавото е, че в него не откривам нотката на изкуствен, химичен, дори фармацевтичен лимон, която ме отблъсква често от цитрусови парфюми. В този Nishane всичко се усеща много натурално. Освен това съм почти сигурна, че за магията много допринася кориандърът - забелязала съм, че харесвам почти всичко с тази нотка. Влюбих се в това зелено и цитрусовото начало, но след него, като се развие ванилията, вече не мога да го нося. Да отбележа, че си е много хубава и качествена ванилията му, просто вече за пореден път се убеждавам, че аз изначално не харесвам ванилия, колкото и нежна да е тя. Предпочитам тонка в базите, която придава подобна плътност и пудреност, без да ми е натрапчива като аромат. Представям си този цитрусов аромат в комбинация с нещо мускусно в базата също така, както и с друг тип кехлибарен акорд, в който да не преобладава ванилията. В предложените във фрагрантика за подобни на Ambra Calabria, както и при търсене по нотки, не откривам каквото търся. Голяма част от предложените клонят към мъжки, а аз предпочитам по-женствени унисекс  аромати.

Последна редакция: нд, 04 сеп 2022, 15:25 от lorem_ipsum

# 133
Plum japonais е един от най- любимите зимни аромати в колекцията ми.

# 134
Здравейте отново съм аз.
Няколко дни нося мострата на
Calvin Klein Women парфюмна вода за жени, но изобщо не си го усещам на себе си. Усещам само след пръскане и то на евтино ми мирише, а после едва , едва на китката. Мъжа ми казва, че се усеща на врата ми много нежно, но аз нищо, всеедно не съм се пръскала.
С тази мостра ми изпратиха и мостра на For Her Musc Noir Rose
парфюмна вода за жени , този пък е толкова силен, особено в началото. После вече е по-добре и го усещам от врата си почти през целия ден, а на китката и след душ.
Може ли да ми кажете, кой от двата е по-подходящ за този сезон? Много се чудя, дали бих свикнала с втория, харесва ми миризмата, но някак ми идва леко в повече.
Желанието ми е да оставя следа след мен. Понеже много ми харесват уханията от нечия следа.

Общи условия

Активация на акаунт