Изневяра

• 7 644
  • 237
  •   1
Отговори
# 90
А ако  взимаш детето си в 12:30 от градината, дори 14:30?
Познай колко мухи ще утрепеш след това.

В Германия може и да е така, щото нали са построили социализма, ама при нас градините са до 6, даже и до 7 часа вечерта. Моите 2 деца съвсем наскоро бяха на тази възраст и колкото и невероятно да звучи, не са имали нужда от целодневни грижи. Жена ми направи кариера за това време, а започна работа не заради финансови причини, а точно щото откачаше да стои вкъщи.
Не затова, а защото си един див балкански субект, който иска жена му хем да изкарва пари на работа, хем вечер да му прислугва, хем да тича след децата... Освен това не я разбираш като всеки български ганьо, не й правиш жестове, ако й правиш са неуместни и обидни, смачкваш й самочувствието, упражняваш й прихически тормоз, не се раздаваш в леглото, ако се раздаваш искаш и тя да се раздава, т.е. практически я изнасилваш....Bowtie

# 91
  • Далечният изток
Айде сега пък нови глупости...
Това верно ли го мислиш за жените?!

# 92
  • Сф
Айде сега пък нови глупости...
Това верно ли го мислиш за жените?!
ирония 😂

# 93
Много се смея как домакините изневерявали, защото си седят вкъщи и скучаят. Нали като тръгнат на работа, ще срещнат мъже. Плюс, че ще имат и пари, няма да просят от оня, дето 'не ги лишава от нищо'.
Нелишените жени не изневеряват. Наличие на един салам в кухнята и втори в спалнята е доста далеч от дефиницията за 'от нищо не е лишена'.

Последна редакция: чт, 01 сеп 2022, 19:15 от Нарцùса

# 94
Абе, хора, как дете на 6 години да е голямо и да няма нужда от обгрижване, че тая жена съвсем безхаберна я изкарахте?! Или нямате деца в тази възраст или явно вече са големи.

Само някакъв вид спорт за кеф два пъти в седмицата барабар с детската градина и е ПОНЕ половин работен ден.

Че е изневерила - изневерила е, но авторът не е наясно със себе си, камо ли с жена си.

Дете на 6 години , не е като дете на 2 или 3 години. Освен това е ходело на детска градина, тоест по-голяма част от деня ѝ е бил свободен.
И не казвайте, че когато сте си вкъщи се скапвате от работа, то готвене, миене, пране, чудооо.
Ще каже човек, че се пере на ръка, че се готви всеки ден, прозорци се бършат ежедневно .

# 95
Лишена е от смисъл в ежедневието си и се занимава с глупости. Като всеки друг просто устроен човек, вместо да си намери хоби или работа, място където да се чувства полезна - предпочита да се отдаде на първичните си нагони. Ако е вярно и описанието на родителите, явно генетично е обременена да е паразит. Достойните хора не се възползват от чуждата добрина и ако връзката не ги удовлетворява, просто я напускат. Много удобно е да са ти виновни всички и така да оправдаваш собствената си неспособност да се справиш със себе си и живота. Тази жена е и майка.

И автора не е облечен в бяло - никак не ми хареса категоричната позиция, че детето ще остане отговорност на майката и ще го вижда понякога след раздялата. И ти ако беше мъж на място, би драпал да си гледаш детето и да не го оставяш да расте в тази плява.

Накрая на деня трябва да се заеме някаква позиция - или приемаш, че си обречен на тази жена и я търпиш с всичките й демони или се взимаш в ръце и започваш да живееш красиво. Много ми е долно да гледам как хора минават през живота нивелирайки, сякаш света ти дължи нещо.

# 96
Ооо изневеряват. И такива, които не са “лишени” от нищо. И за мъже и за жени говоря.
В този ред на мисли, очевидно лишенията са и за двете страни. Не знам какво точно може да предложи тотален инерт, който цял живот не е направил грам усилие за развитие. Щото доколкото разбрах, тя не е работила и преди това. И да, на такъв човек са му достатъчни два салама. Просто е заменила до болка познатия в спалнята  с друг. Общата бройка все е същата.

# 97
Жените и с по-малки деца съумяват да работят, дори да направят кариера, тук големи полемики за майка на 6-годишно. Ами не, не съм съгласна, че е абсолютно нужно да си седи у дома и да обгрижва детето. Но то винаги ще се намерят оправдания за мързела на някои жени.
На главната героиня тук не й се иска да работи, няма потребност да помага финансово нито на семейството си, нито на родителите си. И върхът на сладоледа е да изнаглява и да кръшка. Аз такъв партньор не бих търпяла и ден. Да се трепя за общото благо, а насреща фасони, сръдни, че и изневери. С кеф да натириш такава мързелива лигла...

# 98
И въпреки всичко тази тема ми е малко... петъчна.
Дори стилът и правописът ми напомнят на някаква подобна отпреди.

# 99
Много се смея как домакините изневерявали, защото си седят вкъщи и случаят. Нали като тръгнат на работа, ще срещнат мъже. Плюс, че ще имат и пари, няма да просят от оня, дето 'не ги лишава от нищо'.
Нелишените жени не изневеряват. Наличие на един салам в кухнята и втори в спалнята е доста далеч от дефиницията за 'от нищо не е лишена'.

Гледала /чела ли си "Мадам Бовари" или "Ана Каренина". Това развитие на семейни отношения , не е от вчера.
И , да "домакините", които се чудят как да им е по-забавно и вълнуващо са по-често участници в авантюри, от жените от средната класа, които трябва да работят, за семейния бюджет.
Основната разлика е - наличие/липса на свободно време .

# 100
Не, нелишените не изневеряват. Просто някои хорица твърде надценяват това, което дават.
А темата си е стандартната деепричастна 'история' за пойни птици и зимни кънки.

Допълвам. Анна Каренина е точно типичната история за дърт злобльо, взел млада и красива девойка за съпруга. Много хора забравят какъв е единият Алексей покрай другия.

# 101
Не, нелишените не изневеряват. Просто някои хорица твърде надценяват това, което дават.
А темата си е стандартната деепричастна 'история' за пойни птици и зимни кънки.

Допълвам. Анна Каренина е точно типичната история за дърт злобльо, взел млада и красива девойка за съпруга. Много хора забравят какъв е единият Алексей покрай другия.
Мда, а пък Гюстав Флобер е казал "Мадам Бовари - това съм аз", а той не е бил скучаеща домаакиня.

Литературният анализ не беше успешен.
Simple Smile

# 102
Най-уморени са безработните съм забелязала(и мъже и жени). Най-с претенции към другите и със самочувствие са необразованите. Някои обясняват мързела като депресия.
Любими са ми жените, които са съвкупност от тези неща, но обясняват на мъжа си как той ги е съсипал - защото виж ти, бляскаво бъдеще ги очаквало, ако не били се задомили с него.

# 103
А някои подценяват това, което получават. Обикновено тези, които могат много малко да предложат.
Нито виждам Алексей тук, още по-малко Анна.

# 104
Мда бе, то щото получаването на всичко на готово и многото свободно време не разглезват. Много наивни разсъждения. Скучаещите домакини са най лесни от всички омъжени, просто факт.

Общи условия

Активация на акаунт