Искам да кажа...(198) през Септември 2022

• 42 753
  • 926
  •   1
Отговори
# 240
Аз след 16 г. взимах стипендия за отличник и се чувствах богата, нашите пък "услужливо" ми спряха джобните, да не се разхайтвам Joy

Като бях студентка реших да се хвана на работа за някой лев в повече.
И нашите започнаха да ми дават само за квартира и консумативи 😆
От цялата работа излязох на минус 🤣🤣🤣

Последна редакция: ср, 07 сеп 2022, 23:41 от rummi_pl

# 241
Руми, чудесно се е ориентирала голямата ти дъщеря. Аз съм много зле в кариерното ориентиране. Чат пат чета темата за Работа, CV - та и пр. и имам чувството, че говорят на някакъв странен език там. Въобще не съм наясно какви длъжности заемат, все в международни компании, проекти, екипи и т.н. Предполагам, че има много нови професии, за които аз не подозирам 🙄

За джобните, когато давах редовно (преди пандемията) условието бе около 1/3 малко по-малко от нея да се спестят за да получи нещо по-голямо. Храна, вода и "щървалинки" получаваше от вкъщи, та от глупости винаги може да се спести 😆

Утре е нашата родителска среща, предвидливо минах през банкомата, да имам готовност 😤

# 242
Миналата година в началото давах по 3 лв. После увиличих на 5.
Има обяд, но явно са им малки порциите. А и не закусва в къщи.
Та пак ще е по 5 лв, но мисля да ги давам на седмична база.
Сега оправям извънкласните занимания, че трябва доста неща да вместя.

# 243
  • Бургас
Досега джобни не съм давала въобще, носеше си закуска, на обед се прибираше. Тази година пак ще си носи, на занималня отново няма да ходи и ще си идва за обяд. Предложих да даваме джобни за нещо дребно, но ми отказа, защото...я е срам да си поръча. Ще седи гладна с пари в ръката и няма да каже какво иска от пусти срам. И все пак ще ѝ сложа едно портмоне с левче в раницата, пък тя ако иска до го харчи.

В гимназията нашите ми даваха джобните за целия месец, преди това нямам спомен дали са ми отпускали нещо, като се следеше колко точно са учебните дни в конкретния месец, фъндък не се отпускаше. Така се научих всъщност да си правя сметката, а не днес аху-иху и утре тихо.

# 244
  • при моите деца .....
Добро утро!
И днес се събудих преди алармата....
Сега сядам с първото кафе и се наслаждавам на тишината...
Съни, прекрасни снимки!
Под хванали сте темата за джобните...
По 10 лв давах, но учи в друг град, та закуска, вода, обяд, ако останат за кафе 😉.
На Митето няма да давам джобни и телегон поне първите 2 години....
Родителската среща е в понеделник, ще трябва да отида и аз подготвена.
Марти ще купува след 15.
Днес ще звъни за курс в Гьоте, ходи и на уроци....
Ще записвам Митето на логопед, та мисля, че 350-400 лв ще са и уроците на месец...
Днес е  Малка Богородица - православната църква прославя Божията майка като пазителка на християнското семейство и покровителка на родилката и детето.
Да са здрави и щастливи децата ни!
Нека всички сме здрави, да намираме винаги уют и пристанище в семейството и ценностите!
Хубав ден!

# 245
Добро утро!

Джобните ми ги даваха за седмица и помня, че ми стигаха за автобуса и цигари. Ако исках и да ям или на кафе ходех пеш 😁 Бързо усвоих концепцията за боравене с бюджет 😁

# 246
. Храна, вода и "щървалинки" получаваше от вкъщи, та от глупости винаги може да се спести 😆
Да, така се опитвам да действам.
Селесте, до миналата година (демек 7 клас на момчето) винаги в раницата имаше вода, нещо малко и сладко (вафла, суха паста, меденка) и нещо солено (разбирай солети). Така си бях гарантирала, че дори и да не иска да отиде до лавката, ще може да разчита на запасите от раницата.
Боби, попитай в училището за логопед. Трябва да има.

Успешен ден.

Последна редакция: чт, 08 сеп 2022, 21:38 от mariat

# 247
Добро утро Simple Smile
Съни, прекрасни снимки ♡♡

Децата имат сандвич и вода в раниците, джобните им са на дневна база. Младежът обядва на платен стол в училище и джобните му са предимно за там.
По мое време, в гимназията, кафето и закуските бяха на цени под левче. Тогава тъкмо навлизаха магазините за дрехи втора употреба и в разпределението на бюджета предвиждах и перо за находки Simple Smile добре че не пушех. Simple Smile
Взех дрехи, маратонки, тетрадки. Ако има нещо, ще се допълва в движение.

Щерката е на сешоар на 14ти следобяд, дано не забрави да отиде Grinning

# 248
  • На брега на реката
Добро утро !

Ние вчера спешно тръгнахме за София, че бабин златен вдигна Т. Уж е по-добре, но пак вдига и повърна 2 пъти. Направо ни изкара акъла!  Заведоха го на лекар, стиснете палци!
Дано му мине бързо.
ММ е рожденник днес и му пожелахме, именника му, бързо да оздравява и с дядо, много дълги години да се гледат и  радват, един на друг!
А и стават 35 години, откакто се събрахме с ММ!
Трябваше днес да отидем, за 3 дни  на вилно селище Ягода, ама зависи от това, как е детето!

Хубав ден, момичета!

# 249
  • София
Добро утро!
Бубе, да ти е жив и здрав мъжа! Честита годишнина!
Пожелавам внука бързо да оздравее!
Едно време получавах по 20 стотинки джобни. Живеех срещу училището, на практика не са ми трябвали.
Хубав ден, момичета!

# 250
  • Бургас
Бубе, честит да е рожденикът! Да ти е здрав и още дълги години да сте си опора един на друг! Да оздравява бързо Принца, че с дядо да може да отбележите планирания двоен празник!

# 251
Добро утро.

Бубе, здрав да е рожденика и внуците му. В любов и разбирателство да дочакате и правнуци.
Джобни не винаги съм имала, стипендия за успех получавах и често отиваше за карта за транспорт. На детето давам 2 лв и храна, вода и т.н., засега не предвиждам да ги увеличавам.

# 252
Бубе, честит да ти е ТМ! Да е много здрав и още много години да се водите, обичате и уважавате!
Дано детенце бързо да се оправи.

# 253
Бубе, здрави и честити да сте с мъжа ти! И детето да е добре!
Златна есен е в София, момичета, това е моето време.
Иначе сутринта ходих на изследвания, наред са, като гледам. Утре съм при пулмолога.
Отпуската изтича, но пък на мен си ми харесва на работа, има ли някоя като мен?

# 254
Не е до класа, аа до човека. Аз съм в училищното настоятелство, да не кажа, че съм и доброволец във всички инициативи.
Аз не съм от тройката, но също като теб съм деен доброволец.
Тази година реших, че ще го давам по-лежерно.
Бубе, да сте здрави и да илядите! Да е здрав рожденикът!
Вчера, учудващо за мен, изкарах леко. Прибрахме се в 5:40ч, а аз бях първа смяна, от 7ч с ново дете. След работа регистрирахме колата, платихме ДДС-то, подадохме декларация в НАП.
Днес съм втора смяна на работа, след това ще ходим в Пловдив с децата.

Общи условия

Активация на акаунт