Искам да кажа...(198) през Септември 2022

• 42 747
  • 926
  •   1
Отговори
# 225
Преди 15 - 16 години кафето беше 60 ст. Не знам къде е било 3 лв.

# 226
Onda, не знам дали съществува още 😄

# 227
Съни изобщо не ме изкуши, аз си имах чипсче;)
Дайте идеи за рецепта с грозде, че имам една касетка и се чудя какво да го правя, ще завъдя мушички. Някакъв сок или да го замразя?
Карма, на децата в чужбината на брат ми, не им дават джобни, само събота и неделя, ако ще ходят на кино. Ако ѝ давам по десет, то тя ще харчи колкото един пенсионер на месец, с тази разлика, че храната вкъщи е осигурена;)
Кафе на 14 ѝ е рано да пие, че то върви и с цигари. Много е тънка границата, хем да има разумно отношение към парите, хем да не се притеснява, че няма достатъчно.
Преди 22-3 години бях ученичка аз, даваха ми по пет лв на седмица, плюс карта за транспорт. После се случи деноминацията, инфлацията и поредната криза, та може и да са стигнали толкова цените на кафето.

# 228
Някои си пращаме децата на училище,не на кафе 🙄.Добре че моят засега е пестелив.

# 229
Е, и тия дето ходихме на кафе след училище се оправихме в живота Wink Били сме и малко по-големи от 14 годишни, но и не сме имали разходи за цигари.

В чужбина мисля, че е по-популярно да си носят кутия с храна от вкъщи, тогава джобни не са им задължително необходими, предполагам.

# 230
  • Велико Търново
Здравейте, търсих това онова във форума... И попаднах във вашите води. Много приятна тема, особено като вече се познавате виртуално. Ще ви попрочитам, ще опитам да ви "хвана спатии те кой кой е" и ако успея, ще се включа някога.
Това не е запис, тих и потаен Simple Smile, а предупреждение, че ви следя и зорко чета.
Спокойна вечер, дано утрешният ден е по-добър за всички!

# 231
Ренко, временно явление е пестенето. При нас отмина.

# 232
Здравей, скк.

Аз няма да се включвам в темата за джобните. Като цяло за мен е достатъчно извращение, че на 18-19 години все още се налага да ходят на училище. Това е най-голямата простотия в нашето образование.

# 233
  • Бургас
Цяло чудо е,че помните колко пари са ви давали.
 На децата не знам колко пари ще даваме. И двете имат платен стол,със следобед на закуска. Сигурно по 2 лева на ден.
50 лева за малката съм вътрешно. За голямата вече съм купила помагала и тая година ще им бия контра и няма да дам толкова пари.

# 234
Що бе Румка, включи се, тъкмо се оживи темата;)

Лин, помня, помня, понеже не ми стигаха ги тъкмях да имам за кафе с цигари или кифла с шоколад. Това в 12 клас де, преди това нямам ярки спомени;)

# 235
  • София
Аз след 16 г. взимах стипендия за отличник и се чувствах богата, нашите пък "услужливо" ми спряха джобните, да не се разхайтвам Joy

# 236
Аз помня, защото ми стигаха тамън и дори малко трябваше да внимавам, за да имам някакви пари за всеки ден. Нашите стипендии ги плащаха веднъж в срока, така че нямаше как да се разчита на това.

# 237
От стипендиите давах и на брат ми.
Знаеше кога ги дават и ме чакаше на вратата с нетърпение. Той, милият, нямаше желанието да ги получава от училище и разчиташе на мен;)

# 238
  • Бургас
И аз взимах стипендия . Цели 21 лева Simple Smile , нямам спомен кога са ги давали. Ама щом им викаме пенсиите ,явно са ги давали всеки месец

# 239
  • София
Аааа, tuty, цигари си купувахме "на партия" - винаги има, а не си отговорен да търсиш скришно място за кутията всеки ден.

Общи условия

Активация на акаунт