Тест за овулация - въпроси /тема 15/

• 38 306
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
Според мен най-вероятно имате поликистоза. И затова толкова много положителни тестове. Три поредни дни са положителни. Трудно се определя пик и съответно овулация...

# 406
Здравейте,момичета!Аз имам по-различен въпрос.На някоя от вас по време на овулация усеща ли дискомфорт в ануса и ректума?

# 407
Здравейте, имам нужда от помощ, обикновенно цикълът ми е между 25 и 28 дни, но този месец закъсня и дойде на 32 ден. И тук идва объркването ми, от кой ден да започна тестовете за О?
Аз с цикъл 28 плюс минус 2 съм хващала О на 10ти ден, която се разви в бременност. Така че бих започнала на 10 ден, 11ти най-късно ако имаш достатъчно тестове. Аз си бях взела 50 и стигнаха

И моят цикъл е 28 дни , като последната ми овулация беше на 9 ден. Така,че може и по-рано да се започне с тестването😊

# 408
Bambi, ако сте имали овулация на 9ти ден при цикъл 28 дни излиза, че лутеалната фаза е 19 дни. Леко е абсурдно според мен...

# 409
Bambi, ако сте имали овулация на 9ти ден при цикъл 28 дни излиза, че лутеалната фаза е 19 дни. Леко е абсурдно според мен...

Лутеалната фаза е 12-16 дни и винаги има +/- поради различни фактори.. никога ,не е точно 14 както пише по учебник. Миналия месец овулацията ми беше на 15 ден и ми дойде на 28 . По - миналия на 14 ден овулация и пак ми дойде на 28. Така ,че всеки цикъл и овулация са си индивидуални за всеки месец Simple Smile

# 410
Не мога съвсем да се съглася. Лутеалната фаза не се мени. Мени се фоликуларната фаза. Ще се съглася само с това, че ЛФ не е еднаква за всички.

# 411
Здравейте, за първи път реших да си проследя овулацията с тестове. Изпитвам затруднение с разчитането на резултатите. Последният тест положителен ли е или отрицателен според вас?

# 412
  • Варна
Да, лутеалната фаза почти не варира като продължителност: 12-14 дена. Другото не е много нормално.

# 413

Лутеалната фаза е 12-16 дни и винаги има +/- поради различни фактори.. никога ,не е точно 14 както пише по учебник. Миналия месец овулацията ми беше на 15 ден и ми дойде на 28 . По - миналия на 14 ден овулация и пак ми дойде на 28. Така ,че всеки цикъл и овулация са си индивидуални за всеки месец Simple Smile

Да, и този фактор е дали наистина овулацията е била на датата, на която си мислиш, че е била. Все пак тя може да настъпи и 48 часа след положителен тест.

# 414

Да, и този фактор е дали наистина овулацията е била на датата, на която си мислиш, че е била. Все пак тя може да настъпи и 48 часа след положителен тест.
Чувала съм че има много жени, които имат овулация дни преди цикъла - два три? Какво се случва тогава с тази лутална фаза?

# 415
Ако О е 2-3 дни преди датата на М, по всяка вероятност М ще се измести. Ако не се измести, това говори за проблем.

# 416
Възможно е да е поради ниски нива на прогестерон, поликистозни яйчници... със сигурност говори за проблем късата лут. фаза и трябва да се изследва.

# 417
Здравейте,момичета!Аз имам по-различен въпрос.На някоя от вас по време на овулация усеща ли дискомфорт в ануса и ректума?
Да.Не всеки път, но в повечето случаи.Много е неприятно и болезнено при мен.

# 418
Здравейте! Аз съм леко объркана. Теста за овулация, чиято снимка ще прикача, според мен е положителен.
Трети ден подред ми е в правене на тестове, като предните два дни (03.01. и 04.01.) тестовата линия беше по-бледа и аз реших, че пикът е минал. Според календара ми вчера трябваше да съм в овулация. А защо реших , че е минал пикът - ами защото на 2-ри и 3-ти януари имах силно изразени симптоми за овулация - цервикална слуз, болки и дискомфорт ниско долу в корема и кръста . И тъй като на 2-ри Януари ми започнаха симптомите, а аз направих първи тест на 3-ти , реших, че пикът няма да го хвана. И бам - днес положителен тест за ову. Само да споделя , че за първи път използвам тези ленти и че това ми е първи цикъл след спиране на противозачатъчни, които съм пила повече от 4 години с цел контрацепция , без медицински причини. Може ли това да е причината сега през първия месец след спирането да имам повече време повишени нива на ЛХ или пък повече от една овулация, знам ли.. симптомите ми за ову бяха силно изразени и отминаха до преди два дни , а днес + тест.. Благодаря много , ако сте ме изчели!

# 419
Здравейте, чета отдавна за лентичките и следенето на овулацията. Аз използвам лентичките на Clear и съм доволна. Искам мнение дали теста от 4.01 е положителен, тъй като днес стана по светла чертата? Съвет мога да дам - преди няколко месеца и на мен често ми показваше положителен тест за хормона, но се оказа, че имам проблем със щитовидната жлеза и за сега са ми добре резултатите и следователно тестовете за Lh хормона са както трябва вече.

Общи условия

Активация на акаунт