Тест за овулация - въпроси /тема 15/

• 38 234
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте дами, за първи път ще се опитам да ползвам лентичките за засичане на овулация. Последния ми менструация започна на 11.01, продължи до 14.01 включително... Цикъла ми е нередовен на около 43 дни и поради тази причина искам да попитам кога е най-оптимално да започна с тестването?
Общо взето уж съм наясно с нещата, но приемам всякакви съвети и насоки 😀

Аз бих те посъветвала да направиш консултация с гинеколог. Цикълът ти е на голям период, според тези 42 дни, би трябвало около 20-ти ден да започне овулация,  но няма как да сме сигурни.
Успех!
Аз правя тестове за овулация,  но досега мисля, че не съм попадала на положителен.

# 526
  • Варна
Здравейте, момичета! На 39 съм. Уж с редовен цикъл на 27-28 дни. Правя тестове за овулация, но вече втори месец не засичам такава. Дали аз не правя нещо както трябва, пустия пролактин (700 при граница 530) ли ми бърка нещата...очайвам се вече. Пия добавките за репр.функция и до момента нищо 😟 Нормално ли е около 10ти ден почти еднакви линии, но недостатъчно за положителен тест и на следващия ден вече по-бледи?

# 527
Здравейте, момичета! На 39 съм. Уж с редовен цикъл на 27-28 дни. Правя тестове за овулация, но вече втори месец не засичам такава. Дали аз не правя нещо както трябва, пустия пролактин (700 при граница 530) ли ми бърка нещата...очайвам се вече. Пия добавките за репр.функция и до момента нищо 😟 Нормално ли е около 10ти ден почти еднакви линии, но недостатъчно за положителен тест и на следващия ден вече по-бледи?
Не знам дали има връзка пролактина, но зависи по кое време правиш теста.  Този месец и аз не засекох, но в дните на предполагаема ОВ не успях да го правя сутрин. Почти еднакви черти в два от дните. Не се отчайвай, ще се уцели момента.  Аз съм на 41:blush:

# 528
  • Варна
Не знам дали има връзка пролактина, но зависи по кое време правиш теста.  Този месец и аз не засекох, но в дните на предполагаема ОВ не успях да го правя сутрин. Почти еднакви черти в два от дните. Не се отчайвай, ще се уцели момента.  Аз съм на 41:blush:

Ели Николова 631357, започвам винаги около 9, 10 ден от МЦ. Четох, че високия пролактин подтиска О. Защо го правиш сутрин, препоръчва се да е следобедните часове, между 15-18ч?

# 529

Ели Николова 631357, започвам винаги около 9, 10 ден от МЦ. Четох, че високия пролактин подтиска О. Защо го правиш сутрин, препоръчва се да е следобедните часове, между 15-18ч?
Да, доста четох кога е най-добре да се прави, но срещнах доста мнения на момичета, че сутрин "хващали" положително наситената чертичка.
Аз мисля да пусна изследвания другия месец за яйчников резерв, ако този не ни се е получило, въпреки че лекарката ми каза, че нямам причина засега за безпокойство. Реално от Януари опитваме по-усърдно🙂.

# 530
При мен лично винаги са ми били положителни след 18:00 ч.  и вече отрицателни до 9:00 ч. сутринта.Затова и се тествам, когато реша да ги правя по два пъти за по сигурно.Успех, момичета!

Последна редакция: пн, 30 яну 2023, 15:13 от Tanq_9422

# 531

Тестът от днес е положителен , нали момичета ?

# 532

Тестът от днес е положителен , нали момичета ?
Да.Успех!

# 533
Здравейте дами, за първи път ще се опитам да ползвам лентичките за засичане на овулация. Последния ми менструация започна на 11.01, продължи до 14.01 включително... Цикъла ми е нередовен на около 43 дни и поради тази причина искам да попитам кога е най-оптимално да започна с тестването?

Аз бих те посъветвала да направиш консултация с гинеколог. Цикълът ти е на голям период, според тези 42 дни, би трябвало около 20-ти ден да започне овулация,  но няма как да сме сигурни.
Успех!
Аз правя тестове за овулация,  но досега мисля, че не съм попадала на положителен.
Такива консултации правя всеки месец, заради други мои здравословни проблеми е толкова голям периода на цикъла, старая се да посещам АГ честичко 😀
Иначе благодаря за съвета 🥰

# 534

И аз съм с нередовен и сравнително дълъг цикъл. Никога не е под 30 дена. Започвам тестовете на ден 10. Следя и вагинален секрет. Като започне да изглежда като белтък тествам по-често.
Болки като при менструация, но без кръв също е сигнал за овулация.
Отделно меря базална температура всеки ден в 5:20 сутринта. Записвам си я и после спя до по-късно.
Тестовете ги правя сутрин, ако се съмнявам за овулация правя още един вечерта.
Ако следите всичко, ще хванете и вие овулация.
Ето как изглежда при мен една диаграма. Надявам се да ви е от помощ.

А тестовете изглеждаха така. Тези са на femometer.

Последна редакция: пн, 30 яну 2023, 20:36 от MercelinessSquid

# 535
Здравейте и от мен, след като януари месец явно не успях правилно да изчисля кои са тия магически дни, за февруари ще започна с овулационни тестове пък да видим, дано нещата станат.

Започвам с един неудобен въпрос Laughing - какъв съд използвате за потапянето на тези лентички, който да сте сигурни, че е стерилен? Или сте си купили контейнерче от аптеката и си го изплаквате/измивате след всяко използване? Или пишкате върху лентичката директно? Или друго...?

ПС: Стискам палци на всички дами тук! Hug

# 536
Няма нужда съдът да е стерилен, все пак не си правите изследвания за бактерии. Тестът ще отчете, независимо дали урината е стерилна, или не, спокойно.

# 537
  • USA
Може да ползваш еднократни чашки за кафе.

# 538
В колко часа правите тестовете за овулация? Когато започне да отчита наближаваща таква, правите ли по-често тестове?

# 539
  • София
В колко часа правите тестовете за овулация? Когато започне да отчита наближаваща таква, правите ли по-често тестове?
Условия, за правилно проведен тест за Овулация:
- по едно и също време на деня, от 15.00 до 18.00 часа - избирате си някакъв час и го спазвате
- тестовете за О. се правят от (-) до (-)
- да не сте пили вода и пишкали 2-4 часа, преди теста
Пикът на ЛХ се определя по-лесно, ако  събирате и номерирате тестовете
Един тест на ден е достатъчен... защото, ЛХ е хормон и той варира, но ако се спазват тези условия, има добра база за сравнение, така че да може да се вярва на теста.

Общи условия

Активация на акаунт