Петокласници 2022/2023 - Тема 1

• 25 115
  • 768
  •   1
Отговори
# 120
90 лв за помагала.
Няма да се местят от стая в стая, само за ФВ, рисуване, комп.моделиране ще се местят.
Класната стая е тясна. 29 деца ще са.

Бях седнала зад преградата, нищо не се виждаше, отбласъци разни, госпожата не я виждах зад нея..... очите ми изтекоха....което дете /деца ще е/са на това място, греда ще е....

# 121
Каква преграда? Учителя ще стои зад плексиглас?

# 122
E, то бива, бива мерки, ама това пък ......нямам думи.

# 123
Да им раздадат на учителите по един костюм за биологична защита и да престанат с тия простотии с плексигласа. Не знам кой ги е излъгал, че нещо спира.

И моето е в нов клас.  За момента поставя нови екстремуми в представата ни за разсеяност. Направо се плаша как ще го пускаме с транспорта. Така че се очертава да съм такси, а трите деца ще са в различни училища за по-лесно:))

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 15:50 от Windekind

# 124
  • София
И нашите три са в различни краища на града. Ще се справим някак. 😀

# 125
  • София
Какво конкретно представлява СТЕМ центъра, питам от любопитство.
Ние събираме по 120 лв, в които влиза и учебникът по испански език. Това е последният език, който бих искала да учи /поне е втори/, ама това е положението в нашето училище. Уж били правили някога анкета, но не вярвам аз в достоверността на тези резултати.

# 126
  • София
Нещо такова:
http://sou90.org/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%80-%D1%80%D0% … 0%B8%D1%82%D0%B5/

# 127
  • София
Много приятно обособено пространство, за децата сигурно ще е стимулиращо да учат там. Конкретно видях микроскопи, колби... За любителите на химията и биологията сигурно е чудесно. Дано наистина има практическа полза.
Спомням си, че по мое време имахме такъв специализиран кабинет по физика с различни уреди. Не бяхме на кабинетна система, но всеки час по физика прекарвахме там и учителят ни показваше разни неща. Също и по химия ни демонстрираха с опити разни взаимодействия, но в нашата стая. Както и по биология госпожата ни е показвала под микроскоп.

# 128
Каква преграда? Учителя ще стои зад плексиглас?

Да, плексигласова някаква, бюрото е зад нея и класната стоеше там, защото си гледаше от бюрото материалите, лаптопа...
Останала е от извънр.положение, защо не е махната, не знам...
Обърнах внимание че нищо не се вижда от отблясъци, че аз ще изтърпя 1 час, но за децата не е ок...но някак увисна това във въздуха, продължи да препуска по набелязаните неща, които искаше да сподели...

# 129
Нещо такова:
http://sou90.org/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%80-%D1%80%D0% … 0%B8%D1%82%D0%B5/
Добре казано по-горе, едни усвоени пари, много шум и както се вижда от снимката празнота, защото учениците ги няма. Да поливаш пустиня най-общо казано.

# 130
Чудя се дали си струва да обличам учебниците и тетрадките с подвързиите по мярка, които правят в книжарниците... Дайте мнение дали са ок, леки ли са, късат ли се лесно....?

# 131
Късат се. С цветен  картон бях облякла мин.година, отгоре облекло, под него принтирана корицата да се вижда предмета.

Тази година сме с 2 комплекта учебници...един за вкъщи, ще облека само тях, вторият ще стои в класната стая..тях не искат да ги обличаме.
Няма да разнасят от вкъщи до там и обратно учебници.

По Български искат 2 тетр.голям формат..за клас и за домашна. Ще се пише и по бълг.ез.и по литература в тях, тоест една обща ще е за двата предмета.

# 132
Хич не ми се иска да ги обличам с дебелите подвързии, понеже тежат и, колкото и да е, все си е на гърба и ще се носи всеки ден.
Мислех за тези, които споменах, но пък са скъпи и щом се късат, не си заслужава. В чуденка съм....

# 133
Няколко години подред, нося в една книжарница,където подвързват машинно. По-леки са определено подвързиите, от дебел найлон, цената е почти еднаква, но не се занимавам. Оставям ги и на следващия ден са готови.

# 134
  • София
За СТЕМ - има програми от ЕС и в момента, доколкото знам, ще има възможност всяко училище да кандидаства и да направи такиви кабинети...дали ще успеят, е друг въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт