Петокласници 2022/2023 - Тема 1

• 25 175
  • 768
  •   1
Отговори
# 240
  • Бургас
Да се запиша и аз в петокласната тема с 2 броя петокласнички Simple Smile
Учат в квартално бургаско училище! Няма да са на кабинетна система и имат шкафчета в стаята, без ключове. Постоянна първа смяна са и има занималня, след обед, за който желае да ходи. Моите ще си учат в къщи, макат и да започнаха да ме тормозят вече, колкооо било хубаво на занималнята.... явно социалният живот тече с пълна сила Grinning
Днес започват с входните нива. На Школо сме и имаме информация за предстоящите контролни.

# 241
Ползваме шкафчета - в класната стая се намират. София

# 242
Общинско училище в София. Имат шкафове в стаята, не се заключват. Могат да си оставят там рисуването, трудово и кецове за физическо. Всеки ден са с по 7 часа, само в петък са 6. Нямат право да излизат от училище, миналата година са можели да ходят за закуски в близост.

# 243
  • София
При нас почнаха с пълна сила: днес две входни, другата седмица останалите...даже по ТП ще да имат.
Домашни всеки ден...започна май леко да я тресе и да се притеснява...но се надявам да отмине. Още не може да влезе в ритъм, но има доста допълнителни занятия и ще й се наложи.

# 244
Моят също негодува, че имат големи домашни, макар че според моите виждания хич не са такива.... Трябва да се стегне малко, че май още го кара на ваканционно настроение.

# 245
  • Бургас
Входно ниво по БЕЛ днес, по математика в сряда. Бях помолена днес за помощ относно домашното по математика, което е уж преговор... 'Ми не успях да реша някои от задачите от 17-та нагоре (до 27-ма са) и никога не са учили това със скоростите на лодкаря срещу течението, дето си изпуснал шапката, след 10 минути момче със скутер намерило шапката, настигнало го след още 10 минути и му я върнало... Как се преговаря нещо, което никога не е учено и обяснявано, нямам идея?! По дефолт се приема, че всички влезли са прекарали 2-3 години в школи и с допълнителни курсове? Sad

Последна редакция: пт, 23 сеп 2022, 11:16 от bradata

# 246
В кой сборник е тази задача?

# 247
  • Бургас
Разпечатан лист със задачи е, иначе все щеше да има отговори и/или решения. По-лесните с движение му обясних, ама тези с течения и разширени условия дори аз не мога точно да се сетя как се решаваха някои, пък какво остава да му ги обясня разбираемо за него.

# 248
bradata, при нас питат за задачите от домашното, които не са успели да решат вкъщи, и им ги обяснява госпожата в час.

# 249
  • София
Когато се движи по течението, скоростта, с която се движи е скоростта на лодката плюс скоростта на течението, когато се движи срещу течението, скоростта, с която се движи е скоростта на лодката минус скоростта на течението. Това е основата, която е нужна за подобен тип задачи.
Разпечатан лист със задачи е, иначе все щеше да има отговори и/или решения. По-лесните с движение му обясних, ама тези с течения и разширени условия дори аз не мога точно да се сетя как се решаваха някои, пък какво остава да му ги обясня разбираемо за него.

# 250
  • Бургас
Е, това го помня и му го обясних, но първо че не са го учили, и второ по-сложно е с настигането, връщането и пр. Примерно 16-та и 17-та задача зациклих
Скрит текст:

Предния път нерешената от него задача, която му обясних, след като сам не се сети как да я реши, в клас са я обяснили и решили на дъската, но не знам дали всеки път ще е така и все пак не разбирам как се преговаря нещо неучено и необяснявано досега...

# 251
  • София
Тези задачи по-горе са за математическите гимназии, нали? Че в първия момент леко се притесних...

# 252
  • Бургас
Да, да, дишай Grinning  Поглеждайки сега останалите задачи, се оказва че само тези две затрудняват и дечко и мен, а другите са му ОК като трудност.

# 253
Аз съм виждала подобна в домашното от курса на нашето миналата година.

# 254
  • София
Гледайки другите задачи, нямам спомен да са учили S=V.T.

Общи условия

Активация на акаунт