Петокласници 2022/2023 - Тема 1

• 25 179
  • 768
  •   1
Отговори
# 255
На зад.16 отг. е 11:40 - тогава кола 1 е изминала 145км, а кола 2 е изминала 130км
Уравнението е следното
120+x.15-15=30+x.60 , като х е времето, което са пътували и което търсим реално. Получава се x=5/3 и това са 100 минути
т.е. 100 минути след 10ч (2ч след пътуването - затова съм записала 120км и 30км , защото тези знаем, че са изминати за 2 часа) прави 11:40.

Може да има и друг подход, но аз си начертах една линия и разграфих часовете - 10, 11,12 ,13.. и нанесох коя кола на кой км се намира в тези часове. Вижда се,че в 12ч се настигат и кола 2 с всеки изминал час(даже минута) се движи 4 пъти по-бързо от кола 1, та е ясно, че някъде преди 12ч ще са на 15км една от друга. В тези часове кола 1 е винаги пред кола 2 и съответно затова изваждам от нейните изминати километри разстоянието от 15км.

# 256
Сигурно учителите си определят... знам ли.
Не знам точно как са им го обясники, но съм виждала условията.

# 257
Как потръгна учебната година?
Има ли училища, които все пак ще учат дистанционно на 3ти?

# 258
Той официално е обявен за неучебен. Въпросът е дали ще е присъствен.

# 259
В нашенското музикално ще си учат. В нашето училище нищо не са казали, но си имат програма за понеделник в Школо.

# 260
Информираме Ви, че съгласно Заповед № РД09-4657/23.09.2022 г. на министъра на образованието и науката, 03.10.2022 г. е неучебен ден за учениците от ....... както и за учениците от всички училища на територията на страната, в които има изборни секции.
от школото...
за понеделник няма вкарана програма, сега видях. тоест няма да има онлайн.

Последна редакция: чт, 29 сеп 2022, 11:07 от second

# 261
  • Бургас
Засега при нас отражение ще има в часовете утре - ще започват в 11 за да свършат до 14, като часовете ще са по 20 минути. За понеделник още нищо не се е споменало, но като гледам че в Тиймс няма никаква промяна, не са добавяни никъде, нито имат новосъздадени "класове", не мисля че ще са дистанционно.

Не знам дали при всички е така, но при нас в Школо са въведени вече датите на 17 контролни и класни и страницата с всички тези насрочени дати и часове ми действа стресиращо.

# 262
  • София
При нас школо не работи както трябва и за момента не се ползва. Входните нива си вървят без предварително известяване на родителите.

# 263
  • Бургас
Петокласникът ще почива на 3 ти,защото в училището му ще има избори.
Баткото ще са си редовно н аучилище,понеже в тяхното даскало нямало избирателни секции.
Входните вървят в пълна сила.
Треперя за оценките, които ще видя.

# 264
При нас ще има секции и обявиха неучебен ден. Това значи и неприсъствен, нали?

# 265
А при нас никаква информация.

# 266
  • София
При нас няма да учат, в училището на баткото също, дори са с намалени часове днес, заради изборите.
От входните нива остана само днес по ТП, имаха дори по изобразително.....Засега се справя отлично, с изключение на немския, за което много се ядосва...но в целия випуск няма отлична оценка...вчера са правили ново контролно само на думи и от него беше много доволна...

# 267
  • Отвъд алеята зад шкафа
Моята дъщера ще учи в понеделник, даже ще има две входни. Но при тях няма изборни секции.

# 268
При нас няма да правят входно по история, музика, рисуване, трудово. От другите им остана по география, днес ще е по математика. За компютърното не знам дали....

# 269
  • Варна
Уф, живея в пълно информационно затъмнение. Госпожата нали каза майките да нямаме група, майките пък се съгласиха веднага с това и сега чакам детето да изтърве някоя дума. Тя всичко си разказваше миналата година, обаче тази си прави сама нещата и почти нищо не стига до мен. Все пак каза, че 3 няма да е учебен ден.

Общи условия

Активация на акаунт