Петокласници 2022/2023 - Тема 1

• 25 105
  • 768
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Ние вече си имаме и схема кой клас къде да се строи за първия учебен ден.

Дано не ни гласят отново ДО. Моята девойка след първото затваряне стана друг човек. Месец след това ходеше с рев на училище и обикновено след 3-и час ме викаха да си я взема, че се започваше главоболие или стомашни болки. Направо я познах в описанието на Clo.

# 91
  • София
Директорът мина да ни каже две думи и ни увери, без да го питаме, че ресурси за отопление има и ще има отопление и да не се притесняваме по тази тема. Дано е така, както казва.
А иначе аз за моя син даже не знам какво да коментирам по отношение на онлайн обучението, просто той се чувства във ваканция, когато е онлайн. Не искам и за секунда да си го представям оттук нататък.

# 92
То ресурси има, но да не вземат да икономисват по примера на Европа...ей тъй, за идеята...

# 93
  • Варна
Мина и нашата родителска среща вчера. Ще има 4 нови деца - момчета и класът става 29 деца. Честно казано съм доста притеснена за дисциплината.
Иначе информация за помагала все още няма, както и изисквания за тетрадки. Общо взето се запознахме с новата класна, събрахме пари и толкова. За нас е новост да имаме жена за класна. До сега бяхме с мъж и на децата им е странно.

На 15.09 ще имат тържество, нищо не казаха за отмяна.

# 94
Щяло да има РС в понеделник...в групата видях Rolling Eyes
А когато се обаждах зам .дир. каза че нямало да има преди 15-ти...

# 95
  • София
То ресурси има, но да не вземат да икономисват по примера на Европа...ей тъй, за идеята...
Остави ти, ние вече сме си примерни европейци... ми като врътнат крана на газта, като няма мазут (мазутът пак руски) какво ще прави топлофикация? Няма да връща котлите на въглища Simple Smile Изобщо като цяло ще стане пълно мазало тази зима. Само ще ви кажа, че ние се отопляваме на пелети и тон пелети вече приближава 1000 лв (миналата беше 700, по-миналата 300) Ако цените за училищата са такива, а директорите са на делегирани бюджети, със сигурност ще предпочетат да дадат заплати на учителите вместо да платят отопление. Да не забравяме, че в София и големите градове може да сме на ТЕЦ, ама в малките са на други енергоносители. Ето затова аз смятам, че политиците и народът нямат ни най-малка представа каква криза предстои, просто още е топло. През ноември ще лъсне истината, защото всички отговорни другари говорят на кило, като дойде бедствието пак на кило ще говорят.

Лилла, при нас е обратното... сега класният ще е мъж. Голямата имаше класен в прогимназията и беше страхотен!

# 96
  • София
Ток имаме достатъчно (ние минахме основно на ток вкъщи). От тази гл.т. кризата няма да бъди чак такава, вайкането е в повече.

# 97
Ние сме на газ, не съм се притеснила. Ако се отоплявахме на друго, изобщо нямаше да следя.
Хората война преживяват, ние тук се тръшкаме.

# 98
  • София
Вайкане? Аз не виждам някой да се вайка Simple Smile Просто констатирам, че ще бъдете изненадани когато децата увиснат пред компютрите цяла зима в добре отоплените си на ток и газ жилища Wink Надявам се не слагате знак на равенство между отоплението у дома и това на училищната сграда. Нито технически, нито икономически има такъв знак.

# 99
  • София
Ааа, не, искрено се надявам да няма ДО тази година. Ако трябва и с 5 пуловера ще ходи навлечен (което е малко вероятно поради няколко причини), но да е на училище.

Последна редакция: сб, 10 сеп 2022, 15:40 от milenaka

# 100
След три години дистанционно с три деца и други простотии, дали нещо може да ме изненада?

# 101
Не сме изненадани.
Отвратени сме.

# 102
На родителската среща класната изрично подчерта, че всички в училището искат, настояват и се надяват на присъствено обучение. Проблем с парното нямало да има (уж), било осигурено поне тази зима. Само да не се присетят пак колко е опасен коронавирусът, че като виснат пред мониторите, ще е пагубно за петокласниците.

# 103
  • София
При нас родителската ще бъде във вторник, дано да няма неприятни новини в тази насока.

# 104
Нашата родителска среща е в понеделник.
Но, вече има в школо насрочена дата за входното по БЕЛ Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт