Кралски работи и клюки - септември 2022

• 235 967
  • 3 357
  •   1
Отговори
# 2 625
  • София
Много ми харесват Естел и Виктория, големи сладури! ❤️ Въпреки, че най- много следя английските рояли, са ми много интересни и доста от другите фамилии. Шведите винаги са ми се стрували сплотени като цяло. Сигурна съм, че са далеч от идеални, но изглежда много държат един на друг. Чудя се от време на време дали Карл Густав някога би предоставил престола на Виктория, както например Хуан Карлос и Алберт или ще си остане на трона до края. За Маргрете мисля, че ще си е Кралица до последно.

Последна редакция: вт, 20 сеп 2022, 12:01 от *Elena*

# 2 626
Хуан-Карлос беше принуден да абдикира заради финансови машинации. Едва спасиха монархията тогава. Лъсна връзката му с "финансовата му съветничка" и по живо, по здраво отпътува за Дубай май. Оттогава в Испания се снимат по всякакви поводи и почивки крал Фелипе със семейството и кралица София.

# 2 627
  • Някъде там
Нямат такива традиции и в Швеция и можем само да гадаем.
Единствено в Нидерландия е традиция.
Честно казано аз си мисля, че ако не се беше случило това с брата на Вилем, Беатрикс нямаше да абдикира, нищо че имат традиция. Просто смъртта му я смаза.
Хуан Карлос знаем защо даде престола. Там беше наложително.
Алберт уж имаше здравословни проблеми, но и за него смятам, че е заради извънбрачните връзки и както се оказа по късно, извънбрачната дъщеря Делфин.

# 2 628
Jess, нали знаеш, че си зависи от нас, как ще си я направим (темата). Изключително удоволствие беше да се чете.

Херцогът на Кент (на 86 години) е единственият човек, който е участвал в погребалните процесии както на чичо си крал Джордж VI, така и на първата си братовчедка кралица Елизабет II:

# 2 629
  • София
Да, Хуан Карлос направо си избяга. И с една от сестрите на Фелипе, инфанта Кристина имаше сериозни проблеми заради данъци, даже й взе титлата Херцогиня.
Много управляващи кралици предстои да има в Европа.😊

# 2 630
  • София
.....
Знае ли се как изглежда въпросната гробница? Някой, извън близките, влизал ли е там и разказвал ли е?
Ако питаш за криптата, писах по-назад и пусках линк с картинки.

....
Да, за криптата питам. Връщам се да ги търся. Пропуснала съм.

Иначе и за мен всичко беше на ниво, всички почетоха кралицата посвоему. Аз, вероятно, съм една от малкото, които вчера хареса Уилям и Хари, Кейт и Меган. И четиримата бяха опечалени по свой начин. Мисля, че Кралицата се гордее с всеки един от тях.

Дори не ми е минавало през ума, че Елизабет може да абдикира. Що се отнася до характера ѝ, нямаме идея каква е била всъщност, но аз имам усещането, че на младини не е била така блага и готова на компромиси, затова и не я харесвах тогава. Стана ми много симпатична с напрдването на възрастта.

Последна редакция: вт, 20 сеп 2022, 11:50 от missence

# 2 631
Херцогът на Кент (на 86 години) е единственият човек, който е участвал в погребалните процесии както на чичо си крал Джордж VI, така и на първата си братовчедка кралица Елизабет II:
Ето го с баба си и братовчедките като бебе:
Скрит текст:

# 2 632
  • София
Не успях да гледам вчера изцяло, сега прехвърлям някои моменти - много величествено, както подобава. Толкова се радвам, че вече сме в момент, когато нещата могат да се случват както трябва. Колкото и да се ядосвах, на ограниченията за погребението на Филип, обаче, камерният състав тогава и церемонията ме натъжиха повече. Предполагам и гледката на Елизабет тогава - малка, самотна и сама, е допринесло.
Добре че семейството са имали и частна церемония, за да могат да се наплачат и да изпратят майка си и баба си, далеч от камерите и обществените задължения.

# 2 633
Канадците са организирали парад в центъра на Отава

# 2 634
В правилата за кралското обличане на погребение е включена само дължината на облеклото до коляното, цвета и нещо на главата, желателно е да не е фасинатор, затова носеха много диадеми, няма никакво изискване за ръкави и деколтета, но трябва да излъчва смиреност. За мен щръкналата шапка на Меган беше най-ненамясто, другите шапки бяха с козирка вървяща надолу. Шокиращи неща нямаше на практика, деколтето на Луиз е толкова дълго колкото това и на Кейт. Основният въпрос е бил дали да се носят покривала на лицето и някои носеха много ефирни такива. Когато Елизабет е погребвала баща си покривалото е било до кръста.

Камила е носила брошка на кралица Виктория. Брошката е с форма на отворено сърце с цифрата 60 и сапфирени висулки, подарена е на Виктория от внуците й за този юбилей. Камила често я носи откакто се омъжи за Чарлз. Чантата на Камила  е от Launer, които правят чантите на Елизабет II вече 60г. Лоунър са базирани във Великобритания и правят всичко ръчно, а кралицата е посещавала и фабриката им в Лондон да види лично как се правят.

На службата в Уелс Камила носи брошка във формата на стрък праз лук, който е не само национален символ на Уелс, но и част от емблемата на Уелската стража, войската с мечите калпаци които пазят монарха. Това не е брошката на кралицата, а реплика, някога Даяна също носи реплика когато посещава мероприятия в Уелс.

На службата в Шотландия Камила носи  и брошка с магарешки бодил, който пък е техен национален символ.

Брошката-богомолка пък й е сантиментален спомен, подарък от баща й. Камила има предпочитание към брошките с насекоми, двете водни кончета едното със сребърни криле и другото със сини, й е подарък от Чарлз.

Елизабет II е имала стотина брошки, но някои са били любими и със специално значение.
https://www.thecourtjeweller.com/2022/04/the-queens-royal-brooch … ubilee-years.html

# 2 635
Като гледам всички снимки, чак и на мен ми се приисква да имам от тези шапки, ама не черна, де, перли и брошки 🙂

# 2 636

много силна снимка

Последната страница на Daily Mirror:

Испанците
[/center]

Байдън

# 2 637
Като стана дума за деколтета, това на Максима също не е особено скромно.
Брошките на кралицата са разкошни! Страхотен аксесоар по принцип, нейните страшно ценни, надявам се често да виждаме една или друга върху Камила и Кейт.

# 2 638
Скрит текст:
Тирамису ето  програмата на датчаните. Сега ще потърся и Летисия защо е. Май и Рания трябваше да е тези дни в Сащ на конференции разни. Сега ще проверя и ще сложа инфо и за тях в поста .
Скрит текст:
Рания днес ще е на бизнес конференция. Трябвало е да е и вчера.
Датчаните :
21 септември: Глобална бизнес коалиция за пластмаса.

21 септември: Среща с изпълнителния директор на UNFPA.  21 септември: Мемориална лекция на Рафаел М. Салас: „Ролята на търговията за подобряване на живота на момичетата и жените“

21 септември: Приветствен прием в Американския природонаучен музей.

22 септември: Брифинг на посланика на Дания в ООН Мартин Бил Херман.

22 септември: Среща с датското генерално консулство.

22 септември: Среща с изпълнителния директор на UNEP.  22 септември: Диалог с експерти по равенството от САЩ, ЕС и Дания.

22 септември: „Как най-добре да отговорим на непропорционалното въздействие на нарастващата продоволствена несигурност върху жените и момичетата“ 22 септември: Откриване на прием по случай датската кандидатура за Съвета за сигурност на ООН.

22 септември: Прием с представители на страните от FOSS.
Малко чудни снимки от спортните състезания които се организират в чест  на Даниел и с негова помощ, всяка година.

Благодаря, давиз! На датчаните програмата е доста сериозна Simple Smile
Вики и Естел са големи сладурани. Личи си, че имат хубава връзка майка и дъщеря.

Последна редакция: вт, 20 сеп 2022, 14:33 от Tiramisu29

# 2 639
  • София
В правилата за кралското обличане на погребение е включена само дължината на облеклото до коляното, цвета и нещо на главата, желателно е да не е фасинатор, затова носеха много диадеми, няма никакво изискване за ръкави и деколтета, но трябва да излъчва смиреност. За мен щръкналата шапка на Меган беше най-ненамясто, другите шапки бяха с козирка вървяща надолу. Шокиращи неща нямаше на практика, деколтето на Луиз е толкова дълго колкото това и на Кейт. Основният въпрос е бил дали да се носят покривала на лицето и някои носеха много ефирни такива. Когато Елизабет е погребвала баща си покривалото е било до кръста.
Явно доста дами не са получили това мемо, има доста фасинатори, да не кажа, че за мен и това на Камила е по-близо до фасинатор от шапка (но сигурно защото очаквах друго). Не са очевидно от онези веселите на Аскот, но пак шапките не бяха преобладващи.
Беатрис пък за дължината не беше разбрала, но като цяло всички дами бяха подходящо облечени, някои стилни както обикновено, други недотам, пак както обикновено.

Последна редакция: вт, 20 сеп 2022, 14:16 от Lana

Общи условия

Активация на акаунт