Кралски работи и клюки - септември 2022

• 234 233
  • 3 357
  •   1
Отговори
# 2 955
  • Мюнхен
И кой би го наследил при евентуална абдикация - Ан? Възможно ли е, ако той абдикира, следващите по линията да бъдат братята и сестрите му - както е станало при Едуард? Ще ми е интересно, ако дадете мнение Simple Smile

Абсолютно невъзможно, две напълно различни ситуации са това. Чарлз има пълнолетни наследници, тронът ще се предаде на тях т.е на Уилям. Едуард не е имал, затова тронът се е предал на следващият пълнолетен наследник т.е Бърти, Джордж VI.

# 2 956
Чарлс има нужда от лъскане на имидж не само заради драмите му с Даяна. Последните дни в медиите се увеличават статиите за проблемната му фондация и едни куфарчета с милиони, които излизат на хоризонта. Опитаха се да хвърлят отговорността на бивш негов секретар, който скорострелно подаде оставка, но не им се получиха нещата и скандалът още се вихри.

# 2 957
Доста статии имаше тази година за естеството на даренията към фондациите му. Едното дори беше чанта с кеш, приета лично от него.
Отделно доказаните проблеми в едната фондация, където тече разследване, ама там казаха, че той не знаел.

# 2 958
  • Там,където се събуждам щастлива.
Даяна с интервютата, които дава, сама показва колко е лабилна и колко демони си има... На нея погледът ѝ е такъв дори, наклонената глава и т.н.

В книгата, която е диктувала, много ясно си личи причините за тази лабилност и в какво са се изразявали. Като се започне от детските й години. Поредната жертва на родители, пубертет изпълнен с очаквания, които не е можела да изпълни (високи оценки в престижно училище), съревнование със сестри и брат (сестра й е била гадже на Чарлз) и какво ли още не.

# 2 959
  • София
...
п.п. Онзиден във ФБ ми изскочи някаква статия (най-вероятно измишлоьотина, но все пак да питам), в която пише, че Нострадамус е предрекъл смъртта на Кралицата през 2022 г., както и абдикация на Чарлз, но друг щял да наследи трона - не Уилям. Та се замислям - дори и теоритично, това възможно ли е? И кой би го наследил при евентуална абдикация - Ан? Възможно ли е, ако той абдикира, следващите по линията да бъдат братята и сестрите му - както е станало при Едуард? Ще ми е интересно, ако дадете мнение Simple Smile
Добре е как па тоя Нострадамус в някакви си там в незнам си колко стиха успя да пророкува толкова много неща.

# 2 960
Няма смисъл да се сравняват гледаемостите на погребенията на Даяна и Кралицата. При Даяна това е общия брой гледания за 25г, обаче тогава е имало само излъчване по телевизия. В днешно време, хората масово гледат лайвстрийм - през ютюб, дори през онлайн платформите на различните медии. През 2022ра гледаемостта не идва от абонатите на кабелната тв седящи пред телевизора Simple Smile

Може би ще е добра идея новата тема за ноември да бъде посветена на Краля. В последните години се избягва да се пускат теми за КС, което е странно. ЧАрлз има прекрасни инициативи. Неговата Terra Carta, the Sustainable Markets Initiative например е страхотен проект, ангажирал е 500+ от най-големите световни компании, 10милиарда $ само за Африка. Иновативно земеделие; възобновяема енергия; архитектура. Преди години му се смееха, когато говореше с такава страст за природата, сега го обявяват за един от най-значимите хора с принос към приридата.

Чарлз е пионер и визионер - както за горните теми, така и за визията си от поне 10на години за модернизиране на мохархията. Харесвам го

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 13:53 от Анонимен

# 2 961
С оглед на желанието на неизвестна засега организация?, стремяща се да направи всичко, за да разклати устоите на големите страни, вкл. Великобритания, "откритите" грешки на Чарлз са смешно малко.
Излезлите лични разговори с Камила за мен са изключително неприятни не с естеството на разговора - всеки от нас е имал насаме с любимия си всякакви, нетърпящи публикуване разговори, а със самия факт на тяхното записване и разпространение. Кой и защо е поръчал и пуснал подобен запис - това е важното.
Кралската двойка, каквото и да си е говорила насаме, имат това право, показва че са един за друг с годините спокоен живот с поглед в една посока.
По време на брака не са били трима, а много, много повече. Това няма никакво значение. Далеч съм от мисълта, че всички списващи в темата са женени за партньори без предишни връзки или брак или никога не са били причина за разтрогване на връзка или брак.
Голямата работа в този век. Дори най-консервативна институция като КС приема брака с разведени жени - пр. Камила и Мегън, дори с партньори с деца от предишна връзка - Моци, с хора от всякакво потекло, професия, цвят и пол.

# 2 962
Не разбирам какво значение има дали с 4-5 млн. по-малко зрители са гледали погребението на Кралицата, в сравнение с това на Даяна. Ясно е, че и към двете е имало огромен интерес. Другото са подробности.
Аз си чакам коронацията на Чарлз и инвеститурата на Уилям. Гледат ми се бляскави и весели събития. А пък какви крал и принц на Уелс ще са - най-вероятно ще поддържат добро ниво. Не очаквам велики дела, все пак правомощията им са лимитирани, но и не очаквам да се сгромолясат с гръм и трясък и да се въвлекат в скандали. Общо взето спокойно управление му предвиждам на Чарлз.😁 А пък на Нострадамус какво ли не му приписаха като уж негово пророчество. Не вярвам. Освен това, ако Чарлз абдикира по някаква причина не могат просто да прескочат Уилям, а после са Джордж, Шарлот, Луи и т.н. До Ан няма как да се стигне.

# 2 963
Long walk, Windsor
Много ми е на сърце това място.

# 2 964
Погребението на Даяна също се е гледало по паркове и църкви, както и по други телевизии излъчвани в цял свят. Не се съмнявам, че ако 1997 година социалните мрежи бяха толкова развити,  колкото сега и в интернет щеше да е по-гледано от това на Елизабет.

Гледано е, защото се погребва млада, красива жена, свързана с КС.
Ако беше починала след кралицата, вече остаряла и натрупала и негативи, едва ли щеше да има подобно погребение.
Така или иначе, това няма значение. И двете ще бъдат помнени дълго. И двете заради това, че са свързани с АКС.
Както всички останали - Мери, Катрин, Максима, Мари, Отъм, Мегън, София - жени, които нямаше да сме чували и виждали, ако не бяха женени за кралски внуци или синове.

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 15:23 от papi6

# 2 965
Погребението на Даяна е гледано от толкова хора не защото се погребва млада и красива жена, която е свързана с Кралското семейство, а защото хората я обичаха. Не случайно Елизабет е била принудена да направи видеообръщение по повод смъртта й. Опитала се е да си го спести, но й е станало ясно, че ще им се наложи на роялите да преглътнат факта, че Даяна беше най-харесваната сред тях и да й отдадат чест. Май само Маргарет е продължила да вири нос на погребението.

# 2 966
На мен ми е интересно дали сега, след смъртта на Елизабет, която с авторитета и възрастта си общо взето възпираше мотивацията да се рови в тая посока отново ще се повдигне въпроса за смъртта на Даяна, която е всичко друго, но не и изяснена като резултат от случайна катастрофа. Обикновено не съм конспиративно настроен човек, но още на времето, и особено след като излязоха документални филми с описание на множеството загадки, несъответствия и странни смъртни случаи около катастрофата,  човек трябва да е съвсем безкритичен, та да  приема като окончателно разрешена тая история.

# 2 967
Буквално хиляди, ако не милиони хора, се разхождат живи и здрави, с всичките си крайници, благодарение на подкрепата й към The Halo trust и международната гласност, която Ди носи на каузата. Променя и представата за хората болни от ХИВ и проказа. Никой, абсолютно никой друг от КС (дори кралицата) няма такъв успех сред обикновените хора и именно за това Даяна е обичана и до днес.
Факт 😉

# 2 968
Никой не отрича успехите и неуморната й работа в тази насока, както и отказването й от доста инициативи след развода.

# 2 969
На мен ми е интересно дали сега, след смъртта на Елизабет, която с авторитета и възрастта си общо взето възпираше мотивацията да се рови в тая посока отново ще се повдигне въпроса за смъртта на Даяна, която е всичко друго, но не и изяснена като резултат от случайна катастрофа. Обикновено не съм конспиративно настроен човек, но още на времето, и особено след като излязоха документални филми с описание на множеството загадки, несъответствия и странни смъртни случаи около катастрофата,  човек трябва да е съвсем безкритичен, та да  приема като окончателно разрешена тая история.

Искрено се надявам това да не се случи. Нищо няма да се постигне - и Даяна е мъртва, и Кралицата също. Те са част от миналото. Време е да бъдат оставени намира и да се гледа напред. Има нов крал - вярвам, че ще бъде добър такъв, въпреки, че не е харесван от много хора. След него и Камила идват така харесваните от всички Уилям и Катрин - хора, които от самото начало градят стабилен облаз на перфектен тандем. Доста усилия хвърлиха през годините, за да покажат, че именно те са перфектните крал и кралица. Няма нужда постоянно да се гледа в миналото - просто няма никакъв смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт