Кралски работи и клюки - септември 2022

• 233 820
  • 3 357
  •   1
Отговори
# 3 195
Пълна измислица, че кс искат да спират измислен сериал. Многократно писано, казвано от продуценти, самият Хари твърди, че са измислица, както и чичо му Спесър. Като развлечение сигурно го бива, но е смешно да се приема за исторически вярно Joy

# 3 196
  • София
Масово хората коментират, че на фона на cost of living crisis, ковид криза, война, инфлация и всякакви подобни истински проблеми, двама човека, които живеят в имение за милиони, се оплакват че тати им е спрял парите за охрана и т.н.
Мисля, че Хари просто се усеща, че наративът им изобщо не се възприема добре и постигат обратен ефект.
Освен това интервюто с Опра излезе, когато Филип вече беше много зле. Сега пък бяха в ОК и не отидоха да видят Елизабет, за която също се знаеше че не е изобщо в добро здраве.
Те не са се оплаквали, че Чарлз им е спрял финансирането, а просто информираха, че нямат такова за да не се създават недоразумения. Що се касае до посещението при Елизабет, независимо, че Хари ѝ е внук, при нея не може всеки да си ходи когато си поиска, това посещение се организира предварително особено при чувствителното здраве на кралицата след 6-ти септември. Да не говорим, че те до 6-ти бяха в Дюселдорф и вероятно на 7-ми са пристигнали в Лондон.

# 3 197
Как не са се оплаквали, че са им спрени парите? Това беше една от основните линии по време на интервюто с Опра. Ето транскрипт, видеото беше доста драматично,
Скрит текст:
Meghan: We didn’t have a plan.

Harry: We didn’t have a plan. That was suggested by somebody else by the point of where my family literally cut me off financially, and I had to afford . . . afford security for us.

Oprah: Wait. Hold . . . hold up. Wait a minute. Your family cut you off?

Harry: Yeah, in the first half, the first quarter of 2020. But I’ve got what my mum left me, and, without that, we would not have been able to do this.

А относно Балморал, Хари на няколко пъти отхвърли покани на баба си и Чарлз да посети Балморал. Нали се съди за охрана, не било достатъчно сигурно за него в UK.

Относнос Короната по Нетфликс - няма как сериал, който е сниман 1г+ да бъде преработен за 1-2 седмици и презаснет. Всички рояли, включително Хари се отнасят с пренебрежение към точността на сериала. Той е за развлечение. Ето и думите на Хари - "не се претендират да са журналистическа новина. Измислица е. Бегло базирана на истината. Разбира се, без да е точно, но бегло ти дава груба идея за лаивстайла тогава, трудноста да поставяш дълга и службата над семейството и всичко друго"
Скрит текст:
They don’t pretend to be news. It’s fictional. But it’s loosely based on the truth. Of course, it’s not strictly accurate, of course not, but loosely it gives you a rough idea about what that lifestyle, the pressures of putting duty and service above family and everything else, what can come from that.”

братът на Даяна, Хари доста хора казват, че това е просто художествена измислица. И си е така.

Последна редакция: ср, 28 сеп 2022, 12:30 от Анонимен

# 3 198
А ние откъде знаем какво е писал за баща си и Камила, та сме толкова сигурни, какво точно иска да промени и въобще иска!
Всъщност, имам спомени за медийните коментари преди години, базирани на твърденията на неназовани близки източници 😉, че точно Хари е приел без проблем Камила, докато Уилям - не.
Което не е и изненадващо. Нормално е малко дете по-лесно да приеме новата жена до баща си от един пораснал тийнейджър, наясно с много неща.

# 3 199
  • На топло
И аз си спомням, че се оплакваха за спрените пари от Чарлз.
И тогава, едни приятели им предложили да работят за Нетфликс.
😂
Всичко е запазено в Ютюб.

# 3 200
Аз също не вярвам, че Нетфликс ще преправят Короната, особено пък до степен да не е изобщо свързана с действителността. Никой не би гледал подобна боза и те го знаят.
Ами напоследък няма биографичен филм, който да е близък до действителността. И този за Фреди Мъркюри, и този за Елтън Джон бяха художествена измислица в по-голямата си част, хората искат забавления не урок по история.

# 3 201
Мисля, че ставаше дума за спряната издръжка веднагически след отказа им от старшето роялство.
И на теб, ако работодателят за наказание не ти изплати последната/ите заплати, и ти ще се оплакваш 😀 Гаден и отмъстителен ход, май типичен за Уиндзорите. Или екипите им... Напомня ми за приказката - царят дава, пъдарят ме дава...
Но както видяхме, справиха се. И вече 3 години се справят! И обществените си ангажименти поддържат, и благотворителната си дейност не прекратяват (за разлика от някои обсъждани вчера личности), и продължават да са заедно - не се разведоха, а второ детенце си родиха, и къща хубава си имат, и са все по страниците на медиите и в устите на хората. Но дори най-големите недоброжелатели не намекват за семейни проблеми, изневери или странни предпочитания в спалнята.
Ама и да си ги имат, де, какво!? Рояли... 😜

# 3 202
Мисля, че ставаше дума за спряната издръжка веднагически след отказа им от старшето роялство.
И на теб, ако работодателят за наказание не ти изплати последната/ите заплати, и ти ще се оплакваш 😀 Гаден и отмъстителен ход, май типичен за Уиндзорите. Или екипите им... Напомня ми за приказката - царят дава, пъдарят ме дава...
Но както видяхме, справиха се. И вече 3 години се справят! И обществените си ангажименти поддържат, и благотворителната си дейност не прекратяват (за разлика от някои обсъждани вчера личности), и продължават да са заедно - не се разведоха, а второ детенце си родиха, и къща хубава си имат, и са все по страниците на медиите и в устите на хората. Но дори най-големите недоброжелатели не намекват за семейни проблеми, изневери или странни предпочитания в спалнята.
Ама и да си ги имат, де, какво!? Рояли... 😜
птица, не само, че не е спряна веднагически издръжката, но Чарлз му е платил значителна сума пари, за да стартира живота си в Америка. Парите са спряли в края на лятото 2020, тоест немалко месеци след отказа им да са работещи рояли.

Нито е гадно, нито е отмъстително. А хубава човешка постъпка от баща към син. Чарлз не е бил длъжен да дава значителни суми на неработещият вече роял. Направил го е понеже е искал да помогне на Хари и семейството му.

Затова и ми е чудно защо Хари се оплакваше при Опра. После говорителят му потвърди, че думите на Кларънс хаус са истина и че няма разминаване.

# 3 203
Спомените могат да варират.

# 3 204
  • Разпиляна във въображението
Ама къщата струва 14 млн. и Мегън се е притеснявала дали ще могат да си я позволят. А е хубава къща.

# 3 205
Аз пък имам някакъв спомен, че най-първата реакция на кралското семейство беше точно такава: "тогава пък спираме веднага издръжката". Или поне така се интерпретираше по медиите
Впоследствие размислиха и наистина платиха някаква сума до определената дата на окончателния отказ, май беше месец април.

Както и да е, това са стари работи вече. Не знам защо още се дъвчат и предъвкват.

От думите на Хари пред Опра изглеждаше точно така да. Затова говорител на Кларънс Хаус поясни, че Хари е получавал пари от Чарлз до лятото на 2020та. След това говорител на Съсекс потвърди това и каза, че Хари не бил казал нещо "драматично различно"

Всъщност, говорителят на Кларънс потвърждава, че Хари не е казал нещо драматично различно от фактите. Хари казва, че са го отрязали финансово "in the first quarter of 2020", което означава лятото на 2020, понеже говорим за финансовата година
 Stuck Out Tongue Winking Eye

Скрит текст:
A senior Clarence House spokesperson said: "As we'll all remember in January 2020 when the duke and duchess announced that they were going to move away from the working royal family, the duke said that they would work towards becoming financially independent.

"The Prince of Wales allocated a substantial sum to support them with this transition.

"That funding ceased in the summer of last year. The couple are now financially independent."

During the couple's interview with Winfrey in March, Harry said "my family literally cut me off financially" in "the first quarter of 2020".

Quizzed about the timeframes, the Clarence House spokesperson said: "I wouldn't acknowledge that they are dramatically different. All I can tell you are the facts."

A spokeperson for the Sussexes told reporters: "You are conflating two different timelines and it's inaccurate to suggest that there's a contradiction.

"The duke's comments during the Oprah interview were in reference to the first quarter of the fiscal reporting period in the UK, which starts annually in April."

Harry and Meghan signed multimillion-pound deals with Netflix and Spotify, with the duke telling Winfrey he secured these to pay for his security.
Старши говорител на Кларънс Хаус каза: „Както всички ще помним през януари 2020 г., когато херцогът и херцогинята обявиха, че ще се отдалечат от работещото кралско семейство, херцогът каза, че те ще работят за това да станат финансово независими.

„Принцът на Уелс отдели значителна сума, за да ги подкрепи с този преход.

„Това финансиране спря през лятото на миналата година. Сега двойката е финансово независима.“

По време на интервюто на двойката с Уинфри през март Хари каза, че „семейството ми буквално ме отряза финансово“ през „първото тримесечие на 2020 г.“.

Запитан за времевите рамки, говорителят на Clarence House каза: „Не бих признал, че те са драматично различни. Всичко, което мога да ви кажа, са фактите.“

Говорител на Съсекс каза пред репортери: „Вие смесвате две различни времеви линии и е неточно да се предполага, че има противоречие.

„Коментарите на херцога по време на интервюто с Опра бяха във връзка с първото тримесечие на фискалния отчетен период в Обединеното кралство, който започва всяка година през април.“
https://www.bbc.com/news/uk-57589216

# 3 206
Ама къщата струва 14 млн. и Мегън се е притеснявала дали ще могат да си я позволят. А е хубава къща.
Всъщност е имение и е мечта.

Разминаванията в инфото беше заради понятията финансова или фискална година не помня вече, и заради понятието първата четвърт. Първата четвърт е точно до края на март. Следователно разминаване няма. И доколкото помня това се дъвка надлъж и шир тогава и заключението беше същото.

# 3 207
  • Където морето целува небето...
Каквото и да е, Хари е син на бъдещ (тогава) Крал. Естествено, че ще му помогнат и няма да го оставят да заведе жена си и детето си в двуетажна къща от 150 квадрата с по една баня на етаж.

# 3 208
Хари направи по-трудният избор (според мен) и избра да си тръгне. Дали от смелост или глупост, той си знае.
Информацията по темата H&M vs The Roayls  е основно едностранна и си чешем клавиатурите за спорта.

Нови пощенски марки в памет на Елизабет.

Последна редакция: ср, 28 сеп 2022, 14:52 от G&B

# 3 209
  • Някъде там
За на Хари мемоарите не знам, не съм чела, но Меган нищо няма да редактира в подкаста си, защото на 4 октомври си излиза епизода.
https://open.spotify.com/show/6UfyXZgVAUX1UzF8j5L72t?si=46tuz0gX … _source=copy-link
Шведите снощи на концерт на филхармонията.

Летисия на откриване на курс за професионално обучение.

Мете на честването на 10 годишнина на женски център към червения кръст.

Промяна  на титли и в Дания.
Децата на Йоаким няма да са принцове и принцеси а само графове и графини на Монпезат.
Подробно инфо тук
https://m.facebook.com/100044636580170/

Последна редакция: ср, 28 сеп 2022, 15:23 от daviz

Общи условия

Активация на акаунт