Отговори
# 120
  • Варна
Софийска мама, много се надявам да си права. Вече 3 часа стои и не са ме потърсили. Чудя се дали не го подготвят да обядва и спи там. Neutral Face Ще съм в шок, ако е така.

Femme, яслата е Цветни песъчинки във Варна.

Ох, Kanari, съчувствам. И аз все мисля ситуации какво ще правя с детето, ако тръгна да раждам. Ако е вечерта - едно, през деня друго, всякакви сценарии въртя. Беше си по-лесно предишния път - тревожих се само за себе си. Grinning
Благодаря за подкрепата за яслата. Heart

# 121
Jinx_, питам не за друго, ами защото ми направи впечатление, че децата се приспособявали за по 2-3 дена. Както и да е…
Връщам се от преглед. Беба вече е 3560 гр., а аз имам още три седмици и половина до термин. Добре я “храня” с боклуци явно. На 25-ти ще я видим колко ще е реално, че май често ехото ги показва малко по-големи отколкото се раждат. Аз яко се претрепах тази сутрин. Реших да се катеря по стената и да стъпя на една плоскост, ама не прецених, че съм 20 и косър отгоре кг и не е като преди. В резултат тя се счупи, кракът ми пропадна и го разпрах на един стърчащ болт. Не друго ами съм с двете деца у дома и не знам кое по- напред - да спирам шуртящата на вади кръв и да бинтовам и да ги гоня да не се стреснат. АГ като видя крака и само че пита дали съм ударила корема. Ама не съм…

# 122
  • София
Да, и аз така, и една,приятелка, която няма деца, ми вика-,е кво го мислиш, като тръгне, ще видиш...еми не е така...децата се притесняват също като са по-,големи, мислят го,чували са, че боляло,че се викало, не искали да ме гледат да се мъча, едната ми е с псих. Разстройство, крайна тревожност и паник атаки, тя изпитва ужас, всеки ден ме пита не можело ли да не викам. Та реално ще тр.да ги разкарвам при всяко съмнение...и даже по- ме е страх, ако стане бързо и ескалира болката и не успеем навреме да ги закараме другаде...вй такива тъпотии постоянно мисля. Та да, мн по-яко е да се тревожиш само за себе си по принцип😃
Абе femme... защо ще катериш стени???моля ти се... и моят върви тия килограми...надявам се да е по-малко.

# 123
  • Варна
Femme, и на мен ми се стори прекалено бързо, не вярвам да е чак така. Днес 2 пъти се чувам с госпожата и първо ми каза, че е плакал в началото, но после се е успокоил и че ще пробват да обядва и спи там. Втория път ми звънна да каже, че е заспал и то бързо. Blush Но не е хапнал нищо и ще му предложат пак като стане.
Миличкия ми той, дано е добре. Heart

Моето го мериха 2500 в 35гс и следва стъпките на батко си - той се роди 3250, а сега прогнозата е около 3300. Ако дочака до термина де.

Леле, Kanari, много съжалявам за дъщеря ти. Pensive Ако е гледала и някои филм с раждане, сигурно така си го представя. Дано все пак не го изживее прекалено тежко и като мине да се успокои.

П.С. Femme и аз тъпча боклуци нон-стоп, но явно това не е толкова голям фактор за размера на бебето. Днес закусвах торта с чай, после горещ шоколад, после ядох барни и кроасан. Днес съм навън покрай яслата и чакам да ми звъннат и затова тъпча такива неща. Но и вкъщи е почти същото с разликата, че ям и манджа, а джънка е за десерт. Grinning

# 124
Може пък и да свикне за 2-3 дена, всичко зависи от детето и от начина, по който ще го предразположат, Jinx_. Пък и щом е останал да спи и е заспал… Дано да свикне бързо! 💙 Аз с каката много не бях подготвена какво ще е, въпреки предварителния разговор с психоложката на яслата Първата сутрин не плака. Втората и третата бяха кошмар. Лелята я дърпа да влезе, тя плаче и ме гледа точно в очите. На третия ден беше, излизам от яслата и като си спомних как ме гледаше в очите и едни думи на психоложката и ревнах. За капак си бях забравила слънчевите очила и не можах да се “скрия”. С малкия вече знаех + че този път и разговора с психоложката на яслата ми беше по-осъзнат някакси, та си поплаках деня преди да го пусна на ясла.
А за кг на бебето не знам. Може би, защото аз също съм качила мнооого кг и всеки път е така като съм бременна, бебета си качват и те доста. Или пък причината е друга, не знам. Ама всяко следващо тежи повече при мен 😂
Kanari, дъщеря ми скъса вчера на вътрешната щора в детската едно въженце и аз реших да го поправя. Въпреки, че освен нея има и перде, и външна щора, и не е фатално това, че вътрешната няма да се затваря, ама ме дразни. И там има една етажерка и аз стъпих върху нея. Егати бизона дето съм станала … направо направих дъските на мармалад 😁 Там съм стъпвала стотици пъти преди… къде заради пердетата, релсите или нещо от сорта… ама на други кг.

# 125
Когато са големи децата разбират много повече и имат страхове. И моите се притесняват и ме питат как ще излезе бебето от там нали имало голяма глава, дали ще боли, дали всичко ще е наред. По новините нали даваха за една родилка от Горна Оряховица, бяха се притеснили доста. Когато влизах да раждам малката, кака и нищо не разбра но те са с разлика 1 год и 10 месеца.  Та в този ред на мисли си мисля, че като са по-малки може и да усещат тревожносттана на майка си, но не разбират кои знае какво или поне не осъзнават.

# 126
  • София
Да, макар че ние с тях говорим за раждане още откак бяха на 2, наясно са, просто сега като се случва реално, кой знае какви картини имат,нормално е. Не е гледала нищо, не бих разрешила,а още като забременях им взех една мн яка книжка- бебето в корема на мама. И все пак  въображението и непознатото си казва думата.
Аз съм с гъби, ще търча за гиназол днес. Тъкмо ако не родя до 15, ще е подействал.

# 127
Моята кокошка е на почти 7 години. От вчера ми надува главата, че искала да идва с мен в болницата. Да оставаме двете там за 5 дена, да гледала бебето… не че боб хвърля за мен. Хахахаха.
Kanari, сигурна съм, че всичко ще се нареди добре и момичетата няма да разберат какво точно се случва когато започне. 🙏🏼

# 128
Да се похваля, най-накрая усещам корема си паднал (дишам нормално) и бебка е супер активна...върти се и изтяга с часове. От 2-3 дни боядисвам и чистя,та от толкова "упражнения",клекове и т.н. освен да не падне 😬
Усещам водите доста намалели и всеедно бебка е плътно под кожата ми.Услушвам се за контконтракции.От днес съм 37г.с.,а утре съм на тонове, та ще видим как е положението Simple Smile))

# 129
Една родителска среща отметната - беше от 40 лева… После още два пъти по толкова в книжарницата за подвързване, тъй като се връщали учебниците + съответните тетрадки и не знам си какви неща. Другата е в петък и след това оставям на ММ да се оправя - разбирайте да ги води и взима. Децата се оправят и самоорганизират с чантите и багажа.
Свекито ме дразни до безкрайно, ММ и той…

# 130
С този паднал сега корем,ходя и 3 пъти до тоалетната за час....май май се случват нещата или изтрещявам 😬

# 131
  • София
Една родителска среща отметната - беше от 40 лева… После още два пъти по толкова в книжарницата за подвързване, тъй като се връщали учебниците + съответните тетрадки и не знам си какви неща. Другата е в петък и след това оставям на ММ да се оправя - разбирайте да ги води и взима. Децата се оправят и самоорганизират с чантите и багажа.
Свекито ме дразни до безкрайно, ММ и той…
Опитвам да съм дзен. И аз се дразня на всичко-лампи, шум, разхвърляно. Разходите почват, а НОИ май ги чакам около 15 Sad започна спорта, от 15 започват обяди, закуски, нашите родителски са след 15ти...аз,не подвързвам, но ако толкова се наложи,ще пратя майка да се оправя някак...ако не подвързвам-ще плащаме учебници в края на годината и толкова...

Smiley, ако се случва ще разбереш. Падането на,корема не значи започване на раждане.
Вчера и аз,се бях филмирала-цял ден постоянна болка,ниско долу, ама знаех,че не е раждане де, защото нямах ни една,контракция, освен регулярните 5-6 на,ден, просто беше легнал на,червото ми. Днес вече не е там за,щастие,че беше ад. Изпръсках и антигъбичното. Дано има време да,подейства.

# 132
Ех с тия прословути контракции, ако чакам на тях явно няма да родя Grinning И аз така си карам с болки, ама явно просто бебката притиска нещо. Такова нещо като стягане на корема просто не съм имала. Като обяснявах вчера на тоновете и казаха, че тези болки не са контракции, та така. Но то е и рано де, изобщо да не се надявам най-рано до другата седмица ми казаха.

# 133
Да отчета вчера с преглед - бебчо е 2,700 в 36+5 и потвърдихме датата за секцио на 23ти, макар АГ се съмянява, че ще изкарам до тогава. И аз си мислих, че са ми намалели водите, но не, даже изобщо. Grinning Каза, че доплера ми е съвършен. Simple Smile А бебето от онзи ден вечера и вчера цял ден е много, много активно. Дори не знам кога спа, не се е спрял. Тези дни имам да се занимавам с "гнездене" из къщи + да оправя багажа за болницата. ММ няма да го има този уикенд и докато сама ще свърша тези неща. Вчера нещо се бях притеснила колко малко време остава, но днес пак ми е оптимистично и ентусиазирано. Grinning Имах терапия заради контракции и започващос късяване на шийката - спирам ги лекарствата. Simple Smile
 Времето си е  нормални градуси вече и аз определено съм по-енергична , което също ми помага доста. Подготвяме ремонт за ново жилище и поркай това също имам задачи за вършене. Така се надявах до края на година да се нанесем, но не би. Sad

# 134
  • Варна
AloveUnreal, ако не дочакате датата за секцио, естествено ли ще опиташ? Извинявай, че любопитствам, просто моя план е такъв и ми беше интересно. Relaxed Само, че моята дата е 30-ти и понеже вече имам разкритие, според док въобще няма да дочакам. Даже ми каза след като родя да му напомня да си освободи календара. Grinning Иначе 30 септември ми харесва доста, защото баткото е роден на 30 октомври - ще ги помня лесно. Joy

valari86 и моите момчета ще имат почти същата разлика 1г и 10-11м живот и здраве. Blush Би ли споделила малко инфо как беше при вас - каката лесно ли се адаптира да имате бебе вкъщи? Сега разбират ли се и като цяло трудно ли е с такава малка разлика.

Femme, наистина третия ден (днес) беше най-драматичен до момента. Sob Малкия още вкъщи плака, после се успокои, после като видя сградата пак се разплака. А като го дадох на госпожата съвсем наду гайдата ... И ме гледаше в очите и протягаше ръце да го взема. Днес не се стърпях и аз се разплаках. Дано бързо се е успокоил, но пак ще го мисля няколко часа или поне, докато не ми звъннат.
Много се надявам да не продължи дълго този кошмар.

И аз вчера бях на тонове и бяха супер. Иначе на преглед съм на 19-ти, ако още не съм родила. 🤷

Общи условия

Активация на акаунт