Отговори
# 105
  • София
Аз май нямах време да мисля, така ме подхванаха тоя двете...затова казвам,че не ги усетих,испуснах много,все ядове имах, не ми оставаше време да ги гушна и да им се порадвам,отлагах развода 3 ,защото нямах сили с бебетата, бях смазана,  като станаха на 3, го започнах, оттам още 3 г драми...станаха на 5- 6, тогава започнах връзката с насилника- още 2 г...и така...те изведнъж са на 9, но поне още ми се гушкат и наваксвам колкото мога. И вече на 40...ще живея😄

# 106
Привет,имам въпрос относно хранене с АМ.Днес бебка става на 7 дни и давам по 70мл на хранене.Роди се 3900гр. и си е лакомо бебе 🥰 .В болницата ми казаха всеки ден да увеличавам по 10 мл. до 14 дни.Така накрая ще изяжда по 140мл на хранене първия месец.Навсякъде чета,че в края на първия месец бебета хапват по 120 мл.Страх ме е да не ѝ разширя стомсхчето…🙄😩 Малко се обърках с това хранене.Вие по колко мл давате и какво са ви обяснили?

# 107
  • Варна
Lilith@, аз лично не съм се съобразявала с нормите и давах мляко изцяло на поискване. Колкото му се пие на бебето - толкова. Такива са препоръките, независимо дали бебето е на кърма или на АМ:
https://www.nhs.uk/start4life/baby/feeding-your-baby/bottle-feed … eeding-on-demand/
Имало е случаи, в които ме изумява колко събира и други, в които е пиел микроскопични количества. Това е напълно нормално и е хубаво да се водим от бебето - като всеки човек и то понякога е по-гладно, а друг път не е. Също така някой бебета по природа си хапват повече, защото например растат по-бързо от други. Като цяло храненето на поискване има доста ползи. Blush

# 108
Ох,аз имам някаква болка от 2-3 часа,но долу на корема ниско и от ляво само...нз дали да занимавам доктора,или е нищо...

# 109
И аз днес цял ден имам менструални болки и болки в кръста. Ама нещо не мога да  разбера дали ще има развитие. До сега два пъти съм раждала, обаче не се сещам да съм имала такива. Чакам да дойдат сериозни контракции и тогава да предприемам нещо.
Даже сега като се замисля и тази тапа не съм я виждала и не съм усещала да пада преди предходните ми раждания. И двете ми раждания са започвали с изтичане на води и то по малко.

Ох,аз имам някаква болка от 2-3 часа,но долу на корема ниско и от ляво само...нз дали да занимавам доктора,или е нищо...

# 110
И аз снощи имах доста силни болки ниско долу в целия корем. Нямам представа дали това са контракциите, честно казано съм забравила какви бяха болките. Най-вероятно да, но по едно време ми мина. Ако е настъпил моментът на раждането няма да мине, а ще се засилва още повече. Иначе почти всеки ден имам някаква остра режеща болка ниско вляво или вдясно. Като се обърна насам-натам минава. Предполагам, че бебето нещо притиска.

# 111
И аз снощи имах доста болки като предменструални... Не бяха толкова силни, но чувството е , че все едно ще ми дойде цикълът. Това казаха, че са контракции. Но през деня бях добре. Тапата още не ми е паднала... Но с тези болки усещам, че скоро нещата ще се случат.

# 112
  • Варна
Много е изнервящо с тези болезнени контракции. Постоянно се чудиш почва ли се или не. Най-добре е никакви контракции и просто в някакъв момент да ти изтекат водите.
Предишния път бях така, въпреки че изтичаха  бавно и по малко - пак не можеш да го сбъркаш. Минаха няколко часа, докато почна да усещам леки контракции тип менструални билки.
А този път съм с такива, че и даже по-болезнени от няколко седмици. Ами постоянно съм на тръни и се чудя дали да засичам. Unamused

Днес баткото е за втори ден на ясла. Много ми е мъчно, защото се разплака на вратата. Sob Първия ден влезе с усмивка, но после е плакал, а сега от самото начало започна. Много се надявам да свикне да ходи преди бебето да се роди. Представям си, ако сега отида в болницата какъв шок ще му е... Хем на ново място с непознати хора, хем после мама не идва. Дано братчето му почака още една седмица.

# 113
И мен това ме притеснява. Предния път стана изневиделица, изведнъж болки и родих. А сега с тия болки, които имам втора вечер/нощ много се притеснявам. Започвам да се паникьосвам, че ще ме боли много повече и повече дни Sad

# 114
  • Варна
Аз последните 4-5 дни си починах, защото мъжа ми беше отпуск и пое на 90% грижите за малкия, съответно контракциите и болките ми значително намаляха. Даже вечер почнах да спя и да се будя само 2-3 пъти.
Но сега имам чувството и страха, че след като той се върна на работа и ако аз се натоваря повече  - ще родя същия ден. Grinning

# 115
Jinx_, почти всички деца плачат в началото, когато тръгват на ясла. Моите у двамата плакаха. Аз също 😂🤷🏻♀. С каката се разревах на 3-я ден когато за пореден път ревеше и пищеше, гледайки ме в очите, а лелята ми казваше да изчезвам. А с малкия плаках деня, преди да тръгне на ясла. Предварително. И си казах “Слава Богу, че повече няма да го изживея това”. Ахахаха…

# 116
  • Варна
Аз живеех в отрицание.Joy Надявах се, че нашия ще е различен и ще му хареса веднага и няма да има драма.
Миличкия много разстроен беше.. Sad Но ме успокоява това, че госпожите са много мили и се отнасят добре с него. Ако бяха някакви зверилници, сигурно нямаше да си го дам втори път.
Иначе директорката каза, че напоследък децата се приспособявали много бързо - за 2-3 дена. Много се надявам и при нас да е така, не искам да продължи един месец този ужас като при други деца на приятелки. Дори 5-6 дена да е, ще съм доволна.

Иначе аз още не съм ревала. Мъчно ми е, ама явно хормона е на добри нива в момента. Друг път от проста картинка мога да ме разплача Grinning, а сега си оставям детенцето разплакано на някакви непознати и не пускам нито една сълза. 🤷

# 117
Jinks, сигурна съм, че плаче само докато влезе и после се успокоява... Не се притеснявай щом не са ти звъннали на първия час да си го вземеш 😀 и при моя син първия ден бил чудесен без грам да реве, чак не можех да повярвам , но втория ден ми звъннаха час и половина след като го оставих и така плака известно време, после свикна. Имат си нужда децата от социализация, в един момент вече им ставаме скучни. Сега вече баткото ще е втора група и ако не ходи една седмица на градина, издивява вкъщи... Само ме пита кога ще ходи пак на градинка.

# 118
В коя ясла е той?
Аз живеех в отрицание.Joy Надявах се, че нашия ще е различен и ще му хареса веднага и няма да има драма.
Миличкия много разстроен беше.. Sad Но ме успокоява това, че госпожите са много мили и се отнасят добре с него. Ако бяха някакви зверилници, сигурно нямаше да си го дам втори път.
Иначе директорката каза, че напоследък децата се приспособявали много бързо - за 2-3 дена. Много се надявам и при нас да е така, не искам да продължи един месец този ужас като при други деца на приятелки. Дори 5-6 дена да е, ще съм доволна.

Иначе аз още не съм ревала. Мъчно ми е, ама явно хормона е на добри нива в момента. Друг път от проста картинка мога да ме разплача Grinning, а сега си оставям детенцето разплакано на някакви непознати и не пускам нито една сълза. 🤷

# 119
  • София
Ох, и мен ме дразни това с контракциите. Нямам,но определено предпочитам като започнат,да ми изтекат водите и да се приклюючи. С близначките имах много и болезнени седмици преди изтичането. Всяка нощ с един таймер засичах и не знаех да ходя ли в спешното или не, ужасно напрежение. А сега с децата ми е още по- тегаво- ако се заблудя няколко пъти, колко ще го играем да вдигам на крак приятелки да ги гледат.
Днес съм без тях и се радвам,защото съм парцал. Буквално едва се завлякох на тонове. А паветата така ме стегнаха,че болката беше доста силна. Докато не свършиха, не спря. Там в болницата с маска едва дишах. Едва се завлачих обратно до колата. Сега съм в ужас какво ще ги правя като си дойдат към 4. И до неделя, защото нямат лагер.
Ох, с яслата е тегаво- ще свикне, първата седмица ще е така, така казват повечето,моите никога не са ревали, но го отсъждам на факта,че са 2 и винаги са си били една до друга. А АЗ съм голям фен на оставянето на,децата където и да е, та никога не съм ревала, точно обратното, чувстваша съм облекчение и свобода. Дано се адаптира и да ти е по- спокойно. Аз така тръпна за 15ти. Просто се надявам да не съвпаднат, не че денят е чак толкова важен, но ще ми е по-,спокойно да съм при тях първия ден- да видя упебници,малоумщини, да изларам родителската може би, да идем на сладкарница...и да има къде да са по цял ден,а не да ги мисля къде на кой лагер да ги записвам.

Общи условия

Активация на акаунт