Отговори
# 90
  • Варна
Kanari, много различни мнения има... Сестра ми пък 3 пъти вече ражда естествено без упойка и все бързо. Други се изтормозват като мен. Grinning Освен това понякога първото раждане няма нищо общо с второто или третото. Много често има истории, че всеки следващ път е по-бързо и лесно - това ме мотивира в момента. Blush
Права си, че няма нужда да се чака дълго - с док се разбрахме този път да напъвам максимум 1 час и ако няма прогрес - да го вадят. Това при положение, че хората напъват по 10-20 мин, даже ми се вижда много. Предишния път аз напъвах 2 часа и не знам как не припаднах и какво ме държа.

# 91
Kanari,

Напълно те разбирам. При мен мина добре и въпреки това сега съм под страхотен стрес. Да, точно като бабичка се чувствам Sad Трудно ми е да се движа, болят ме краката, а не съм свикнала така. Движа се много обикновено, но сега направо не знам.
Но за упойка просто не видях смисъл. Поне предния път. Сега ще видя.

# 92
Kanari, боли си, няма какво да се лъжем. Но пробвай без упойка! И ти корава като мен (поне така си мислех за мене си Simple Smile).
Имах се за човек с висок праг на болка и не знам си кво, но ме изкараха малко глезла в предродилна с това викане на силните контракции. Еми, аз уж слушам акушерката, знам че така трябва, но не можех да контролирам тялото си. Дали защото първото раждане беше толкова отдавна, сякаш контракциите не ги усещах толкоз (ама предполагам, че съм позабравила). От тогава основната болка, която и до ден днешен по помня е от вътрешните и външни шевове. Кошмар! Сега се разминах само с 4 външни Simple Smile.

# 93
Аз съм с нисък праг и си крещях спокойно. Като ме боли винаги си мрънкам дори от някаква елементарна болка. Според мен викането облекчава, няма сега да се насилвам да мълча. Друг е въпросът че може би по-добре да се концентрирам върху дишането отколкото да врещя, но явно не е много лесно. Даже лекарят каза че съм засрамила циганките. После се замислих дали заради това, че родих супер бързо или защото крещях. Те май били доста звучни по време на раждане. но срам не срам целият квартал ме чу. За сметка на това обаче след това дори не усещах че съм раждала 15 минути след това.

# 94
  • София
Мен подобни коментари от акушери и лекари много би ме изнервило, мисля,че бих си позволила да си го изкарам на тях😄 нашите са ме учили,че никога не тт.да показвам емоции, така че каквото и да ми се е случвало, съм стискала зъби и търпяла. аз също съм с много висок праг на болка, пуквала съм таз, късала съм връзки, прилошавало ми е от болка, но съм си мълчала. подготвена съм,че това няма да е като нищо друго!
Помня ит предния път,че си казвах,че ще се концентрирам да дишам по време на контракция,но като дойдеше не можех да мисля за нищо друго освен за задушаващото притискане и това си е. Никакъв контрол.
А иначе липсата на упойка е заради старото секцио- не разрешават. Т.е. тази опция не съществува. Ще се ражда като на село.😄

# 95
Минавам да се похваля и аз с един шишко 3860. Още съм в реанимация, но ми го дадоха да го гушкам. Операцията мина добре.

# 96
Честито бебче Tess_D, да е здрав и бързо възстановяване.

# 97
Честита рожба, Тес! Жив и здрав да ти е! 💙Бързо възстановяване на теб!
Минавам да се похваля и аз с един шишко 3860. Още съм в реанимация, но ми го дадоха да го гушкам. Операцията мина добре.

# 98
Честито Тес! Да сте живи и здрави!
Ох колко хубаво голям бебе валеж!

# 99
  • Варна
Tess_D, страхотни новини! Да ти е много здрав шишкото Grin Heart И бързо възстановяване. Като имаш повече време, ще се радваме и на подробен разказ. Как се чувстваш, как е бебчето, и въобще как минава престоя в болницата. Hug
Като дойде моя ред сигурно ще ви напиша съчинение Joy

# 100
Тес, Джери - честити бебчета! 💜Много ми е вълнуващо как всеки ден в темата се появява по някое ново бебе. 😊
Аз толкова се бях фокусирала върху това как ще родя и ще ми олекне, че съвсем изключих,че ще си имаме бебе в пълния смисъл на думата.😄 И до края на живота ми ще съм нечия майка. Звучи смешно, знам, ама ми е първо дете и може би докато не го видя и не се случи, няма да го осъзная напълно. Та с тези си мисли снощи не спах от 2 до 5 😆
Имате ли опит с подплънки за кърмене? Чудя се какви да взема. Похвалиха ми някакви от Джамбов, но още не съм се спряла на нещо конкретно. Мисля до края на седмицата да стегна багажа за болницата, че нещо много се замотах.

# 101
  • Варна
AloveUnreal, аз все още не съм го осъзнала. Joy Даже днес за пореден път ми се случи да гледам малкия като си играе и да кажа на моя мъж "Можеш ли да повярваш, че имаме детенце?" Grinning Или пък друг път му казвам "Това детенце е нашето, осъзнаваш ли го?". Той все ми се смее и се шегува на тази тема. Малкия скоро ще стане на 2г, а аз още не мога да проумея, че съм майка. Шантава работа... Grinning

П.С. Аз имах едни подплънки на лансинох, супер работа ми свършиха. Ето тези бяха: https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010021591

# 102
Да бъдат живи и здрави бебчетата момичета. Щастливи детски дни им желая
Иначе аз вече съм си вкъщи , но такива отоци имам ужасни. Приемам идей за  тяхното ограничавате

# 103
  • София
Чакай, ще има да осъзнаваш, че си майка много занапред. Аз още го осъзнавам. След 9 г. 9 г мъка и много грешки и самообвинения. И изведнъж ги виждаш големи, с мнение, със свое разбиране и разбиране на тяхното поколение. А аз се мислех за много освободена луда жена. И сега съм консерва пред тях. И ме е яд, че вече са големи, а докато бяха малки нищех моите лични драми и ги давех в алкохол...но въпреки това винаги са били приоритет, просто не можах да им се насладя.
Подплънки си вземи каквито и да е. Аз не съм фен на,разхението, но бях пробвала с много кратни и е много зле- много течах и трябваше да сменям по 10 на ден, т.е. да имам минимум 20,защото трбяваше и да изпера омацаните. Освен това пускаха понеже плата колкото и да е абсорбиращ, си се приплъзва,докато попие,не е като еднократните. Пробвала съм и с колектори,защото много мразех да дава фира млякото. Даже сега си поръчах на лансинокс шише колектор-бях решила да изчакам да,видя ще имам ли въобще кърма, ама се наложи да запълня една поръчка и го взех. Ако не го ползвам,ще го продам.

# 104
Аз си спомням един момент преди години. Беше на 6-7 ден след секциото. Бяха ме изписали май на предния или по-предния ден. И се качвам на колата да отида да купя нещо до някъде, просто ей така да се разведря, че цяла зима в къщи. Бебето съм го оставила на майка ми за час - два. И спирам на една една пешеходна пътека, и си мисля “Боже, вече съм майка и в къщи ме чака бебе. Много странно. Не мога да повярвам!” Сега не мога да повярвам, че ще бъдат три 😳. Две седмици и нещо преди секциото аз се чувствам по-скоро объркана отколкото развълнувана. Ку-ку!
Аз също си взех на подплънки на Лансинокс, понеже това имаше в Софармасито до нас. Нямам спомен какво съм ползвала предните пъти. Май квото има в Софармаси и ДМ, че са ми в съседство.
Penelope2233, аз и двата пъти влизах в болницата с огромни отоци. Имам тънки глезени, дори и да съм дебела, които ставаха като улични стълбове равни, а долу краката ми се надуваха като балони. Няма вени, кокали, нищо. И след секциотата (заради упойката ми казваха там) ставаше още по-зле. Втория път излязох от болницата свалила само 4 кг, заради това. Обаче най-много след седмица започва якото изхвърляне на вода. Аз свалях по кг всеки ден в продължение на 2 седмици.

Общи условия

Активация на акаунт