Отговори
# 75
Имам тъп въпрос към раждащите естествено- някой прави ли си масажи на перинеума за разтягане? Аз,вчера разбрах,че помага и е добре да се прави всеки ден- отвътре да се разтяга навън. Звучи мн смешно,а действието още повече. Честно казано, бих го пропуснала, обаче при мен там е мн зле положението, по време на,секс всеки път съм с рани и протривания и ся се замислих,че ако при секс е така, сега ще ми се е. М. ...

Аз съм си правила с първото раждане, със специално масло на Pranarom, но не мога да кажа колко правилно съм го правила и дали има ефект. Имах и вътрешни, и външно поражения макар и много малки, които не са ме боляли. Може и да е помогнало.. 🤷🏻♀
Сега мисля, че по-важно е дишането по време на раждане за предотвратяване на щети… 🫣

# 76
  • София
Според моя приятелка при редовен масаж се усеща,че кожата там става по- разтегателна. Но за инфекциите и аз си го мислех- досега не смеех да бръкна изобщо там,а ся тр. И да се пекна за масажи...😆 аз,не бих слагала цикатридина, не помага с нищо, с брутални хемороиди съм откак се помня и никога не е помагало нищо, просто там цялата ми зона е тотално нееластична, всичко се праска, ако малко се напъне-,и отпред и отзад. Та ще мия хубаво и ще пробвам с масажа,пък то няма и много време,та...
Мон, аз правя с масло отпреди месец,но външно-,вътре не бих си напъхала,защото гъбите са ми в кърпа вързани.
Дишането зависи изцяло от акушерката,така че остава само да се надявам на късмет с нея...

# 77
Joy честита радост! Бедете много здраве и бързо възстановяване!!

# 78
Канари, четох за този масаж в книгата на Дукат сега… Общо взето, стори ми се като маструбация цялата работа.Wink Съветват - изрежете ноктите, измйте ръцете и действайте с пръсти еди как си… Ми, един вибратор ще свърши същата работа… А може и просто аз да съм преплиснала повечко - ММ не ще да ме доближи в последния месец, да не взема да родя по-рано… И сега си ходя бременна и разгонена.Wink

# 79
Да се похваля и аз. Родих тази сутрин малкия (не толкоз малък) Пламен, цели 3830 грама и 54 см. Всичко започна в 2 часа сутринта с контракции на 10 минути и на всеки следващ ставаха все по-чести. В 5 сутринта вече бяха на 2-3 минути. Събудих приятеля и газ за болницата. Приеха ме към 5:30. От предродилна зала до родилната мина близо 2 часа. 10 минути след пускане на окситоцин, родих. Няма какво да крия, че е било лесно, ам не е. Болките са убийствени. Поне бебето излезе с няколко напъна в рамките на 10 минути. Много съм викала и съм била уплашена, но съветите на акушерките бяха много,много важни. Трябва да се слушат Grinning .
И така, вече съм в стаята и за мой късмет сме заедно с jujii.s.
Поздрави на всички!

# 80
Честити ви бебчета, да са живи и здрави и много да ви радват!!!
Я ги пратете тия клипчета за предизвикване на раждане, че искам вече. Терминът ми е днес, а няма никакви изгледи за раждане, нито контракции, нито нищо, само падаща напълно прозрачна тапа. Rolling Eyes

# 81
SunLove, аз лично гледах и правих упражненията по този клип https://youtu.be/7SkbHdjPYho .
Но нали знаете,че не е гаранция Wink.

# 82
Честито бебенце и на Jerry

Jinx_
За мен дулата беше спасението! Ако не да ме бяха индуцирали от рано рано и секцио. Просто започна да идва всяка седмица в 9 месец да ми следи тонове. Бременността протичаше нормално. Като мина 40 седмица я помолих да провери за разкритие. Нямаше. Продължихме да чакаме. Всъщност родих в 42+2.
Към 23:00 бяхме на гости и усетих, че ме боли малко корема. Тръгнахме си и долу пред блока на гостите още повече ме заболя и в колата... Звъннахме на дулата и каза на мъжа ми да засича пък тя тръгвала. В нас вече много силно започна да ме боли, бяха вече нон стоп болки без пауза почти. Появи се дулата и започна май, нз дали помня изобщо, да ми прави масажи на кръста, обясняваше ми нещо, как добре съм се справяла. Провери за разкритие и беше към 5 см. След някакво време пак провери и вече беше или 8 или 9 и каза на мъжа ми да събира багаж за болницата. Честно казано май не си бях събрала никакъв багаж за раждането хаха. Реално в частна болница не трябваха някакви специални неща. Събрахме, тръгнахме и в болницата. Там вече родих общо взето бързо и безпроблемно. Дулата е супер или там някаква акушерка на която имаш доверие, защото може да ти спести доста неприятности. Ако бременността протича нормално защо да висиш в болница да те чакат, в най-добрия случай, като може да си изчакаш вкъщи. Но аз пък раждах и с Олга Дукат, така че и тя си беше настроена за съвсем нормално раждане.

# 83
Относно масажа на перинеума аз правя от 33-34 седмица. Като последните два пъти моят мъж го прави, доста по лесно става, че иначе едва се стигам. Нз дали ще има ефект, но някак действа и интимно и сближаващо между нас.
За дулата аз ще раждам с дула, вчера си говорихме, разбрахме се кога ще дойде как ще процедираме и така. Екипът ще е на Олга Дукат в Св. Лазар, а там в цената си влиза дула. Много по- спокойно ми е като знам, че ще имам подкрепа и то от човек, който вече е присъствал на десетки раждания.
Така че каквото зависи от нас го правим, а как ще мине раждането е божа работа.

# 84
Честито на всички родили момичета.

Аз не съм си правила масаж и няма и за кога да си правя. С първото ми дете имах 2 външни и 2 вътрешни, но беше в следствие на травмиращо раждане. С 2-то имам 2 външни заради епизиотомия. Сега ще имам пак така че няма смисъл от този масаж. Взела съм си Оксикорт за пръскане.
Аз снощи едвам заспах, направо се притесних, бебка беше изключително активна. Направо не знам какво става и защо така.

# 85
  • София
😃 с вибратор разпъването не знам дали ще е същото, за ноктите- да,иначе дращи, но аз съм с нокти до кожата и пак ме дращаше. За нищо на света не бих дала мм да ме масажира там така. И никак не ми е възбуждащо и еротично, по- скоро досадно и изнервящо,а сега ме и боли от разпъването. Като след секс. Мразя!
Jerry, честито! Моето притеснение е дали ще имаме време да разкараме децата, особено ако стане така през,нощта. И колко пъти ще е лъжливо-щото не смятам да крещя пред тях. А станат ли на често, няма да имаме време да ги караме към майка ми или приятелката ми. Малко ми е в мъгла. Дано просто ми изтекат водите като първия път и щат не щат да ме вкарат в болницата.

# 86
😃 с вибратор разпъването не знам дали ще е същото, за ноктите- да,иначе дращи, но аз съм с нокти до кожата и пак ме дращаше. За нищо на света не бих дала мм да ме масажира там така. И никак не ми е възбуждащо и еротично, по- скоро досадно и изнервящо,а сега ме и боли от разпъването. Като след секс. Мразя!
Jerry, честито! Моето притеснение е дали ще имаме време да разкараме децата, особено ако стане така през,нощта. И колко пъти ще е лъжливо-щото не смятам да крещя пред тях. А станат ли на често, няма да имаме време да ги караме към майка ми или приятелката ми. Малко ми е в мъгла. Дано просто ми изтекат водите като първия път и щат не щат да ме вкарат в болницата.

Канари ти все си ми на въпреки 🤣 вчера даже се почувствах зле, че видиш ли съм имала енергия и хубав ден, а ти пишеш, че все някакви тежки бременности караш. Вече ме е страх да се похваля 😁😁😁

# 87
Честито момичета!
Да са ви живи и здрави бебчетата и много да ви радват!
Честито бебенце и на Jerry

Jinx_
За мен дулата беше спасението! Ако не да ме бяха индуцирали от рано рано и секцио. Просто започна да идва всяка седмица в 9 месец да ми следи тонове. Бременността протичаше нормално. Като мина 40 седмица я помолих да провери за разкритие. Нямаше. Продължихме да чакаме. Всъщност родих в 42+2.
Към 23:00 бяхме на гости и усетих, че ме боли малко корема. Тръгнахме си и долу пред блока на гостите още повече ме заболя и в колата... Звъннахме на дулата и каза на мъжа ми да засича пък тя тръгвала. В нас вече много силно започна да ме боли, бяха вече нон стоп болки без пауза почти. Появи се дулата и започна май, нз дали помня изобщо, да ми прави масажи на кръста, обясняваше ми нещо, как добре съм се справяла. Провери за разкритие и беше към 5 см. След някакво време пак провери и вече беше или 8 или 9 и каза на мъжа ми да събира багаж за болницата. Честно казано май не си бях събрала никакъв багаж за раждането хаха. Реално в частна болница не трябваха някакви специални неща. Събрахме, тръгнахме и в болницата. Там вече родих общо взето бързо и безпроблемно. Дулата е супер или там някаква акушерка на която имаш доверие, защото може да ти спести доста неприятности. Ако бременността протича нормално защо да висиш в болница да те чакат, в най-добрия случай, като може да си изчакаш вкъщи. Но аз пък раждах и с Олга Дукат, така че и тя си беше настроена за съвсем нормално раждане.

# 88
  • Варна
*Jerry*, честит Пламен! Да расте много здрав и силен! Heart Раждането звучи супер, направо прекрасно в моите очи! Blush Не знам как си изтърпяла да събудиш толкова късно таткото, аз щях да го събудя моментално и да страдаме заедно. Grinning

Alegra03, много благодаря за информацията! И твоето раждане ми звучи като мечтаното. Heart Май ще се възползвам, имам нужда точно от някой опитен човек, който да бъде до мен да ми дава адекватна подкрепа.

Какво те стресира, Jinx_? Не ти е за първи път, а и не остана много, много. Скоро всичко ще мине Simple Smile
Femme, стресира ме това, че първия път въобще не мина добре. Confounded Тогава бях много позитивно настроена, бременността протичаше супер. Като обсъждахме с лекаря, че искам естествено раждане той ми каза, че въобще нямам поводи да мисля за друго - бебето беше в идеална поза, като размер беше малък, аз надъхана, здрава, знаех, че имам висок праг на болка и ще изтърпя всичко. Мислих си, че няма какво да ме спре. Лекаря ме надъхваще доста и ми каза, че много рядко естественото раждане приключва със секцио, едва ли не 1-2 пъти в година му се случва. Ееее явно аз изкарах късата клечка да съм от тези раждания. Нищо не мина по план, напъвах до изтощение и на всичкото отгоре накрая пак го изкараха със секцио.
Съответно сега позитивната нагласа от първия път я няма никаква. Изживявам всичко наново по няколко пъти на ден. А като знам, че вече имам разкритие - най-малката контракция ме стряска и почвам да засичам. Постоянно следя и за води, защото първия път текоха едва-едва. Последните 3 вечери вкъщи ме втриса от стрес (буквално почвам да треперя) и не знам докога ще карам така. Хем искам да излиза вече и да се приключва, хем съм още в 35-та седмица и по-добре да почака. Бях много добре психически до скоро, но след последния преглед и новината, че всеки момент ще родя - направо се сринах. Sob Затова мисля всякакви варианти и мисля да се обърна към дула - те поне имат опит с такива неща според мен.

# 89
  • София
😃 с вибратор разпъването не знам дали ще е същото, за ноктите- да,иначе дращи, но аз съм с нокти до кожата и пак ме дращаше.

Канари ти все си ми на въпреки 🤣 вчера даже се почувствах зле, че видиш ли съм имала енергия и хубав ден, а ти пишеш, че все някакви тежки бременности караш. Вече ме е страх да се похваля 😁😁😁
Аа, Никол, не на теб, просто всичко това чакане и мен ме изнервя, а и не се чувствам добре- като баба се чувствам,честно, и старостта ме плаши направо,ако така ще бъде-да искаш да ходиш,но да боли, да не можеш да станеш от стола без да се разкуцаш и разохкаш, да можеш да стоиш прав макс 5 мин...
А за секса- мразя....никога не съм му била фен.
Jinx, разбирам, аз се нсдявам навреме да решст да ме резнат, ако се случи нещо подобно. Понякога и мега позитивен ако си, пак някак нещата не се случват. Ще видим. Дотук всеки, който чуе,че няма да имам право на упойка, прави физиономия. Явно е много страшно..понякога чак се замислям...ама съм инат и щом съм казала- казала съм. Ще се пробвам,пък...

Общи условия

Активация на акаунт