Отговори
# 510
Софийска баница е най-вкусна и се поръчва с takeaway.

# 511
Ползвате ли някакъв овлажнител или ще ползвате ли 🤔 казвали са ми доста мами, че бебчетата много страдат от сух въздух. Ние на едното ни място сме на тец (на другото с климатик) ... но като чувам по новините какво иде 😂 ще се топлим на и аз не знам какво.
Някоя ако има овлажнител и е доволна може да препоръча, иначе ще пробвам първо с вода на радиаторите и така 🤷🏼♀😊
Ние сме с климатици в детскат и хола и конвектор в спалнята. Конвекторът харчи доста, най-добрият вариант са климатиците, но пък там инвестицията е по-голяма.

# 512
  • София
Ние сме на ток и така и ще се отопляваме. В случая за бебето няма абсолютно никакво значение първите 9 мес,защото не ходи, а в първите 3-4 така или иначе ще е завито, та температурата не мисля, че би била от каквото и да е значение. Аз съм писала, че ние сме в северен апартамент, тук в края на аВгуст темп пада до 18 градуса и от септември е 15. Обаче с хормоните ми е мн топло и не давам да се пуска парно. Казах, че и за бебето няма значение- то ще си е завито с дебело одеяло и облечено така или иначе. Само за банята една духалка съм предвидила.
Овлажнител купувах като бяха бебета предните заради астмата на едната, абсолютно безсмислена джаджа. Ако искаш пробвай с вода на радоаторите, но чак толкова не ми се вярва да се налага, освен ако климатик не бичи 24 часово в помещенията.

# 513
Никол и аз съм за "софийска баница" ако няма кой да ти направи домашна вкъщи, знам и едно място в Драгалевци в което правят най- вкусната баница която съм яла, но по мой спомени беше доста скъпа!
Да те питам, понеже ще раждаш в Св. Лазар , знаеш ли дали там са забранени посещенията🙄 чувам че масово не допускат посетители в болниците
Момичета от София, препоръчайте ми място, от което да купя баница за изписването, да е вкусна и голямааа! Благодаря!

# 514
Ползвате ли някакъв овлажнител или ще ползвате ли 🤔 казвали са ми доста мами, че бебчетата много страдат от сух въздух. Ние на едното ни място сме на тец (на другото с климатик) ... но като чувам по новините какво иде 😂 ще се топлим на и аз не знам какво.
Някоя ако има овлажнител и е доволна може да препоръча, иначе ще пробвам първо с вода на радиаторите и така 🤷🏼♀😊
Ние сме с климатици в детскат и хола и конвектор в спалнята. Конвекторът харчи доста, най-добрият вариант са климатиците, но пък там инвестицията е по-голяма.

Вкъщи ползваме овлажнител, но не заради децата, а заради мен - зимата наистина въздуха става адски сух и особено вечер изпитвам неприятни усещания в гърлото. Препоръчителната влажност на въздуха е около 50-60%. Този модел на Philips купихме преди няколко години, който разпръсква водата на много фини капчици - https://www.philips.bg/c-p/HU4801_01/series-2000-air-humidifier

На този етап, ако трябва да търся такъв уред, ще избера комбиниран пречиствател с овлажнител 2 в 1. Пречиствателя е голяма работа.

# 515
А какво ще взимате за почерпка в болницата?
Стандартно или нещо повече тип кошници с неща и т.н...
Взех картина със изскачащи сапунени рози като букет за доктора, понеже е по-различна и се чудя за друго,предполагам обичайното.

# 516
  • София
Аз съм против почерпките, така че оставям на бащата да прецени. Адски са ми противни тези "задължителни" подаръци и не ги одобрявам.
Откосно климатика- не мога да се съглася- новите конвектори при правилно използване са доста иконимични и в пъти по- ок от климатици.

# 517
Никол и аз съм за "софийска баница" ако няма кой да ти направи домашна вкъщи, знам и едно място в Драгалевци в което правят най- вкусната баница която съм яла, но по мой спомени беше доста скъпа!
Да те питам, понеже ще раждаш в Св. Лазар , знаеш ли дали там са забранени посещенията🙄 чувам че масово не допускат посетители в болниците
Момичета от София, препоръчайте ми място, от което да купя баница за изписването, да е вкусна и голямааа! Благодаря!

Не са ми казвали да са забранени, питах преди 10 дни Олга каза, че няма да има проблем мъжът ми да е с мен. Разбира се, ситуацията е динамична, и не се знае като тръгнем да раждаме как ще е. За сега имаме зелена светлина и много се надявам така да остане. Ти реши ли къде ще раждаш? И кое е мястото в Драгалевци?
Относно почерпките, ние сме подготвили кошница с плодове и баница/погача. Не мисля да се изхвърлям с повече неща, плащаме сума ти пари така или иначе...

# 518
Адски ми е странно на какво основание никъде не допускат свиждания. Ни мерки, ни нищо има. Април миналата година, насред мерки и всичко, мъжът ми присъства на раждането в се.лазар. Та сега ми се вижда абсолютно необяснимо ако не се допуска.

# 519
  • София
Valari, току що случайно слушах лекция за стимулиране на кърма и казаха, че ментата е абс противопоказна,защото намалява кърмата. Ако ти се рискува, можеш да пробваш- на чайче.
Иначе е в страничката на Елена Василева училище за родители Ма-ма, лекцията е от днес.

Алегра, мисля, че говорите за различни неща- в надежда и щерев се допускат на раждането (естествено), но свижданията са забранени и аз съм съвсем съгласна, защото да се накачулят 10 маймуни в залата за посещения със сополиви дечица, баби и свекърви, ми никак не ме кефи мен. Особено ся като е пълно с ковид, а всички деца са болни от първия учебен ден...

# 520
И аз така предположих , но да питам все пак 😊 днес бях в Св.София където се следя и разпитах за опции за раждане там, та там ми казаха, че е забранено свиждането цитирам "както навсякъде" 😏 показвали бебето на таткото през стъкло и после може да се виждам с него само в кафето долу🤷🏼♀ Иначе срещу 3000 хилки може и на секциото да присъства.. но не ме учудва нищо в нашата мила държава.
Иначе мястото се казва Soggiorno в Драгалевци , отиди някоя сутрин за опиташ баничката - една от най- добрите която са ми препоръчвали да пробвам в София 😂. А аз с моето седалищно диване още се чудя, в Петък ще се видя с Олга и ще обсъдим секцио вариант там с изчакване да тръгне раждането и така ... ❤

Не са ми казвали да са забранени, питах преди 10 дни Олга каза, че няма да има проблем мъжът ми да е с мен. Разбира се, ситуацията е динамична, и не се знае като тръгнем да раждаме как ще е. За сега имаме зелена светлина и много се надявам така да остане. Ти реши ли къде ще раждаш? И кое е мястото в Драгалевци?
Относно почерпките, ние сме подготвили кошница с плодове и баница/погача. Не мисля да се изхвърлям с повече неща, плащаме сума ти пари така или иначе...

# 521
  • Варна
Здравейте, аз идвам пак с включване от МД Варна. Grin След като се оплаках онзи ден, сега е ред за малко положителни наблюдения. Последните 2 дни бяха доста добре. Оги спинка през повечето време, с аз се чувствам все по-функционална. Днес беше ден за душ и ми дойде мноооого добре и освежаващо. Heart Eyes Спряха и да ми се месят на кърменето до преди 2 часа, когато дойде педиатъра и каза, че малкия пак е свалил още 100гр. Frowning1 Предложи все пак да направим тестовото кърмене и се съгласих, защото вече трябваше да наддава мъничето. След половин час активно сучене го изтеглихме и беше изпил само 5мл. Съответно се мотивирах яко да си го докърмя, направих си креслото още по-удобно, опитах се да оправя максимално и неговия захват, приложих и компресия и като почна да лочи това бебче... Blush направо се чуваше гъл-гъл-гъл. След което заспа като пич почти без моя намеса. Все пак явно имаше полза от тази процедура. Аз бях сигурна, че си хапва, защото все пак имаше няколко наакани памперса и всеки път напишани. Но явно просто е поемал минимални количества.
Днес менюто беше доста добре, даже направих снимки:
Скрит текст:

За обяда имаше голям избор - момичето ми изброи сигурно 10 манджи и аз в паниката избрах това. Grinning Но и пиперките и таратора бяха супер. Този път се нахраних стабилно. За закуската единствено ме питат дали предпочитам чай или кисело мляко, там няма друг избор.
Също така днес слизах да платя раждането - общо 1940лв за секцио с избор на екип и вип стая. Видях, че на касовия бон има разбивка и реших да не питам допълнително кое колко струва, но после съжалих. Инфото не е много ясно и пак не знам колко излиза стаята. Не е 260лв със сигурност, просто са го изписали странно.
Скрит текст:

Получих и много подаръци с мостри в замяна на данните ми. Grinning Трябваше да попълня едни анкети да ми вземат имейла, най-вероятно за спам. Ако не се сетят да ви ги дадат, може да попитате, защото при мен стана супер случайно. Една от акушерките ми препоръча да се мажа с крем за зърна, но й казах, че нямам и тя тогава се сети, че може в тези подаръчни торби да има, за да не разкарвам мъжа ми да купува. Е, имаше 100 други крема, но такъв нямаше. Grinning Тогава пратиха една сестра да слезе да ми купи от аптеката и жената отиде вместо мен или ММ. Blush
Такива неща покрай мен, може и да пропускам нещо, но като цяло е това. Stuck Out Tongue

П.С. Редактирам да допълня, че ми оправиха телевизора. Grin И то доста бързо, още на следващия ден сутринта дойде човек да го види.

# 522
Pandapanda90 Стискам палци всичко да мине възможно най-добре! Благодаря за локацията за баничката, ще се пробва 😁
Jinx много се радвам, че си доволна! И хапване има вече, това е супер. Като цяло цената ми се вижда доста добре за секцио в частна болница с вип стая, в София са по 3хил близо с тези неща включени..ако не и повече.
Супер е и че имаш кърма и се храните. И аз много се надявам да имам млякоо

# 523
А какво ще взимате за почерпка в болницата?
Стандартно или нещо повече тип кошници с неща и т.н...
Взех картина със изскачащи сапунени рози като букет за доктора, понеже е по-различна и се чудя за друго,предполагам обичайното.
Таткото донеси 2 големи кутии бонбони мерси на изписването. На доктора после в частния кабинет му занесохме две големи кутии микс турска баклава. Беше много впечатлен. 🙂

# 524
  • София
Jinx, супер звучи, аз след днешната лекция за кърменето още повече се психирах, много ми е сдухано и втобще не помня захвати, как правилно да засуче и тн ... мислех си, теб не трябва ли да те изписват вече? Пс. Храната изглежда супер, дояде ми се, а това с тестерите също е супер, при мен не очаквам подобни неща😄
Ние чистим като за последен ден, и въпреки това нямам ни болки ни нищо. Отново. През нощта пак ме  боля, но пак не с контракции, просто все едно ще ми дойде много силно. Приготвих багажа. Изкъпах се и почистих на котката😅 смених всички чаршафи, останаха да опъна тези на бебо, защото нали- трябва да контролирам... сега гледам тв за последно на спокойствие.

Общи условия

Активация на акаунт