Есента не е далече, ДЕКЕМВРИйското човече за първи стъпки се готви вече! (Тема 6)

• 22 555
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
Titanka, а защо не даваш киселото мляко само с лъжица? Искаш да го даваш вместо кърма ли? Мислях, че всички бебета обичат киселото мляко. Може да очаква сладък вкус от шишето и затова да не иска.

А като стана въпрос за сиренето - като се обезсоли пак ли във вода го държите? То няма вкус на сирене, даже на нищо няма вкус.
Сиренето държа най-много 1 или 2 дни във вода. Накисвам по-малко, колкото може да изяде за 2 дни.

Да, искам да го отбия с кисело мляко. Според мен проблемът не е в млякото, а в биберона на шишето.

# 106
  • до най-прекрасния мъж
Аз имам предвид нормално единично легло - 90-100/190-200, което да сложа в нейната стая (евентуално). Нямам намерение да купувам детско легло, пък после тийн и т.н. Вземам едно, спя аз на него, докато решим да спи сама в стая и като дойде време, тя отива на единичното с преграда против падане и махам кошарата. Даже мисля дали да не взема кушетка, която да се разтяга при нужда някой да спи при нея, ако е болна, например или сандвич легло. Хем няма да заема място, хем и като порасне, ще имаме допълнително легло за някоя приятелка.
Сирене държа постоянно във вода, докато свърши. Сменям я един път и във втората си кисне, докато го изяде. Кисна парче за около седмица.

# 107
Titanka, а защо не даваш киселото мляко само с лъжица? Искаш да го даваш вместо кърма ли? Мислях, че всички бебета обичат киселото мляко. Може да очаква сладък вкус от шишето и затова да не иска.

А като стана въпрос за сиренето - като се обезсоли пак ли във вода го държите? То няма вкус на сирене, даже на нищо няма вкус.

Феъри нормално легло се има предвид високо - такова за големи хора ли?
Да, аз това имам предвид. Не виждам смисъл от нещо преходно.

# 108
На 5 и 7 сложих легла 200/90 на големите. Наскоро видях в ИКЕА базови модели 160/70, съжалих че не съм взела такива, щеше да има повече простор в стаята или място за някоя етажерка повече...

Малката е в легло 120/70 , но все още се използва само за кошара, а тя спи при нас и я кърмя нощем. Скоро ще я преместя сама,  в нейно легло и стая, задължително преди годинка трябва да се случи, после сякаш е по-трудно.

# 109
Голямата я преместих в нейна стая и на голямо легло на 5. Спеше при нас и се чудех ще си спи ли в стаята, но още от първата вечер не сме имали проблеми.
Преди това спеше на нашия матрак или на нейния,  като и двата бяха долу на земята.
Скрит текст:
Не сме търсили монтесори ефект, просто падна лошо от леглото, доста се изплаших, мм се прибра и разглоби всички мебели. Сглоби ги, когато стана на  около 4г и постоянно се блъскахме в тях, че бяхме отвикнали.

# 110
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, аз влизам малко изплашена да споделя случка от тази нощ. Към 2 без нещо чух, че Мими издава някакви звуци, както когато сънуваш нещо и то те измъчва. Може би 4, 5 пъти, след което последва бурен рев, съпроводен с говорене на нещо на нейния си език. Тя не говореше, а ревеше силно и уплашено и нареждаше. Но! НЕ беше будна, очите й бяха затворени. Опитах да я успокоя на тъмно, като я погалих и й казах, че съм там, да се успокои. Не подейства и светнах лампата, като отново я галех и успокоявах, а тя плачеше и нареждаше все така силно. Накрая я вдигнах. След може би още 2-3 мин рев, спря и отвори очи, като гледаше много уплашено. Първо се учуди, че ме вижда, после взе да се радва и да ме гали и чак хълцаше от рева . Погушках я още малко и я върнах спокойна в леглото й. Гушна си кърпата и се унесе за 10тина мин, но още час се въртеше, преди да заспи дълбоко. Какво е това чудо? Приличаше на нощен терор, но тя не е ли малка? Миналият ден през деня пак така я усетих, че все едно сънува нещо и измрънка, но не се събуди и продължи да спи.

# 111
Наскоро разбрах, че личната лекарка на Ники е объркала ваксините на друго бебе. Майката е проверила в интернет какви ваксини са му сложени и съответно е сменила личната с друга. Знаете ли как да проверя какви ваксини са слагани? В смисъл, те пишат в картона, но все пак...

# 112
Блу, преди няколко месеца (2-3) и при нас се случи същото. Две или три нощи в рамките на една седмица и за сега не се е повтаряло. Аз мисля, че е сънувал нещо, защото беше точно както ти го описваш, с разликата, че след това заспиваше. Опитвах се нежно да го събудя, да не го стресна и в момента, в който си отвори очите всичко приключва. Може да преживява някакво впечатление или нещо да я е разтроило, поне това мисля, че беше при нас.

Нашето легло е на земята, защото той постоянно пада и винаги си удря главата. Та, при нас ниските мебели са с цел превенция.

Faith, 😲

# 113
Faith ти не виждаш ли какви ваксини слага? Аз винаги виждам кутията и какво пише на нея. Тази жена как е разбрала, че са сложени други ваксини? В картона не само че пише, но мисля че залепват някакъв етикет, който е от самата кутията, от която е извадена конкретната ваксина

# 114
  • до най-прекрасния мъж
На мен също ми е любопитно как е разбрала за ваксините и грешката. Аз нашата си я гледам в ръцете какво вади и слага всеки път. Гледам имунизационния календар и по него съм подготвена какво предстои, за да не стават грешки.
Жожи, тя се унесе, просто около час се въртя в полуунес. Иначе, дремеше, не е била будна. Спа до 8 тази сутрин и аз я събудих, после направи спокойна първа дрямка от 2 часа, от която също я събудих. Сега я сложих за втора и заспа за 2 мин. Вероятно още и режимът не й е съвсем добре, но ще свикне. Тази сутрин гледам 4тото зъбче се е показало и драска, а отгоре още едно е слязло надолу. Възможно ли е до е това? Досега е проплаквала на сън, но не така зверски рев със затворени очи и после да се озърта и да е уплашена.

# 115
Блу, нямам опит със зъбите, понеже младокът още няма. При вас може и от зъби да е. Аз си мислех, когато се случи, че е сънувал нещо, защото изглеждаше като такова и беше много жалничък 😞

# 116
Моят е със стомашен вирус...
Поне живна малко като свали температурата.
Как правите оризова вода?
Купих му на хип, но искам да си сваря и аз.
Казали на мъжът ми, че бързо ферментирала и трябвало да се пие до два часа след варенето.
Така ли е, знаете ли?
И горните зъби избиват заедно и е нещо страшно направо...
С големия нямах никакви драми със зъбите, но с малкия нещата са различни.

# 117
Зъбите според мен са ада на земята. Тва е някакъв ужас. Постоянно гушкане, и сълзи, и кривене, и най-лошото е, че не виждам края.

# 118
  • до най-прекрасния мъж
Жожи, може и сън да е било, беше си доста стресната,  като се събуди в ръцете ми на светната лампа. После искрено се зарадва. Ако я е боляло, едва ли така да ми се радва.
Лейди, вижда му се, като станат 20, ще мине, но тогава друго ще дойде. Като преживели тежки колики с три месеца безсъние и спане по 2-3 часа в денонощие, искрено се надявам зъбите да са по-леката част.
Лайка, вариш ориз, прецеждаш и даваш водичката да я пие. Трябва ти нишестето от ориза, всъщност, за да го запече. Да минава бързо.
Днес видях афта на венеца зад едното предно зъбче. Ми не мога от всичко да я спра да не лапа. Каквото, такова. Яде си, може и да не я боли особено.

# 119
Ой, моят големият как беше цъфнал направо от афти.
Нещо вирусно сигурно беше, защото то у нас все еднакво чисто си беше всеки ден, но направо се бях побъркала.
Благодаря ти, блу Hug
Не съм спала нормално повече от две години.
Това да се наспя за 1-2 нощи при постоянно безсъние и напрежение дали някой ще измрънка за нещо не го броя...
Сега на 22ри оставяме децата за 3 дни и бягаме към Несебър с мъжа ми.
Той чак се притесни как ще ги оставим и двамата и поне единия да сме били вземели Joy
Да не чуя! Имам нужда от сън, коктейли и ония другите неща... Stuck Out Tongue Winking Eye
Само да са здрави 🙏

Общи условия

Активация на акаунт