Есента не е далече, ДЕКЕМВРИйското човече за първи стъпки се готви вече! (Тема 6)

• 22 577
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
Лайка с онези другите неща и да не те видим после в някоя отчетна тема за бебета 2023 😃 Шегувам се. Може да не си се наспала от 2 години, но поне си набрала сили сега и ще си ги изгледаш набързо, а като отвикне човек веднъж и после наново всичко май му се вижда още по-тегаво. Така чувам от майки с деца с по-голяма разлика. Но и с малка, и с голяма разлика да са децата все си има плюсове и минуси, та каквото Бог е решил, само живи и здрави

# 121
Лайка с онези другите неща и да не те видим после в някоя отчетна тема за бебета 2023 😃 Шегувам се.
Тихо, тихооооо Stuck Out Tongue Winking Eye Joy
И по тоя повод - препоръка за локални контрацептиви като гелчета, глобули?
Повече от 10 години не ползваме стандартния метод за контрацепция, та точно сега не искам да си разваляме почивката с гумички...

# 122
Лайка, може да пробвате с овули на Фарматекс. Да са здрави децата и весело да си изкарате!

За местенето в друга стая - баткото си спеше в отделна стая от ден 1 без проблем, бебка за сега е при нас (поради липсата на друга стая).. ще я преместя при баткото в момента, в който спре да се буди толкова нощем. А за друго легло - чак към 2.5-3г. Баткото го преместихме на нормално легло с преграда на 2г.6-7месеца, преди това си спеше в кошарата, но с махнати пръчки, за да може сам да се качва и слиза.

При нас явно е тръгнал да расте някок нов зъб, защото от две нощи пак е някакъв ужас - буди се с рев и мрънкане по 5-6-7 пъти на нощ, не иска нито мляко, нито вода, нито биба, нито да я гушкаш.. просто си мрънка. Така беше като избиха първите два зъба, та явно така ще е покрай зъбоникнене.. а остават още цели 18 😟

# 123
Благодаря за съветите.
Скрит текст:
Къщата е по-малка и от апартамента. Тук са три стаи с кухня на балкона на хола, там са две с много малък кухненски бокс, буквално 1.50/2. Тоест, за четирима е тясно. По принцип не е къща, мислена да се живее в нея, а по-скоро вила да има къде да преспиш, като отидеш събота и неделя. Проблемите са доста по-сериозни и те касаят взаимоотношенията в семейството. Майка ми не приема мъжа ми, как да кажа, тя като цяло е с отрицателно мнение за мъжете. Езикът й е много пиперлив, а характерът не е никак лесен, на моменти властен. Дано се разберем, за да запазим някакви отношения. Тя е над 80 и ще ми е мъчно да живеем така занапред. Надявах се с раждането на детето да си седне на дупето, но уви, по-зле става и не ми се живее, освен на тясно, и в интриги.
В такъв случай не знам мъжът ти как е търпял толкова години, но определено трябва да се разделите.

# 124
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря за съветите.
Скрит текст:
Къщата е по-малка и от апартамента. Тук са три стаи с кухня на балкона на хола, там са две с много малък кухненски бокс, буквално 1.50/2. Тоест, за четирима е тясно. По принцип не е къща, мислена да се живее в нея, а по-скоро вила да има къде да преспиш, като отидеш събота и неделя. Проблемите са доста по-сериозни и те касаят взаимоотношенията в семейството. Майка ми не приема мъжа ми, как да кажа, тя като цяло е с отрицателно мнение за мъжете. Езикът й е много пиперлив, а характерът не е никак лесен, на моменти властен. Дано се разберем, за да запазим някакви отношения. Тя е над 80 и ще ми е мъчно да живеем така занапред. Надявах се с раждането на детето да си седне на дупето, но уви, по-зле става и не ми се живее, освен на тясно, и в интриги.
В такъв случай не знам мъжът ти как е търпял толкова години, но определено трябва да се разделите.
Не му пречеше особено, защото се прибрахме след работа към 18, вечеря и в леглото. То зимата няма много какво да се прави, така или иначе, а и се прибирахме капнали от работа. Събота и неделя хващахме балканите или по магазини, насам-натам, вкъщи не сме стояли изобщо. Та се търпеше, но сега покрай бебето не става и само се нервим и двамата. Всеки си има свои нужди и график и трябва да сме отделно. Пък и тя се сдържаше доскоро, но последната зима ескалира и само се разправяхме или с нея, или с ММ. В това повече не искам да живея, нито да подлагам детето, защото и то взе да усеща чувства, емоции и т.н.

# 125
blue.angel Съжалявам, че така стоят нещата при теб, тъпо е, че майка ти се държи така.
Идвам с ъпдейт дами: за няма и седмица ни избиха две зъбчета и Божидар си хапва усилено попара, чак взе и млякото си да отказва. Искам да го запиша на кухня, но при нас детето трябва да има навършени 10 месеца, а ние на 20ти сега ще направим 9. Аз днес влизам в 5тия месец и ще си имаме още едно момченце... Живот и здраве февруари месец.

# 126
blue.angel Съжалявам, че така стоят нещата при теб, тъпо е, че майка ти се държи така.
Идвам с ъпдейт дами: за няма и седмица ни избиха две зъбчета и Божидар си хапва усилено попара, чак взе и млякото си да отказва. Искам да го запиша на кухня, но при нас детето трябва да има навършени 10 месеца, а ние на 20ти сега ще направим 9. Аз днес влизам в 5тия месец и ще си имаме още едно момченце... Живот и здраве февруари месец.
Честит още един мъж 🤗
Виж дали не може когато навърши 9 месеца да го запишеш. В София е от 10, но записваш от 9.
Добавям - ние ги записахме точно когато станаха на 10 и ще започнем да взимаме манджа от другия месец когато ще са почти на 11.

Последна редакция: нд, 18 сеп 2022, 09:11 от Fairytale11

# 127
Fairy, и аз пробвах този месец (на 9 м.) да я запиша и да взимам от другия, но понеже са го направили електронно да се регистрираш на мен не ми даде - системата каза, че не може преди 10м... Та ще си чакам другият месец 😁

# 128
Това за държавна кухня ли става въпрос? Че не може преди 10месеца?

# 129
Честито, Габи! Много да си се радват един на друг, големи другарчета ще станат ❤️ леко бременеене!

Да ви питам и за гърне - започнахте ли да слагате, с големите деца кога стартирахте? Споменавали сме тук, но понеже нефрологът каза от 8-ми месец да го слагам, а още не съм. Предполагам да свиква само, не за друго.

# 130
  • до най-прекрасния мъж
Габи, успешна бременност до края, да родиш живо и здраво, пухкаво и много послушно момченце. С малка разлика ще са си първи другарчета в игрите и белите Simple Smile
Честити две зъбчета на Божидарката, да излизат и останалите леко и безпроблемно.
Гърне още не сме купили, съответно не сме я и слагали. Аз мисля около годинката, вижда ми се рано. Тя на едно място не се спира, какво остава да седне на гърне. Ще черпя опит и от вас, дано свикнат бързо с новото умение дечицата.
Аз за кухнята се чудя не за друго, а защото тя тогава спи и реално няма как да я вземам. Поне засега ще изчакам. Вероятно, като сменят времето, ще си измести режима и ще става и ляга по-рано. Иначе, при нас я дават между 11 и 12 ч от 10 навършени месеца.

# 131
Аз вчера взех меню за събота и неделя да го пробваме, от частна кухня. Не са изисквали някаква възраст, питаха ме на колко е, защото между 7 месеца и годинка храната е пасирана и в десертите ползват адаптирано мляко. Около 9 сутринта вече е готово за взимане. Най-вероятно ще продължим да взимаме. Гърне мисля да купим утре и да почна да го слагам, но не за да махам памперса, а просто за да свиква с него и д ане му е толкова непознато по-натам

# 132
Fairy, и аз пробвах този месец (на 9 м.) да я запиша и да взимам от другия, но понеже са го направили електронно да се регистрираш на мен не ми даде - системата каза, че не може преди 10м... Та ще си чакам другият месец 😁

Ако е държавната за София, може. Алекс навърши 9 месеца на 7.09 и в същия ден го регистрирах за следващия месец. Тъй като предплащането е месец напред, при навършени 9м. системата ще ти даде.
Алекс реално започва да яде от нея на 03.10.

# 133
Габи, вярно ще са другарчета в белите, а и и не само 😃 Дано имаш сили да тичаш пи тях 🤗
За деткста кухня:
Аз взимах около седмица от частна кухня. Мвнюто е от над 10 месеца и не са ми искали нищо, само питаха дали има алергии и дали съм въвела всички групи. Мисля, обаче, да спра да ги взимам, защото всичко има еднакъв вкус (основните съсътавки са едни и същи, няма разнообразие)и във всяко ядене има пшенично брашно, а в десертите захар. И уж не ги пасират, че нали са големи, но всъщност парчетата са микроскопични. Иначе детето ги яде, харесват му, но трябва да му слагам сухар, за да не са толкова течни.

От няколко дни и аз гледам по две теми - гърнето] и прохождането. За гърнето четох, че е добре да се презентира на детето преди да е проходило и да се запознае с него като предмет, защото когато проходял било трудно да ги мотивираш да се застоят на него. Така че и аз мисля скоро да взема някакво обикновено. А по въпроса с прохождането - те като са зимни бебета трябва някакви обувки за навън, пък боси да проходили 🙄

# 134
Габи, много хубава новина! Зимна майка ще си. Трудно ще ти е с двамата, но ще се справиш.
Детска кухня ще вземам по-нататък. Имам още доста неща за въвеждане. А и изобщо не ми пречи, че готвя. Когато голямата беше на 1г я записах на кухня уж за разнообразие, а те изобщо не можеха да предложат това, което аз си правех, нито частната, нито държавната. Сега обаче ще запиша и малката, за да имам дни без готвене, да мога тогава да върша и нещо друго, че вече са две.
Голямата не съм я слагала на гърне. Преди да стане на 2г купих гърне и детска седалка за тоалетна плюс стълба от икеа. Показах, обясних и стана много бързо научаването. Ползвах и памперс гащи да могат да се свалят. Моя приятелка слагаше нейното момченце от 9м, но освен напишкани килими друг резултат нямаше. Той се научи също, когато и моята. Този път мисля пак така да подходя.

Общи условия

Активация на акаунт