Есента не е далече, ДЕКЕМВРИйското човече за първи стъпки се готви вече! (Тема 6)

• 22 703
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
LadyBlue, благодаря - успях да се регистрирам, аз бях пробвала 1-2 дни преди да стане на 9 месеца и явно за това не ме е пуснала системата.. 😁

За гърнето - баткото започнах да го слагам от време на време като стана на 1г (с цел запознаване с гърнето), на 1г и 3-4м. започнах да го слагам по-често и на 1г.7м. махнахме памперса много лесно и бързо. Сега ще действам по-същият начин.

# 136
LadyBlue, благодаря - успях да се регистрирам, аз бях пробвала 1-2 дни преди да стане на 9 месеца и явно за това не ме е пуснала системата.. 😁

За гърнето - баткото започнах да го слагам от време на време като стана на 1г (с цел запознаване с гърнето), на 1г и 3-4м. започнах да го слагам по-често и на 1г.7м. махнахме памперса много лесно и бързо. Сега ще действам по-същият начин.

Утре предполагам ще се обадят от кухнята. Ще се опитам да прикача снимка от кухнята в нашия квартал, с инфо.

# 137
А нощният памперс заедно с приучаването денем ли се получи?

Подсещате ме да проуча за кухни, колкото някой ден за разнообразие да пробваме. Много хвалят и частните Tastylab и Furisto, но са си скъпи.

# 138
dee аз взех с цел точно разнообразие и да видя за себе си какво представляват (пробвах от всяко ядене) Взех Вълшебник и Хер бебе. Имаха и био меню, но в него имаше прясно мляко и това ме отказа. За нощния памперс, при сестра ми, понеже помня, стана много по-лесно, защото в един момент тя просто спря да пикае през нощта, събуждаше се със сух памперс и това насърчи майка ми по-активно да работи върху махането и през деня.

# 139
LadyBlue, на нашата кухня пишеше, че датите за записване на нови деца ще са 6 и 7ми октомври, та май ще изпусна за октомври.. ще им се обадя утре да ги питам.

На 1г.7м махнахме само дневния памперс (т.е. докато е буден), на 2г и нещо махнахме този на следобедния сън и на 3г този за нощния сън.. но той пие доста вода вечер, до 2г.6м пиеше и мляко преди лягане, та затова не съм му давала зор да го махаме, иначе може и по-рано попринцип.

# 140
Аз днес влизам в 5тия месец и ще си имаме още едно момченце... Живот и здраве февруари месец.
Честито, Габи Blue Heart Blue Heart
Моите са с разлика 1г4м.
Приготви се- много в трудно с две породени, няма какво да се лъжем.
И вероятно най-често повтаряната ти фраза ще е: "Е, не дееее, не бий брат си Joy
Лошото е, че вече и на малкия я казвам, та не знам какво ще правя с тези огън момчета Stuck Out Tongue Winking Eye
Стиснете по едни палци, във вторник ще разберем дали ще успеем да купим ново жилище - 140кв. чиста жилищна площ. Цял етаж на триетажна сграда с двор в нашия квартал. Точно за това си мечтаех...

# 141
Ееее, лайка, ще стискам и на краката 🍀 и ние си мечтаем за наше си местенце.

За гърнето:
Значи, да разбирам, че може и да е лесно като пораснат. Имам приятели, които много се мъчиха с този памперс. Обесняваха по сто пъти и детето казваше,  че иска тоалетна, когато се напика. Не познавам някой лесно да го махнал и всички са започнали след годинка и нещо, вече две.

Той яде по 5 пъти (понякога и по-малко) през нощта и на сутринта памперса е 55 килограма  и ако я кара така нощния памперс сигурно ще го махнем като остарее. Не че има отношение към гърнето, но аз да си кажа 🤷♀

# 142
Жожи казват, че ако ги сложиш за първи път на гърне, когато вече ходят, не искат изобщо да седят и направо си стават 😁 Но разбира се всяко дете е различно. Аз съм далеч от мисълта, че скоро ще го махнем памперса, но искам да е запознат с гърнето. Моят син пие мляко само един път през нощта (около 4-5 часа) и сменям памперса тогава, защото е толкова тежък, че не мога да му го оставя до 8-9. Но идва момент, в който спират да пишкат през нощта. На мен даже ми се струва, че повечето неща стават ей така неочаквано и сякаш изведнъж. Както си мисля, че сме далеч от това или онова и един ден просто вече го прави.

# 143
Голямата не искаше на гърне и наистина ставаше и тръгваше, но пък с желание ходеше в нашата тоалетна на детската седалка. С някаква тържественост го правеше🤣. Един вид, че вече е голямо момиче.
За през нощта, нямам спомен кога го махнахме, но тя до последно си цокаше по нощите. Въпреки това наистина в един момент спря да мокри памперс през нощта. Събуждаше се и сядаше веднага на гърнето. Сама си махаше памперса.
Лайка, стискам много палци.

# 144
Благодаря ви дами за думите. Трудно ще ми е, но аз знам, че ще се оправя. Още сме на тема лазене и зъби. Мисля да започна да слагам на гърне. По принцип Божидар като се събуди и до 10 минути се изпишква.

# 145
Ще се оправиш Габи, как няма да се оправиш Hug
Само да са живи и здрави, всичко друго са бели кахъри Heart
Мъжът ми сега почти месец няма да го има.
Ще си ги гледам сама. В две стаи... Че не спечелихме търга за апартамента.
Но здрави да сме, всичко друго се преживява в тоя живот. Нали затова ни е даден- труден, лесен... ще се оправяме и ще му се радваме, когато можем.

# 146
Габи много се радвам за теб! Пожелавам ви да сте здрави и щастливи и оттук нататък само хубави моменти 🥰

# 147
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, имаме някаква драма с млякото. Днес и сутринта, и вечерта детето не иска да го пие. Изпада в истерия, реве, тръшка се, не ще и не ще. Бута шишето, бута го, като й го дам с лъжица, всякак. Направих й го горещо и го изпи с 300 молби. Какво може да е това чудо? До сега не сме имали проблеми със сутрешното и вечерното мляко. Вечер чакаше с нетърпение да й го дам и да ляга да спи, дори да е яла преди по-малко от 2 часа. Сутрин чакаше с нетърпение да й го направя и да си го изпие. Нарочно й давам за СЗ повече плодово пюре и много малко каша, за да си изпие и млякото. Да няма някоя стачка в тези месеци? Така ми буташе второто мляко преди да го заместим със закуска. Но за вечеря не е ли малка? Ако и утре не го иска, не знам какво да правя. Ако ще давам пюре, какво да е? Постно ли?

# 148
Браво, Габи, лека бременност! Много си великодушна и децата ти трябва да го оценят като пораснат.

При нас нощното хранене, което изчезна на 2рия месец и се появи изненадващо в 7мия, продължава да го има през ден. Обърква ни целия режим на хранене. Опитах да давам повече мляко през деня по съвет от тук, но нямаше резултат. Предлагам повече пъти храна, или в по-големи количества, но не се влияе от това. Ту спи 5 часа и буди за мляко, ту спи 10 часа без да се буди. Тази нощ пи мляко в 5, после стана в 9. Дремки в 12 и половина и 18 и половина, по час. Лягане към 23. Много е изморително и не ми остава никакво време. Това е мантра, която повтарям от раждането, но сега наистина май не ми остава време. И след няколко месеца като проходи, сигурно ще се чудя как сега не ми е оставало време. Grinning Мамите с по-големи деца могат ли да кажат кога става най-лесно? След като проходи стабилно и не се притесняваме, че може да падне и да се удари лошо може би?

Пълзи, сяда, надига се, голямо любопитство към всичко. Памперсът е жестока борба. Вие мажете ли с крем против подсичане преди всяка смяна? Аз да, но почва да става трудна задача. Пък и май пак доста често сменям - по 11-12 пъти на денонощие. Пробвах да понамаля до 10тина, но замирише ли малко повече, не искам да я държа мокра. Може и да вземем гърне за проба, да се "запознае" с него преди да проходи. От една седмица много почна да си развива уменията и знам ли какво да очаквам....

# 149
Втората дрямка е много късна. Ако детето е на две дремки, трябва малко да я изместите. И моето дете пие мляко в 5, към 7 ако не е станал го будя. След това спи от 10:00-11:00, и после от 14:00-16:00. И в 20:00 е в леглото с млякото. Няма как да си легне рано при дрямка в 18:00, то детето е събрало нови сили.

Общи условия

Активация на акаунт