Есента не е далече, ДЕКЕМВРИйското човече за първи стъпки се готви вече! (Тема 6)

• 22 705
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
  • до най-прекрасния мъж
Лейди, предстои смяна на часа. Мисля, че ставане около 8 ще е ОК. Ако сега дръпне да става в 7, след месец ще трябва да накара детето да става по-късно. А това е много по-трудно. Освен, ако не иска да става в 6 и да ляга в 20 ч.
Аз будя най-късно в 8, ако сама не се е събудила. Също не разрешавам повече от 3:05-3:10 дневен сън. Така трябва да заспива макс в 21:40. След като сменят часа, ще е 20:30-20:40, което ме устройва напълно.
Памперсът и обличането и при нас са борба. Гъне се като червейче, реве, иска да става да лази, едва я сменям и обличам. Много е активна и не се спира. Сутрин едва си върша домакинската работа, не иска на стола вързана, а долу не мога да я оставя винаги. Иска да излиза при мен в кухнята, а са плочки и ме е страх да не си разбие устата. Опитва се да се набира по дивана, не може още да се изправи, но вчера я вдигнах и запази баланс сама за кратко. Ще се настройваме спрямо децата. И преди нямах време, някак успявам. Даже успявам и през ден да чистя, а преди не успявах.

# 151
Знам, че е късна тази дрямка от вчера, но нищо не мога да направя. Госпожицата си решава кога да заспи. Дори да се прозява, до последно си намира начини да се разсее - ще сяда в леглото, ще се надига, ще си чопли някой цип, ще се присяга към кабела за камерата. Изляза ли от стаята, след 10 мин почва да мрънка, дойда ли, иска да я взема, взема ли я и почна ли дундуркам, почва да се гъне, да се изправя, да гледа към огледалото, към предметите, към лампата, оставям я пак, лягам и аз на спалнята, почва да ми се смее, изляза ли, същото нещо се повтаря. Няма такова нещо като "сложи детето да спи" или "измести спането ". 😅 Мога да я държа будна предполагам, но не ми се е налагало, защото проблемът идва с приспиването. Те така си стигаме до 4 часови интервали понякога.

# 152
Да, права си. Аз това със смяната на часа го бях забравила. И аз позволявам макс 3 часа дневен сън, като последния интервал е между 4-5 часа, за да съм сигурна, че в 20:00 часа деня му ще е приключил 😂

# 153
Митко цяло лято съм го слагала на гърне, когато забележа, че му се ака, за да се изака по-лесно. Но засега повече няма да го слагам до другото лято или поне до пролетта. Причината е да не му е студено като е разголен. Често му говоря ако, пиш, но не осъзнава още. Но поне се научи да стои на гърне.

Митко е с бронхит и е на антибиотик.

Започна да прави доста белички.
Продължавам с писането, прекъснаха ме.
Изправя се по всички мебели, отваря вратичките, вратите и вади всичко навън. От днес се хваща за масата, бюрото и търси какво има отгоре. Изсипа на батко си Хихо-то. Започна и да си съблича блузата. Батко му на неговата възраст се събличаше чисто гол, така че очаквам продължение. Не се спира и за смяна на памперс и обличане на дрехи. А пантофките на  Беко да капака. Обувам ги и след малко ги е свалил, а аз продължавам да настоявам навън да е обут. Иначе и по парковете иска да лази, но понякога е прекалено мръсно. Може и други неща да прави, но в момента не се сещам.

Последна редакция: чт, 22 сеп 2022, 19:09 от Titanka

# 154
Здравейте. Имате ли представа откъде мога да намеря такива боти?

# 155
Момичета идвам с въпрос относно хремата. Как им лекувате хремата., запушения нос. От днес е с хрема и преди малко заспа. Държа го в мен  и той си спи. Мъчат го две зъбчета. Чудех се за Шуслерова сол 3 дали може да се дава

# 156
Лекувах я със Синекод капки (ако има кашлица) 4х15капки. Куикс след това чистех с аспиратора и после по 2 капки виброцил. + витамин Ц ампула от 2мл по 1 на ден за 5 дни.

# 157
И нашата госпожица беше с хрема в началото на седмицата (баткото и донесе от градинските сополи..) - 3 пъти на ден Коризалия бебе, Биозин, по една ампула вит.Ц от 2мл., 2 капки вит.Д, по 4-5 пъти на ден капех физиологичен разтвор и дърпам с аспиратора, преди лягане вечер слагах и по една капка Виброцил във всяка ноздра, също и надигнах матрака с антирефлуксната възглавница да спи под наклон, така по-малко и се запушваше.. но като цяло 3 денонощия беше някакъв ужас в нас 😞 Два дни беше и с температура, като вдигне над 37.5 редувах Панадол и Нурофен.
Бързо оздравяване! 🍀

Titanka, бързо оздравяване и на Митко!

# 158
  • до най-прекрасния мъж
Бързо оздравяване и от мен и на двамата болни юнаци.
Мечта, има ли вариант хремата да е от зъбите? Или си е настинка/вирус? На Мими тръгне ли зъбче, започва да гъгне като на запушено носле, но няма сополи. С аспиратора нищо не излиза, реално носът не й тече. Само се усеща, че е запушен, но минава от само себе си, нищо не правя. Първият път, като стана така, я будих да й чистя носа. Но освен, че не заспа и се въртя 3 часа и накрая се наложи да правя мляко посред нощ, друго не постигнах.
Ние тая сутрин сме будни от 5. Въртя се, пя, игра и в 6.30 се предаде да заспи. Вдигнах я в 8 и е кълбо от нерви, само мрънка. Сега спи първа дрямка, за която заспа трудно. Уж й спеше, а като я сложих, взе да става, да се смее, да играе. Задържах си я пълен интервал от 3 часа, нищо, че снощи не е спала добре. Така и не разбрах защо будува толкова рано. Беше наакана, като я вдигнах, но не съм я усетила да се напъва. Може и това да е било. По едно време беше седнала в леглото и нещо бръщолевеше. Бебешка му работа. Днес ще пия двойно кафе.
Бебетата, които вече са на 2 дремки, как са ви разпределени? Мими веднъж спи 2+1, веднъж 1+2, веднъж 1.30+1.30. Нещо не схващам каква е логиката. Мине ли 2 ч дрямка, будя, иначе не я закачам. То май на 2 когато са и минават на 1, има вариант да отпадне или 1ва, или 2ра. Не е като на 3 и 4, да отпада винаги последната.

# 159
blue, ние пък вчера осъмнахме в 6.00 (скоро не ни се беше случвало) и не поиска да заспи чак до 11ч.. Скоро се замислих, че ще се сменя времето и направо настръхвам при мисълта, че може пак да започне да става рано. Сега става между 7.45-8.15, което ме устройва перфектно за целия дневен режим и силно се надявам да не си измести сутрешното ставане 😁
При нас дремките са първата 1-1.30ч, втората 1.30-2ч. Ако през нощта е спала добре първата дрямка е по-кратка (понякога и под час), а втората по-дълга. Ако пък не се е наспала добре през ноща прави по-дълга първа дрямка и по-кракта или същата втора.
Предполагам че с времето ще измести първата малко по-късно и ще отпадне втората, сега първата е около 11-11.30ч. С баткото беше по същият начин, започна да измества първата дрямка към 12ч., тогава започнах да му давам обяда преди да легне на обяд и постепенно отпадна втората дрямка (беше на година и нещо), предполагам че и сега така ще стане.

# 160
При нас дремките са първата 1-1.30ч, втората 1.30-2ч. Ако през нощта е спала добре първата дрямка е по-кратка (понякога и под час), а втората по-дълга. Ако пък не се е наспала добре през ноща прави по-дълга първа дрямка и по-кракта или същата втора.
Предполагам че с времето ще измести първата малко по-късно и ще отпадне втората, сега първата е около 11-11.30ч.
Абсолютно същото е при нас. Втората е от 15 до 17-17:30. В 20:30 си ляга спи до 7:30-8. Не мисля, че при смяна на времето ще има някаква съществена промяна. Може да са нужни 2-3 дни да наместим режима, но ще се стремя към тези часове. Все пак колкото и на нас да се отразява смяната на часа, не почваме да ставаме/лягаме час по-късно/рано, а се нагаждаме към ново време

# 161
Слагам в нослето физиологичен разтвор, но хремата не минава, кашлицата също.
Днес Митко падна от кошарата, опитвал е да си хвърли олекотеното юрганче и с него надолу. Добре, че там имам килим. В стола за хранене също се изправя и кога ли ще падне и от него. Коланите ми се скъсаха.

# 162
Ох днес все едно са ме били с мокър парцал. blue.angel най вероятно е от зъбките. Два бяха надули отдолу и отгоре. Днес горния е пробил. Но пък и баткото преди няколко дни беше с хрема, аз предположих че е дето ходи гол.
Снощи на два пъти отпуших нослето с пара на котлона. До към 4 ч тази сутрин бодувахме, рева, крещя,киха. Ред сополи ред сълзи. Пръсках стеримар и смуках с аспиратора, но нищо не излиза. Вече като ме види с тоя маркуч и почва да реве. Тая сутрин стана към 9 и заспа в 11. Събуди се в 12.20 и в 14 ч пак заспа. Но то две вечери никакъв съм, че дори вчера и минахме с 15 минутни дремки.
Иначе той си направи да има две дрямки. Става към 8. В 9 ч закуска , разходка, игри и към11 ч заспива до към12.15/20. Към 13 ч обяд, малко игри, търкаляне насам натам към 15 ч втора дрямка до към16.30/17 ч. Вечер ляга към21 ч. Заспива и аз се изнизвам. нооо след 20 Мин се чува рев. Хайде пак да суче и пак заспива 😆 След това се буди по няколко милиона пъти да суче.
Много ви благодаря момичета за съветите. Дано тази нощ е една идея по спокойна
Иначе на 9+++ направи няколко самостоятелни крачки

# 163
  • до най-прекрасния мъж
И мен това ме е страх, да не почне пак с буденето в 5-6. Тамън взе да спи до късничко, че чак се налага понякога да я будя аз в 8, представете си. А преди няколко месеца се молех да спи поне до 7 Grinning Дано е било нещо моментно или просто да свиква с режима. Днес е невероятно мрънкяло, спретна ми един рев на прибиране от парка, което мнооого рядко ми се случва. Игра си на пода, докато сготвя и стопля и нейното ядене. Яде и се размрънка за сън. От 16.35 спи, ще я оставя до 17.30-17:40 да си поспи.
Мечта, момченцата вадят зъбки по-драматично, така съм чувала. От аспиратора и Мария реве. Особено откакто изкарахме Ковид, не дава да го види. Преди дърпах отвреме навреме секрети, сега не дава и това е. Реве като заклана, бута ме, върти глава. Даже и двамата с баща й не можем да се справим. Оставила съм я да си ги изкихва. Колкото, толкова. При нея пробие ли зъба, вече не хърка нослето.
Миличкият Митко, не стига, че болен, ами е и паднал. Дано е добре. Много са шавливи вече, искат постоянно да са под око. Той на горно ниво ли е още на кошарата? Как е успял да я прескочи? Ние я свалихме още като Мими започна да се изправя на коленца. Сега от матрака до горния край на решетките има 60 см. Тя е 72 висока, няма как да падне, дори да се изправи на крачета. В строителните магазини има колани на метър, оборудвай го, докато не е решил да скача и от там. Някой обущар може да ти ушие коланчетата, ако има нужда.

# 164
Ние сме си редовни със ставането преди 7 и също са редовни драми и истерии за заспиване, особено откакто се изправя. Тренира го достатъчно, просто си е цял живот тегаво със съня (като затегавява сериозно на моменти, в други малко отслабва) и туй то. 😂

С какво лекувате бебешко разтройство? Понеже не иска вода, възможна ли е направата на мляко/каша с оризова вода?

Общи условия

Активация на акаунт