Есента не е далече, ДЕКЕМВРИйското човече за първи стъпки се готви вече! (Тема 6)

• 22 737
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
И мен това ме е страх, да не почне пак с буденето в 5-6. Тамън взе да спи до късничко, че чак се налага понякога да я будя аз в 8, представете си. А преди няколко месеца се молех да спи поне до 7 Grinning Дано е било нещо моментно или просто да свиква с режима. Днес е невероятно мрънкяло, спретна ми един рев на прибиране от парка, което мнооого рядко ми се случва. Игра си на пода, докато сготвя и стопля и нейното ядене. Яде и се размрънка за сън. От 16.35 спи, ще я оставя до 17.30-17:40 да си поспи.
Мечта, момченцата вадят зъбки по-драматично, така съм чувала. От аспиратора и Мария реве. Особено откакто изкарахме Ковид, не дава да го види. Преди дърпах отвреме навреме секрети, сега не дава и това е. Реве като заклана, бута ме, върти глава. Даже и двамата с баща й не можем да се справим. Оставила съм я да си ги изкихва. Колкото, толкова. При нея пробие ли зъба, вече не хърка нослето.
Миличкият Митко, не стига, че болен, ами е и паднал. Дано е добре. Много са шавливи вече, искат постоянно да са под око. Той на горно ниво ли е още на кошарата? Как е успял да я прескочи? Ние я свалихме още като Мими започна да се изправя на коленца. Сега от матрака до горния край на решетките има 60 см. Тя е 72 висока, няма как да падне, дори да се изправи на крачета. В строителните магазини има колани на метър, оборудвай го, докато не е решил да скача и от там. Някой обущар може да ти ушие коланчетата, ако има нужда.
Митко е висок 87 см. Аз не съм я слагала на горно ниво, още от самото начало е на долно. Да, ще търся колани, иначе трябва да го храня прав или в количката.

Бяхме на преглед, Митко вече е по-добре, но не минава бързо.

За спането, ако съм в стаята прави номера, мрънка, реве, а ако изляза от стаята, много по-бързо заспива. Влизам само да го завия. Вече спи с олекотено юрганче, единична вата, но днес му купих спален чувал за пролет и есен, че много се открива, а и докато не заспи, не мога да го завия.

# 166
Titanka, 87 см? 😳 Ехааа, той висок, та висок Simple Smile
Дано бързо оздравеят дечицата 🍀

И аз се включвам с едно падане от спалнята от преди седмица, не помня писах ли. От тогава вече и спи на земята. Не разбрах защо чакахме да падне, но както и да е …

Научи се от изправно положение да сяда и да ляга по корем, което е супер, защото вече не сме като сиямски близнаци. Надявам се да задържи така до прохождането. Тогава сигурно пак ще пада много, но какво да се прави.

Спането е първият път около 30-40 мин, а второто спане е около час и половина, понякога ги разменя, но не съм забелязала защо.

# 167
С какво лекувате бебешко разтройство? Понеже не иска вода, възможна ли е направата на мляко/каша с оризова вода?
Ами защо да не може - не би трябвало да има проблем. 🤔
Бебка миналия месец имаше два дни разтройство и давах по половин Ентерол сутрин и вечер, Хидрасек за бебета и пробиотик. Иначе ако е еднократно и малко аз не бих давала лекарство, а само по-запичащи храни. Има и едни лечебни сокове при разтройство на Hipp ORS.

# 168
  • до най-прекрасния мъж
О, Титанка, той доста височък младежа, браво. Ами рискове, ще падат, само да не си удрят лошо.
За разстройство нищо не давам, ако е еднократно. Обикновено покрай зъбките придрисква следобед, но другите изхождания са си нормални. Пробвай с оризова каша, ако обича, също картоф, морков, сухарче. Мисля, че не е проблем и мляко с оризова вода, стига да го пие.

# 169
Ново 20 и ние сме с хрема и разстройство... Кошмар е...

# 170
Габи бързо оздравяване. То сега не можем да разберем от зъби ли, от вирус ли се разсополивят.
Нашата хрема почти липсва вече, но тая сутрин се събуди към 6.30 и в 9.20 заспа както играеше. Мъчеше се да си държи отворени очичките, но те се затваряха 🥰 Гушна се в мен и заспа и сега още спи.
Вие захранихте ли с риба. Взела съм зеленчуково пюре с риба 12% а пюрето е 190 и се чудя дали ще е проблем да му го дам цялото

# 171
  • до най-прекрасния мъж
Аз вече давам по цяло пюре от новите неща. Така захраних с телешко, така ще захраня и със свинско, агнешко, риба. То месото вътре е толкова малко, че не си струва да се дават лъжички. Ако детето не е склонно към алергии, мисля, че не е проблем да се подходи по-смело.
Габи, бързо оздравяване и на вас. Има вирус някакъв отново. Ние сме навън постоянно, но гледам да не я събирам с деца много, много. Че уж всички около нас бяха здрави, а и Ковид не разбрах от къде лепнахме.

# 172
Аз май въведох почти всичко от храните, без белтък и прясно мялко, вече по-смело давам каквото имам под ръка.
Тя все така си хапва солидни количества Simple Smile
Има само 2 долни зъбчета все още.

Най-сетне започна да лази - бавничко, но вече като има цел тръгва към нея сама.
Вчера на всеки 5 минути се удряше. В кошарата, на пода

За хрема обикновено нищо не давам, не аспирирам, сама си минава, най- много капки физиологиен разтвор. Ако се разболее по-сериозно - на лекар и каквото кажат там.

Едитвам:
Ето това са наличните обувчици у нас:

В Декатлон гледах с мекички подметки за прохождане, но ще взема по-нататък, като наближи на прохождането да не купувам излишни размери, а и зависи какво ще е времето тогава. Много трудно да се намери мека подметка и същевременно топлеща обувка... Ето снимки, да добиете представа, може да е от полза на някого, има различни цветове:

Последна редакция: сб, 24 сеп 2022, 12:18 от Amandine

# 173
Еее няма такава умора,само аз ли съм така?Малката е вече над 9 кг.не че я нося на ръце на понякога се налага и направо съм капнала.Вчера ми гръмна пасатора в ръцете,то аз направо му взех душата ,но както и да е.
Моята активно пълзи и се изправя с лекота ,но мисля че е далеч от прохождане.
И аз дадох почти всичко вкл и белтък,имам една дилема дали на някой се е случвало.Когато й давам купено кисело мляко е ок ,а когато е домашно й се появява 2 червени петна около устата и изчезват след 10 мин.,проверявала съм я и по тялото няма.Изцяло е била на АМ ,не знам какво да мисля вече.
Денц много памперси аз сменям около 6 -7 за денонощие.
Имаме вече 8 зъбчета ,почти на половината път сме,това е от нас.
Рейнбоу ако ни четеш ,пиши какво се случва с вас и малката Анастасия?

# 174
Благодаря ви дами. Дадох веднъж риба и не се хареса. Бързо да се възстановят всички бебоци ❤️

# 175
Amandine от къде са обувчиците от първата снимка? Трябва да взема нещо такова, за да я обувам като излизаме, обаче не намирам. Имам едни подобни, които лятото бях взела от Пепко като ходихме на планина, но вече са и малки, пък и като ги обух предните дни после са и студени крачетата и явно не топлят достатъчно..

Иначе и от мен глас за Декатлонските обувки - и аз, и ММ и баткото често взимаме от там. Баткото проходи с техни обувки и все още си му купуваме маратонки, ботушки и пантофи за градината от там - много добро качество на добра цена.

# 176
Ставане преди 7 Simple Smile
Ха, аз се моля да не е преди 6. Въобще не знам какво ме чака със смяната на режима
сега става нека кажем 6:20; първата дрямка е след 3 часа, после 3:30 и накрая 3:45-4 часа и разбира се 2 ставания вечер. поне 2.
Така сме изморени с баща му че думи нямам.
Аз съм му въвела доста неща, но усещам един застой в менютата. Не ми се готвят сякам толкова малки порции и все различни и ще се огледам да го запиша на кухня, за да има разнообразие.
Иначе си качва юнака, 75 см, 10,500 е.

# 177
  • до най-прекрасния мъж
Днес взех пюрета със свинско и цвекло, също червена леща. Това ще въвеждам от понеделник. Пюре с агнешко не намерих, а не искам заготовка на Плазмон, не е моето. Видях със жълтък и нахут, ще взема това следващия път, също зелен фасул мисля по-другата седмица да вкарам и после почвам рибите. Вторник сме на консултация да видим колко е пораснало кюфтенцето на мама. Но няма да е малко, едва я нося вече, тежи си доста. Дано проходи лесно, че поне да не я мъкна на ръце. Тя още не се изправя, но нищо не пречи да си помечтая Simple Smile . За обувки за прохождане и аз се оглеждам. Ортопедът препоръча босите на ДД степ. Но ще видим, нека започне наченки на ходене вкъщи и ще изберем.
Днес й купих чувалче за сън от Лидл, но хич не схващам колко тог е. Някой ако има, да дава идеи. Исках с крачета, но тя още не се изправя, а и това е 25 лв, ще го пробвам.

# 178
Блу, ако е розовото, 2 тог е. Купих и аз такова, пишеше го някъде из опаковката. Моята я хвърлих, огледай я добре, ще намериш.
Моята дама започна да не иска да яде следобедна закуска. Съответно през нощта става н на брой пъти да суче. Днес не иска и да спи следобед, а е кисела за 10 недоспали деца. Дано да мине бързо и това, че не ми достига сън изобщо.

# 179
  • до най-прекрасния мъж
Нашето е синьо, но да, същия модел е. Докато се начудя него или с крачета, розовите свършили. Нашето е без картон, а на етикета нищо не пише. Четох го, има обяснено при каква Т каква плътност е необходима, но никъде не пише конкретно това колко е. Бяха останали само разопаковани при нас. Имаше и едни като поларче отвън, но бяха останали само 70. Аз й взех 90, дано й стане. 110 ми се стори огромно,, дават го 18-24.

Общи условия

Активация на акаунт