Есента не е далече, ДЕКЕМВРИйското човече за първи стъпки се готви вече! (Тема 6)

• 22 738
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
Днес дадох риба с тиквичка, картоф и карфиол. Хапна си го, нямаше проблем.
Обувчици бях взела на Беко, но вече са ни малки и трябва да се огледам за други.
Мноооого е започнал да се сърди ако не е на неговото. Крещи, плаче, прави муцунки. Гушка ме и много ме целува. Заедно с това и щипе и скубе доста стабилно 😬
А с какво почиствате ушичките - с клечки или спрей. И какъв би трябвало да бъде цвета на ушния секрет, дали е нормално да е тъмно кафяв. Личната каза да не се притеснявам, че нямало проблем,но на.мен нещо не ми хсресва

# 181
С клечки за уши за бебе, с ограничител му ги чистя. Спрей не бих ползвала нито за себе си, нито за детето. Понякога е по-тъмна ушната кал, да. Не съм се притеснила и при мен самата цвета варира. При нас освен щипене и скубене, има и хапене 🤦🏻♀ И като не е на неговото издава едни звуци сякаш се кара

# 182
  • до най-прекрасния мъж
Нашата педиатърка ми изнесе подробна лекция още на първото ни посещение и нещото, на което най-много наблегна, бяха ушите. Каза ми следното: В ушите нямаш никаква работа да бъркаш, нито с клечка с ограничител, нито с нищо. След баня с нещо мекичко подсушаваш мидата и ако нещо е излязло извън ушния канал. Толкоз. Ухото се самопочиства и не трябва да се бърка вътре, нито да се капе или пръска с нещо. Аз забърсвам с пеленка след баня и ушичките са чисти. Секретът при нас е тъмно жълт към оранжев.
И при нас е така - ако е недоволна, вика и се кара, чак се изпъва. Като е щастлива, вади едно тънко нежно гласче, гали, радва се, гука, гушка се. Опитва да хапе, което вече с 4 зъба си става болезнено. Обясняваме, че не бива, но понякога е нервна от зъбките и чак крясва и се опитва да захапе силно. Давам й гризалка и обяснявам, че тя е за гризане, не на мама крака.
Днес й взех чаша със сламка за 9+, утре ще правим тест. Дано се научи бързо. Ще ми се бибероните да останат само за хранене и да ги откаже лесно после. Пробвахме с мек накрайник, но нещо не го хареса и си кара с биберона. Шишето е комбинирано, но бибата повече я харесва.

# 183
Може би имаш предвид тъмно жълт към светло кафяв? Оранжева ушна кал никога не съм виждала 😁 за мен оранжев е цвета на портокала 😁 Ти миеш ли й ушите с вода? За да почистваш след баня с нещо меко? Мен ме е страх за сега, пазим ги докато го къпем. Затова ползвам клечки, не бутам навътре, слагам и завъртам леко, не мисля че е проблем. По мидата минавам с влажно тампонче и после подсушавам

# 184
  • до най-прекрасния мъж
Не е светло кафяв определено. Керемиден примерно да е, не е портокал Simple Smile . Не ги мия, но докато мием главата, ушичките се мокрят. Или понякога тя се завърта рязко, докато й мия лицето и нацелвам ушите. По принцип гледам да не й ги пълня с вода, но тя е такова шило, докато я къпем, че винаги са й мокри.

# 185
Вчера тръгнах да пиша нещо, но след като на 5-6 пъти се буди с рев и доприспивах толкова пъти, се отказах. Head Band
Аз чистя ушите на няколко дни и съвсем отгоре-отгоре с клечки, като видя, че вече много ушна кал се е насъбрала. Мисля, че е нормално да оранжавее, когато е по-стара, няма нищо притеснително. Grinning

Не си пожелавайте късни ставания, че те водят до късни лягания. Днес стана отново в 9, след като яде през нощта в 5, и си легна след 23. Една свободна минута няма човек така, например да попрочете в беге-мамата. Laughing Ще пробвам да я будя утре около 7, ако изобщо имам сили да стана, за да понаместим малко режима.

За едни 2-3 седмици, както мислех, че изостава от връстниците, изведнъж почна смело да си седи от легнало положение на дупе, пропълзя и почна да се държи изправена за кошарата с минути, дори прави опити да се придвижва. Пу, пу! Едвам насмогвам да се адаптирам към промените и повишеното внимание да не падне, пък на нея й е голяма радост. Вече всяка сутрин ме буди с ЪъЪ - ъЪЪЪ! застанала на два крака. Sweat Smile

Взехме чувалче с крачоли, ама с това проблемно заспиване просто не знам в кой момент да й го облека, защото ако се върти в кошарата с него, й става жега. Пък през нощта ми се струва, че не й топли достатъчно и засега се върнах на завивката, след като е заспала.

Кога се дава агнешко? Чудя се дали да не го предложа преди червените меса и рибата. С булгурче например. Thinking

# 186
Вчера тръгнах да пиша нещо, но след като на 5-6 пъти се буди с рев и доприспивах толкова пъти, се отказах. Head Band
Аз чистя ушите на няколко дни и съвсем отгоре-отгоре с клечки, като видя, че вече много ушна кал се е насъбрала. Мисля, че е нормално да оранжавее, когато е по-стара, няма нищо притеснително. Grinning

Не си пожелавайте късни ставания, че те водят до късни лягания. Днес стана отново в 9, след като яде през нощта в 5, и си легна след 23. Една свободна минута няма човек така, например да попрочете в беге-мамата. Laughing Ще пробвам да я будя утре около 7, ако изобщо имам сили да стана, за да понаместим малко режима.

За едни 2-3 седмици, както мислех, че изостава от връстниците, изведнъж почна смело да си седи от легнало положение на дупе, пропълзя и почна да се държи изправена за кошарата с минути, дори прави опити да се придвижва. Пу, пу! Едвам насмогвам да се адаптирам към промените и повишеното внимание да не падне, пък на нея й е голяма радост. Вече всяка сутрин ме буди с ЪъЪ - ъЪЪЪ! застанала на два крака. Sweat Smile

Взехме чувалче с крачоли, ама с това проблемно заспиване просто не знам в кой момент да й го облека, защото ако се върти в кошарата с него, й става жега. Пък през нощта ми се струва, че не й топли достатъчно и засега се върнах на завивката, след като е заспала.

Кога се дава агнешко? Чудя се дали да не го предложа преди червените меса и рибата. С булгурче например. Thinking
Денц, 8 часа е много малко за нощен сън(ако днес е легнала в 23, а утре я събудиш в 7). А ако пак се буди вечер, ще е и по-малко от 8. Ако изместваш може с по 30мин примерно на два дни, така ще е много кисела. И имай предвид смяната на часа след месец. 7 ще е 6, така че ти си прецени дали ти се става е 6.
На 3 дремки ли е, че има 14— часов ден?

# 187
На 2 е, обикновено по час, но днес направи над 5 часа интервал на будуване преди втора дрямка. Бяхме навън и не заспа в количката, а като се прибрахме, изведнъж намери сили да си играе в кошарата и да се превъзбужда. Иначе при перфектен сценарий, можеше да заспи в 21 часа.

# 188
Не е проблем късното ставане. Моят син като е ставал в 9 без нещо си ляга в 9 без нещо. Някъде другаде през деня ти куца режима, а именно над 5 часа интервали

# 189
  • до най-прекрасния мъж
Ние вече за втори път играем нощем. Бях писала преди няколко дни. Тогава мислех, че е от коремчето, да й е дало зор. Но тази нощ нямаше такава причина. Чух я да си бърбори в 1.30, погалих я да заспи. Тя седна в кошарата, опитваше се и да се изправя. Бърбори, игра, пръцка с език, абе пълна програма, ляга, става. По едно време се закроти към 2 и нещо, викам Хайде, заспа. Да, ама не. Програмата продължи до 3.45, когато се предаде и заспа. Тази сутрин си стана обичайно в 7.45. Май пак е в скок в растежа. Все по-усилено се опитва да се изправи сама, набирайки се по дивана, вратата, някой шкаф. Засега не успява, но пък мрънка да я изправиш и да я държиш под мишници и е много доволна. Също ако я изправя аз, седи подпряна на дивана известно време, преди да седне на пода. Чудя се възможно ли е режима да е намесен? Тя си държи 3/3:30/4 и повечето пъти си заспива без проблем и денем спи нормално. Даже и нощем спи добре, без тези два пъти. Интересно е, че не плаче, не мрънка. Напротив, в супер настроение е, наспана и готова за игри.

# 190
Не знам как да се налага режим като понякога просто отказват да заспят? 😀 Блазе на успелите, при нас ако се изгради нещо е като цяло случайно и както той реши, примирих се. Будене в час да, но както припада за сън около интервалите, като го сложа в леглото и почва акробатика и блъскане. Издебвам момента и се изнизвам, защото като има някой още повече прави циркове. 😀 Ревва силно, но му пускам един запис на 'хммм хмм' звук от телефона в другата стая и изглежда да помага, знае, че не е съвсем сам. Ако няма други проблеми, се успокоява бързо и като си довърши "ремонта" , заспива.

Тези дни е екстра креслив, буди се нощем след заспиване и днес видях първата конкретна причина досега (отвъд спекулации, хаха). Има 2 прореза на венеца и драскат, намазах с Дентокинд. От няколко седмици е като куче/акула с гризането, иска да си набута ако може цялото квадратче пъзел от тези за под, яде си стола за хранене... Ето защо 😀

# 191

А със завивка не ти ли се отвива? Моята дори насън, усети ли я и започва да рита, докато не я махне.
Чувал слагам със сложна технология, че моята се научи да го разкопчава, излиза от него и голям смях пада. Когато суче преди заспиване и се отпусне,  почти заспала напълно, подпъхвам под нея, закопчавам и вече в чувал я паркирам в леглото.
ДЕЕ, много пъти съм казвала и преди, съчувствам ти, защото зная много добре какво е. С голямата дъщеря когато ме питаха за режим, премигвах и все се чудех как все на мен не се получава. Колко книги изчетох. Не е режима проблема, до дете е.

# 192
Tara, 🤗 Герой си ти и с две!

Като казахте за уши, как ги пазите при къпане? Купих една козирка, но много я намрази. 😀

# 193
Като му мием главата, с ръце ги пазим. Като пляска във водата от самите пръски не се притеснявам, няма как да влезе навътре вода от тях. А и откакто почна да захладнява намалихме времето за игра във водата 😁 И без това ми писна да излизам по-мокра от него след банята му 😂

# 194
  • до най-прекрасния мъж
И аз слагам ръка на ухото, като я поливам с вода. Но нещо напоследък сложим ли я легнала, реве яко. Бяхме на консултация, докато й измери докторката ръста, орева света. Като седна, няма такава радост. Иначе, вече е 9.600 кг и 75 см. От 10ти месец каза да давам риба, варива, кисело мляко - общо взето на 11 м може да яде всичко без белтък, цитруси, ядки, мед, ягоди, малини, прясно мляко (дано не пропускам нещо). И на 11 навършени мога да я запиша на кухня, ако искам.

Общи условия

Активация на акаунт