Есента не е далече, ДЕКЕМВРИйското човече за първи стъпки се готви вече! (Тема 6)

• 22 739
  • 752
  •   1
Отговори
# 195
tara, отвива се. Затова тази нощ пак спа в чувалчето, но беше много изморена накрая и си пролича, че ще заспи скоро (макар и много пъти да е давала фалшиви сигнали), този път хванах момента. С крачоли я общувам седнала в мене, че легнала почти не стои вече.
Впрочем дадох й кестен с ябълка на Babybio преди седмица, нали не се води ядка? 🤔
Едното ухо най-редовно си го потапя във водата, все още я мием на мрежа за вана, макар че все се изправя седнала. Вие какво ползвате?

# 196
Дее, моите са две, но имат разлика в годините. Това не е за пренебрегване. Истинските герои са майките на близнаци и на породени. Имам приятелка с три породени. Само като я видя и аз се изморявам.
Денц, също ползвам мрежа във ваната, но там къпя по-рядко. Къпя на мивката в банята. Добре, че е по-голяма, но няма да е още дълго. Надявам се, че когато проходи ще се къпем направо с душа.
Блу, насоките от нашия педиатър са подобни. Моята е направо дребна до твоето момиче. 8 кг е и 70см.

# 197
Ние го къпим седнал във ваничката. Накрая вече изправен го поливаме и изплакваме.
На 30ти става на 10 месец и от тази седмица е на кухня. Каквото още не съм въвела, ще се въведе от там. Менюто, което поръчвам е 7-12 месеца

# 198
Моят се изправя вече и в коритото даже, а аз ставам луда, защото доста често ги къпя двамата заедно- малкия в коритото, големия под душа. И това доскоро ми беше много удобно, но откакто малкият започна да се изправя, ми е кошмарно!
И двамата са с големи коси.
После включвам сешоари и реша и правя прически...
И двамата не се спират, докато не ги облека.
Общо взето 10-20 секунди мога да "открадна", за да включа сешоара примерно, като им кажа да седнат и да си мерят бубите Joy
И се почва едно гледане и всеки си се занимава с бубата си Joy

# 199
  • до най-прекрасния мъж
Лайка, ха ха, душици златни. И ние от неделя ползваме сешоар, не че огромна косата, но вече е хладно да я оставям влажна. Баща й я държи, аз суша, добре го възприе.
Иначе, къпем във ваничката седнала, накрая ММ я държи права, за да я изплакна с чиста вода. Къпахме я под душа на почивката, той седнал на едно малко рибарско столче я държи, аз къпя с душа. Банята беше с душ кабина и нямаше къде да сложим корито или леген. Като стане стабилна да стои изправена, ще я къпем в банята под душа. Засега е далече още този момент. Аз малко се притеснявам, че още не се изправя госпожицата, уж било нормално. Но тя късно пролази, явно и това си има значение.
tara, а все си мисля, че е едра, но с колкото дечица се засечем в парка на около нейната възраст, тя изглежда направо дребна. Но вчера се запознахме с детенце, със същия ръст и кг като нея, а е на 1 г. Та до дете си е, да са живи и здрави. Моята и шкембенце си има, и кълки. Като проходят, ще се нормализират. Сега е качила 470 гр спрямо миналия път, забавя качването, която е добре. Предните месеци ми качваше по 700-800 гр. и се притеснявах да не стане с наднормено тегло. Че аз го боря от дете и все без особен успех.

# 200
Блу, не се притеснявай за изправянето. Децата вървят със собствен темп. Моята миналия месец беше качила 200гр, този не е качила нищо. Голямата ми дъщеря беше на 11м, когато се изправи за първи път. На приятелката ми едното дете проходи на 10м, другото на 1г и 4 мес.
Лайка, искрено ме разсмя.

# 201
И нашият мъж е от по-ниските засега, 72см го измериха, 9 и нещо кг. Но изглежда едър заради голямото тикве. Още е по-голяма главата от гърдите, макар и малко, а около 8ми месец трябвало гърдите да изпреварват вече. Дърпаше бързо на ръст до началото на лятото и после доста забави, но нали за ръста на момчетата има надежда и след 20г 😀😀 Братовчед ми порасна на 18г с над 10см,хаха.

А как предпазвате да не тече вода по лицето им? Ние не успяваме с това шаване. Бързо поливам да измия каквото мога и после с мокра ръка.

# 202
Dee, и нашият е същите размери, а също изглежда голям.

Поливам му главата, когато гледа надолу. Така се стича водата, че и да влиза нещо не е вътре в ухото

# 203
И нашия бебок е 73 см и 9200 . На 19 направи 10 мес. Къпя го вече прав в банята. Когато мия косата и таткото се включва, че като му се стича вода по лицето и неможе да поема въздух. А така той го държи и аз тикам главата назад и водата се стича към гръбчето. В чуденка съм за пишлето. Знам какви са мненията по този въпрос, но нашето педи само веднъж го погледна от разстояние, без да го докосва даже и каза ако до 6 мес не се оправи ще ви дам направление за хирург. И сигурно ще направим консултация с някое светило.
Да ви се похваля че от няколко дена и аз се обзаведох с настинка. Силно се надявам хремата която имаше дребосъка преди да е бил вируса и да го е минал. Давам всеки ден по един осцилококцинум профилактично. Днес се намазах с един крем по погрешка, много започна да ми щипе на лигавицата на носа и сега не удушвам ако някой е напълнил гащите 😆 Гледам да нямам контакти и утре ще направя тест. Като се сетя миналата година как се молех да бъде положителен, а сега ще се моля да е отрицателен.

# 204
  • до най-прекрасния мъж
От вчера вече се изправя. Толкова чакан момент - да видиш детето си на крачета Heart
Още е много нестабилна, но се подпира на дивана и става сама. Стои малко и сяда. Тази нощ спа спокойно, явно мисълта как да се изправи я е тормозела предните дни. Пипнах малко и режима. Гледам да будува 10.50-11 ч и дневен сън засега не повече от 2:50 и дрямка не повече от 1:50 едната и вече другата, както дойде, ако на първа е спала по-малко.

# 205
Мина и нашата конституция 9100кг.76 см доволно.Фонтанелата е добре ще давам по 1 капка всеки ден от вит.Д
Кога смятате да включите вечеря и да добавяте сол?

# 206
На последния преглед не можах да присъствам и да попитам и дори не са му погледнали фонтанелата. Как е тя при бебетата? Затворила ли се е вече?
И като казахте витамин Д, как ще го давате есента?

Руми, не знам за вечерята как се водеше, иначе, ако не греша, солта е 12м+.
Блу, честити нови умения! ❤️

# 207
Нашата педиатърка каза, че след 10 навършени месеца мога да заместя вечерното мляко с вечеря. Той започва и кухня от Понеделник, та мисля да се пробвам да видим дали ще му хареса да вечеря с нас.

# 208
  • до най-прекрасния мъж
Аз ще изчакам с вечерята още малко. Днес ходих до кухнята. Или от 01.11,  или от 15.11 ще я записвам и аз, да пробваме. При нас е 1 лв, ако е хубава, ще й вземам. Може да я запиша пробно и за 15 дни. Близо ми е и няма да е проблем да ходим по обяд да я вземем. Ще трябва да й променя режима, че точно около 11 ляга, а кухнята я раздават между 11 и 12. Но ще видим как ще е след смяна на времето края на октомври.
На Мими  фонтанелата е още отворена. Витамин Д давам по 2 капки.

# 209
Аз смятам да дам тези дни вечеря, защото напоследък изпива много мляко преди лягане, може би не се наяжда. Кухнята реших да ни я доставят у нас, защото тепърва идва зима и лошо време, аз не шофирам и не винаги ще има как да отидем да я вземем. Баща му не може да си съобразява работния график всеки ден с кухнята. Иначе при нас май се очертава минаване на една дрямка, колкото и да ми се вижда рано. Удължава напоследък доста първата дрямка, което не е удобно и за двама ни, а следобед спи 30 мин. По-добре да го държа до към 12:30-1 без нещо и да спи повечко само веднъж. Ще го пробваме и това явно тези дни

Общи условия

Активация на акаунт