Есента не е далече, ДЕКЕМВРИйското човече за първи стъпки се готви вече! (Тема 6)

• 22 741
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
Алисън ние също ще минаваме на 1 дрямка,рано късно две дремки вече са й много.

# 211
При нас също има някаква драма със спането. Иска на една дрямка, но не издържа с нея, аз натискам за две спанета, че иначе киселее, мрънка и започна да разваля нощния сън. В крайна сметка все ми се струва рано за едно спане още. Миналия ден спа 1 път 2 часа, вчера два пъти - два часа първо и половин час  следобед,  днес два пъти по час. Както и да спи, все едно, но да минава бързо прехода.

# 212
Имайте предвид, че бебето може да лъже, че е готово за една дрямка https://mamospimise.com/12-month-sleep-regression/

# 213
Мисля, че случаят е точно такъв. Явно и без статията съм налучкала подхода, така, че ще продължа мъките по приспиването. Имам спомен, че дори голямата дъщеря, която много мрази да спи, махна второта дрямка след годинката.

# 214
Той няма проблем със заспиването за втория сън, изобщо не отказва, просто се наспива бързо и си изглежда наспан, а не кисел. Просто не мисля, че е ок да го събуждам след 30 мин първа дрямка когато очевидно тогава му се спи, с надеждата да спи повече през втората дрямка. Няма да го натискам в никакъв случай да минава на една, ще го пробвам, но ако при заспиване между 12:30-1 си спи 2-2,5 часа ще мине на една дрямка.

# 215
  • до най-прекрасния мъж
Това е фалшивото преминаване към 1 дрямка точно по това време, на около 10 м. Аз ще я натискам да спи 2 поне до година и 1-2 месеца. И тя трудно заспива за втората съм 16 и нещо. Аз първата й я ограничавам до 1.50, за да й се спи и за втора. Обаче, заспи ли, иска да спи повече от час за втора. Будя я на общ сън 2.50, за да спи и през нощта. Виждам, че не й се спи, а й се играе. Но казват, че този скок е един от най-трудните и обикновено е съпроводен именно с такива аномалии в съня. Гледам да я изморявам повече, за да й се спи. Днес направи 3.50 втори интервал. Не й се спеше, само се катереше по кошарата. Едва я усмирих да я погаля, та да се унесе. Новите умения ги превъзбуждат.

# 216
Здравейте, момичета, включвам се по темата за вечерята - аз мисля да започна да предлагам по малко нещо за вечеря, защото вече явно не и стига храната.. Вечер освен че има две млека (към 20.30 и към 23ч - второто уж го беше махнала и пак се върна), започна и през ноща да се буди за ядене 🙄 Обаче не знам кога точно да я вместя, струва ми се че ще стане много на често храненето следобяд и вечер.. режима напоследък горе-долу е следният:
5-6ч АМ (това не е всеки ден)
7.30-8ч събуждане
8.30-9ч закуска
10.45-11.15 заспива за първа дрямка за около час - час и половина
12.30 - 13ч обяд
15.30-16.00ч заспива за втора дрямка за около час
17ч. СЗ
20.30-21ч АМ и заспива
23.00ч АМ (не всеки ден, но напоследък често)
И последните една-две седмици често се буди между 3 и 5ч през нощта и реве докато не получи мляко..
Обмислям към 19ч., когато и ние вечеряме, да започна да давам лека вечеря и може би да намаля млякото преди лягане, че пък така става на често яденето и да не и дойде в повече 🤔

Алисън и аз не бих го будила на първата дрямка, пък ако си спи дори и 30мин. следобяд го оставяй да си почива докато все още има нужда. При синът ми така стана прехода към една дрямка - започна да измества първата по-късно и да е по-дълга, а втората ставаше по-къса и в един момент отпадна.

# 217
  • до най-прекрасния мъж
Пеперудке, намести още едно хранене някъде, за да станат твърдо 5 на ден и няма да пие в 23 или сутрин.
При нас се получи така:
7:30-8:00 - ставане
8:00-8:30 - АМ
10:40-11:10 - първа дрямка, която е между 1:30 И 1:50 (будя я)
Като стане, давам веднага закуска - 12:30-13:15 зависи в колко е станала сутринта и колко е спала на 1ва дрямка.
30 мин преди 2ра дрямка - обяд, пада се около 15:30-16 ч.
После около 16, 16 и нещо заспива за втора дрямка и в 17.30 я будя. Обикновено спи 1 час.
Около 18:45-19 давам СЗ
Около 21 пие мляко и докъм 21.30 е заспала.
Но твърдо са си 5 хранения. Да, знам, че изглежда хаотично по часове, но когато въведа вечеря, ще издърпам храненията с 1 напред и ще започва в 8-8:30 със закуска и ще приключва с вечеря около 19 ч и АМ преди сън.
4 хранения са малко като че ли и затова ти се буди или около 23, или рано сутрин, доколкото разбирам.

# 218
Нашият става към 6 и нещо и малко със зор издържа за вечерното лягане, защото дремките са около час и 10-15мин и в 19ч вече едва гледа. С промяната на часовника какво бихте направили, за да не стават твърде рано?

# 219
Дее нищо няма да правя както дойде и рано да става ще го понеса само да е здрава.
Пак да се оплача колко съм изморена ,та тя не се спира само се изправя или пълзи или се катери става все по трудно 😵‍💫

# 220
Щеше ми се да издържа до 7, но... Аз още си тегавея с болестната инсомния и се измъчвам всяка нощ, имам шанс понякога да задремя към 6,а той вече крещи. Пия лекарства, взех мерки уж, не, живея си на 2ч сън на денонощие и това е. 🫥 Последно спах 5ч два пъти през март, хаха.

Кога им почиствате зъбите, писахме ли? След всяко хранене или?

# 221
Още ли не спиш? Мислех, че се подреждат нещата при теб. Дано идва края вече.
За зъбите още нищо не правя. Има три и сега още един проби тези дни, но разбрах случайно, докато и мажех по изключение  венците. Изобщо не дава да пипаш или бъркаш в устата. Стиска здраво и това е.
За смяната на времето ще го мисля, когато дойде. Обикновено бързо се наместват нещата, ако не ще карам по лятното време.
Тези дни се възползвам от хубавото време и гледам да сме повече навън. Зимата идва и ще е тегаво.

# 222
  • до най-прекрасния мъж
dee, съчувствам ти. Болезнено недоспиване е това. Още помня първите 3 месеца с ужасното недоспиване. Всъщност от първите 3 месеца помня само това. Добре, че имам снимки, иначе вече не помня как ми изглеждаше детето тогава.
Мария отново влезе във фаза Не искам мляко! Снощи посрещна шишето с бурен рев. Пробвах какво ли не, накрая ми заспа в ръцете в 21.15. Гладна. Спа цяла нощ и се събуди както обичайно в 7.25. Викам си - ще е гладна, ще яде. Нищо подобно. Още като видя, че сядам с шишето на стола и луд рев. Даже не пожела да го опита. Накрая го стоплих до горещо и изпи 160 мл, бутна шишето и пак рев до хълцане. Какво е това чудо, хора? Защо не иска млякото? Имахме пак 2-3 дни такива преди почти месец. Но тогава с 1000 кандърми го пиеше, а снощи се борихме 30 мин не и не. Лесно ще й дам вечеря, но нали трябва да пият мляко до 1 г?
И аз не мажа с нищо венците. Имам една купена Камилия, но даже не съм я отворила. Засега се търпи и не давам нищо. 4 зъба пробиха и на 5ти белее венеца.
Аз от вчера съм отново с ужасни болки в коляното, този път е дясното. Преди месец беше лявото, мина за 3-4 дни. Сигурно е от пренатоварване. Преди слагах Мими на столчето за хранене, свалях количката и се връщах за нея, но сега не иска да седи сама и я свалям с все багаж. Понякога стоя на колене на пода при нея. Вчера едва я изведох на разходка. Сутринта куцукам из вкъщи, тя се залива от смях, мисли, че й правя смешки. И аз гледам да сме все навън в хубавото време. От утре ще сме 10 дни на село при баба й. С баща й хващаме един ремонт на къщата и тя ще е по двора цял ден. Как ще устиска да не лази насам-натам не знам.

# 223
мовто дете реве много верен след баня, ако млякото му се забави.
Никога не е отказвал мляко в живота си Simple Smile
Може и период да е Блу.
Вечеря ще предложа на 10 месеца с кухнята, та ще видим.
СЗ сега е в 4 и не знам в колко да я давам , защото ляга в 8.Много ми се вижда вечеря да речем в 7 и ако реве да давам още мляко. вие как ще подхождате?

# 224
  • до най-прекрасния мъж
Тинки, странното е, че хем реве, че е гладна, хем бута шишето и не иска дори да опита какво е. Реве, дере се, все едно не вижда, че шишето й е под носа. Или просто не го иска, не знам. Понякога имам чувството, че нещо й има и е объркана какво й давам или да не би да няма обоняние след Ковид. Моето се върна, аз нямам никакви последици. Може би за около седмица нямах. Одеве й дадох бисквита, изяде си я без проблем. Дори дойде да проси от моите. Иначе, много лесно ще й дам сутринта закуска, след първа дрямка обяд, после като се наспи от 2ра СЗ и преди лягане вечеря. Но тогава млякото ще отпадне. Мисля, че й е рано още да не пие мляко. Иначе, в момента между СЗ и млякото преди сън има 2 часа. При условие, че яде предимно плод, би следвало да е гладна и да изпие и млякото. Оф, не знам, в такива моменти чакам с нетърпение да проговори, че поне да каже Не искам мляко, спи ми се. Или дай ми закуска, не ми се пие мляко. И да се приключват тези драми. То е един рев, едно дране, не знаеш какво става и какво да предложиш.

Общи условия

Активация на акаунт