Есента не е далече, ДЕКЕМВРИйското човече за първи стъпки се готви вече! (Тема 6)

• 23 145
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Тази вечер момата ни изненада като се пусна да прави повечко крачки (5-6-7, не съм броила) и май си проходи, седмица след рд-то. Очаквам тези дни с ентусиазъм да репетира умението. Grinning

Ако през нощта ненадейно се събуди, което се случва обикновено мин. 6 часа след последното мляко, правим АМ. Започнах експериментално да смесвам 3-ка с 2-ка АР. Поръчах от кухнята меню за над годинка, въпреки че не ми се искаше, заради солта и захарта. Просто 7 месеца-годинка идват твърде гладко пюрирани. Мисля да пробвам и онези прословути лъжици за самостоятелно хранене на томи типи, тъй като виждам, че изявява желание.

Габи, кога очакваш второто чудо? Hug

Последна редакция: пт, 16 дек 2022, 23:40 от Dentz

# 646
  • до най-прекрасния мъж
Dee, прекрасно е, че сте си починали, а и дечковците трябва да свикват с други хора, не само с мама и тате.
И на мен ми се иска да направим един уикенд някъде по младоженски, но твърдо няма да оставя детето на свекърва ми. Онзи ден за пореден път си направи своеволие, което можеше да е с последици относно детето. Сега за зимата тя взема на малката кухнята, понеже живее точно до една от кухните в квартала. А малката си измести съня и точно между 11 и 12 спи, а тогава раздават държавната кухня при нас. Решихме с ММ да делегираме това задължение, за да имаме свобода с малката да излизаме когато можем и времето позволява. Да, но онзи ден, точно в деня на ваксината госпожата решила да вземе меню 1 г+, въпреки че купонът беше за кърмаче и аз съм спокойна, че има какво да й дам за обяд. Не ми е проблем 1 ден по принцип, но в деня на ваксината и ден-два преди и след си имам правило да не давам нищо ново. В яденето след 1 г може да има белтък, от който повече се притеснявам, и прясно мляко, които все още не съм дала. Много се ядосах. Добре, че се сети в последния момент да се обади да каже, че взела 1+, а аз много добре знам какъв е купонът и че е последен ден кърмаче. Спасих положението с домашна супа, но ми стана много тъпо. Че се и разправя, че не било така, бил голям купон вече. Идеше ми да я удуша. Изобщо не й минава през акъла, че ако това дете ми направи реакция, ще има да си бия главата какво става и няма да дам точна информация, ако недай Боже се стигне до медицинска помощ.
Момичета, дайте идеи как вземате урина на момиченцата. Цяла сутрин се мъчим с тоя проклет колектор и нищо. После ще ходим за гърне, дано имаме успех, че вариантът с памук не ме блазни.
Денц, честити крачета. Нашата мома от 3-4 дни идва да ни дърпа за крачолите да я водим за ръчичка. С две ръце не иска, но хваната за една ръка прави една обиколка на хола. Много е смешна как мята крачета и се пъчи Simple Smile

# 647
blue, залепям колектора на уреченото място, слагам памперс отгоре, за да не го пипа, не закопчавам бодито отдолу, за да не се сплеска и разлее нещо, давам вода и след малко проверявам. Бяхме готови за по-малко от 5 мин.

# 648
Dentz, честити ходещи крачета!

blue, аз я слагам на повивалника, лепя колектора и оставям така голичка надолу, давам шишето за вода да си пие, давам нещо интересно да държи в ръце (някоя кутийка или нещо друго, което не е виждала), после пак давам вода и така за 10-15 мин е пишнала поне малко.

dee, много хубава разходка сте си направили - браво! Хубаво е дечицата да свикват и да се отделят с баба и дядо Simple Smile
Нощем ако се наложи давам вода, но гледам да не прекалявам защото баткото така го бях научила да пие и изпиваше по две шишета на нощ.. Вече не пие АМ нощем, чай също не иска да пие, сок според мен не е ок да се дава нощем.

За цикъла - на мен започна да ми идва още към март месец, но все още е нередовен (между 27 и 35 дни е..) и е мнооого обилен 😒

# 649
  • до най-прекрасния мъж
Мъчих я час и половина. Вода не поиска да пие, но изпи 200 мл мляко преди това. Пишнала колкото да навлажни колектора, а той празен и разлепен. След 3 залепени колектора, я заведохме да й вземат кръв и ще я опитвам пак в понеделник. Пипа, дърпа, рева, даже се търкаше по килима, явно й дразни и се мъчеше да се почеше. Аз я оставих по памперс и боди, което по принцип не й стяга. Баща й я разнасяше половин час, нищо. Имам чувството, че се стискаше. Като се прибрахме от лабораторията, памперсът беше мокър. На 6 м изкарах късмет и от втория опит имахме резултат, сега не. Ще купувам явно промишлени количества колектори и дано стане накрая. Имам срок до 19.01, когато сме на ваксина, да я свърша тая работа.

# 650
Нашия рожден ден също мина горе долу добре 😁.Направих ме ваксината ,голям рев падна ,но това не е нищо ново.
Този път повече от час я чаках да се изчиша много трудно се получи.След като сложих колектора ,не закопчах бодито и обух само панталон ,получи се ,но игра на нерви си беше.

# 651
Днес Митко прави по 2, 3 крачки сам. Спомням си от баткото, че раздавах малка пита на дете и гледах да ходи хубаво и да не пада. Но кога, как направо съм забравила.

# 652
Dentz честити крачки и на вас. Термина ми е на 17.02.. Като споделих на един приятел и колега (той точно тогава има рожден ден) ми вика: Все едно аз съм го правил Laughing

# 653
И при нас беше зор с колектора. Една приятелка, която всяка седмица го правеше това ми каза следното:
1. Безцветната част на колектора трябва да се разлепи. Иначе е като вакуум и пишото не отива там.
2. Залепва се и бебето трябва да седи голо и изправено.

Когато се събудят вечер нищо не давам и след малко те си заспиват пак

# 654
Никога не съм го държала гол. Залепвам, слагам памперс и го обличам, и след малко проверявам и е пикал. Пресипвам и караме в лабораторията, то трябва до някакво определено време да се отнесе.
А за млякото, той пие Лактана и там 3ката е от 10ти месец. Сменихме го отдавна, не съм въвеждала бавно новото мляко. Свърши опаковката 2 и купих 3. Не виждам и смисъл първо да се мешат или нещо друго. На опаковката пак си пише, че се прави по същия начин, няма никакви особености за максималното количество и начина на приготвяне. За след 1 година вече има други мляко - някакво си киндер, но не знам кога ще минем на него, ще видя педиатърката какво ще каже. От магазина, който го купувам, ми казаха че няма значение кое от двете ще давам. Той също към 4-5 сутринта си търси мляко и давам, защото иначе реве. По-добре мляко отколкото боза 😂😂😂 ако сте попадали на този пост от някаква група за майки 😂
Редуваме дни с 1 и 2 дремки, предполагам още известно време ще е така докато мине генерално към 1.

# 655
Това моето чаве, пу пу, както онзи ден правеше само до 3 крачки, днес успях да я снимам и после пребриох 34 без да се държи за нищо. Явно е въпрос не толкова на можене, а на осмеляване. Grinning Трябва да помисля как ще направим прощъпулника и дали да не го обединим с Бъдни вечер.

# 656
Относно колекторите, като майка и на момче, и на момиче да кажа, че поне на мен с момчето ми беше много по-лесно - на него слагах колектора и памперса и готово, ама с момичетата е малко по-сложно.. не може така добре да прилепне колектора, ако са легнали и не го свалиш веднага или ако са с памперс може да се изсипе или да се замърси пробата.. абе много по-трудно ми е честно казано.

# 657
Ние също смених е от 2 на 3 Аптамил направо, не съм смесвала. То само това ми остава...
Минаха на една дрямка, много по-добре ни е на нас така, техният сън не се е развалил, така че и на тях им е добре

# 658
  • до най-прекрасния мъж
При момчетата е лесно с колектора, но при момичетата не е. Ако е малко не на място, пишат извън него и ако количеството не е голямо, ходи го събирай. Взехме гърне, разнася го из стаята, но никакво желание да седне. Ще видя как ще я мъча.

# 659
А майките с опит - как се отказаха по-големите от АМ? Замениха ли с подобни количества прясно мляко?

Фейри, браво, че успяват да си заспят (и благодарение на вашите усилия несъмнено). Нашият от най-малко бебе 90% от случаите си се буди около 5 освирепял и готов да изяде всичко по пътя си 😁 Имаше блажен месец-два, в които караше до 7ч, ноо пак си търси млякото сега. Поне като закуси пак заспива до около 7ч. 😩

Май започваме преход към 1 дрямка, два пъти се случва яко рев при опита за заспиване. Днес изкара 6ч...😵

Общи условия

Активация на акаунт