Есента не е далече, ДЕКЕМВРИйското човече за първи стъпки се готви вече! (Тема 6)

• 23 144
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
Никога не бих заменила АМ с прясно мляко. По-скоро с кисело, но целта е да се откаже изцяло АМ, а не да се заменя с нещо било то друго мляко, вода, чай, сок, боза 😂😂😂 Просто като включиш вечеря и тя с времето увеличава количеството си, в един момент трябва да си ляга без нужда от пиене на АМ. През нощта също да не търси, а сутрин като стане да яде закуска, а не да пие мляко. Няма смисъл според мен да заменям АМ с каквото и да е

# 661
dee при нас и двамата имаха същото мляко към 5ч, като баткото до доста късно си го търсеше, бебка вече го няма.
Баткото пиеше АМ преди лягане до 2.5-годишен, една вечер бяхме забравили да купим, на другата вечер също забравихме (не умишлено, наистина забравихме 😁) и тъй като и той не протестираше и нямаше драма просто решихме да не купуваме вече..
И аз като Аlison, никога не бих заменила АМ с нещо друго - ако търси да пие нещо, най-добре е да си е АМ и също не бих спирала аз АМ. Аз съм на принципа да си пие до когато иска. Прясното мляко е по-неподходящо защото товари повече коремчетата.
Баткото до ден днешен не иска изобщо прясно мляко, но пък кисело много обича.

# 662
  • до най-прекрасния мъж
Оф, успяхме с тъпата урина. След 2 часа висене на гърнето, гледане на песнички на телефона (за което съм твърдо против, но този път се видях в чудо), играчки, приказки и какво ли не, накрая стана. И то как-аз вече не удържах да стискам и я взех с все гърне с мен в банята, за да се изпишкам аз. Пуснах да тече водата на мивката и о, чудо, изпишка се. Не знам време ли й дойде, видя мен ли, но успяхме. Накрая се разрева като магаре, като я облякох да излизаме. Нали и в събота я мъчихме с тия колектори и тя кой знае какво реши, че пак ще я боцкат сигурно. Сега блажено спи, уморена от емоции.
Аз влизам с един такъв въпрос за дремките. Като е сега на 2, будува 3:30/4:00/4:30 +/- 10 мин. Ако в един момент откаже 2рата, понеже понякога успява да спи 2 ч първа, какви са интервалите при 1? И как се достигат, плавно ли? Четох за 4:30/5:30 начални интервали. Но това какво значи? Като спи 2, спи на старите, като спи 1, на 4:30/5:30 директно ли?

# 663
BLUE,знам от консултант при прехода, че трябва 2рата дрямка да се намалява- 1 час, 40/30/ до 10-15 минути докато стане и се маха.
тогава първия интервал вече ще е 4:30 поне и вторния около 5 часа. Лягат рано в началото докато увеличат.
При моя хубавец прехода още не е допъл. Той спи на 3:15/ 3:40/4:10 отскоро , което е около 11 часа будуване и 2 часа дневен сън.
Аз държа до 20:30 да е легнал , защото сутрин и без това става рано.

# 664
Много хубаво сте подхванали темата за едното спане. Същия зор е при нас, както с минаването от 3 към две. При нас няма такова като плавен преход. Просто човекът си е решил, че няма да спи за втори път и край. Първи интервал 3:30, вторият 6 часа 😂 Може да споделите как минава при вас, как се справяте с това?
Alison сподели го това с бозата, моля те. Много ми е познато, но нито се сещам, нито го откривам.

# 665
Жожи аз го видях на стори (било е за 24 часа) в една инстаграм страница, но иначе е от групата във фейсбук Майките на София (в която не съм, за да намеря оригиналния пост) Общо взето майка на дете на 2,7 г му заменила нощното АМ с боза, обаче детето не спира да си търси нещо през нощта и тя си му дава всяка нощ боза 😅 И пита как да я махне. Та й бяха писали, че тая боза на възрастни хора създава стомашен дискомфорт, какво остава на дете… А защо решила от всички възможни напитки точно боза да даде, е мистерия за мен 😃

# 666
  • до най-прекрасния мъж
Аз също не мога да проумея защо боза, но хора всякакви, и деца. На приятелка се буди за филия с лютеница и луканка Grinning Вече е на почти 4 г, но още си я търси нощем. Като майка на новородено, я попитах кога си махат нощното хранене и тя тогава ми се изсмя, че нейната още яде нощем, просто не е мляко.
Жожи, моята пък ги влачи тия дремки до последно. Помня от 3 на 2 спа до последно 3тата, то почти не съм редувала. Просто вече започна да ляга в 22, на мен ми писна и я натиснах малко с интервалите и за седмица мина окончателно на 2. Такива неща като Като стане рано 3, като стане късно 2, не вървят при нас. Когато и да легне, все по едно време става.

# 667
Никога не бих заменила АМ с прясно мляко. По-скоро с кисело, но целта е да се откаже изцяло АМ, а не да се заменя с нещо било то друго мляко, вода, чай, сок, боза 😂😂😂 Просто като включиш вечеря и тя с времето увеличава количеството си, в един момент трябва да си ляга без нужда от пиене на АМ. През нощта също да не търси, а сутрин като стане да яде закуска, а не да пие мляко. Няма смисъл според мен да заменям АМ с каквото и да е

Да, питах майките с опит с по-големи деца, защото чувам, че често някои така процедират и се чудех аджеба защо. И аз мисля да му давам докато иска. Не дебелее от него, понася му добре и очевидно ще е единствената му течност, така че... Прясно мляко не съм и въвела.

Честито на всички в преход със спанетата, при нас са крясъци и упорства. 😀 Утре ще гледам да избутам сутрешната дрямка малко по към обед, явно ще е единствената.
Жожи, същата работа. Как се справяме? Всички ревем заедно 🤣 ММ предлага да изместваме първото спане по малко, но трябва да прочета какво съветват и консултанти.

# 668
Жожи, когато минат на една дрямка е много тегаво. Преуморяват се доста и няма много какво да направиш. Моята ей така изведнъж спря да спи следобед. Сутрин ставаше в 7ч, ляга 10ч. - 10.30ч до 12ч и после до вечерта мъка голяма. Не иска да спи и 10 мин следобед. Изобщо не успявах да я приспя, а съм пробвала и по час-час и половина.Вечер я слагах за ляга в 18ч. Започна да става в 6,30ч.Постепенно започнах сутрин да дърпам времето с по 10-ина минути напред за съня. Съответно измествах вечер лягането. Сега става към 6,30-7.00ч, будува до 11-11.30ч и спи до към 13-13.30ч. Вечер ляга към 19ч. Сега целта ще ми е ставане към 7ч отново, обедно спане към 12.30ч и вечер към 19ч. Да видим ще стане ли.
Колекторите при момиченцата са голяма занимавка. Миналият път ми беше доста трудно. Сега още е хремава. Ще чакам да оздравее напълно за изследванията. Ваксината ни е отложена.
Дописвам. За нощното хранене. Голямото дете спря след като спрях кърменето. В началото давах вода, че иначе нямаше спиране. После спрях да давам и вода. Стана сравнително лесно, беше на година и десет месеца.

Последна редакция: пн, 19 дек 2022, 18:09 от tara 2

# 669
  • до най-прекрасния мъж
При нас излязоха масово левкоцити в урината. За капак на мъката с вземането, ще трябва да повторя. Току-виж я науча на гърне Хахаха.

# 670
dee аз мисля, че от финансова гледна точка някои хора заменят АМ с друго. Няма и как от 1-2 млека на ден да наддава много. Моето дете от известно време дърпа само на височина, по около 200 грама на месец е качил последните 2. А енергията, която изразходва направо ме изумява. Та АМ при нас остава преди заспиване  (върпеки вечерята си пийва) и между 4-5 сутринта. Не мисля да предприемам мерки за сега. Натам ще видим

# 671
Дойде и нашия ред. Черпим ви виртуално. Днес ставаме на 1 годинка. Кога мина това време. А сме и двамата болни... С хрема и кашлица сме...

# 672
  • до най-прекрасния мъж
Габи, честит рожденик. Да е здрав, да расте палав и много щастлив.
Ние повторихме урината. Левкоцитите са вече "само" 6-8, но пък имаме еритроцити 3-5, което е малко над нормата. Не са много, но има. Ново 20, за което ще се притеснявам цял месец. Педиатърката каза да не се тревожа, ще повторим след месец. Кръвните да й идеални, сигурно се замърсява пробата от лекото зачервяване, което има от колекторите от събота още.

# 673
Благодаря ти blie.angelHeart

# 674
Честит празник, Габи! Да ти е много здрав и щастлив! Бързо оздравяване. Много готина торта сте имали Simple Smile

Ние закрепихме положението с боледуването за 1 седмица и за рождения му ден бяхме здрави, няколко дни по-късно обаче пак сме болни.

Рожденият ден мина супер. Празнувахме 2 дни 😃 първия ден събрахме баби, дядовци, леля му и вуючо му с децата им в заведението до входа ни, украсих и спретнах всичко, беше супер. Като му стана време за лягане, го качих вкъщи и после си го гледахме на камерата от заведението. На другия ден празнувахме вкъщи с дечица на по 1,2, 3 годинки и беше супер също, 11 деца, едва се побрахме, но много се забавляваха децата и рожденика също. Не съм  очаквала, че ще му бъде толкова готино, не спря да се смее и вилнее и двата дни.
Вкъщи пригодихме хола и стана като детски кът, имахме пързалка, палатка с тунел и децата пощуряха 😄

От известно време спането през деня се разцентрова и сега го пробвам да спи по един път, но много се мъчи. Днес заспа почти докато обядва и после спа само 1.30 (стана в 14.30) и до 19 часа едвам изкара, плака, сърди се.
А като го слагам по 2 пъти да спи, за втората заспива в 16,45 и може до 18 да спи, коета не ми се струва окей. После късно ляга, събужда се късно сутрин и става една шантава програма.

Последна редакция: чт, 22 дек 2022, 10:46 от Aleksandra618461

Общи условия

Активация на акаунт