Есента не е далече, ДЕКЕМВРИйското човече за първи стъпки се готви вече! (Тема 6)

• 23 137
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
Има ли декемврийчета вечно гладни ? Как се справяте със ситуацията? Детето ми яде много, на всяко ядене слагам на кантара, за да измеря точно 220 гр, защото ако давам на око може да докарам и половин литър. Показвам накрая празната купа и се започва рев, едно и също всеки ден.
Вчера пусках рутинните изследвания за 1 година, всичко е наред.

# 676
Ladyblue, моят също почти постояно е гладен. Като покажа празна купа няма проблем, но види ли, че някой от нас яде, започва веднага да плаче и да ни преследва, за да му дадем. Ако не му се даде изпада в истерия, въпреки че преди 15-20 мин е ял. Справям се като му давам щом си поиска или просто не ям пред него. Нашият е доста слабичък, 9кг е и затова си му давам, не го лишавам като поиска. Само гледам да не прекалявам с бебешките бисквити и подобни глезотии,като се разплаче понеже аз ям, гледам да му давам ябълка или грозде и той е доволен.

# 677
  • до най-прекрасния мъж
Алекс,  честит празник и на твоя мъник. Да е здрав и да има щуро и много щастливо детство.
При нас положението с яденето е нормално, даже яде по-малко от преди. Отдавам го на зъбки.
При нас при преход все сме така, едно безкрайно приспиване, едни безкрайни интервали, късно лягане, съответно сутрин й се спи и спи до по-късно. Пълно мазало е. Но пък на 3:30 сутрин заспива за секунди. Как ще ги докарам до 4:30, изобщо не знам. Тук от известно време се мъчи да задремва в количката на разходката, на около 2:30-3:00 втори интервал. Не я оставям да заспи, но видимо й се спи. Нямам търпение вече за тази 1 дрямка. 
И моята е със запушен нос, сега спи и хърка даже. Уж не било от зъби, но при нас всеки зъб така избива, няма лете, няма зима. И като ме види с ФР в ръка и аспиратора, изпада в нервна криза.

# 678
Ladyblue, моят също почти постояно е гладен. Като покажа празна купа няма проблем, но види ли, че някой от нас яде, започва веднага да плаче и да ни преследва, за да му дадем. Ако не му се даде изпада в истерия, въпреки че преди 15-20 мин е ял. Справям се като му давам щом си поиска или просто не ям пред него. Нашият е доста слабичък, 9кг е и затова си му давам, не го лишавам като поиска. Само гледам да не прекалявам с бебешките бисквити и подобни глезотии,като се разплаче понеже аз ям, гледам да му давам ябълка или грозде и той е доволен.

По абсолютно същия начин действам и аз. Не сме останали без ябълки у дома. 10 кг. е, не е дебел, за година си е нормален, ама тегава работа. На обяд го чакам да заспи за да ям. Днес не можах да го изчакам и като видя хладилника отворен едни нерви, едно чудо, и му дадох 1 квадратче малко кашкавал, иначе няма мир.

# 679
LadyBlue и при нас е така. Вчера например (на рождения му ден) е ял СЗ към 18:20 и като видя салатата и луканката на масата за гостите очите му станаха, като балтонни копчета.А е около 10кг. Никога не сме го лишавали. Аз смятам, че каквото има на масата трябва да му се даде да си опита. Може да ме упрекват, но беше на 5 месеца когато опита сладолед хихи... Е разбира се полу разтопен...

# 680
Нормално е, сега каквото видят искат да опитат. И при нас е така. Аз забраних на ММ да яде пред детето особено щуротии. Като види пакета чипс хем шарен, хем шумоли, пък и се яде от него, много ясно че ще му е любопитно. За да не се налага да му давам да опитва подобни неща, просто не ги ядем пред него. Сутрин закусваме заедно, аз си ям моето, на него давам от неговото и няма проблем. Вечер също яде с нас на масата, хапва си своята вечеря, даваме и от нашето ако е подходящо. Всичко останало ядем докато спи 😂

# 681
Има ли декемврийчета вечно гладни ? Как се справяте със ситуацията? Детето ми яде много, на всяко ядене слагам на кантара, за да измеря точно 220 гр, защото ако давам на око може да докарам и половин литър. Показвам накрая празната купа и се започва рев, едно и също всеки ден.
Вчера пусках рутинните изследвания за 1 година, всичко е наред.
Когато не му стигне яденето предлагам 1-2 бисквитки.

# 682
Весела Коледа, момичета! Да сте живи и здрави, семействата също!
Как приеха малките човечета Коледа, подаръците, роднините и изобщо цялата суматоха?
Моята бебка много се развълнува и превъзбуди. Едната вечер, когато се виждахме с кумовете толкова беше доволна и щастлива, че цяла нощ се буди на всеки час и сяда в леглото 🤣. Много е доволна, че каката си е вкъщи и все по нея ходи, тя пък бяга, не си дава нещата. Голяма веселба!

# 683
  • до най-прекрасния мъж
Честита Коледа, момичета. Да са ви живи и здрави дечицата и всички около вас.
Коледа не я усети особено, но и ние не сме се събирали. Ходихме на гости у бабите. Радва се на елхите, сочи с пръстче, като я питаш къде са, но сякаш не разбира особено. Иначе, разказвах й за Коледа, пея й коледни песни, но някак не се усеща още какво е Коледа и подаръци. Нейният не го отрази особено, игра си много с опаковката.

# 684
Весела Коледа!Живи и здрави да сте!Ние сме болни ,вируса не ни подмина,малката е на аб,не ни е много коледно и новогодишно 🙂Утре сме на преглед надявам се на добри новини.Весело посрещане и се пазете!

# 685
Весела Коледа на патерици! Ние на Бъдни вечер се събрахме вкъщи в тесен семеен кръг. Първоначално беше стеснителна от вниманието и се буташе все в мен да стои, след  като започна да се отпуска, направихме и прощъпулника. Ще има кой да ни готви след години. Trollface  Сякаш децата много сплотяват и празниците минават по-весело с тях.
Нас май ни сполетя някакво вирусче. Преди седмица малката вдигаше лека температура, повърна на фонтан едната вечер преди заспиване и беше леко отпаднала. После видях, че избиват два кътника и реших, че е от тях. След няколко дена обаче, след като тя се оправи, баща й беше редовен посетител в тоалетната. Днес пък аз съм леш и спах 3 пъти през деня, но май вече поминава. Head Band

# 686
  • до най-прекрасния мъж
Честита Нова Година, момичета. Да е здрава, мирна и щастлива, да е изпълнена с много емоции покрай порастващите ни дечица и нека всяко семейство бъде сплотено и задружно! Обичайте се и бъдете обичани!
При нас нищо ново, освен избил последен резец. Сега чакаме кътниците, да видим кога ще са, но активно бърка в устата назад, вероятно скоро.
Тази нощ поне спа, противно на очакванията ми. Поразбуди се от пиратки и фойерверки, но я гушнах и отнесе. Обаче, аз съм леш. Една непълнолетна пикла ни разказа играта с купон до 7.30, за капак ми оповръща измитите прозорци. Днес ще съм като паднала комета. Оплаках се!

# 687
За много години! Нека 2023 е успешна и благодатна!

Ние празнувахме с приятелско семейство, децата щуряха до късно... Малката заспа точно преди полунощ, измъкнах се една минута преди 12 за наздравицата 😆🍾

Късмета и е приключения и откривателски дух, аз да му мисля 😂😂

# 688
Честита Нова Година, момичета! Да донесе здраве, щастие и сами положителни емоции на вас и семействата ви! 🥳

Ние си изкарахме много хубави и спокойни празници. Не сме пътували или ходили/правили големи събирания и децата бяха спокойни. За Бъдни вечер и за Коледа моите родители ни бяха на гости - по принцип ние ходим в тях, но с бебето миналата година и сега ни беше по-лесно те да дойдат до нас. А на Нова година едно приятелско семейство без деца ни бяха на гости. Бебка през деня реши, че ще спи само веднъж и си заспа още към 20ч, после изобщо не се събуди от гърмежите. А ние неусетно изкарахме чак до 4 часа, та вчера ми беше малко труден деня.. ама пък си легнах рано и днес вече съм във форма. 😆

# 689
За много години, момичета! Живи и здрави да сте

Общи условия

Активация на акаунт