Есента не е далече, ДЕКЕМВРИйското човече за първи стъпки се готви вече! (Тема 6)

• 22 760
  • 752
  •   1
Отговори
# 225
Не мисля, че трябва задължително или че ще е изобщо възможно за повечето бебета, когато се даде вечеря млякото да отпадне! Моя приятелка така даваше вместо мляко в 20 часа вечеря (супа+сухари) и детето си хапваше, но в 23 часа се събуждаше и си плачеше за млякото. Нормално е на 10-11 месеца да си търсят млякото вечер, малки са

# 226
  • до най-прекрасния мъж
Али, при мен проблемът е, че не го иска сега. А ако дам вечеря, ще станат 4 заместени и съвсем няма да го иска. Не знам какво да я правя. И аз очаквах среднощно будене за мляко, но не. Спа цяла нощ и сутринта същия цирк с бутането на шишето и рев. А снощи е яла в 18.45 130 гр плод с 30 гр каша. С 300 кандърми изпи 160 мл тази сутрин в 8.
Много ми е притеснено защо така реагира.
И още нещо, дайте идея за шише с плоска биба. Нашето тренировъчно на МАМ е със скъсана биба, от мекия накрайник не иска да пие. От шишето на Авент със сламка също. Давам едно малко на Авент с вода, но имам съмнение, че мисли, че й давам вода, затова бута млякото без дори да го е опитала.

# 227
Аз отдавна не следвам каквото е общо прието. Водя се по детето. Той вижда много ясно шишето и си го иска и плаче и търси.
От скоро яде ЦЗ в 4, млякото е 19:15 след баня и го приспиване от 19:45 до 20 някъде е заспал.
Така с баща му махнахме асоциацията за заспиване с мляко и само за няколко дни махна едьното нощно хранене
Сега има една между 12 и 2 сутрин (когато реши се буди). Няколко дни сутрин ставаше в 5 и давах 60-90 грама за доуспокоение и заспиване, но не винаги помага и се отказах.
Та в моя случай , ако въведа вечеря то той ще си има едно хранене с АМ нощем.
другото е , че ако не искат няма как да ги принудим.
Твоята мома скоро ще стане на една година и може да реши да приключи с млякото Simple Smile а моя може и до 3 да иска.
Всяко дете е специфично.
Важното е да са здрави.
Аз отсега мисля и смяната на часа и след това след 12тия месец преход на 1 спане, заради това че на 14-15 трябва да го дам на ясла.

# 228
Блу казах го, защото ти написа, че като дадеш вечеря млякото ще отпадне. Изобщо не е задължително, ако не и доста трудно за повечето деца. Според мен си има някакъв зор в момента твоето момиче, не че завинаги го отказва. Било то зъби или друго нещо, вероятно ще премине

# 229
Блу, можеш да купиш само биба за МАМ. Иначе нук са плоски.
Да не я боли корема от нещо? Ака ли нормално?

# 230
  • до най-прекрасния мъж
Да, Феъри, ака си по 2-3 пъти на ден, съвсем нормално и без особен зор. Даже понякога не я усещам, че се е наакала веднага. И аз си мислех, че може коремчето да я боли, но закуската и обяда си ги изяде с огромна охота.  Предния път беше същото. Само като види шишето и започва страшен рев. Тогава отмина, просто 2-3 дни пиеше по-трудно, но го пиеше все пак. Дано удържи още 2 месеца да пие някакво мляко. Интересното е, че започне ли да пие, пие го много настървено. Зорът е да започне. Това ме обърква още повече.
Видях, че Рая тойс предлагат само биби, дано стават и за тренировъчната им чаша, изглеждат същите. Ще й взема още днес.

# 231
Моята мляко не отказва, дори го ползвам за приспиване като видя зора, което е твъъъърде често явление. Днес например нямаше втора дрямка, голямо въртене, затваряне на очи и пак въртене и така след 6 часа интервал млякото я сломи. Grinning Вече абсолютно отричам теориите, че не трябвало да имат децата асоциация за сън или да заспиват на гърда. Нека има, само да спи, а не да се чуди как наново да се разсъни!
Блу, ако се притесняваш, слагай АМ в закуската и СЗ. Аз така правя, освен ако те не са нещо със сирене, извара, йогурт или някакво друго сухо мляко. Така ще си набави необходимите вещества без да пие мляко от шише непременно.

# 232
Да, Феъри, ака си по 2-3 пъти на ден, съвсем нормално и без особен зор. Даже понякога не я усещам, че се е наакала веднага. И аз си мислех, че може коремчето да я боли, но закуската и обяда си ги изяде с огромна охота.  Предния път беше същото. Само като види шишето и започва страшен рев. Тогава отмина, просто 2-3 дни пиеше по-трудно, но го пиеше все пак. Дано удържи още 2 месеца да пие някакво мляко. Интересното е, че започне ли да пие, пие го много настървено. Зорът е да започне. Това ме обърква още повече.
Видях, че Рая тойс предлагат само биби, дано стават и за тренировъчната им чаша, изглеждат същите. Ще й взема още днес.
Ще ми изпратиш ли снимка на тази чаша? Ние имаме сигурно над 90% от шишетата и бибите им, така че сигурно мога да пробвам дали става. Това, което имаме ние става всичко на всичко.
Поръчвай бързо, защото почти нямат наличности на МАМ вече, ние поръчвахме от Германия.

# 233
  • до най-прекрасния мъж
Ето тази е чашата. С два накрайника е - биберон и мек накрайник. Тя, обаче, е свикнала с биберона, а го скъса преди 2-3 дни. С мекия накрайник не се справя и за да пие изобщо вода давам с едно малко шише на Авент. Не че и от него пие много, но поне нещо пие.
Обяснявам си нежеланието й да пие млякото с това, че не знае какво давам - вода или мляко. Големи драми за една биба, да й имах проблемите Simple Smile Видях, че имат, но не успяхме да идем днес, иначе ми е близо. Не знам и какъв размер да взема. На скъсаната биба не виждам да пише.

# 234
Ето тази е чашата. С два накрайника е - биберон и мек накрайник. Тя, обаче, е свикнала с биберона, а го скъса преди 2-3 дни. С мекия накрайник не се справя и за да пие изобщо вода давам с едно малко шише на Авент. Не че и от него пие много, но поне нещо пие.
Обяснявам си нежеланието й да пие млякото с това, че не знае какво давам - вода или мляко. Големи драми за една биба, да й имах проблемите Simple Smile Видях, че имат, но не успяхме да идем днес, иначе ми е близо. Не знам и какъв размер да взема. На скъсаната биба не виждам да пише.

Имаме същите, идват с 3 и с един, който май се водеше R.
Аз винаги звъння преди да отида, не си ъпдейтват сайта.

# 235
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря ти много, Феъри. На мен ми е близо и така или иначе ще ходя до ДМ, който е в съседство, ще видя дали имат. Ако не, ще поръчам. Нещо не виждам 3ка в сайта, дано имат. За една биба не ми се купува ново шише.
При нас ново 20 тая нощ. Уж режимът й е добре, нямахме проблеми. И тази нощ цъфна в 3.30 Да играе. Та до 4.30 и към 5 без нещо заспа. Оф, писна ми вече от тия скоци, регресии и т.н. простотии. След време ще си се смеем на проблемите, ама сега...Като пребито куче съм.
Отгоре на всичко ще сме 10 дни на село. Днес след неспането, трябваше да я вдигна в 7.50, че имахме работа. Тя заспа в колата в 9.40, спа 30 мин. И сега едва я приспах в 14.15. Чакат ме незабравими 10 дни. Дано ми издържат нервите да се разправям с ремонти, с баба й, с баща й и с нейните режими.

# 236
Благодаря ти много, Феъри. На мен ми е близо и така или иначе ще ходя до ДМ, който е в съседство, ще видя дали имат. Ако не, ще поръчам. Нещо не виждам 3ка в сайта, дано имат. За една биба не ми се купува ново шише.
При нас ново 20 тая нощ. Уж режимът й е добре, нямахме проблеми. И тази нощ цъфна в 3.30 Да играе. Та до 4.30 и към 5 без нещо заспа. Оф, писна ми вече от тия скоци, регресии и т.н. простотии. След време ще си се смеем на проблемите, ама сега...Като пребито куче съм.
Отгоре на всичко ще сме 10 дни на село. Днес след неспането, трябваше да я вдигна в 7.50, че имахме работа. Тя заспа в колата в 9.40, спа 30 мин. И сега едва я приспах в 14.15. Чакат ме незабравими 10 дни. Дано ми издържат нервите да се разправям с ремонти, с баба й, с баща й и с нейните режими.
То като пише, че има, пак няма, пък сега абсурд.
Аз имам, ако няма, ми пиши, ако искаш.

# 237
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря, дано открия. Днес я пробвах с капачката на чашата са пие като от чашка. Нещо не се спогодиха особено. Сръбва си доста и плюе. Хем искам да я отучавам лека полека от бибите, хем тя нищо друго не иска. А все пак трябва и вода да пие. До преди да захлади времето пиеше по 300 мл на ден, сега пие по 30, ако въобще пие.

# 238
Нашите ги научихме да ядат плод от пауч. После им дадох чаша със сламка и им показах пауча и те схванаха. Понякога плюят много, не знам дали от игра, но могат да пият и без да плюят

# 239
  • до най-прекрасния мъж
Даваш ми чудесна идея. Купила съм паучове, ще взема да й дам. Съвсем изключих, че точно с тази цел ги купих. Добре, че е форума да ме подсеща да ровя по-надълбоко в шкафа. Благодаря ти. Тя уж пи един-два пъти от шишето със сламката, но после само го гледа, дъвче и хвърля.

Общи условия

Активация на акаунт