Есента не е далече, ДЕКЕМВРИйското човече за първи стъпки се готви вече! (Тема 6)

• 23 151
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
Още си пие мляко преди лягане и нямам намерение скоро да го махам - когато сама откаже да пие тогава. На мен на годинка ми се струват малки да нямат млечно хранене, даже педиатърката на последния преглед ни пита дали още си го пие.
Синът ми пиеше до две години и половина..

# 631
Алекс има млечно хранене към 4 сутринта, което не виждам дали някога ще спре. По часовник в 3:50-4-00 е прав в кошарата и чака. Не мога да разбера навик ли е, гладен ли е. Питам го, не казва Close

# 632
Нашата лекарка ми каза до годинката задължително да заспива с мляко,тази седмица сме на преглед и ще я питам до кога,мисля че мога да го махна.Ние също все още се храним през нощта,случвало се е и да не става но много, много рядко.

# 633
  • до най-прекрасния мъж
Ние още сме на две млечни хранения, вечеря не давам все още. Храната й стига, даже понякога не изяжда 190 гр, а от млякото често оставя. Давам АМ сутрин като стане и вечер преди сън. Педиатърката посъветва да давам вечеря вече, но ще почакам още малко.

# 634
Аз пък като правих на голямото дете топло мляко, малката се затръшка за същото. Дадох, краве мляко от кутийка, мнохо го хареса и изпи половин чаша (към 100мл) Не посмях повече, все пак ми се стори много, при положение че до сега я пазя от прясно мляко. Не видях да има реакция или проблем,  ще го броя за въведено

Иначе си я кърмя още, сутрин, за приспиване на обяд, за приспиване вечер и 2 пъти през нощта. През деня по съвсем малко суче.

Бях писала, че като я преместих да спи сама цикълът ми се възстаови, но всъщност се появи само веднъж и от тогава нищо. Никога не съм имала дълги периоди, обаче днес е 39 ден. Правих тест преди 4-5 дни, от най-евтините ленти взех, защото не очаквам изненади, и контактите с ММ са рядкост, пазим се, отрицателен беше. Днес гледам приложението  и дните и се чудя да не взема ли още един тест. Не очаквам да е положителен, все пак след кърмене е възможно нередовен цикъл, пък и бебетата не стават току така. Четох в статии за кърменето, че е възможно и месец да прескочи, но като го няма все се чудя...

# 635
Amandine направо пускай ЧХГ.

# 636
Amandine направо пускай ЧХГ.
Нее, няма шанс да е това, от пролактина трябва да е  Smile

# 637
И аз от няма шанс си чакам второ бебе Joy майтап да има. Може и още да не се е нормализирал цикъла ти.

# 638
И аз от няма шанс си чакам второ бебе Joy майтап да има. Може и още да не се е нормализирал цикъла ти.
Направих тест тази вечер, отрицателен е. Ако имаше нещо щеше да покаже.  Обаче 40-ти ден... След седмица пак ще правя тест, ако не се появи МЦ до тогава.

Последна редакция: пт, 16 дек 2022, 07:51 от Amandine

# 639
Amandine, като е бебе, появява се тая черта...
И аз от няма как, така сега всеки ден си благодаря на Господ за прекрасното малко момченце!
Ама то при мен наистина нямаше какво друго да е, щом изядох сама цяла семейна кофа кфс и пред нощта не чувах как се дере 6 месечното ми бебе.
Е, на другия ден разбрахме какво ми има... Най-евтината лентичка си показа на 2 дни закъснение Heart

# 640
Амандин, от кърменето е. С първото дете и аз бях така. Цикълът ми дойде след година и нещо и ту го имаше, ту го нямаше, докато престанах да кърмя. Сега се появи по-рано и ми е като часовник. Странна работа. Две бремености, две деца, а всичко толкова различно.

Да кажа за кухнята. Много хубаво готвят. Супите са редки с възможност за сухар да се сложи, основното е гъсто винаги. Малката още свиква и не всичко яде, но ако тя не хапва, каката го изяжда. До сега само един или два пъти е изяждала едно цяло ядене. Но, тя така си хапва - често по малко. При нас първо, второ и десерт са по 150гр. Десерт не съм давала, защото е с прясно мляко.

Как сте с коледните подаръци, момичета? За голямото дете съм готова, че тя си пише писмо до Дядо Коледа какво иска. На малката исках да харесам нещо, но и двете са болни и няма как да изляза с тях. На мъжа ми съм поръчала пуловер и го чакам да дойде.

# 641
Тара, наистина е много различно, защото и при мен преди след кърмене си се възстанови нормално цикъла (с изключение на 2-3 които дойдоха през 15 дни 😮, но дълги периоди не съм имала) . Каквото такова, ще се намести.

За подаръците за големите - колело (втора употреба) и тротинетка, че са им малки тези които имат, за ММ нямам идея, миналата година беше пуловер.... За малката също не знам, тя всичко има и не ми се трупат дреболии, но все нещо трябва да измисля, и за РД беше без подарък...

# 642
  • до най-прекрасния мъж
И моят МЦ беше много странен първите пъти, въпреки че аз кърмих едва 20 дни. Идваше ми през 15 дни, буквално имах по 2-3 чисти дни и пак идваше. А пък количеството, не ми се говори. Голяма нощна превръзка не можеше да ме изкара цяла нощ, будех се цялата в кръв. Сега се регулира и въпреки че е по-обилен от преди бременността, поне не е каквото беше в началото.
С подаръците тази година ще сме минималистични. На детето взех дървена играчка от Лидл, някаква с цветни рингове и числа, които трябва да се поставят на определените им места. На ММ още нищо не съм купила. Може би коледна чаша за кафе, че неговата се счупи или някаква подобна практична  дреболия.
Ние бяхме вчера на ваксина - Синфлорикс. Засега я понася нормално, даже почти не плака, кято я сложихме. Сега се задава МПР през януари и нещо се спичам за нея. Момичетата с по-големи дечица как я понесоха? Излизат ми някакви мнения за деца, при които се е отключил аутизъм и въпреки че изобщо не е доказано, че е от ваксината, ме гони шубето.
Мими вече 2 нощи ми се буди със зверски рев, чак хълца от плач по половин час после. Вчера в 1 през нощта, тази сутрин в 6. Вдигам, гушкам, давам вода и заспива. Гледа много уплашено, като я взема и все едно не е ориентирана къде е. През деня е весела, играе си, бърбори, яде. Избива й последния резец отдолу, но едва ли е от него. Никога не е плакала така от болка. Като се изплаши плаче така. Освен да сънува?

# 643
Когато готвя за Митко, не слагам сол. Иначе от нашето ядене яде със сол и после не може да препие на вода. Вече му давам и липов чай с малко захар.
МЦ ми дойде малко преди да спра да кърмя (11-ти месец). Докторът ми каза, че първите 6 месеца може да има промени в цикъла, но си ми е нормален, почти като преди, но ми закъснява с няколко дни. Знам, че няма причина за притеснение.

Вечер си вечеря с манджа и пак в по-късните часове си търси млякото, както и рано сутрин.

Последна редакция: пт, 16 дек 2022, 16:32 от Titanka

# 644
Надявам се подготовката за празниците да е весела при вас! 🤗 Вчера бяхме на лекар покрай Парадайс и направо едвам мърдахме с колата, лудницата вече е започнала на макс.
Мина и нашият рд, вкъщи, скромно. За пръв път пробва истинска торта и малко му дадох да смучне от празничните курабийки. Избра си иначе комп. мишка, за ужас на татко му. 😁

Имахме успешен експеримент за 4 дни, присъединих се към работното пътуване на ММ и бабата и дядото поеха малкия. Справили са се отлично, ние малко се освежихме и не го измъчихме в процеса (много е труден със спането в друга среда, ужас е). Много се изкушавам напролет пак да откраднем малко наше време, ако не друго, да стоим на тихо. 😂

Посред нощ като се обадят и не заспиват, какво давате - вода, чай, сок, АМ? И ние сме към тези с нощно хранене към 5, както за известно време беше спрял сам. Имат отражения сега мисля отново регресия/преход с дремките и/или зъби.
Дечко НЕ иска вода, от чай реве и приема с охота единствено мляко, слава богу дава да е разредено. От време на време и разреден сок.

Постепенно ли минахте от 2ка на 3ка АМ? Гледам там има повече особености за максималното количество и мерките.

Още няма вечеря, но боцва по нещо след СЗ, често е гладен. Мисля да си продължаваме с Тейстилаб, доволни сме и прекарваме повече време заедно, но и държавната кухня да пробваме скоро.

Общи условия

Активация на акаунт