Юлчета малки надигат глави - Родени Юли 2022г - Тема 2

• 19 765
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
  • Замък сред облаците
Значи да не се тревожа, че не се боря за приза на домакиня #1 😂😂😂

Аз хич не съм усетила скок в растежа, 12 седмица завършваме сега. Обаче спи много от вторник насам - мислех че е от ваксините, ама може и от растежа да е (нали хормонът на растежа се отделя по време на сън). И новото е че се буди стреснат, ако не сме му в полезрението - сякаш се шашка, че е сам и тръгва да плаче, види ли ни или чуе глас - стоп, усмивка Simple Smile

# 556
hopetohope ето това е килимчето. Преди малко я бях сложила да се зяпат с червения октопод и кротуваше и се кокореше 👀

https://www.ikea.bg/products/baby-children/baby/baby-toys/0-mont … za-igri/30372640/

# 557
  • София
Бях в Лидл днес и видях тези якета, не знам дали са от днес. Има всякакви размери, но са подходящи за сега, защото не са дебели. Много са сладки!

# 558
Хаха, да АА, спа за бебета беше. Но на клиента не му хареса.

А скока в растежа е нормално. Някои деца стават раздразнителни и реват повече. Други стават супер тихи, замислени и отнесени. Това го пише в книгата, която чета. Та просто вашия юнак е втория тип явно. Точно след скока осъзнават, че може и сами да останат в стая и това въобще не се харесва принципно.

Деси, да точно това е якето. Тази сутрин и аз го видях и стоеше много добре. То е за пролет/есен. За зимата ще пуснат по-късно.

Последна редакция: чт, 29 сеп 2022, 16:55 от Mateya Zoe

# 559
Деси, в кой лидъл го имаше?

# 560
  • София
Аз съм в Козлодуй, но предполагам навсякъде са пуснали. Ако не намериш мога да ти купя и пратя по куриер.

# 561
Mexicana_ здравей! Казаха ли ти каква е причината да НЕ препоръчват физ.разтвор ? Какъв би могъл да бъде негативния резултат?
Вашите деца плачат ли след ядене? Колики ли са не знам , но вече е на два месеца и половина детето и още я мъчи корем.И така се замислих възможно ли е  физ .разтвор да причинява допълнителен дискомфорт , стичайки се надолу?
А с каква вода приготвяте млякото , само преварена или бутилирана? Чудя се дали и това би могло да влияе.

# 562
Добре, че е мъжът да чисти веднъж в седмицата основно, аз го играя все още на топъл шезлонг. Пускам само прахосмукачката-робот, перални и сушилни.

Сега в 12 седмица тъкмо имаше една кофти нощ с много събуждания, много киселее тия дни, спане през деня само върху мен. Имам нужда от някакви положителни истории, че в един момент ще може да спи и сама...Пробвам с първата дрямка за деня да я оставя в кошарата след 30 минути, когато е в дълбок сън, все едно я оставям на тръни.
А вечер спи в кошарата след като я приспя, понякога когато се събуди и сама си заспива след като се повърти и си посуче юмручето.

А защо не трябва да се използва аспиратор за нос? Аз не съм коментирала с педиатърката. Чистя и с аспиратор, и с клечка напоена с малко физиологичен разтвор.

Миналата година, помня, якетата за бебеносене в Лидл ги бяха пуснали след като вече бях бременна, т.е Ноември-Декември да е било.

Иначе и нашето будуване е по 1:15 -1:30.

И аз бях на АГ в понеделник, беше доволна, пусна само една цитонамазка.

Последна редакция: чт, 29 сеп 2022, 17:47 от Bubblezz

# 563
Момичета, това сега термо килимче ли е?
https://teddytoys.bg/obrazovatelno-kilimche-za-igra-montesori-pat-v-gorata.html

# 564
Орехче, за аспиратора имах предвид, защото честото дърпане на секрети кара лигавицата да се изсушава и произвежда все повече секрети и  става малко омагьосан кръг.  Изключвам случаите, ако има тежка хрема и детето не може да диша от секрета, а по-скоро ежедневното дърпане . Иначе физ. разтвор си капя всеки ден в нослето и чистя очите с него.

За вода- ползвам розовата на Бебелан и я преварявам за 5 минути, уж на нея пише, че не е  нужно, ама не смея още да давам без преваряване.

За реването- моят господин реве след 5 следобед яко от седмица насам , на пресекулки до 10 вечерта, незнайно защо , после явно му падат батериите.

Днес бях при АГ, похвали ме че възстановяването върви много добре и шевовете не си личат, но чакам цитонамазката  и МБ, че последното цито би беше точно преди да забременея кажи речи преди 1 година. Лекарката както ме преглежда  и се усмихва и вика: 'А чудесноо, овулация е имало, ако планирате второ бебче"
И аз - ааа не точно сега . Аз с едно не мога да стигна косата да си измия, къде второ толова скоро  Grinning

Последна редакция: чт, 29 сеп 2022, 18:20 от mexicana___

# 565
  • Замък сред облаците
За аспиратора не само изсушава - може да пука капиляри в носа от налягането, с което дърпа.

За след хранене Йоан плаче, докато не оригне въздуха дето е глътнал. Понякога това налага и 2-3 оригвания в рамките на 20 мин, както и да стои изправен (седнал на коляното ми или вдигнат на рамо) през това време.

За вода - бутилирана Девин изворна и Бебелан, кипнати за минута-две (не преварявам 5 минути като при бутилките където ползвам чешмяна вода).

# 566
hopetohope не съм сигурна, нашето е 2 см и не е сгъваемо, ако искаш им звънни да ги разпиташ. дамата на тел е много любезна.

и моята АГ ме майтапи че ме чакала догодина пак да раждам 😂 те са оптимисти хора хаха.

# 567
Кое е вашето, Маги? 🥰 ( Извинявай, ако си го показала вече..)

hopetohope не съм сигурна, нашето е 2 см и не е сгъваемо, ако искаш им звънни да ги разпиташ. дамата на тел е много любезна.

и моята АГ ме майтапи че ме чакала догодина пак да раждам 😂 те са оптимисти хора хаха.

# 568
ами нашето вече го няма, но беше за 120 лв и по-скоро такъв тип https://teddytoys.bg/debelo-obrazovatelno-kilimche-za-igra-gorska-prikazka.html

дойде навито на руло и му трябваше малко време да слегне, но пък изолира наистина. За нашето пишеше обаче че е 2 см, дали е толкова не съм проверявала. Нашето е и с друга картинка. Ние тъкмо го получихме, и на слеващия ден свекърът цъфна със същото килимче но друга разцветка подарък, може да го питам той откъде го е взел и дали не е по-евтино, че 139 вече бая ми се вижда, вярно че им е сезонът сега, ама...

# 569
Ще съм ти благодарна 🥰🙏

ами нашето вече го няма, но беше за 120 лв и по-скоро такъв тип https://teddytoys.bg/debelo-obrazovatelno-kilimche-za-igra-gorska-prikazka.html

дойде навито на руло и му трябваше малко време да слегне, но пък изолира наистина. За нашето пишеше обаче че е 2 см, дали е толкова не съм проверявала. Нашето е и с друга картинка. Ние тъкмо го получихме, и на слеващия ден свекърът цъфна със същото килимче но друга разцветка подарък, може да го питам той откъде го е взел и дали не е по-евтино, че 139 вече бая ми се вижда, вярно че им е сезонът сега, ама...

Общи условия

Активация на акаунт