Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 65

• 43 124
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
”През 2050: 2,5 млрд. африканци

На този фон известният познавач на Африка Стивън Смит, преподавател в университета "Дюк" в САЩ, шокира европейската общественост с една прогноза: през 2050 година в Европа ще са се преселили между 150 и 200 милиона африканци. Тези дни в Германия излиза неговата книга "Към Европа! Младата Африка на път към Стария континент", която лично френският президент Еманюел Макрон обяви за ключово четиво.” ‘’ Разбира се на всички е ясно, че при тотално смешната раждаемост на белите жени (от бели мъже) и далеч по-голямата раждаемост на роми, черни, пакистанци, араби, турци и т.н. по това време в Европа и без тези 200 млн африканци процента на белите ще е не особено голям, а като прибавям и тях става страшно.

# 421
2050, ако съм жива, ще ми е все тая,  дали ще са африканци или андроиди.
Мъск може да е колонизирал Марс и да се купуват и там имоти.
Може за е имало ядрена война и за няма живи хора.
Не знам, какво се разтревожихте за 2050-та.

# 422
  • София
От 9я кладенец водата е такава. Просто няма други аргументи.

# 423
  • София
......
Ами някои хора с кредити тогава ще си изплатят основното жилище....

# 424
Каквито и проблеми да има с демографията на Западна Европа през 2050, в България ще са по-големи. Колко тъмнозелени ала факултета ще има в България 2050 година?

# 425
Това не е сигурно. И нашата ипотека беше за 10 години, изплатихме я за доста по-малко.
Заплати се променят, инлфация и т.н.  До 2050 има много вода да изтече и много неща да се променят.

# 426
То вече се появяват и наследствени ипотеки, няма проблем на пазара 😁

# 427
Първо се надявам аз да съм жив и второ имам деца, а надявам се след време и внуци, които искам да живеят в една хубава Европа. Човек не трябва да е егоист и да мисли само и единствено за себе си.

# 428
Иронията е че всеки е егоист и мисли за себе си. Именно затова и всичко се презастроява, а инфрастрултурата е пълен шит. Хубава е Европа, но БГ?

# 429
а, не става. докато международни организации мислят за всички нас ... става равенство , надолу!

# 430
2050 може и да сме все още на картата, но със сигурност ще сме под 6 милиона души със собствени жилища и вероятно новите наематели или новодомци ще са чужденци.

Скрит текст:
"Топим се: Населението на България намалява със 17 души на час."
"За 20 г. ще се стопим с 1/4 - 69 % от територията на България ще е демографска пустиня."
"Нуждаем се от национална демографска стратегия, за да не изчезнем от картата"

https://www.dnes.bg/obshtestvo/2022/09/23/topim-se-naselenieto-n … hi-na-chas.544613

https://clubz.bg/114909-za_20_g_shte_se_stopim_s_14_69_ot_terito … ografska_pustinya

https://bnr.bg/radiobulgaria/post/101654286/nujdaem-se-ot-nacion … heznem-ot-kartata

"България е на седмо място по жилищна собственост в Европейския съюз през 2020 г., сочат данни на европейската статистическа служба Eurostat. В страната близо 85% от хората живеят в собствен дом, а останалите са наематели. На ниво ЕС делът на хората, обитаващи собствен имот, е по-висок в Румъния (96.1%), Словакия (92.3%), Хърватия (91.3%), както и в Унгария, Литва и Полша."

https://www.economic.bg/bg/a/view/bylgarija-e-na-sedmo-mjasto-v- … tnata-sobstvenost

# 431
2050 може и да сме все още на картата, но със сигурност ще сме под 6 милиона души със собствени жилища и вероятно новите наематели или новодомци ще са чужденци.
Кои ще с тия чужденци? Thinking

# 432
След Освобождението България и българите са наброявали пет милиона души,но не са пищели,че това краят на света...

# 433
И са имали една фамилна къща и земи. Сега вски от семейството има по едно основно жилище и още колкото може повече да докопа за да дава ако може на някого под наем и вилички къде ли не и по 2 коли . Основно занимание му се явява логистиката , т.е. експлоатацията на колите за да обслужва имобилиена, себе си и децата си правейки задръствания из града и час пик.

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 05:45 от bella-ciao

# 434
И вижте какви къщи са строили българите за бежанците:
https://bg.wikipedia.org/wiki/Шаронска_къща

Нещо линка не излиза. Напишете "Шаронска къща"...

Общи условия

Активация на акаунт