Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 65

• 43 132
  • 746
  •   1
Отговори
# 405
Митко, сега ще ти обяснят как демографската криза на българското население няма никакво значение, защото такава прекрасна “територия” като България няма как да опустее.

Разбира се, че демографската криза има значение. Някой наскоро изтъкна аргумент, че наборът бил само 60 000, а през соц времето бил двоен. Може и така да е, обаче наборът си е 60 000 откакто аз бях майка на първокласничка  и близо 20 години си е все такъв. Освен това ако си представим страната като един воден резервоар, а населението като водата в него, то демографската криза се моделира със спадането на нивото на водата.  Да де, ама най-горе са селата в опустелите райони, после селата в добрите райони, после малките градчета, после големите градове и най-долу е София. Тоест колкото и да спада водата в резервоара, на сухо ще останат села и малки градове, но в София вода ще има до последно. Освен това ефектите на тази демографска криза няма да се проявят следващите 20 години (не казвам, че нещо друго няма да се случи, говоря само за демографската криза).
И най-последно, демографската криза намалява по експонента, а не линейно. Тоест ако за 10 години населението е намаляло със 500 000 (примерно) следващите десет години няма да са пак толкова, а 300 000, после 100 000... Тоест процесът ще е малко по-дълъг, отколкото го виждат някои.

Иначе за протокола - не съм фенка на дългосрочните инвестиции в имоти. Ако ми падне нещо изгодно не отказвам, но гледам да се освободя относително бързо. Тоест нямам личен интерес в написаното по-горе.

Последна редакция: чт, 22 сеп 2022, 15:02 от Черна станция

# 406
Странно е, че най-плюещите България живеят точно в нея, че някой даже са и под наем. Ми живейте в евтината и хубава чужбина. Какво правите в скъпата и гадна България?

И през социализма беше така. Но зорзаман. После се оказа, че сме имали страхотни лекари, инженери, образование и пр ... но първо оплюваме и съсипваме и после жалеем над развалините. Сега чакаме с шапка в ръка за някой цент. Ако при прехода имахме добра и националистична политика ...

# 407
Странно е, че най-плюещите България живеят точно в нея, че някой даже са и под наем. Ми живейте в евтината и хубава чужбина. Какво правите в скъпата и гадна България?

Хаха май за теб става дума ама наобратно.
Уж е много хубаво тук, даже най-хубаво, ама ти си на скъпи и гадно място в чужбина.
Да не си дърт комунист, те така възхваляват България и СССР, ама изпращат децата в лошия капиталистически свят, купуват там имоти, влагат пари и т.н или точно обратното на което говорят

# 408
Хопала ... Аргументи нямаш ли ? Защото пак се започна с дърт комунист и червени бабичи и пр.

# 409
“За неразбралите, обиколете малко света, ще разберете, че е пълно с хубава и чиста природа навсякъде. Просто още от учебниците в първи клас се започва промивка на мозъка за родолюбие, специалност, ние сме най-най.”

Гого, винаги съм казвала, че тва че нашата родина е най-хубава, имаме най-хубавите планини, реки и т.н.е промивка от по тодор-живково време, че и без това не сме можели да излизаме навън. Не казвам, че камъкът не трябва да си тежи на мястото, но си е комплексарщина. Къде по-райски местенца има по света, но сме си тук, че явно домът и приятелите теглят, да, и природата ни е много хубава, но поне да я поддържахме.

# 410
  • София
Имали сме хубава природа? Хубаво, ама някой от вас въобще излизал ли е сред тая природа?
Няма място, гора, парк, село и т.н., което да не е заринато от боклуци. Ако искате, мога да кача снимки от най-различни места.
Планини, море, села, паркове и т.н. И на всичките едно и също - купища боклуци. Всякакви.
Като любители на природата това супер много ни тежи. Където и да излезем - боклуци. Събираме, изхвърляме, капка в окена...
Та толкова за "уникалната природа". Уникално осрана по-точно...

P.S. Цяла година серем, накрая "Да изчистим България за един ден"?!?!?!

# 411
Alexslav, По време на комунизма съм бил малък. Родителите ми също не са и не са били комунисти. Основният ми дом е в България и обикновено прекарвам повече от половината време в Родината ми. Детето ми учи в София. Говорили сме с класната да отсъства 20 учебни дни и се прибираме. P.S. След като уточнихме къде е основното ми жилище и къде учи детето ми е любопитно ти да споделиш защо живееш в скъпата и ужасна България?

Последна редакция: пт, 23 сеп 2022, 13:08 от Мъфин

# 412
Абе България може да има хубава природа и изобщо доста плюсове, ама няма как да си затворите очите за минусите. Освен жилище купуваш и среда на живот. Сега от гол патриотизъм да се самозаблуждаване няма смисъл. Естествено приятели, семейство са тук за повечето и това е ооределящо за мнозина. Иначе съм бил на места където всичко е мнохо уредено, но климата може да те накара да де обесиш.

# 413
Спокойно, сега руснаците щели да купуват.
Нали масово напускат Русия.
Веднага скочиха големите агенции и написаха, че наемите скочили, защото руснаците идват на талази и питат за апартаменти под наем.

# 414
Я как ги чакат всички ... Simple Smile

# 415
Руснаците се страхуват от мобилизация от отдавна, бая се изнесоха от преди 3 месеца, едните ми наематели са двойка руснаци /жената е бг гражданка, родена е тук, млади са на по 20 и няколко години, и много бяха изплашени от мобилизация, дойдоха средата на м май. Нз сега как ще се отрази и дали ще хукнат насам. Като цяло май обсче не биха купували точно те, че се страхуват да не им се вземат имотите

# 416
Това с хубавата природа в Б-я отдавна се изтърка и е чак смешно вече.Човек като няма какво да каже,особено ако е чужденец казва,че природата е хубава.WinkА манталитета,какъв ни е манталитета?Ориенталско-тарикатски и масово тук се гордеят с това.Не го формулират така,а се изтъкват като умни,оправни и в този дух.В Б-я все още доста собственици на кучета гордо ги нахъсват срещу безащитни,бездомни котки.Труп на сгазено улично коте или куче,може да отлежи с дни на пътя.Според статистики през 2050г. (ей го къде е) ще се изравни населението българи-роми.
Столицата и Черноморието са презастроени.В пренаселената София въздуха е адски мръсен.Та какво ме грее ''хубавата'' природа?
Цитат
обиколете малко света, ще разберете, че е пълно с хубава и чиста природа навсякъде.
Абсолютно вярно+че е чиста,за разлика от тук!Нито пък намирам климата тук за уау.Зверски студена зима,адски горещо лято.Балканите са проклето място.Съжелявам,че си причиних идиотщината да остана тук.

# 417
Според  статистиката през 2050 година белите хора в западна Европа ще са малцинство. Нямам идея на колко хора им е приятно да живеят сред роми, араби, черни, пакистанци и какви ли още не, приятни (за някои), но с различен от нашия манталитет националности. Според мен тогава на много места ще има сериозна корекция в цените на имотите.

Последна редакция: пт, 23 сеп 2022, 22:50 от Мъфин

# 418
# 419
Споко мъфин. Днес басеина беше пълен с украинки. Сега си гласуваха да приемат руските дезертьори ... За какви пакистанци говориш?

Общи условия

Активация на акаунт