На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 42

• 85 545
  • 750
  •   1
Отговори
# 60
На КА заяждат ли се за млечните, конфискуват ли сирена и кашкавали, както някой беше споделил за някой от другите пунктове?

# 61
На КА преди месец само ме питаха носим ли млечни. Казах, че имаме 1 пакет масло, което си беше точно така.

# 62
  • София
Споделих как е било при нас. Не знам за какъв късмет иде реч. Нямаше коли, не сме чакали. По това време на КА дори не искам да знам какво е било. Нищо забранено не сме носили, така че не се вълнувах от евентуални проблеми. Ние гонихме бързо минаване на границата и не сме треперили дали ще ни конфискуват нещо. На мен забранено ли ми е дадено нещо - не купувам и не пренасям. Дори не подлежи на коментар това.

# 63
  • Където морето целува небето...
Ама те гърците и за един прах се заяждат, ако не са на кеф. Много пъти и са връщали коли. Наистина сте изкарали голям късмет.

# 64
  • София
Ами не знам, никой не ни е отварял багажника, освен нашите митничари и то проформа. Пък и ние главно за дрехи отидохме, а и да си направим разходка. Скоро надали ще ходим отново - дай боже другото лято навръщане от Бодрум.

# 65
Здравейте дами планираме пътуване с цел да облечем децата за училище  и задължителния пазар със стандартните неща та питането  ми е  за хотел в Чорлу бихте ли помогнали със избор на цена и качество.

# 66
  • Бургас
Хилтън Гардън препоръчвам.

# 67
  • Бургас / UK
Вчера отскочихме до Одрин 😀
На отиване , към 11 часа, двете граници за 10 мин. На връщане , към 15 часа бяхме на турската граница, минахме за около час и нещо, като турската минахме за 15 мин , другото чакане беше на българската граница. Работиха всички гишета , но опашките почваха от дезинфекцията и за това ни отне около час минаването. Все още има доста гастербайтъри, сигурно 80% от колите, но не мисля, че в случая точно те да са причина за чакането.Април , когато последно ходихме, на връщане пак чакахме толкова.
Одрин беше пълен, едвам намерихме паркинг . Повечето, около центъра, бяха фрашкани и изобщо не пускаха . Накрая спряхме до един , който се намира близо до Синия пазар( отсреща е Синагогата) беше празен. За 2 часа 15 лири .
Цените наистина са леко нагоре , но пак по-ниски от нашите.
Заредихме бензин от Шел -19,42 за литър.
Омекотител Юмош 42 лири от Бизим
Ариел за цветно (прах ) 109 лири (Бизим)
Первол за черно 79,90 лири (Мигрос)
Кухненска ролка София (12 рула) за 85,90 лири(Мигрос)
Картата за Мигрос ми беше изтекла и на касата си взех нова за 2 лири .
Отидохме до Айдън , но беше лудница и имаше опашка от чакащи да седнат 🤣
Сори Айдън , ама за теб да чакам на опашка , няма да стане ( не си Солт бей , че да вися и при теб , за да хапна джигер) Отидохме в едно друго заведение, където и преди сме сядали. Много вкусен дроб за 65 лири , че даже и с бира се уреди мъжа ми ( Ефес- 50 лири ни я таксуваха, естествено нямаше я в менюто 😜)
Щяхме за борчета да ходим , ама изключихме и не ни се връщаше пак до Марги .
На границата стандартното отваряне на багажника, нямаше проблем с покупките въпреки , че имахме сирене, кашкавал, масло и айран .
Основно плащхме с карта на ПИБ , но още не са ми калкулирани покупките и не мога да кажа за курса как е.

# 68
  • Варна
Здравейте дами планираме пътуване с цел да облечем децата за училище  и задължителния пазар със стандартните неща та питането  ми е  за хотел в Чорлу бихте ли помогнали със избор на цена и качество.

Ами те цените варират от 30 до 300 лева на човек на вечер. Така че вие посочете вашето виждане за цена на вечер и ще ви бъдат посочени имена на хотели в този ценови диапазон. Аз лично знам координатите на хотел, който го няма в никой от сайтовете за резервация (имаше го по-рано, но изчезна изведнъж не знам защо). Че този хотел (признавам, че не съм ходила още в него) се намира съвсем близо до автогарата, на 12 мин. пеша от центъра на града и е учудващо евтин с  прилично качество, включва и закуска. Ако ви устройва ще ви посоча името му, може да се резервира директно от сайта. Иначе и в booking може да видите какво се предлага и да си набележите подходящи, според вашето виждане.

# 69
Здравейте дами планираме пътуване с цел да облечем децата за училище  и задължителния пазар със стандартните неща та питането  ми е  за хотел в Чорлу бихте ли помогнали със избор на цена и качество.

Ами те цените варират от 30 до 300 лева на човек на вечер. Така че вие посочете вашето виждане за цена на вечер и ще ви бъдат посочени имена на хотели в този ценови диапазон. Аз лично знам координатите на хотел, който го няма в никой от сайтовете за резервация (имаше го по-рано, но изчезна изведнъж не знам защо). Че този хотел (признавам, че не съм ходила още в него) се намира съвсем близо до автогарата, на 12 мин. пеша от центъра на града и е учудващо евтин с  прилично качество, включва и закуска. Ако ви устройва ще ви посоча името му, може да се резервира директно от сайта. Иначе и в booking може да видите какво се предлага и да си набележите подходящи, според вашето виждане.

Бихте ли ми дали координатите на този хотел,

Последна редакция: ср, 07 сеп 2022, 12:32 от resi

# 70
  • Варна
Сайт https://www.grandlifehotel.com.tr/ 
Може да си изберете език - англ. руски или немски, най-горе в дясно е иконката за езика. По подразбиране е на турски.
На сайта има форма за резервация. Има и мейл за връзка  sozlesme@grandlifehotel.com.tr
Когато се прави резервация - не искат предплата. Това знам, повтарям, че не съм го посещавала, но просто си го бях набелязала. Вижте отзивите и преценете отговаря ли на търсенето ви. Успех.

Последна редакция: ср, 07 сеп 2022, 12:50 от Мира Мира

# 71
Сайт https://www.grandlifehotel.com.tr/ 
Може да си изберете език - англ. руски или немски, най-горе в дясно е иконката за езика. По подразбиране е на турски.
На сайта има форма за резервация. Има и мейл за връзка  sozlesme@grandlifehotel.com.tr
Когато се прави резервация - не искат предплата. Това знам, повтарям, че не съм го посещавала, но просто си го бях набелязала. Вижте отзивите и преценете отговаря ли на търсенето ви. Успех.
Много благодаря:bouquetf:Flowers BouquetFlowers Bouquet

# 72
Тонка*, на турско - гръцката и гръцко - българската граници има ли дезинфекция?

# 73
Да дам моя отзив от последното си пътуване.
В понеделник - в 12:12 ч бях на БГ границата през Лесово. Камерите показваха, че няма коли. Но имаше. Минахме за час и 50 мин не заради натоварения трафик, а защото на българска страна 20 мин не мина нито една кола - явно почиваха, респективно това доведе до натрупване на коли на турска страна - там пуснаха дори на Бус лентата да минават леки автомобили, за да "отпушат" колите.
Аз минавам с паспорт. Може да си втълпявам, но минаването с лична карта забавя преминаването. Не твърдя. Просто това са нашите наблюдения. (Ако някой е минавал с лична карта, нека да сравни).
Последното ми пътуване беше преди около 3 месеца. Наистина има значително повишение на цените, може би и не сме улучили намаления. За сметка на това имаше много по-малък наплив на туристи и за мен беше по-спокойно и приятно.
В Марги Аутлет искахме да хапнем в Айдън. (отивам основно на кулинарен туризъм). Е не мога да си причиня това, да чакам ред на опашка, да хапна набързо, да не изпия един чай - защото на вън ще чакат други хора.
На пешеходно разстояние посетихме (за пореден път) ето това заведение Kebap Konağı и бяхме мноого удовлетворени. После го посетихме още веднъж. Препоръчвам. Ако успея да сложа линк https://www.google.com/maps/place/Kebap+Kona%C4%9F%C4%B1/@41.661 … 0644!4d26.5833847
Спахме в RYS хотел. Не го препоръчвам. Супер меко легло и супер твърда дебела възглавница. Шумно ако отвориш прозореца, закуската не е кой знае какво - в съотношение цена за нощувка. Бяхме с дете, така че няма да си правя експерименти. Ще си спя в А плюс, където няма кой знае каква закуска, но локацията ми е по-удобна, настаняването също ми е по-удобно.
Не можех да подмина МАДО (заради кулинарния туризъм). Явно не ни обичат като преди туристите. А аз отивам главно заради доброто обслужване. Чаках 10 мин да ми вземат поръчката. След още 15 мин дойде втори сервитьор да взема поръчка. При което аз се обидих и казах, че ако не са ми взели поръчката - по-добре да ставам. След още 10 мин станахме и казвам на мъж зад бара - предположих че е управител някакъв - че съм разочарована, че половин час не ме обслужват. Отговора беше - кусура бакмайън. Някакво сухо извинение. После казаха, че кюнефето ставало бавно. Е чая не става бавно, както и сладоледа, който чакаше детето. Разочаровани си тръгнахме. Няма да им го спестя и ще им пиша и на тях да си вземат забележка. При условие, че аз  не отивам на пазар, а основно за почивка.
Върнахме се днес сряда - към 11 ч бяхме на границата. Еми не съм вярвала, че ще ми се случи да мина за 5 минути. Супер бързо и от двете страни.
(Не мога да не отбележа отново перфектното отношение в Белона и Керимлер перде, където основно имах задачки и си ги свърших за нула време)

# 74
  • София
Тонка*, на турско - гръцката и гръцко - българската граници има ли дезинфекция?
Даничка, няма.

Общи условия

Активация на акаунт