Майски бебета - 2023

• 48 889
  • 772
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте момичета! В 8г.с съм имам все още гадене и повръщам,но от вчера имах на няколко пъти леки болки в областта на яйчниците и в ляво таза ме наболява,притеснявам се честно казано,защото имам час чак след 15 дни,при вас как са симптомите?
Аз също съм в 8 седмица понякога имам понякога нямам симптоми един ден гърдите ужасно ме болят днес изобщо не понякога болки в кръста и ниско долу откачам от паника защото имам предишни загуби,гледам да не ги мисля много ама главата ми все измисля нещо .......и аз съм на лекар след 12 дни чак даже се чудя дали да не отида някъде за успокоение
Напълно те разбирам! И на мен гърдите ми са болезнени и на моменти е доста неприятно,и аз също се чудя дали да не отида за успокоение

# 436
Точно в 8с+3д имах доста болки в областта на яйчниците и кръста и отидох до спешен кабинет. Тогава ми изписаха Магнерот и спазмалгон, спазмалгона не го пих, но откакто започнах Магнерот 3х1 не съм имала повече оплаквания.
Иначе на прегледа ми казаха,че е и нормално от време на време някакъв дискомфорт, но ако са силни болки и но-шпа не помага бих отишла да ме видят.

Здравейте момичета! В 8г.с съм имам все още гадене и повръщам,но от вчера имах на няколко пъти леки болки в областта на яйчниците и в ляво таза ме наболява,притеснявам се честно казано,защото имам час чак след 15 дни,при вас как са симптомите?
Аз също съм в 8 седмица понякога имам понякога нямам симптоми един ден гърдите ужасно ме болят днес изобщо не понякога болки в кръста и ниско долу откачам от паника защото имам предишни загуби,гледам да не ги мисля много ама главата ми все измисля нещо .......и аз съм на лекар след 12 дни чак даже се чудя дали да не отида някъде за успокоение
Напълно те разбирам! И на мен гърдите ми са болезнени и на моменти е доста неприятно,и аз също се чудя дали да не отида за успокоение

# 437
Точно в 8с+3д имах доста болки в областта на яйчниците и кръста и отидох до спешен кабинет. Тогава ми изписаха Магнерот и спазмалгон, спазмалгона не го пих, но откакто започнах Магнерот 3х1 не съм имала повече оплаквания.
Иначе на прегледа ми казаха,че е и нормално от време на време някакъв дискомфорт, но ако са силни болки и но-шпа не помага бих отишла да ме видят.

Благодаря,че сподели ❤ В понеделник ще отида да ме погледнат

# 438
Здравейте.

За първи път съм бременна и за първи път се осмелявам да пиша, не само да чета тук. Simple Smile
Въпросът ми е следният : последната ми менструация беше на 13.08.2022 г, а първи положителен тест имах на 09.09.2022г. Тъй като по това време бях в чужбина ( с мъжа ми отскоро не живеем в България ) , нямаше как да запиша по-близък час за преглед от 22.09.2022г. (Прибрахме се уж за малко до родината). На прегледа се установи, че бебето беше застанало на много рисково място - на ръба на рога на матката. Наложи се да остана за редовни прегледи, за да проследим дали ще започне да се развива навътре към самата матка или към фалопиевата тръба. За щастие бебето се развива към матката, има прекрасен бърз пулс и вече се развива абсолютно правилно ( няма никакви изоставания ). Това, което ме притеснява : докторът откри, че имам ,,скрито отлепване на плодното сакче" с р-р 1.1 см. Предписа ми съотвените лекарства от самото начало - Алер*кт, Крин*н вагинален гел, Магнезиев ди*спорал, Биоз*н мама, ношпа и съответно фолиева киселина и витамини. Нямам и не съм имала никакво кървене, имах леки болки и пробождания, но от седмица се чувствам добре и се усеща леко напрежение само като кихам. Предстои ми на 10.11.2022г , когато се предполага, че ще съм в 12 г.с. + 4/5 дни, да си хвана самолета и да се върна при мъжа си, където съм намерила специалист, който да продължи следенето. Извинявам се за дългия пост и моля жени, които са били в подобна ситуация да споделят. Трябва ли да се притеснявам толкова от това ,,леко отлепване" ? Възможно ли е докторът да преувеличава, за да ме задържи тук (Той е частен и взима скъпо)? Има ли опасност от летене в тази ситуация според Вас (полетът е около 2-2:30 часа)? Благодаря на отзовалите се и че ме изчетохте! Simple Smile

# 439
  • Вече с постоянно местожителство на село...
Здравейте, днес се записах на ЖК вече, пусна ми куп изследвания освен че днес бях на КЗП та доста ме надупчиха, вена и двата пръста….
Понеже вече съм в 9 г.с. започнах да се замислям къде да си направя теста за синдром на Даун, една позната ми каза че е правила миналата година във Щерев защото там е най-ниската цена, вие какво мислите, за София на къде сте се ориентирали ако правите тези тестове и към кои? Иначе мнението на АГ беше че са излишно дадени пари, но пък спокойствието ще го имам. Ако избера къде да го правя ще пиша.

# 440
Здравейте бременна съм в 6 г.с. и 4 дни  вчера бяхме на преглед трябва да съм от днес в 7 седмица но се надявам 3 дни да не са проблем имаме и пулсации имам 2 предишни загуби и съм в адски паника иначе термина ми излиза 31.05
Тъй като съм малко психо се зачудих да пусна ли чхг че много св притесних с тия 3 дни изоставане

Няма никакъв проблем, не се тревожи. При мен първия преглед показа 4 дни повече, втория 4 дни по-малко, третия показа точно колкото ми излизаше по календар. Днес пак бях пак показваше ден по-малко - отклонения до +/- 6 дни са нормални!
Много благодаря за отговора и успокоението   просто с първия спонтанен изоставяне със седмица и не навакса и пак падна втория отговаряше и пак падна,направих безброй изледания и освен завишено фсх и намален айчников резерв друго няма....бях се ориентирана към ин витро при което чух че не ми дават шанс за успешно ин витро заради тия показатели при което попитах как така нали забреюенявам все пак умотговора беше и 50 пъти да забремнееш бебетата няма да оцелеят но ето че отново естествено отново съм бременна и се моля само всичко да е наред този път и това което м и казаха че на 2 години 1 път се появява читава яйцеклетка да ми се е случило точно сега

Стискам палци всичко да бъде наред ❤❤❤

# 441
Привет! Включвам се да споделя, че минах прегледа за БХС тази седмица. От години се следя се при специалист от ин витро център, при който досега всички прегледи са ми били изключително обстойни. Останах много разочарована този път - прегледът беше не повече от 5 минути, измери показателите при ехографията, каза, че на пръв поглед всичко изглежда ноермално (което е супер, но на пръв поглед никак не ми вдъхва увереност) и ме прати на 3 километра от клиниката да дам кръв за останалата част от БХС-то, защото то било от държавата и те не се занимавали.....Ами никак не съм доволна - това, че не вземат пари за него, не оправдава претупването на един от най-важните прегледи Sad
Преди мислех, че се вманиачавам, че се записах и на БХС и на морфология, но сега не съжалявам. Утре ще пътувам до София за ранна фетална при д-р Чачева в Надежда и искрено се надявам на различно отношение и внимание. В зависимост от резултатите от БХС и прегледа в Надежда ще преценя относно пренаталния тест.

Някоя от вас минала ли е вече случайно фетална да сподели как протича?

# 442
Здравейте момичета връщам се от преглед 8 г.с и 3 дни ноооооо имам направени изследвания за нк клетки едната аг смята че са наред а другата ми изписа фраксиперин и сега незнам какво да правя

# 443
Ъъъ.... НК клетките нямат никакво касателство относно коагулация - да не би на база друг показател да са те насочили към кръворазреждаща терапия? При завишени НК клетки се вливат имуноглобулини.
Здравейте момичета връщам се от преглед 8 г.с и 3 дни ноооооо имам направени изследвания за нк клетки едната аг смята че са наред а другата ми изписа фраксиперин и сега незнам какво да правя

# 444
Ъъъ.... НК клетките нямат никакво касателство относно коагулация - да не би на база друг показател да са те насочили към кръворазреждаща терапия? При завишени НК клетки се вливат имуноглобулини.
Заради най горния показател каза

# 445
Момичета, много съм тъжна. Бях в болница заради кървене за 3 дни, сега остана само кафяво, но днес се почувствах зле и се оказа, че съм с ковид. Много ме е страх, имам температура 37.5..лека болка в гърлото и отпадалост. 10 гс и 6 дни съм. Ако някой е минавал през това ще съм благодарна да сподели как се лекувахте. Аз съм вкъщи вече

# 446
Момичета, много съм тъжна. Бях в болница заради кървене за 3 дни, сега остана само кафяво, но днес се почувствах зле и се оказа, че съм с ковид. Много ме е страх, имам температура 37.5..лека болка в гърлото и отпадалост. 10 гс и 6 дни съм. Ако някой е минавал през това ще съм благодарна да сподели как се лекувахте. Аз съм вкъщи вече
Аз, в 9та седмица бях с ковид. Общо взето само парацетамол можеш да пиеш за Т. Аз на 38..38,5 пиех парацетамол. Лекарката ми каза само при нужда да го пия и за бременни позволената доза е 4 хапчета за 24 часа, но при мен се получи, така че за 24 часа изпих 6 таблетки. Просто много вдигах Т, дори и с парацетамола я свалях на 37,5. За носа ползвах физиологичен разтвор само и инхалации (ксиламетазолин не може). За гърлото пръсках тантум верде. За температурата също пробвах всякакви бабешки рецепти, компреси със оцет,сода и вода, сироп от малини, разбити белтъци на ходилата...еми нищо не ми помагаше особено. Аа също осцилококцинум взимах. Ден и половина бях с температура, след това остана хремата и леко подкашляне. Правих си много чай от джинджифил, лимон и мед...Ако кашляш много аг ми каза, че Стодал може да се пие. След като ми мина карантината ходих да ме видят на ехограф и всичко изглеждаше наред с бебето. Много е стресиращо и неприятно. Една седмица бях като парцал, без апетит... Вярвам, че всичко ще е наред. Ти си в 10 седмица пооформило се е човечето. Simple Smile Пиши, ако мога с още нещо да съм полезна.

# 447
Привет! Включвам се да споделя, че минах прегледа за БХС тази седмица. От години се следя се при специалист от ин витро център, при който досега всички прегледи са ми били изключително обстойни. Останах много разочарована този път - прегледът беше не повече от 5 минути, измери показателите при ехографията, каза, че на пръв поглед всичко изглежда ноермално (което е супер, но на пръв поглед никак не ми вдъхва увереност) и ме прати на 3 километра от клиниката да дам кръв за останалата част от БХС-то, защото то било от държавата и те не се занимавали.....Ами никак не съм доволна - това, че не вземат пари за него, не оправдава претупването на един от най-важните прегледи Sad
Преди мислех, че се вманиачавам, че се записах и на БХС и на морфология, но сега не съжалявам. Утре ще пътувам до София за ранна фетална при д-р Чачева в Надежда и искрено се надявам на различно отношение и внимание. В зависимост от резултатите от БХС и прегледа в Надежда ще преценя относно пренаталния тест.

Може ли инфо какъе час си посочила за Надежда. И аз исках час за доктор Чачева като обясних, че няма да правим кръвното изследване а само ехографа и ми казаха, че не може. Ще чакам отзиви и от докторката.

# 448
Аз имам следния казус - бях на преглед днес, би трябвало да съм в 10с+5д, бях миналия четвъртък и на снимката от ехографа пишеше 9с5д, а днес ми изписа 11с0д, но видях след като се прибрах.
Знаете ли на какво се дължи това, защото по калкулатор и това, което ми е казвано досега наистина трябва да съм 10с, а в 11с броя,че влизам в събота.
Нямат голямо значение тези два дни, но просто се чудя защо така се получи след като съм там от самото начало и всичките ми данни са в системата и не трябва да има объркване.

# 449
Ами ранна фетална морфология в 11-13 седмица казах, те ме разпитаха за последен цикъл, казаха кога е най-добре и в този период при кои доктори има часове. Като чух Чачева и - Бинго! При нея искам 😆 Днес звъняха да потвърдя часа, ще докладвам утре живот и здраве как е минало.   

А по въпроса на  LyyLyy - ехографа освен настроената гестационна седмица по последен цикъл показва и измерването по размера на плода на коя седмица отговаря. И моето така върви все 2 дни напред спрямо седмицата по цикъл, най-вероятно овулацията е била по-ранна.

Може ли инфо какъе час си посочила за Надежда. И аз исках час за доктор Чачева като обясних, че няма да правим кръвното изследване а само ехографа и ми казаха, че не може. Ще чакам отзиви и от докторката.

Последна редакция: чт, 20 окт 2022, 19:19 от ani4ka03

Общи условия

Активация на акаунт